28
-
#28 Na, akkor ugorjunk neki megegyszer a cikknek:
"Úgy véljük, hogy a játékszabályok megtartása és azok követése rendkívül fontos..."
> Hol itt a marketingkommunikáció?
Mutatom: itt. "Validation Output: 214 Errors"
Most olvasd vissza a vastagbetus reszt amit beideztem a cikkbol es rogton erteni fogod a marketingkommunikacio lenyeget, hogy mennyire mocskosul fontos a Microsoft-nak a szabvanykovetes. Mindig jarj utana Sajat Magad a dolgoknak ahelyett, hogy habozas nelkul elhiszed amit az orrod ele hajitanak. A MS ezt a fajta dezinformalasi taktikat evtizedek ota csinalja, csak azt tudjak ezzel megvezetni aki vakon hisz. -
Csaba42 #27 "Saját maguk Ismerik be hogy eddig milyen kis gyükerek voltak."
Azzal nincs semmi gond (ugye, a tékozló fiú esete), az lenne inkább a nagyon égő, ha továbbra sem ismernék el! -
#26 LOL legalább olvasnál vissza.... Téged kéne bezárni egy Microsoft cucokkal teli szobába (egy ötkilós kapapács táraságában) Ott aztán szétverhetnél mindent, hogy levezesd a kisebbségi komplexusból adódó feszültséget :D
Egyébként megjelent az IE8 első bétája:
Internet Explorer 8 beta 1 -
Su0my #25 Dano téged be kéne zárni egy olyan szobába, amelynek a falai üvegből vannak és egy pingvinekkel teli akvárium van felette, a szoba közepén meg egy almafa, ott kéen téged hagyni 2 hónapig, hogy tombold ki magad... Ja a rókás poszter is jól jöhet, hogy minden téren kiéld magad.. -
#24 Megint egy buta fikázás... Te nem tudod értelmezni a cikket? 3 motor lesz
1. IR7 motorja
2. IE8 motorja (ACID2-es megfeleléssel)
3. Régi weboldalaknak szánt motor
Hol itt a marketingkommunikáció? -
#23 > És eldöntötték h legalább marketingileg lekommunikálnak egy szabványos motort.
Attol tartok, hogy igazad van. -
#22 > Ezt kifejtenéd? Nekem még nem volt problámám IIS miatt pedig évek óta csak firefoxot használok.
Ezek szerint a Firefox elott nem hasznaltal alternativ bongeszoket.
Egyebkent persze, hogy kifejtem. Egy idoben az IIS azt csinalta, hogy a user_agent alapjan szandekosan dobott hibas oldalakat a konkurrens bongeszoknek. Mivel GNU/Linux-tol nem allsz tavol csak megemlitem, hogy elsosorban ennek a korszaknak a hagyateka volt a Konqueror-ban levo custom user_agent feature, amivel "meghamisithatod" a bongeszod azonositojat, igy pl. IE-nek alcazhatod a konquerort es pl NT5-nek az OS-t az IIS szamara. -
homeless #21 "IIS-t eleve ugy kesziti el, hogy csak IE-vel lehessen normalisan bongeszni az ezaltal kiszolgalt oldalakat"
Ezt kifejtenéd? Nekem még nem volt problámám IIS miatt pedig évek óta csak firefoxot használok. Konfiguráltam is párszor IIS-t és mindig firefox alól (is) teszteltem de nem volt vele semmi probléma.
(én is linuxpárti vagyok szóval nem kötekedésből kérdezem) -
floatr #20 Az eredeti gondolatmenet inkább az volt hogy: "...szátok meg ez a ... csög EU csőcselék megin elkente a szánkat egy 3. világbeli állam teljes költségvetésével, ráadásul az ítélet alapja közröhej tárgya. Erre jönnek megin a vasporos ...csájú traveszti rib... anyjukat ...szák tele Operáék, és a ...kupac EU megin ránkveri a halál retkes ...szát" :D
És eldöntötték h legalább marketingileg lekommunikálnak egy szabványos motort. Valószínűleg gyorsan kell lépniük pár dologban hasonlókat, ha az EU-ban akarnak még kereskedni... -
L3zl13 #19 Izé. Az elnevezás megzavart. Szóval nem a kompatibilitási mód helyett volna jó az IE7 motor, hanem a régi oldalakhoz használható motor és az IE7 motor közül elég volna egy is a bönészőbe.
Ja, és az előző nem válasz akart lenni. -
#18 Nem tudom, hogy mas is olvasott-e a sorok kozott?
Osszegezzuk:
1. A bongeszojuk egyeduralomra tor a windowsba integralva
2. Ezutan 13 evig magasrol tesznek a szabvanyokra (lehet, hogy elozoleg is volt atfedes)
3. Antitrust perek kovetkeznek a Netscape kezdemenyezesevel
4. A perek evekig huzodnak
5. A vallalatot a feldarabolas veszelye fenyegeti
6. Az MS megtesz mindent, hogy a bongeszoje a Windows-ban maradhasson es a tenyallas ellenere valahogy megis gyoztesen kerul ki
7. Ekozben zavartalanul tovabb epiti a monopoliumot, IIS-t eleve ugy kesziti el, hogy csak IE-vel lehessen normalisan bongeszni az ezaltal kiszolgalt oldalakat
8. EU perek, dollarmilliardokba kerult, evekig huzodott, MS-t viszont tovabbra sem hatja meg, megy a sajat feje utan es eltapos mindenkit aki az utjaba kerul
9. 2008. A MS bejelenti, hogy:
"Úgy véljük, hogy a játékszabályok megtartása és azok követése rendkívül fontos, ezen gondolat egyik ékes bizonyítéka pedig az Internet Explorer 8 alapértelmezett üzemmódja lesz"
Nem inkabb az a konkurrens bongeszok ternyereset probalja igy ellensulyozni? - mert amig az IE egyeduralmon volt nem igazan volt visszatarto ero a szabvanyokra magas ivben ...-tol. -
L3zl13 #17 Nem értem miért kell 3 motor. Az IE7 motor nem lenne elegendő kompatibilitási módnak? -
floatr #16 Egy dolgot kellett volna tennie a mikorszoftnak: egy rohadt szabványos motort készíteni, és pont. Ha nem vetted volna észre ezen röhög a világ, meg a hír tálalásán.
Egyébként meg Opera -
#15 Ez nagyon lol :D Az M$ felismerte, hogy lépnie kéne, de azért kompatibilissá teszi önmagát önmagával :D
Nem lenne egyszerűbb a motorokat flexibilesen alkalmazkodóvá tenni? Valahogy úgy hogy minden szabványt támogasson, de figyelje a rontott kódot, és azt is képes legyen kezelni?
Persze lehet h ez lassítná a böngészőt. Én spec magasról tennék a nem szabványos honlapokra. Tanuljanak meg programozni a lúzerek... -
#14 Hát igen nagy tévedésben vagy, ugynis Firefox "fanatikus" vagyok, de pl médialejátszásra is az ingyenes KMPlayert használom Media Player helyett mert sokkal jobb...
-
#13 Mondja ezt az, aki mindent fikáz ami nem m$, főleg akkor ha m$ konkurencia. És ráadásul minden topikba ahol 1 rossz szót szóltak egy m$ termékről, beírja hogy "szánalmasak vagytok" vagy "buták vagytok". szánalmas... -
#12 Egyébként a Firefox is csak a 3-as verzióval jut el oda, hogy teljesen szabványos legyen. A FF2 megbukik az Acid 2 teszten. -
#11 Szánalmasak vagytok, hogy még most is csak a fikázásra tellik... Kissebségi komplexus rulz. -
xizor #10 A MS már kapott pár milliárdnyi bűntetést már pályafutása során -
#9 -
Mr Gumby #8 "Úgy véljük, hogy a játékszabályok megtartása és azok követése rendkívül fontos"
Ehhez kellett nekik vagy tíz év. Gratulálok. -
#7 Hallottam még jó pár éve olyat, hogy az IE motorja (Mac verzió) már készen állt arra, hogy szabványos legyen. Csak a vállalaton belül nem adtak rá lehetőséget (vagy mi). Most végre ezt is megéltük. :-) -
Su0my #6 Ilyenkor hol van egy moonman aki megmagyarázza, hogy miért van igaza az MSnek?? -
floatr #5 S része lesz a terméknek egy döntésmechanizmus, ami véletleszerűen kapcsolgat ezen motorok között :o) -
#4 Meg lehet, csak ők azt meg se érzik. A villanyszámlájuk nagyobb otthon. -
intrex #3 ... és mindezt úgy tálalják, mint ha ők tennének szívességet azzal hogy a jövőben betartják a szabályokat.
Az túl sok lenne, ha esetleg elnézést kérnének? Jó rendben, ha nem akarom nem veszem meg a microsoft termékeit, mindezzel csupán az a baj, hogy reklámaikkal félrevezetik a vásárlókat. Ha egy porszívó gyártó céget meg lehet büntetni a félreérhető reklámok miatt, akkor a microsoftot miért nem lehet? -
sathinel #2 ) hehe mostmár az MS is azt mondja amit itt sokan mondtunk hogy IE-vel van kompatibilitási gond nem a többi böngészővel. Akik nagyon védték az IE-t azok most rendesen pofáraeshettek:D
"a szabványok betartását erőltető kompatibilitási üzemmód lesz az IE8 alapértelmezettje"
tehát eddig csak a többi böngészőt akarták kiirtani, és most hogy ff, és más böngészők erősödnek fontosnak tartják már a szabványokat. Saját maguk Ismerik be hogy eddig milyen kis gyükerek voltak. -
#1 végre valami