20
-
acdc #20 Igen arrakistor ebben tokeletesen igazad van, de amig en bevandorlo senkikent piti meloert kezhez kapok 1400£-ot es tobb megbecsulest elismerest kapok mint a sajat "hazamban" addig nem zavar milyen az itteni politikusok kampos orruk.Adozni en sem fogok,hogy legyen ingyen wifi a romaknak.Ja es itt meg sok helyen beerik fordokkal es hasonlo kormanykocsikkal nalunk meg audi,bnw,merci ala nem adjak pedig kicsiket tobb lovejuk van,csak nem akkora patkanyuok mint idehaza. -
bvalek2 #19 Szerintem neked mindenki ellenség akinek orra van. Egy gyerekkori baleset miatt nem kéne mindenkit utálni -
floatr #18 sathinel: bocs arrakistornak ment volna... -
floatr #17 Najó, azé mosmá kicsit kezd sok lenni
Ahhoz h egy kormányszervet valamiről meggyőzzél, marhanagy erőforrásokat kell ráfordítanod, kivéve ha nem vagy csókos. Fel kell térképezni a kibecsukott szervezetet, a jelenlegi informatikai rencert, a kezelt adatkört, fel kell becsülni a lehetséges megoldásokat, neagyjaisten pilot-ot sem árt a nagy hombár arcuk elé tolni, hogy lássák mivel néznek szembe.
Ez rohadt egy meló, és ha nem hazai körülmények közt próbálod elhelyezni, akkor rájössz h az ilyen szintű szakértés -- ami nem kis felelősséggel is jár azért -- marhadrága. -
arrakistor #16 na jó.. azért ORRbán Viktort nem.. -
arrakistor #15 a globalista politikusoknak a világon mindenütt éppen ugyanolyan nagy hombár zsír fejűk és kampós orruk van, és mindegyiket kivétel nélkül ugyanúgy belel*ném a Dunába -
sathinel #14 "Nyílt forráskódra vált a német külügyminisztérium"
Szövegétés??? hogy jön ide magyar politikus. De téged ismerve kihagytad a zsidózást. köv hozzászólásodban valsz már az is lessz:d -
arrakistor #13 már ne is haragudj nem téged akarlak bántani, de "1,7 -3,4 millióba kerülnek a szakértők..." namármost menjenek ezek a szakértők abba a '"+=/%/=!" teleb*sz*tt zsírfejű, posztkomonista, nagyorrú, bentfentes, szabadkőműves, dávidcsillagos, semmihezseértő jó b*d*s édesany**ájukba, amikor itt Magyarországon a küszöböt rágják, éheznek az egyetemet végzett okos matematikus programozók és éhbérért se kellenek a kutyának se, de maximum minimálbérért, nem bejelentve. Szagértsenek az édesanyjuk vérzivatatos p*cs*jában 1,7 millió (!) euróért... (gyengébbek kedvéért ez > 300 millió forint) es a cégek, meg a marketinglobbyk pedig akik még szagot sem értenek, csak verik a pöcküket a karib szigeteken azok pedig úgyszintén ...
miféle kockázatot vállalnak ezek a cégek??? azt hogy összehullik a linux a semmihezse értő Silly Katalin vagy a hozzá hasolló alatt ??? hát .. mitnemondjak ... iszonyat nagy para... de tényleg.. több milliárd forint kiesés ez az államkasszának...
nézzé má körbe ember !!!! én nem 50k-ért hanem 5k-ért tolok fel akármilyen oprencert a gépekre és nem is ismerek olyat ebben a szakmában (?) aki többet merészel elkérni, mert annyi a konkurencia. -
neoG #12 Ebben is van igazság -
turul16 #11 1.7-3.4 millioba kerulnek a szakertok akik megtervezik es levezenylik a migraciot.
Ez kb. 10%-20%, a legtobb IT termek modeljeben enyit szannak fejlesztesre.
Kell egy ceg aki , megyozi kormanyt, hogy neki ez jo szamoljuk ezt marketing/lobby koltsegnek altalaban 10-20%.
A ceg(ek) kockazatot valalnak, es nyeresegre vagynak ezert kockazatert.
Egy teljes rendszert oszerakni telepiteni, nemileg bonyolultabb mint egy gepre felgorni az Ubuntut. Tekintve, hogy legtobb desktop user nem tart igenyt pl. csoportmunkat eloseguto szofverekre (cimtar,iktatas..), hallozati nyomtatasra.
Magyarorszagon, egy mezi Linux server(mail,http,ftp,ssh,mysql, tuzfal..) feltolsaert kb. 50k HUF-ot el szoktak kerni, ha jol tudom hasonlo arban van win szerverek telepitese. Ehhez kb. 200-300 oldalt kell elolvasnod (azon felul, hogy alpjaban ertesz a rendszerhez), hogy eleg jol tudd csinalni, egy komplexebb rendszer telepitesehez joval tobbet kell tudnod, es eleg sok lehetoseget kell ismerned, hogy a vasarlo igenyeihez minnel jobban tudjal igazodni. -
bvalek2 #10 Normális körülmények között én is szoktam venni hozzá a fáradságot, de ha valaki azzal kezdi, hogy ő az okos, és mindenki más hülye, és valójában nem is kérdezett, akkor elszakad nálam a cérna. Ilyen helyzeteket nálam szocializáltabb emberekre kell bízni. :) -
neoG #9 Látod:el lehet türelmesen,értelmesen is magyarázni valamit!
Ahelyett,hogy lehülyézted volna, Te is összedobhattál volna ilyen korrekt
választ mint floatr!
PEACE -
bvalek2 #8 Honnan vettél lelkierőt az értelmes válaszhoz? -
bvalek2 #7 Micsoda egy hülyegyerek vagy te -
floatr #6 Alkalmazások migrációja a szervereken, adatok migrálása szerveren és desktopon, rencergazda képzés, felhasználó képzés, esetlegesen elavult hardverek cseréje, nyers időráfordítás, "szükséges" hatástanulmányok, és kereskedelmi support.
Ezekből összejön, amellett nem kell feltétlen ingyenes disztribúciót választani. -
arrakistor #5 igen már rájöttem.. az kerül ilyen sokba ezeknek a zsírfejű politikusoknak minden megmozdulásába, hogy tkp.: 20 euróért vettek nyers cd-ket és kiirták rá a linuxot, további 100 euróért szóltak egy rencergazdninak, hogy tolja rá jó sok gépre. a maradék 16 millió 990 ezer eurót pedig az ilyen sg és hasonló hírportálok lefizetésére költötték, hogy ők húdemilyenfaszagyerekek .... -
arrakistor #4 mi került 17 millió euróba a Linuxon?? ezeknek a zsírfejű politikusoknak már az is több millió euróba (több millió eurós beruházásba kerül , ha fin9anak eggyet , és már abból is cikket csinálnak valami nagylátogatottságú portálon.
egyébiránt pedig Linux rulez ! -
arrakistor #3 most akkor az eszük jött meg , vagy a pénzük fogyott el ? inkább az utóbbi ... -
arrakistor #2 én egy ruppót nem költöttem rá , egy kanyi tiplákot nem adóztam soha és nem is fogok, és erre buzdítok mindenkit akit lehet ! -
#1 Jellemző mi meg most vettünk licenszeket megint tonnaszámra. Hiába a németek szegényház, ám minket felvet a pénz!