31
-
god25 #31 Ááá. Télleg PCI-os S-ATA csatoló. Ennyi. Kösz. :D -
GABOR16 #30 ..Az sajnos nem derült ki, hogy pontosan milyen késleltetéssel és feszültséggel sikerült elérni a rekord órajelet, mindenesetre tény, hogy sikerrel zárult a teszt...
Az időzítés 2x is kiolvasható a videóból :) ...
egyszer mikor még a BIOS-ban babrálják az értékeit, és egyszer Windows alól CPUZ-ben is mutatják... :)
Nah... kinéztem:
Időzítések: 9-9-9-27
Memória fesz: 2V -
Marko001 #29 Az a rézdarab csak 76 dekás. Nekem is ilyen van. :) De itt most a ramokon van inkább a hangsúly. -
Sbence #28 Végül is semmilyen extra hűtés nincs. B@zdm3g! egy 1.5 kilós rézdarab csücsül a procin... -
tomcsa4 #27 pontosabban akkor vásáról, ha tönkremegy valami leginkább, vagy 1-3 év múlva* -
tomcsa4 #26 Egyszerű a gyógyír: PCi-os kiegészítő ártya kell. Kb 3-4 ezer forint. Hogy ki vesz ATA vinyót? Pl Öcsém idén 300 vagy inkább 400 GB-osat. Mrt régebbi alaplapja van, de ha véletlen majd lecseréli, akkor PCI-be egy kártyát és kész. Most ne kérdezd, ho gy miért nem SATAs kiegészítő kártyát és SATa-s vinyót azt majd ha lecseréli nem kell kártya :) Úgy túl egyszerű (poént félretéve, nem fog bővíteni, mert már nem igazán gémer). -
BlackRose #25 Neked akkor nem az a gond, hogy most nem tudod használni hanem amikor vetted túl sokat fizettél érte. Amikor pl. én a 120-as SATA HD-ket vettem (5+ éve) a 160-250 már túlságosan drága volt (mint pl. ma a 750-1000GB), hát akkor képzelem milyen volt a 300GB-os amikor még nem is volt SATA. Külső 500GB-ot megtömni sem éppen egyszerű dolog, kivéve ha filmeket tölt le az ember ezrével :) vagy ha video produkcióval foglalkozik HD minőségben... de OK, ahányan vagyunk annyi alkalmazási mód. -
god25 #24 Amikor a 300-ast vettem még nem volt sata, viszont kellett a rengeteg UFC-nek és a többi MMA-nak. Most vettem külső fél terrásat és az is tele van. De most mennem kell... away. bye all -
BlackRose #23 Persze... az első PC-m óta ami 1987-ben volt nem tudom mennyit költöttem hardware-ra, de biztos vagyok benne, hogy egy jó új autót veszítettem a 20 év allatt. 3-évente cseréled a gépet, amely pl. 1500 EUR volt és alig kapsz érte náhány százat, ... régebben még roszabb volt a helyzet mert drágább volt a gép, és akkor nem EUR volt hanem DM ami sokkal többet ért, 3000 DM-es gép nem volt semmi különös viszont 2000+ DM-et veszített az árából mikor cserélni kellett, és az sokkal több érték volt mint ma 1000 EUR. -
BlackRose #22 Használhatod az ATA HD-t, régi alaplapon, most mond miért tegyenek egy új alaplapra ATA csatlakozót, mert ez növelné az árát és kb. 1% esetben lenne hasunálva. Különben nem igen hiszem, hogy valakinek 300GB ATA vinyója van, nekem már a 120-as is SATA volt kb. 2003 elején. Mire archiválok, hogy megmondjam az igazat a vinyókra, mert már olcsóbb mint a DVD ha számolod a GB tárterületet. Ami nagyon fontos azt még DVD.re írom, de általában a vinyókon tartok mindent. Van egy Seagate FreeAgent Pro (external HD) amire automatikus backup megy minden éjszaka (nem minden csak a kritikusan fontos adatok), a többi adatot meg fontoság szerint shadow copyval szoktam még egy HD-re is másolni. Igy ha netán bedöglik a vinyó, nem vesztek el az adatok, bár nem azok amelyek fontosak. -
god25 #21 Lassan 7 éve használom: AsusP4P800, 2Gb DDR-I 400Mhz, 3Ghz CPU, AGP-s VGA. A sinek tudnák a gyorsabbat is. Egyébként, mint írtam félévente jönnek új szabványok, nem 10 évente. Azzal semmi gondom nem lenne. Sajna mo-n a legtöbb ember nem tudja félévente lecserélni az "elavult" teljes rendszerét. Több fórum is írta, h az AGP-t is fejlesztették sokáig, de rájöttek, h annak nincs értelme, mert akkor nem kell alaplapot cserélni. Stb... Viszont nagyon örülök a fejlődésnek. Apropó ATA csatolós alaplapok is alig vannak. Legtöbb S-ATA. Mit csináljak a 300, 250, 160Gb-os ATA winyóimmal, ha alaplapot cserélek? Adjam el fillérekért? Mert, ugye nem kapok érte sokat... Rám marad a rengeteg mentésemmel. De milyen gépben fogom használni? Vagy milyen archiváló eszközt keressek, amit ha előveszek majd (mint 1 fényképalbumot) az unokáimnak is megmutathatom. Évente rakjak el egy gépet az aktuális szabványokkal? Vagy Ti mire archiváltok? ZIP drive-ra? Vagy évente másoljam át az újabb szabványra az adataimat? -
BlackRose #20 Kb. azért mert még a DDR3-at is elég nehéz megfizetni, szerintem baromság pl. 8GB DDR2 teszel a gépbe 1-2GB DDR3 helyett, akkor most ki akinek egy kevés esze van és DDR3-at vesz. Persze ugye X38, X48 alaplapok (bár a többségük) kényszerítenek, de a P35 is éppen elég jó, sőt inkább P35 8GB mint X38 1GB, mert kb. ez az ár különbség, ami pedig a teljesítményt illeti... elméletileg a második kombináció egy hajszállal gyorsabb, de gyakorlatilag ugye 1GB memória miatt a P35 8GB-vel elég komolyan megveri. És kb. 1 év múlva majd amikor jön a Nahalem meg stb. akkor igazán érdemes lesz váltani (már akinek kell), és akkor lehet, hogy a DDR3 ára a mai DDR2 szinten lesz, de addig... XDR? még a DDR3 is butaság. -
BlackRose #19 Nem mondom, hogy 100% alaptalan amit irtál, de nem gondolod, hogy ha maradt volna a DDR és stb. egy picit hihetetlen lenne, hogy pl. most egy 10 éves alaplapal használj a 2MB-os DDR modulokat amelyek alig néhány MHz-n működnek és a 3GHz procit... mert azt hiszem, hogy ilyen DDR, DDR2, DDR3 ha nem is lenne akkor is cserélni kellene mindent, egyszerűen másképpen nem lehet mert elég gyorsan fejlődnek a dolgok. Az AT és ATX az egy váltás volt amit lehetetlen volt kikerülni, az AT szabványal a mai fogyasztású (sőt a P4 az még többet evett) hardware képtelenség volt. Nem volt az cserére kényszerítő váltás, csak egzszerűen nem lehetett másképpen továbblépni. Na jó látom az is ott van, hogy: Vicc :) Persze miért kellene félévenként cserélni... egy modern gép 2-3 évig szépen dolgozik, tovább is, de jó nem kell túlzásba vinni :) -
#18 jójó, elhiszem.
De mikor váltanak már XDR memóriára?
Számomra nevetséges ez a 2 ghz, egy 8 GHz es xdr2 ram mellett. -
tomcsa4 #17 Lol már azt hittem, hogy Mice-t szidod:) Aztán vettem észre, hogy te vagy az.
A DDR1 nehezen bírna 2GHz-et, de még 600MHzet is alig (csak kivételesen jó minőségű memóriák). Egyszerű, más az integráltság. Példásul 1,6ns memória nem bír annyit, mint egy 1,0 ns memória és ez csak egy példa. Más gyártósor, már integráltság. Vagy nem?
BTW: amúgy majdnem lett házcsere is (pontosaban táp). Mert intel kifejlesztette és 3 éve be akarta lőni a BTX-et, csak nem tusom hol van, mert nem hallottam róla. AMD maradt ATXnél és az Intel is még. Szóval csak majdnem kellett. -
Mice #16 ekkora fa$zságot, hogy "cseréld le"
ha valaki ennyire barom, hogy be is kajolja a dolgot akkor tegye
erőszak, meg kényszerítenek...
foglalatváltás meg társai...
ez a ku$va nagy vicc, nem a hw változás, hanem, hogy vagy akkora majom, hogy elhiszed le kell cserélned és nem tudsz jó befektetést csinálva időálló konfigot
a rinyálás az bezzeg ro$adtul megy...
marketing vs. tudatos vásárlás
ez a vicc.. hogy az utóbbi nyeri el a csatát sok fejnél
azt mondom akiben annyi tisztelet nincs a szakmai iránt, hogy utána nézzen a dolgoknak meg is érdemli, hogy lehúzzák
s most lehet engem szapulni, de könyörgöm!! nevezzetek meg akár csak egyetlen szakmát ahol nem ugyanaz megy! vízvezeték, telekommunikáció stb.. k$rvára ugyanaz megy mindenfelé
lázongjon az utolsó szakmunkás is? nem kéne már felnőni??
-
Mice #15 rinyagép -
#14 Bocs, Tomcsa4 üzenetére akartam reagálni nem dez üzenetére -
#13 Kis javítás: a következő windows lesz az utolsó amiből még lesz 32 bites változat -
god25 #12 A fejlesztésekkel akár a DDR-1-et is fel tudták volna húzni. Az egésznek az a lényege, h új terméket vegyél. Cserélj le mindent. Alaplapot, procit, vga-t, ram-ot. Akár félévente. Mindig új szabvány, mindig-mindent cserélni. Még jó, h a táp csak at és atx van, és nem kell azt is a házzal együtt félévente lecserélnem. Vicc. -
tomcsa4 #11 Nem az amit mozgat, hanem ami címezhető. Hmm de utánanézek pill -
totya4 #10 Melyik is az a program? :) -
dez #9 Milyen ciklus alatt? A külső órajele 1 üteme alatt mindegyik 2 adatot mozgat, ezért DDR. -
tomcsa4 #8 Tényleg Tinman megmondhatnád, mert jó ötleteket szívesen vesszük. -
tomcsa4 #7 DDR3 mikor megjelent 800MHz meg 1066MHz, vicc volt. Rögtön jött az 1,7GHz, na ez már valami, aztán 2GHz. Amúgy kíváncsi vagyok, az Intel mikor rukkol elő legújabb technológiájával. Itt arra gondolo, hogy a mai memóriák (még a 2GHz-es DDR3 sem) tudja kiszolgálni a Coreokat és a mai VGAkat. Egyszerűen sokkal fejletlenebb. Intel kidolgozott egy új technológiát (nem DDR4), amivel átlápik ezt a 1-2-4 GBos határ és pár 10 GB (tehát 10-64GB) nyúj méretet és villámgyorsan! Eljött a virtuális memórai vége? Remélem, mert az kurva lassú volt (lassú tetű HDD). Már 1000 éve használjk, végre mellőzhetjük már (és a gyors procikat meg VGAkat isk ihasználná). Nem tenne keresztbe a gépnek. Igenám, csak akkor új Windows kell, meg olyan programok de leginkább Windows). Ja és akkor el lehetne felejteni a 32 bitet (a kövi Winből nem lesz 32 bites, lehet ezért?), mert ugye az max 4GBot kezel (összesen, de fizikaiből 2-3GBot). -
dez #6 Miért nem mondod meg? Pont van nálam egy gép, amit alaposan le kellene tesztelni. -
tomcsa4 #5 Várj. SD memórai egy ciklus alatt 1 adat, DDR1 két adat, DDR2 négy adat és DDR3 nyolc adatot tud elérni. Így lényegtelen az időzítés ilyen távon. Például DDR1 400MHz 2,5-3-3-7 rosszabb, mint a 800MHz-es 4-4-4-12 DDR2. Vagy tévedek? -
kvp #4 "Nem egyszer átengedett már a memtest 12 órás teszt után is olyan ramot amit a nem mondom meg melyik teszt program 3 perc után hibásnak jelzett, megjegyzem jogosan."
Ahhoz hogy hasznalhato legyen ki kell kapcsolni a cache-t es a random data tesztet kell futtattni...
Egyebkent amit a cikk nem emlit, az a memoria alap orajele. Egy sd ram 400MHz-es alap orajellel es 1-1-1-2-es kesleltetessel tobbet er mint egy ddr3-as 2Ghz-en. (a ddr3-at 3.2Ghz-en kellene hajtani ahhoz hogy parban legyenek) A keplet: sd_orajel = ddr_orajel / (2^ddr_verzioszama). -
BlackRose #3 Windows BSOD? :) -
#2 Memtest...eh.
Nem egyszer átengedett már a memtest 12 órás teszt után is olyan ramot amit a nem mondom meg melyik teszt program 3 perc után hibásnak jelzett, megjegyzem jogosan. -
sKie #1 Brutal. Tobb, mint amennyin a procim megy. :>