Egyre több a spam
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hát igen, spam volt, van, és lesz. Engem is nagyon tudott bosszantani. Ezért van nekem is gmailem, az Outlookomon meg kipróbáltam a Spamfightert és a Cloudmark szûrõjét is, mindkettõ nagyon jó, ráadásul a Spamfighter teljesen ingyenes otthoni használatra!
Ime egy új kezdeményezés!
Spam ellenes mozgalom! 😊
http://spammer.blog.hu
Spam ellenes mozgalom! 😊
http://spammer.blog.hu
Az teljesen mindegy, hogy megnyitod-e a spam levelet, vagy sem.
Akkor vagy bajban, ha letöltöd a képeit, vagy egy benne lévõ linkre kattintasz. Mert akkor tudni fogják, hogy él az email címed és ráadásul még el is olvasod a sok szemetet, és még több spamet fogsz kapni.
Nagyobb szolgáltatókhoz szerintem próbálgatják a címeket, pl. @gmail.com, és az helyére brute force módszerrel tesznek be karaktereket.
Levelezõlistákat érdemes elkerülni, mert néhány helyen annyi eszük van, hogy az archívumot kiteszik a webre, és persze kiírják a küldõk email címét is.
Akkor vagy bajban, ha letöltöd a képeit, vagy egy benne lévõ linkre kattintasz. Mert akkor tudni fogják, hogy él az email címed és ráadásul még el is olvasod a sok szemetet, és még több spamet fogsz kapni.
Nagyobb szolgáltatókhoz szerintem próbálgatják a címeket, pl.
Levelezõlistákat érdemes elkerülni, mert néhány helyen annyi eszük van, hogy az archívumot kiteszik a webre, és persze kiírják a küldõk email címét is.
Kivéve, graylisting esetén. Amúgy a spam probléma megoldódna, ha a zombi gépeket kitiltanák a netrõl.
Az a baj, hogy hiaba szurod ki otthon a leveleidet, es te konkretan nem is kapod meg, a hulye spam igy is jelentos forgalmat general a halozaton. Ez itt a problema.
Spam sajnos mindig volt és mindig lesz 😄 De remélem fejlettebb lesz 1x a szûrõ.
Apple iPhone, HP-Compaq 6715b Notebook, Google termékek - csak lazán ;)
bocs ! mailin8r.com
Ki nem szarja le a Visztát?
van egy mégjobb módszer : mailin8r.net
ezenkívül pedig az is jó móccer ha az ismerõseiddel tudatod hogy a levél tárgyának tartalmazia kell hogy : "pirospöttyöstúrórudi" és megadod levélfogadási szabálynak hogy a levél tárgyának tartalmaznai kell hogy "pirospöttyöstúrórudi" a fogadáshoz, különben kuka. ennyi. mailto:[email protected]?subject=pirospottyosturorudi
ezenkívül pedig az is jó móccer ha az ismerõseiddel tudatod hogy a levél tárgyának tartalmazia kell hogy : "pirospöttyöstúrórudi" és megadod levélfogadási szabálynak hogy a levél tárgyának tartalmaznai kell hogy "pirospöttyöstúrórudi" a fogadáshoz, különben kuka. ennyi. mailto:[email protected]?subject=pirospottyosturorudi
Ki nem szarja le a Visztát?
Illetve olvasottra jelolom.
\"Genyo Kapitany nem kegyelmez!\"
3 gmail fiok + 1 freemail. Napi rendszeresseggel jonnek spamek (2-3db), de a Thunderbird meg azt is kiszuri, amit a pf spamszuroje nem. A spamet meg csak olvasatlanra jelolom, aztan szepen torlodik a szerverrol. En ennyivel megoldom a problemat.
\"Genyo Kapitany nem kegyelmez!\"
hát ez fura,
nekem van egy kb. 7 éves vipmail fiókom,
amit egy idõben mindenfélére használtam, mégsem jön rá semmi spam...
A gmail-t sem értem, mert gmail pfbõl is van vagy 6-7 és amit alig használok,
még a spam mappába sem kapott be semmit.
Csak arra tudok gondolni, hogy valami sebezhetõ nevet adsz a mélcímeidnek,
pl. kovacs74 gmail com vagy ehhez hasonló,
az ilyen címek könnyen bekerülhetnek bizonyos listákba, ahonnan spammelés áldozatává válhatnak
anélkül, hogy bárhol megadtad volna.
nekem van egy kb. 7 éves vipmail fiókom,
amit egy idõben mindenfélére használtam, mégsem jön rá semmi spam...
A gmail-t sem értem, mert gmail pfbõl is van vagy 6-7 és amit alig használok,
még a spam mappába sem kapott be semmit.
Csak arra tudok gondolni, hogy valami sebezhetõ nevet adsz a mélcímeidnek,
pl. kovacs74
az ilyen címek könnyen bekerülhetnek bizonyos listákba, ahonnan spammelés áldozatává válhatnak
anélkül, hogy bárhol megadtad volna.
\"Now, let\'s kill that fucking band. ... Fuck you everybody, good night! \"
A legújabb: saját e-mail címemrõl kapok spam leveleket. Úgy vettem észre, hogy jelentõsen csökken a spamek száma, ha nem nyitom meg az olyan leveleket, amik ismeretlen helyrõl furcsa tárgy megjelöléssel érkeznek.
Meglepõ módon jön olyan levél ami egyáltalán nem spam, mégis a spamek közé teszi pl. a gmail. Magyar szolgáltatók közül 1 van a sorban. Oda még eddig nem jött. A yahoon sok. A legtöbb iwiwen jött, de amióta iwiwnél reklamáltam egy jó indokkal 😄 azóta ez megszûnt.
Meglepõ módon jön olyan levél ami egyáltalán nem spam, mégis a spamek közé teszi pl. a gmail. Magyar szolgáltatók közül 1 van a sorban. Oda még eddig nem jött. A yahoon sok. A legtöbb iwiwen jött, de amióta iwiwnél reklamáltam egy jó indokkal 😄 azóta ez megszûnt.
http://fenyuzer.hu http://www.antistressz.co.cc http://www.netanyu.info
Ez sem a legjobb megoldás, mert citromailre/vipmailre/freemailre úgy jönnek a spamek alapból, mintha muszály lenne...
Amúgy nemrég regisztráltam egy j gmail-es címet csak tárhelynek, és a fene tudja honnan, de jött rá egy rakás spam.
Amúgy nemrég regisztráltam egy j gmail-es címet csak tárhelynek, és a fene tudja honnan, de jött rá egy rakás spam.
Vagy a régi jól bevált módszer:
nyitsz 10 különbözõ postafiókot,
lehetõleg legyen benne yahoo-s vagy hotmailes vagy bármely magyar szolgáltatóé.
És egyet használsz megbízható ismerõsökkel levelezésre,
ezt nem adod meg nyilvános oldalakon,stb.
Egyet hivatalos célra, pl. ügyfélkapu regisztrációhoz,
és ezen csak hivatalos levelezést folytatsz.
A többit regisztrációt igénylõ, de kommunikációt érdemben nem alkalmazó tevékenységre - pl. fórumokra regisztrálás, ilyesmi.
Aztán lehet külön olyan, amit minden hülyeségre,
külföldi játékoldalak,
felnõtt tartalmak lehívására, akár tárolására,
olyan jelszóval, amit még véletlenül sem lát meg a gyereked.
Szóval az emberi tényezõ a leghatékonyabb az automaták ellen.
Én is így csinálom, és van olyan pf-em, ahol napi 100 levél jön, többnyire el sem olvasom,
de a gyakran használtba maximum havonta egy-két spam jön.
És azt is kiszûri a gmail.
Sok sikert, remélem valakinek hasznos lesz, amit leírtam.
nyitsz 10 különbözõ postafiókot,
lehetõleg legyen benne yahoo-s vagy hotmailes vagy bármely magyar szolgáltatóé.
És egyet használsz megbízható ismerõsökkel levelezésre,
ezt nem adod meg nyilvános oldalakon,stb.
Egyet hivatalos célra, pl. ügyfélkapu regisztrációhoz,
és ezen csak hivatalos levelezést folytatsz.
A többit regisztrációt igénylõ, de kommunikációt érdemben nem alkalmazó tevékenységre - pl. fórumokra regisztrálás, ilyesmi.
Aztán lehet külön olyan, amit minden hülyeségre,
külföldi játékoldalak,
felnõtt tartalmak lehívására, akár tárolására,
olyan jelszóval, amit még véletlenül sem lát meg a gyereked.
Szóval az emberi tényezõ a leghatékonyabb az automaták ellen.
Én is így csinálom, és van olyan pf-em, ahol napi 100 levél jön, többnyire el sem olvasom,
de a gyakran használtba maximum havonta egy-két spam jön.
És azt is kiszûri a gmail.
Sok sikert, remélem valakinek hasznos lesz, amit leírtam.
\"Now, let\'s kill that fucking band. ... Fuck you everybody, good night! \"
Túlbonyult, ez még nekem is sok lenne, hát még az egybites júzernek. Ráadásul a problémát nem oldja meg, mert a spambotok mindig más és más címrõl küldenek.
Egyszerû a megoldás: gmail. Viszonylag nagy látogatottságú oldalon van kint a gmailes címem, és az elmúlt fél évben 870 levélbõl kb 2 spamet engedett át a szûrõ. A spamnek nézett nem-spam levelek aránya is hasonló hatásfokkal mûködik, a spam mappában jelenleg 251 levél van és eddig csak egyszer fordult elõ, hogy szemétnek nézett a szûrõ egy nemszemetet.
Egyszerû a megoldás: gmail. Viszonylag nagy látogatottságú oldalon van kint a gmailes címem, és az elmúlt fél évben 870 levélbõl kb 2 spamet engedett át a szûrõ. A spamnek nézett nem-spam levelek aránya is hasonló hatásfokkal mûködik, a spam mappában jelenleg 251 levél van és eddig csak egyszer fordult elõ, hogy szemétnek nézett a szûrõ egy nemszemetet.
Be kéne vezetni egy ilyen bejelentkezõ e-mail-t. Ami annyit tenne, hogy ha elõször küldök egy e-mail címre akkor a felhasználótól megkérdezné a postafiók, hogy meg akarom -e nézni meg, hogy küldhet -e legközelebb. Ha leokézom akkor utána küldhet rendesen ha nem akkor meg letiltaná. Olyan mint a messenger. De akkor mi értelme az e-mailnak?
Nothing Ever Changes
Ja.
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!