62
  • DjDano
    "azért hazugság, mert nem azt tükrözi, amit látni szeretnél, vagy csak a levegőbe beszélsz?"

Több mint 100000 weboldal statisztikája azért már elég mérvadó, de mint írtam a saját oldalam statisztikája is alátámasztja a 40% körüli részesedést Magyarországon!
  • arrakistor
    ja igen.. és Opera is van Linuxon is .. sőt ! sokkal jobban hasonlít a Linuxos Opera a Windows-os Operára, mint a Linuxos Firefox, a Windows Firefoxra .
  • arrakistor
    OPERA
  • arrakistor
  • arrakistor
    a 3 nagy közül (pc-n, windows-on)igazán nagy dilemma dönteni, mert mindegyiknek vannak fícsörjei:

-Opera hátránya, hogy a CSS kurzort nem jeleníti meg és az egyéb CSSeket is egy kicsit másképpen értelmezi, mint pl: a Firefox, holott állítólag Mozilla alapú... ezenkívül a Flasheket és egyéb plugineket kifejezetten lassan kezeli..
    előnye viszont , amiért én speicel kedvelem, a beépített levelezője és a beépített JAVA platform tesztelője... a widgetjei sem elhanyagolhatóak, bár közel nem olyan hasznosak mint a firefox addonjai...
    a beépített szövegfelolvasója is nagyon kúl, és a jobbgomb "Mentés a letöltés könyvtárba.." fícsörje is pótolhatatlan a többi böngészőhöz képest.
    ezenkívül az összhatás, a menük és a teljes kinézet átrendezhetősége nagyon királlyá teszi, mindenképpen többet érdemel, mint nyamvadt 3.3%-ot és éppenezért számomra hihetetlen is ez az arány !

-Firecox-t használok a mindennapokban, nagyon jó a CSS kezelése (nem is véletlenül nem egy honlap pl: chiptune.com kifejezetten firefox-ra optimalizál) a plugineket nagyon jól kezeli , az addonjai is nagyon hasznosat pl: adblock, gspace, noflash, noscript, IETab stb..
    viszont a CSS kurzor itt sem túl profi (animált gif esetén csak az első frame-et teszi ki) Firefox 3-tól eddig nem vagyok elájulva, egy jó ötletet láttam benne: az url sáv domain színezése, iletve könyvtár szinezése.

-Internet Explorer windowson szinte a legtöbb esetben a leggyorsabban kezeli a plugineket, hátránya viszont hogy a CSS és sok más html utasítást is teljesen önkényesen kezel a többi böngészőhöz képest, és nagyon szét van rajta csúszva egy VALID HTML ha egy "kicsit meg van CSS-sel fűszerezve" oldal.

Safarit nem ismerem , a Windowsos Safari nagyon rosszul sikerült lassú fagyogat , instabil stb. Linuxon pedig a Firefox mellett a Konqueror még említésreméltó, ami elég jó, és vannak szintén fícsörjei, viszont az átlátszó flasheket nem jól jeleníti meg, ráadásul linuxhoz képest elég gépigényes: tkp. ugyanaz az oldal ugyanazon a gépen konquerorral sokkal lassabb mint bármi mással. Ennek ellenére nem elhanyagolható márcsak azért sem , mert a Konqueror -hasonlóan az Explorerhez- a KDE-s Linuxok fájlrendszer-böngészője is egyben.

Én egy kicsit (vagy inkább nagyon nagy) lehúzásnak tartom még azt a 3.3% Opera részesedést is, szerintem a többen használják azért azt...

Hogy éltessem még egy kicsit az Operát: az OperaTor "sunyi" böngésző a legjobb jelenleg a piacon megtalálható anonimusz böngésző, ezenkívül pedig az Opera telefonokra gyártott MiniOperája is teljesértékű webböngésző, amivel már konkrétan VATERÁZTAM (!) is ..!
  • davidka003
    Firefox a legjobb.
  • kicsibicska
    Nem fogja.
  • Reggaester
    FF FTW
  • szvini
    és azt is elárulod miért?
  • 0Speed0
    Firefox for president!!
  • BCS pixel
    ff a legjobb :)
  • Reg5
    Sose fogom megérteni a népszerűségét; én állandóan a hajamat tépem miatta...
  • cousin333
    Na, itt egy cikk a semmiről. Teegye fel a kezét, akinek újak az alábbi ismeretek:
    - az FF egyre népszerűbb
    - az FF áll a második helyen

A cikk többi része egy nyilván elfogulatlan szemlélő (Mozilla fejes), és két korábbi felmérés eredményeit tartalmazza, amiből az egyik itt az SG-n is szerepelt.

ui: csodálom, hogy a keleti államokat (pl. Oroszország) ilyen lazán kihagyják, pedig az Opera legerősebb bázisai :).
  • Narxis
    A FireFox azért győzött nálam Operaval szemben mert testreszabható(Kipróbáltam kb. fél éve az Operat). Elhiszem, hogy Operaba benne van alapból sok funkció de aki nem használja ki azokat annak minek? Pl. bele lehetne tenni FF-be a NoScript kiegészítést amivel biztonságosabb lesz a böngésző, de aki megnézi 1 nap egyszer a települését/tevéjét/mittoménmijét meg elolvas pár hírt mondjuk itt annak tök felesleges sőt idegesítő lenne engedélyeztetni minden egyes oldalt NoScript-ben. Ugyanígy a reklámok blokkolásával is, pl. az Adblockplust is bele lehet tenni de minek? Van egy alap böngésző és mindenki saját szájíze szerint használja. A kiegészítőket se nehéz megtalálni, telepítés után az az első oldal amit megnyit + könyvjelzők között is ott van. Nem rossz az Opera de szerintem az már az igazán geekeknek lett kitalálva.
  • god25
    "Persze úgy tűnik, ahány piackutató, annyi eredmény." Itt a pont. Az ff vezet. Az IE vezet. Ehh. A fidesz vezet. Az mszp vezet. mikor ki?! (Mikor ki, mire kap pénzt). Mint a régi vicc: Az AMD és az intel veszekszik, h ki a jobb. Kapnak 1 feladatot. 2+2? Öt - vágja rá az Intel! Nem is, hanem 4 - mondja az AMD. Igen ám- szól az Intel - de Én voltam a gyorsabb! :S
  • Csaba42
    Ott a pont, köszönöm!
  • Villanypásztor
    "Az első packutatási eredmény egy tömény hazugság/melléfogás.... "
    Az nem, csak az sg.hu hozta a szokásos színvonalat fordításban.
    A grafikonon ugyanis az látszik, hogy a firefox felhasználók 29%-a az USAban leledzik, 13%-uk német, stb... Tehát nem az ország internetezőire vetített adatokat tartalmazza.
    Amúgy hasonló nagyságrendű havi látogatóra nálam is ilyen arányok vannak, mint nálad.
    Ja és Opera rulz :D
  • CybeRick
    FF párti vagyok én is. Ismerőseim egy jó részét térítettem már át az Explorer-es táborból. Nem volt nehéz feladat.
    Az Opera használók nem váltottak. Az explorert használnók, kb 50% nincs is tisztában a lehetséges alternatív megoldásokkal.
  • lck
    A torrentezők előnyben részesítik a Firefoxot ?
    http://www.sg.hu/forumkepek/2008_02/ffstat.JPG
    (ez egy torrentoldal statisztikája)
  • Lavigne
    azért hazugság, mert nem azt tükrözi, amit látni szeretnél, vagy csak a levegőbe beszélsz?
  • M0RN1NGST4R
    várom már, hogy mikor esik egymásnak a FF és opera tábor, ahogy az ilyen hireknél az lenni szokott...

bocs az off-ért.
  • DjDano
    Az első packutatási eredmény egy tömény hazugság/melléfogás.... A Xiti eredményei a valósak, sőt pontosan amerika a FF egyik leggyengébb bázisa...

Amúgy az én oldalamon 90 ezer egyedi látogatóra vetítve ez a statisztika, ami szintén alátámasztja a Francia kutatócég eredményeit:

1. IE6/7 49,7% (ebből IE6 39%, IE7 10%)
    2. Firefox 42%
    3. Opera 4%
    4. Maxthon/Avant bowser 1.5%