Egyre népszerûbb a Firefox
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
operát meg az használ, aki 1x akár véletlenül is kipróbálta :D
én 8.xx -tõl használom éshát, eddig jobb akkor sem volt semelyiksem :D ffnél mindenki büszke, hogy vannak pluginek, operában meg minden bennevan :D
meg olyan kényelmes nekem, pl. a mágus gomb és az egérmozdulatok nagyon megkönnyítk életemet :D
\"Az állatok közül egyedül az ember kegyetlen. Egyedül ő az, aki azért okoz fájdalmat, mert örömét leli benne.\" Mark Twain
A kérdésem a mostani gondomra irányul, mitõl fagyogat, és miért?
Meg voltam elégedve ezzel a böngészõvel kezdetben, de mostanában egyre több és alattomosabb hibásodásokkal találkozok vele, amiket máshol nem nagyon tapasztaltam. Váltani viszont nem szeretnék, remélem van megoldás a problémámra, elõre is köszi a válaszokat.
Az APNG-t kezelik az újabb Opera elõzetesek is, csakúgy, mint a MathML-t. Szóval szerencsére nem lesz egyedüli pionír. A diehard FF drukkerek majd úgyis kibrusztolják az elterjedését :)
...egyszer megkérdeztem tõle, hogy ha mindenki másnál mûködik akit ismerek, akkor nem lehet, hogy nem a Firefox a szar?! Azt a felháborodást!!!
Summa summarum: van, akinek a szar sem jó ha büdös! (...de hogy a lehúzót se tudja kezelni, az már nem a WC hibája!)
<19:31:22>19:31:22> <TCH> öcsémnél lefagyott a firefox
<19:31:23>19:31:23> <TCH> és erre írt a készítõknek
<19:31:29>19:31:29> <TCH> hogy "lefagyott ez a szar"
<19:31:44>19:31:44> <TCH> erre visszaírtak magyarul, hogy "na jó, de hogy fagyott le ez a szar?"
<19:32:06>19:32:06> <TCH> szal fx-nél legalább support van
Na szal errõl ennyit. XD
A kudarc az, ha meg sem próbálod.
Egyébként csak bajunk volt a flash pluginnel, én toldottam annyival, hogy az újabb eszközeik meg arra épülnek, ami gáz, mire õ elkezdett "megszerettetni" a flashel :)
De nem fog menni<#vigyor3>#vigyor3>
arra optimáltak, hogy a beépített gradientekkel szép, kisméretû és gyors webes animációkat lehessen készíteni. aztán szépen elkanyarodtak és létrehoztak egy szerintem átláthatatlan és nagyon felemás, visszafele ráadásul inkompatibilis programnyelvet (AS3) ami közel sincs olyan gyors ahogy azt beígérték, viszont valósznûleg évekig kéne tanulni ahhoz, hogy az ember tehetséges kezdõ legyen benne... viszont akkor már igazi programnyelvet tanul az ember (pl: java)
viszont ennek ellenére a Gtalk "platform" AS2 Flash 7 verzióban készült, tehát, alapvetõ alkalmazásokat igenis lehet benne írni, csak körülményes vele kifele kommunikálni..
hogy visszakanyarodjak a Firefoxhoz is egy kicsit, az FF3-ban bevezetésre kerül az animated png szabvány, aminek örülök is , meg nem is. Örül neki azért, mert végre lehet majd szép alfacsatornás, kicsi, animációkat , készíteni flash nélkül is weboldalra. Nem örülök neki viszont azért, mert valahányszor egy cég önkényesen bevezet egy újabb szabványt, a VALID HTML-hez képest, mindannyiszor bonyolítja meg a webfejlesztõk életét, akiknek 2-3 böngészõre kell optimalizálniuk egy oldalt, ami sok esetben nem is lehetséges.
HTML 5nek sem fogok örülni ahogy elnézem, semmi igazá érdekeset nem fog tudni (pl: szó nincs animált png-krõl benne) másrészt viszont újfent rá fog kavarni egy lapáttal az életemre , ha nem inkább kettõvel .
Ki nem szarja le a Visztát?
Apple iPhone, HP-Compaq 6715b Notebook, Google termékek - csak lazán ;)
és nem mert tiltakozni akarok az ie és az ff ellen
egyszerüen csak jó. ezt használom már 2 éve
Ez így van!
""bõvítményeket" csak akkor nem engedett be, ha elvágta az ember a hálókábelt."
Vagy hogyha külön beállítod neki, de ha jól emlékszem (kicsit régen használtam már) SP2-es XP-jé alapból ilyen volt, sõt a Server 2003-é még az IE7-nél is "paranoiásabb" volt. (Még a Microsoft honlapját sem tartotta megbízhatónak <#vigyor>#vigyor>)
"Marad az Opera"
Engem abszolút nem zavar, hogy ki melyik böngészõt használja. Én megvagyok az IE7-tel, ha kint lesz az IE8, majd cserélek.
Az IE6 egy rakás slejm, "bõvítményeket" csak akkor nem engedett be, ha elvágta az ember a hálókábelt. Az IE7 ennek köszönhetõen alapbeállításokkal vérparanoid, ami az õrületbe kerget. Ehhez képest a FF2 meg kiegyensúlyozott, igaz nekem fapados. Marad az Opera ;)
Ha nagy ritkán egy oldal nem akar vele megnyílni akkor elidítom a FF-t, de nem tudok nála maradni mert egyszerûen nem tetszik annyia, ezt a sok hûhót meg végképp nem étrem körülötte, szerintem egyáltalán nem szolgált rá, számomra mindegyik csupán egy böngészõ, egyiknek sem kívánom megkérni a kezét.
Az Flex/AS3 elõtt az Adobe termékeivel csak a homokozóban tologatta a macthboxokat az ember, ami ha szép lett megdícsérték érte a bigbosszok. De az Adobe mert nagyot álmodni, és most már elkezdte a holdat ugatni, miután irdatlan Java-s fejlesztõgárdát zsebelt be.
Az eredmény érdekes lett, mert amolyan bölcsekkövét akartak csinálni, de garantáltan tele van tévedésekkel. Ami viszont fontos, az az h maga a runtime csak és kizárólag windózon van úgy-ahogy stabilizálva köszönhetõen a folyamatos konstans fejlesztéseknek, agyviharoknak, és svédcsavaros megoldásoknak. Mac-en már vannak gondok, Linux-on pedig eléggé elhagyták magukat a csákók.
Ez pedig visszavezethetõ egy õsproblémára (leszámítva a hanyagságot, folyamatos felvásárlásos státuszt), miszerint a Java runtime egy komplett VM, a Flash viszont egy ehhez képest erõsen leszûkített lib-gyûjtemény/wrapper az OS és a böngészõ irányába.
Prezis célokra mindig is tökéletes választás lehet, merhát a Macromedia khm Allaire... janem bocs Adobe jópofa designer csapat, de alkalmazásfejlesztéshez nem kéne akarniuk érteni.
Pedig az Opera, bitrõl-bitre ugyanazt a flash renderelõ dll-t (ocx-t) használja Linuxon és Windows-on is, mint a Firefox.
Mindezek ellenére én szeretem az Operát is azért, a lentebb elsorolt fícsörjei miatt.
Válasz floatr-nak:
akkor most nézzük a Flash elõnyeit a Java-val szemben:
- 2,5 mega (!) Linuxon, Mac-en, és Windowson is Firefox alapba letölti még a leglámerebb felhasználónak is kb. 30 másodperc leforgása alatt.
(ezzel szemben a Java Runtime 50 mega és fõleg Linuxon úgy kell ráizzadni szegény lamernek) és kész.. ebben már a telepítés is benne volt..
- a Flash-t szerkeszteni élvezet és percek alatt összedobható egy olyan anyag,
ami Javaban fél év komoly fejlesztés lenne.
- Flash Lite is van már mobil telefonokon is nemcsak Java Runtime,
- Flashben is lehet gyors kódot írni, nem kell mindjárt a 3D-s förszt perszon súterekre gondolni, hanem nézzük pl.: az olyan hasznos alkalmazásokat mint pl.: a Gtalk flash verziója.
-Flashben is lehet kicsi kódot írni (már-már bytekóddá fordítva, különösen a Flash MX verziótól kezdve, amelynek már fejlett beépített tömörítõje van)
Összegezve: ha az ember nem akar 3D-s förszt perszon súter-t írni, régi gépekre, akkor nincs szüksége 10 évet Java tanulással eltöltenie napi 24 órából 25-öt otthon görnyednie karikás szemekkel egyedül a sötétben...
Ha pedig mégis azt akar, akkor is jobban jár egy Macromedia Directorral <#nezze>#nezze>
igaz Linuxon nem fog futni..
De ezt nem titkolják az Adobe-nál sem, mivel kijelentették h addig el sem kezdik az AIR-t portolni, amíg egyrészt el nem készül a végleges windóz alá, illetve végre sikerül a jómunkásoknak stabil változatot hegeszteniük Linuxra a Flash pluginbõl. És az a vicc h az Adobe ezzel akar ringbe szállni az alkalmazásfejlesztési piacon a Sun Java-jával szemben, aminek már a fogpiszkálóba építve is van stabil runtime-ja :D
Egyébként az Opera állandóan bajban van a mozillára gyúrt plugin-ekkel. A flash wrapper nekem pl elég sokszor elhasal, általában egy fül bezárásakor 9.x és 9.5x béta esetében.
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetõk pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevezõ emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
crushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrush
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
crushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrush
Szabványosan értelmezi a css-t. Az hogy mozilla motoros az opera, hülyeség, soha nem volt, mindig saját volt, különben nem lehetne a leggyorsabb böngészõ... Flash megjelenítés a plugintõl függ, ami ugye eredeti adobe, mellesleg a flash mindig lassú, mert fos.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Pl mostanság nem kell semmilyen driver videólejátszáshoz csak Mplayer for windows. Ha valami nem megy a magyar oldalról is letöltheted a teljes codec könyvtárat, vagy újíthatod.
És mond meg, kérlek, hány weboldal van a világhálón szerte? Az állításod olyan, mintha megkérdeznénk egy 1.000.000 lakosságú városban 100 embert arról, hogy ki legyen a polgármester. S persze ha történetesen a 100 emberbõl több mint 51 egy embert támogat, akkor lényegtelen megkérdezni több embert, mert a választás eldõlt.
8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia
Több mint 100000 weboldal statisztikája azért már elég mérvadó, de mint írtam a saját oldalam statisztikája is alátámasztja a 40% körüli részesedést Magyarországon!
-Opera hátránya, hogy a CSS kurzort nem jeleníti meg és az egyéb CSSeket is egy kicsit másképpen értelmezi, mint pl: a Firefox, holott állítólag Mozilla alapú... ezenkívül a Flasheket és egyéb plugineket kifejezetten lassan kezeli..
elõnye viszont , amiért én speicel kedvelem, a beépített levelezõje és a beépített JAVA platform tesztelõje... a widgetjei sem elhanyagolhatóak, bár közel nem olyan hasznosak mint a firefox addonjai...
a beépített szövegfelolvasója is nagyon kúl, és a jobbgomb "Mentés a letöltés könyvtárba.." fícsörje is pótolhatatlan a többi böngészõhöz képest.
ezenkívül az összhatás, a menük és a teljes kinézet átrendezhetõsége nagyon királlyá teszi, mindenképpen többet érdemel, mint nyamvadt 3.3%-ot és éppenezért számomra hihetetlen is ez az arány !
-Firecox-t használok a mindennapokban, nagyon jó a CSS kezelése (nem is véletlenül nem egy honlap pl: chiptune.com kifejezetten firefox-ra optimalizál) a plugineket nagyon jól kezeli , az addonjai is nagyon hasznosat pl: adblock, gspace, noflash, noscript, IETab stb..
viszont a CSS kurzor itt sem túl profi (animált gif esetén csak az elsõ frame-et teszi ki) Firefox 3-tól eddig nem vagyok elájulva, egy jó ötletet láttam benne: az url sáv domain színezése, iletve könyvtár szinezése.
-Internet Explorer windowson szinte a legtöbb esetben a leggyorsabban kezeli a plugineket, hátránya viszont hogy a CSS és sok más html utasítást is teljesen önkényesen kezel a többi böngészõhöz képest, és nagyon szét van rajta csúszva egy VALID HTML ha egy "kicsit meg van CSS-sel fûszerezve" oldal.
Safarit nem ismerem , a Windowsos Safari nagyon rosszul sikerült lassú fagyogat , instabil stb. Linuxon pedig a Firefox mellett a Konqueror még említésreméltó, ami elég jó, és vannak szintén fícsörjei, viszont az átlátszó flasheket nem jól jeleníti meg, ráadásul linuxhoz képest elég gépigényes: tkp. ugyanaz az oldal ugyanazon a gépen konquerorral sokkal lassabb mint bármi mással. Ennek ellenére nem elhanyagolható márcsak azért sem , mert a Konqueror -hasonlóan az Explorerhez- a KDE-s Linuxok fájlrendszer-böngészõje is egyben.
Én egy kicsit (vagy inkább nagyon nagy) lehúzásnak tartom még azt a 3.3% Opera részesedést is, szerintem a többen használják azért azt...
Hogy éltessem még egy kicsit az Operát: az OperaTor "sunyi" böngészõ a legjobb jelenleg a piacon megtalálható anonimusz böngészõ, ezenkívül pedig az Opera telefonokra gyártott MiniOperája is teljesértékû webböngészõ, amivel már konkrétan VATERÁZTAM (!) is ..!
Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑
Ittvan mire vágytál, A világító ágytál.