62
  • Sanyix
    #62
    ps3? lol (ha jólemléxem vérfanboy vagy :D)
  • gebana
    #61
    hát csak azért népszerű, mert aki rájön hogy milyen rossz az I.E. az vált 1ből ff-re mert haverja azt mondta jó, vagy egyszerűen csak linuxt használ.

    operát meg az használ, aki 1x akár véletlenül is kipróbálta :D

    én 8.xx -től használom éshát, eddig jobb akkor sem volt semelyiksem :D ffnél mindenki büszke, hogy vannak pluginek, operában meg minden bennevan :D
    meg olyan kényelmes nekem, pl. a mágus gomb és az egérmozdulatok nagyon megkönnyítk életemet :D



  • sathinel
    #60
    spybot vagy valami nincs a gépeden? elég fura mert én linux, és win alatt is ff-t használok több éve és semmi gond. lehet valami felment a gépedre vagy nem tom. De érdekes mert más gépekre is kapásból telepítem és még nem voltak rossz visszajelzések. talán új rendszer és kapásból vírusirtó, és spybotsearch. nem jut más eszembe erre. fura.
  • ioinme
    #59
    Hy, üdv. Szeretnék kérdezni pár dolgot, mert már nem tudom mit csináljak. Olyan problémám lenne, hoyga Firefox mióta felraktam kb 1 hete, minden nap fagyogat, egyszerűen cska úgy megáll, és nem válaszol, ilyenkro task listból leállitom, és csinálom ujra, de akkoris idegesítő ez az állapot. A másik eset még régebben történt, miszerint egyszerűen szelektált az odlalak közt úgymond. Bizonyos oldalakat nem akart behozni, holott más böngésző egyből szinte töltés nélkül behozta. Töröltem már tárolót, is cookie-kat is, nem oldódott meg, csak win reinstallal, és formázással.
    A kérdésem a mostani gondomra irányul, mitől fagyogat, és miért?
    Meg voltam elégedve ezzel a böngészővel kezdetben, de mostanában egyre több és alattomosabb hibásodásokkal találkozok vele, amiket máshol nem nagyon tapasztaltam. Váltani viszont nem szeretnék, remélem van megoldás a problémámra, előre is köszi a válaszokat.
  • cousin333
    #58
    jin? lol
  • cousin333
    #57
    "hogy visszakanyarodjak a Firefoxhoz is egy kicsit, az FF3-ban bevezetésre kerül az animated png szabvány, aminek örülök is , meg nem is."

    Az APNG-t kezelik az újabb Opera előzetesek is, csakúgy, mint a MathML-t. Szóval szerencsére nem lesz egyedüli pionír. A diehard FF drukkerek majd úgyis kibrusztolják az elterjedését :)
  • cousin333
    #56
    Az újabb 9.5x buildekben elvileg sokat fejlődött a plugin kezelés (konkrétan a nevezett hibát is javították). Ellenőrizni mondjuk nem tudom ezt az állítást...
  • cousin333
    #55
    Driver kell, kodek nem kell :). Inkább innen, itt úgy tűnik, hamarabb frissítenek.
  • cousin333
    #54
    A legelső Wines Safari téyleg nagy égés volt, de gyorsan javították. Hivatalosan már a 3.0.4-nél járnak, innen viszont tölthető a 3.1 is. Ami sokat fejlődött az idők során, már kezd böngésző formája lenni. A stabilitással ás a sebességgel sincs baja.
  • Unas
    #53
    Az egyik ismerősön azt mondta, hogy a Firefox egy szar, mert nála nem működik...

    ...egyszer megkérdeztem tőle, hogy ha mindenki másnál működik akit ismerek, akkor nem lehet, hogy nem a Firefox a szar?! Azt a felháborodást!!!

    Summa summarum: van, akinek a szar sem jó ha büdös! (...de hogy a lehúzót se tudja kezelni, az már nem a WC hibája!)
  • sanner011
    #52
    bash.hu idézet:

    [19:31:22] <TCH> öcsémnél lefagyott a firefox
    [19:31:23] <TCH> és erre írt a készítőknek
    [19:31:29] <TCH> hogy "lefagyott ez a szar"
    [19:31:44] <TCH> erre visszaírtak magyarul, hogy "na jó, de hogy fagyott le ez a szar?"
    [19:32:06] <TCH> szal fx-nél legalább support van




    Na szal erről ennyit. XD
  • floatr
    #51
    A HTML 5 alkamlazásfejlesztéshez, és portálkészítéshez lett kitalálva, de majd 5 év múlva kiderül mit ér
  • floatr
    #50
    Jó kérdés :)

    Egyébként csak bajunk volt a flash pluginnel, én toldottam annyival, hogy az újabb eszközeik meg arra épülnek, ami gáz, mire ő elkezdett "megszerettetni" a flashel :)
    De nem fog menni
  • arrakistor
    #49
    igen, valójában egy vektoros, gyors animációkészítőnek indult, amelyet
    arra optimáltak, hogy a beépített gradientekkel szép, kisméretű és gyors webes animációkat lehessen készíteni. aztán szépen elkanyarodtak és létrehoztak egy szerintem átláthatatlan és nagyon felemás, visszafele ráadásul inkompatibilis programnyelvet (AS3) ami közel sincs olyan gyors ahogy azt beígérték, viszont valósznűleg évekig kéne tanulni ahhoz, hogy az ember tehetséges kezdő legyen benne... viszont akkor már igazi programnyelvet tanul az ember (pl: java)

    viszont ennek ellenére a Gtalk "platform" AS2 Flash 7 verzióban készült, tehát, alapvető alkalmazásokat igenis lehet benne írni, csak körülményes vele kifele kommunikálni..

    hogy visszakanyarodjak a Firefoxhoz is egy kicsit, az FF3-ban bevezetésre kerül az animated png szabvány, aminek örülök is , meg nem is. Örül neki azért, mert végre lehet majd szép alfacsatornás, kicsi, animációkat , készíteni flash nélkül is weboldalra. Nem örülök neki viszont azért, mert valahányszor egy cég önkényesen bevezet egy újabb szabványt, a VALID HTML-hez képest, mindannyiszor bonyolítja meg a webfejlesztők életét, akiknek 2-3 böngészőre kell optimalizálniuk egy oldalt, ami sok esetben nem is lehetséges.

    HTML 5nek sem fogok örülni ahogy elnézem, semmi igazá érdekeset nem fog tudni (pl: szó nincs animált png-kről benne) másrészt viszont újfent rá fog kavarni egy lapáttal az életemre , ha nem inkább kettővel .
  • szvini
    #48
    óó de ne hasonlítgassuk már flast a java-hoz az olyan mint nem is tudom, mint traktort autóhoz, nem is ugyanarra találták ki a 2tőt, de lehet én nem vágom min vitatkoztok és kihagytam valamit :D
  • A1274815
    #47
    Meg persze olyanok is akik nem kívánnak megválni, az Opera, IE, stb. böngészőjüktől.
  • ssdb
    #46
    Ma a világon 2 ember létezik egy aki már áttért Firefox-ra és egy aki át fog :D Én már az 1.höz tartozom vagy 2 éve :D
  • kids
    #45
    Opera
    és nem mert tiltakozni akarok az ie és az ff ellen
    egyszerüen csak jó. ezt használom már 2 éve
  • A1274815
    #44
    "Az IE6 egy rakás slejm"

    Ez így van!

    ""bővítményeket" csak akkor nem engedett be, ha elvágta az ember a hálókábelt."

    Vagy hogyha külön beállítod neki, de ha jól emlékszem (kicsit régen használtam már) SP2-es XP-jé alapból ilyen volt, sőt a Server 2003-é még az IE7-nél is "paranoiásabb" volt. (Még a Microsoft honlapját sem tartotta megbízhatónak )

    "Marad az Opera"

    Engem abszolút nem zavar, hogy ki melyik böngészőt használja. Én megvagyok az IE7-tel, ha kint lesz az IE8, majd cserélek.
  • floatr
    #43
    Minden szoftvernek van hibája, pláne ha nem up-to-date. Inkább az az érdekes h folyamatosan karbantartott cuccok közt milyen különbség van.
    Az IE6 egy rakás slejm, "bővítményeket" csak akkor nem engedett be, ha elvágta az ember a hálókábelt. Az IE7 ennek köszönhetően alapbeállításokkal vérparanoid, ami az őrületbe kerget. Ehhez képest a FF2 meg kiegyensúlyozott, igaz nekem fapados. Marad az Opera ;)
  • A1274815
    #42
    Én is IE7-et használok. Egyszerűen érzem szükségesnek az FF-et. Külben meg láttam olyan csodás kis férget beköltözni FF2 alatt egy ismerősömnél, amit öröm volt leírtani.
  • jin
    #41
    Opera? lol
  • archkoven
    #40
    Azt tudom, hogy ez itt nem bocsánatos bű, de én a mai napig explorert használok, igaz a 7-es verziót. A kedvencek kezelése nekem sokkal jobban bejön mint a Firefoxban, ahol egy kicsit nehézkesnek érzem.
    Ha nagy ritkán egy oldal nem akar vele megnyílni akkor elidítom a FF-t, de nem tudok nála maradni mert egyszerűen nem tetszik annyia, ezt a sok hűhót meg végképp nem étrem körülötte, szerintem egyáltalán nem szolgált rá, számomra mindegyik csupán egy böngésző, egyiknek sem kívánom megkérni a kezét.
  • floatr
    #39
    Nem hiszem h ezt a két nyelvet/runtime-ot össze kéne hasonlítani, mert nem egy kategória, max a tarajmentes agykérgű júzerek gondolják, h van közük egymáshoz. Ezt, ha nem muszáj, ne vedd magadra

    Az Flex/AS3 előtt az Adobe termékeivel csak a homokozóban tologatta a macthboxokat az ember, ami ha szép lett megdícsérték érte a bigbosszok. De az Adobe mert nagyot álmodni, és most már elkezdte a holdat ugatni, miután irdatlan Java-s fejlesztőgárdát zsebelt be.
    Az eredmény érdekes lett, mert amolyan bölcsekkövét akartak csinálni, de garantáltan tele van tévedésekkel. Ami viszont fontos, az az h maga a runtime csak és kizárólag windózon van úgy-ahogy stabilizálva köszönhetően a folyamatos konstans fejlesztéseknek, agyviharoknak, és svédcsavaros megoldásoknak. Mac-en már vannak gondok, Linux-on pedig eléggé elhagyták magukat a csákók.

    Ez pedig visszavezethető egy ősproblémára (leszámítva a hanyagságot, folyamatos felvásárlásos státuszt), miszerint a Java runtime egy komplett VM, a Flash viszont egy ehhez képest erősen leszűkített lib-gyűjtemény/wrapper az OS és a böngésző irányába.

    Prezis célokra mindig is tökéletes választás lehet, merhát a Macromedia khm Allaire... janem bocs Adobe jópofa designer csapat, de alkalmazásfejlesztéshez nem kéne akarniuk érteni.
  • arrakistor
    #38
    URL-ből megadott animált gif-re gondoltam, custom CSS cursort... NEM jelenít meg.. a Firefox rendesen megjeleníti a valid html alapján, az IE pedig valami nagyon mutáns gondolat alapján megjeleníti -egész más szintaktikával megírva- a saját .cur és animált .ani kurzor szabványait.
  • arrakistor
    #37
    na ezzel viszont én nem értek eggyet .. igaz offtopic a flash téma, de hamár itt tartunk azért ebbe egy picit belekötök.. az ok. hogy a plugin sebessége elsősorban a pluginen belül megírt kódtól függ és persze a plugint renderelő motorortól, de ettől függetlenül, lehet egy jól megírt flash is gyors, és lehet jól megírni flash-t is, ezenkívül lehet még ugyanaz a jól megírt és Firefoxon gyors Flash Operán lassú, mint nem egy, hanem inkább számtalan esetben.
    Pedig az Opera, bitről-bitre ugyanazt a flash renderelő dll-t (ocx-t) használja Linuxon és Windows-on is, mint a Firefox.
    Mindezek ellenére én szeretem az Operát is azért, a lentebb elsorolt fícsörjei miatt.

    Válasz floatr-nak:

    akkor most nézzük a Flash előnyeit a Java-val szemben:

    - 2,5 mega (!) Linuxon, Mac-en, és Windowson is Firefox alapba letölti még a leglámerebb felhasználónak is kb. 30 másodperc leforgása alatt.
    (ezzel szemben a Java Runtime 50 mega és főleg Linuxon úgy kell ráizzadni szegény lamernek) és kész.. ebben már a telepítés is benne volt..
    - a Flash-t szerkeszteni élvezet és percek alatt összedobható egy olyan anyag,
    ami Javaban fél év komoly fejlesztés lenne.
    - Flash Lite is van már mobil telefonokon is nemcsak Java Runtime,
    - Flashben is lehet gyors kódot írni, nem kell mindjárt a 3D-s förszt perszon súterekre gondolni, hanem nézzük pl.: az olyan hasznos alkalmazásokat mint pl.: a Gtalk flash verziója.
    -Flashben is lehet kicsi kódot írni (már-már bytekóddá fordítva, különösen a Flash MX verziótól kezdve, amelynek már fejlett beépített tömörítője van)

    Összegezve: ha az ember nem akar 3D-s förszt perszon súter-t írni, régi gépekre, akkor nincs szüksége 10 évet Java tanulással eltöltenie napi 24 órából 25-öt otthon görnyednie karikás szemekkel egyedül a sötétben...
    Ha pedig mégis azt akar, akkor is jobban jár egy Macromedia Directorral
    igaz Linuxon nem fog futni..
  • floatr
    #36
    A Flash olyannyira fos, hogy Linux alatt például minden böngészőnél bugzik az átláccóság. Ígyhát ez éppen nem hibája a Konquerrornak sem.
    De ezt nem titkolják az Adobe-nál sem, mivel kijelentették h addig el sem kezdik az AIR-t portolni, amíg egyrészt el nem készül a végleges windóz alá, illetve végre sikerül a jómunkásoknak stabil változatot hegeszteniük Linuxra a Flash pluginből. És az a vicc h az Adobe ezzel akar ringbe szállni az alkalmazásfejlesztési piacon a Sun Java-jával szemben, aminek már a fogpiszkálóba építve is van stabil runtime-ja :D

    Egyébként az Opera állandóan bajban van a mozillára gyúrt plugin-ekkel. A flash wrapper nekem pl elég sokszor elhasal, általában egy fül bezárásakor 9.x és 9.5x béta esetében.
  • tomcsa4
    #35
    Clint Eastwood-nak van rossz filmje? :) Én imádom nagyon sok filmjét.
  • JL666
    #34
    Amúgy a tűzrokát lehetne Clint Eastwood-dal reklámozni, tök poén lenne. Neki volt egy tűzróka c. filmje, amikor ruszkiból lopott el egy repcsit, tök jó film...
  • JL666
    #33
    mi elég pirosak vagyunk, ez jó. Az eredmény lehetne jobb is, pl. annál a multinál, ahol dolgozom és ország szinten az egyik legnagyobb foglalkoztató még mindig IE6 van, elég gáz...
  • echo
    #32
    nekem már anyám is ezt használja. de nem jegyzi meg a nevét, csak úgy nevezi, hogy a rókás :)
  • Dj Faustus #31
    "Opera hátránya, hogy a CSS kurzort nem jeleníti meg"
    Tévedés:
    [url=http://www.webdevout.net/browser-support#css]#1[/url]
    [url=http://www.opera.com/docs/specs/opera9/css/]#2[/url]
    [url=http://www.w3schools.com/css/tryit.asp?filename=trycss_cursor]#3[/url]

    "másképpen értelmezi, mint pl: a Firefox, holott állítólag Mozilla alapú..."
    A Mozilla és a Firefox Gecko alapú; az Opera Presto alapú.
    További megjelenítőmotrok.
  • Lavigne
    #30
    nem is mert ViolaWWW <3
  • PíszLávJuniti
    #29
  • Lavigne
    #28
    nekem GTA oldalam van, napi 2000 látogatónak kicsivel több mint a fele FF-et használ. erre varjál gombot. és? who gives a fuck? biztos vagyok benne, hogy vannak olyan nagy oldalak, mondjuk az origo, ahova üzletemeberk mennek fel pénzügyi hirekért, az előre telepített böngészővel. és? akkor az IE mégis közkedveltebb? egy ilyet nem lehet úgy felmérni, hogy találomra kiválasztok pár lapot és megnézem mi jön ki. jó, hogy nem olyat mondasz, hogy 10000 FF fan oldal statisztikája alapján megállapítod, hogy az FF piaci részesedése 99%. hülye példa, remélem megérted a célzást.
  • Hawaii
    #27
    Rossz a kérdés. Inkább arra kellett volna rákérdezned, hogy ez a 100000 oldal a leglátogatottabbak közé tartozik-e?
  • Sanyix
    #26
    "-Opera hátránya, hogy a CSS kurzort nem jeleníti meg és az egyéb CSSeket is egy kicsit másképpen értelmezi, mint pl: a Firefox, holott állítólag Mozilla alapú... ezenkívül a Flasheket és egyéb plugineket kifejezetten lassan kezeli.."

    Szabványosan értelmezi a css-t. Az hogy mozilla motoros az opera, hülyeség, soha nem volt, mindig saját volt, különben nem lehetne a leggyorsabb böngésző... Flash megjelenítés a plugintől függ, ami ugye eredeti adobe, mellesleg a flash mindig lassú, mert fos.
  • sathinel
    #25
    Egyre több oldal van ahol írja az oldal, vagy nézik hogy mivel böngésznek az emberek. Vagy mi járunk sok ilyen oldalon, vagy mindenhol hazudnak. De tény hogy firefox ahhoz képpest hogy win-re alap az IE elég erős főleg azokban az országokban ahol nem csak bemennek az emberek a boltba és vásárolnak egy gépet oprendszerrel, hanem ahol már ők telepítgetnek a gépre. Akik 3-4 oldalnál többet nem ismernek, és csak az előrre telepített progik közül is csak ennyit használnak, ott valsz sokkal máshogy áll ez az arány. Én is azért maradtam FF-nél, és operánál(ezt kevesebbet használom) mert elkezdtem kipróbálgatni mit is tudnak.

    Pl mostanság nem kell semmilyen driver videólejátszáshoz csak Mplayer for windows. Ha valami nem megy a magyar oldalról is letöltheted a teljes codec könyvtárat, vagy újíthatod.
  • Csaba42
    #24
    "Több mint 100000 weboldal..."
    És mond meg, kérlek, hány weboldal van a világhálón szerte? Az állításod olyan, mintha megkérdeznénk egy 1.000.000 lakosságú városban 100 embert arról, hogy ki legyen a polgármester. S persze ha történetesen a 100 emberből több mint 51 egy embert támogat, akkor lényegtelen megkérdezni több embert, mert a választás eldőlt.
  • Narxis
    #23
    És?