30
  • atlagember
    #30
    A magyar postánál (meg számos más magyar cégnél, és állami intézménynél) is milliárdos lenyúlások vannak, de ezek soha nem fognak kiderülni, ugyanis az eész adóhatóság egy maffia. Nyilt tiktok, hogy a kapcsolatokkal rendelkező ügyfelek csak "odaszólnak" az adóhatósághoz, és az ő ügyükkel más nem fognak foglalkozni.
  • atlagember
    #29
    Amióta magyar MSZP-s az Unió adóügyi biztosa természetessé váltak az EU-ban is a botrányok és a lenyúlások.
  • uniu
    #28
    A következő népszavazáson majd eljön az ideje, hogy kit is akartok...
  • irkab1rka
    #27
    "Az elektronikus levelezés terén a legtöbb banknál mennyiségi korlátozásokat vezettek be az elküldendő adatállomány méretét tekintve - ez persze korántsem biztosít teljes védelmet."

    nyeheehe, az nem az ügyfélbitztonságot szolgálja, hanem a wmv, avi, mp3 terjedését akadályozza. 3M tipikusan.
  • irkab1rka
    #26
    "Kieber most valahol külföldön él , és a német titkosszolgálat jóvoltából új identitással élvezi vagyonát. "


    szerintem meg a megcsonkitott teteme egy csatornában rohad, kivéve a fejét, ami egy orosz mogul zanza gyüjteményében van... én nem mernék ilyent csinálni... a ruszkik nagyon kemények.
  • NeoMaN
    #25
    Azt látnám, hogy végre megindultok nem csak morogtok...
  • szedRick
    #24
    nekem az a véleményem míg világ a világ mindig lesz ilyen lopás. Mondhatni hogy az ilyen Gyurcsányköcsög, Kókakuki sorolhatnám nem férne ki..., minig előrébb lesznek mert ők tudják hogy kell igazán nagyot, jót lopni titokban 'okosban' kit hogyan kell megvenni és közben ők irányitják az országot. Az olaj ügy pont ez volt amiről oly nagyon hallgat mindenki, mert minden 'nagy' ember szinte benne volt ezért 'nincs is ügy' egyszerűen nincs, nem is volt olaj itt Magyarországom. Az meg hogy ezek kiderülnek azt nem hiszem vagy csak egy részük mint a ZCzUslAchh(vagy hogy a fa*omba hívják) ennyi derük ki egy nyomorult, piti 80 milliós csalás ezt akarják megetetni az emberekkel akivel meg lehet, amikor milliárdok párolognak el a levegőben ugyan igy valamilyen 'okosított' bankszámlára okosba. Arról nem is beszélve hogy a ZUschlaákk fogyatékos kis barátunk pedig biztosan megússza 'okosban' ugy hogy még pénzügyileg is jól jár, nehogy köpjön a kis kommunista. Na hát ez az 'ÚJ Magyarország' és az a vicc hogy mi ezt hadjuk!!! Pedig szerintem nem kéne, valamit tenni kéne ez ellen. Engem azért is behívtak az APEKKBA mert nem tudták miből élek, ha ilyen kis hangyákra is ennyire oda tudnak figyelni, akkor nem mondja senki ha az APEKKKNAk ilyen hatalma van ha vizsgálódnia kell ne jönnének rá hogy ki miből gazdagodott meg.
    Ja hogy ez az 'Új Magyarország'bocs(ébren álmodom) ahol nem a rabló köcsögöket büntetik hanem itt a kisember a gyanús aki hogy egyáltalán megéljen kénytelen egy kis 'okosságra'. Nevetrséges egy rohadék ország ez mert sok-sok rohadék ember van itt hatalmon ezért én inkább menekülőre fogom mert ebből sajnos nincs kilátás... még fiatal vagyok és mindenki aki teheti menjen ki külföldre, tapasztaljon lásson világot mert itt idővel csak egy szürke agymosott robot lesz
  • Amergin
    #23
    Ha apekes lennék azt mondanám: nem érdemes lázadozni, mert úgyis a sz**t is kitapossuk a beletekből!!
    Én viszont az 5M € kifizetése UTÁN letartóztattam volna, az 5 millát elkoboztam volna és kiadtam volna Lichtenstein-nek ezt a férget...
    Hogy ott rohadjon meg a börtönben.
    Mellesleg remélem örömmel fizetitek be az adótokat, hogy a Magyar Államot eladósító, minden lehetséges módon lezüllesztő, a magyar népet kifosztó és közben lesajnáló és érdekeit semmilyen módon nem képviselő 'elit' tovább pöffeszkedhessen és dorbézolhasson belőle...
  • arrakistor
    #21
    a véleményem a következő erről az ügyről:

    1. sajna a CD még krepppapírnak se jó, de legalább frizbizni azt lehet vele.
    2. az informatikus banki tiszviselőről ez a véleményem
    3. a pénzügyminisztériumról pedig ez :
  • sathinel
    #20
    Ez igaz de ők alkotják) amit így nehéz véghezvinni. Nemhiába bizonyos kérdésekhez parlamenti többség kell.
  • gere1
    #19
    akkor tan a jogban kellene keresni a hibas reszeket
  • sathinel
    #18
    Igen és az is vicces hogy jogilag utólérhetetlenek maradnak ha nem így nyomoznak utánnuk. Mivel mindent tudnak hogy lehet őket utólérni, és ezek ellen védekeznek. Kicsit sem szeretem ha nem demokratikusan szopatják a nagynépet, de akik igazán megszedik magukat azokat demokratikus lépésekkel nehéz elkapni, mert jogilag, gazdaságilag úgy csinálják hogy ne lehessen rájuk fogni.
  • gere1
    #17
    ja es zsarolo is.
  • gere1
    #16
    azert mennyire nagyon vicces es mennyire nagyon demokracia es mennyire nagyon jogallam, hogy kormanyok lopott adatokat vasarolnak es azok alapjan probalnak perelni embereket.
  • uniu
    #15
    Epi: az egyik legnagyobb magyar banknal dolgoztam es hozzafertem minden bankszamlaadathoz. Rengeteg biztonsagi mentest is csinaltam, de sajna nem sajat reszre:(Szoval kamu az, hogy nem lehet hozzaferni az adatbazisokhoz,USB porton vagy maskepp.... Foleg hogy DVD-re is kerultek arhivok. Egy kis love` es a rendszergazdi masnap mar egy egesz rendszermentest atadhat barkinek!:)Minden esetre en szeretnem ha magyarorszagon is indulna egy ilyesfajta vizsgalat mint a cikkben!!
  • Epikurosz
    #14
    Kutyaharapást kutyaszőrével: lopott pénzt lopott cédével lehet felderíteni!
    Meg ne halljam még egyszer, hogy valamelyik informatikus itt rinyál, hogy rosszul keres!
    A cikk II. része egyértelműen arról szól, hogy Magyarországon a bankok tökösebbek, jól vigyáznak a lopott pénzeket bankban őriztető személyek inkognitójára. Persze, eddig Liechtensteinról is ezt hittük...:-)
    Szóval, har a feketegazd. ellen ide, harc oda, Magyarország a dán állásponton lesz, és nem kér semmilyen adatot. Mert itt sokaknak van vaj a fején. Különben is, Liechtenstein olyan messze van, meg rajta kívül annyi diszkrét bank van még.
  • talk
    #13
    Érdekes, hogy akik megvették a cd-t azok mind támogatják az adatlopást főleg Németország.(a német titkosszolgálat jóvoltából új identitással élvezi vagyonát)
    Akkor miért nyomoznak adócsalás ügyekben, ha közben meg támogatják a lopást?
    Nem kell szépíteni ez egy sima lopás volt. Viszont, felmerül a gyanú, hogy valaki (valamelyik hivatalos szerv) megrendelte az adatokat.
    Nagy kérdés, hogy a Németek kezelhetik-e más országbeli emberek adatait azok beleegyezése nélkül, tudván, hogy azok lopásból származnak.
  • sathinel
    #12
    Á dehogy. Magyarországon mindenki patyolattiszta,és senki nem csal. Ez köztudott.... És nem is áll a banki csalások mögött a politika nagy része:D

    Azért szeretném látni hogy mit szólnának az emberek ha kitudódna mely pénzintézetek segédkeznek ilyenekben nekik.
  • bakagaijin
    #11
    Ehh, emlékezzetek, pár napja volt egy erre kísértetíesen hasonlító eset Mon is. Volt IT-s, adatlopás, meg ami kell. A különbség az "eredményben" tér el. A rendőrség és az adóhivatal megmondta: nem találtak semmit, minden a legnagyobb rendben van, aggodalomra semmi ok és jól letartóztattuk a gazembert. Vél más is párhuzamot felfedezni a két eset között?
  • RealPhoenixx
    #10
    Az egesz cikk nem szol masrol mint errol:

    Tolvaj miniszterek es elnokok, illetve egyeb csalasbol jovedelmet szerzettek figyeljetek: NYUGODJATOK MEG, MI MINDENT A KEZUNKBEN TARTUNK, A TI LOPASAITOK ALTALUNK NEM DERULNEK KI!

    Nah ez aztan az egyik legjobb cikk, amit az utobbi idoben olvastam, amelynek reven az itthon levo magyar bankok nyilvanosan es attetelesen beismerik:

    MI, MAGYARORSZAGON MUKODO BANKOK ELISMERJUK, HOGY SOK LOPOTT PENZT KEZELUNK, ES MINDENT ELKOVETUNK, HOGY A MAGYARORSZAGRA MENTETT LOPOTT PENZEKNEK NE NEZZENEK UTANA, IGY ELINTEZZUK, HOGY A LOPOTT PENZEK TRANZAKCIOIT TARTALMAZO IDEGEN ANYAGOT A MAGYAR HATOSAGOK NE KERJEK ES NE IS VIZSGALJAK!

    Nah errol szol a cikk, csodalom, hogy sokatokban nem csapodott ez le.
  • sarkiroka
    #9
    persze ezt a lopást semmibe lehet venni mert ott csilingelnek az eurómilliók valakiknek a zsebében. még jó hogy egyenlő társadalomban élünk. gondolom a tolvaj különösen nagy értékű károkozást sem csinált, ahogy nem is lopott, csak állampolgári kötelességét teljesítette...
    apropó, nem tudja valaki valamelyik itthoni politikus címét? gondoltam elmegyek, aztán pármilliót elhozok, a felét meg szétosztom a szegények között...
  • RealPhoenixx
    #8
    CAT:

    Ha ezt a szemelyt tolvajnak nevezed, akkor Gyurcsanyt, Verest, Kokat, Demszkyt, Apro piroskat, Kuncet, Horvath Agnest es annak edesanyjat, Tocsik Mariat es a tobbit minek nevezed??
    Mert ha ez a srac tolvaj, akkor azok akik a te meg az en meg a rakat embertarsunk penzet lopjak, szval azok maradhatnak sikeres uzletember jelzovel, ez pedig tolvaj?? Ilyen vonatkozasban ez a srac is sikeres uzletember volt, de neki mar csak a volt jelzo illik :) Remeljuk az altalam felsoroltak is nemsokara a volt kategoriaba tartoznak!!!
  • V1G3C
    #7
    Az mindenesetre érdekes hogy az USA ez alapján nyomoz, mintha náluk büncselekmény útján szerzett információ nem használható fel. E miatt gyilkosokat is engedtek már ki. Márpedig itt kökemény lopásról van szó.
  • sathinel
    #6
    "Egyelőre nem tudni, Magyarország él-e annak lehetőségével, hogy a németországi adóhatóság által felajánlott CD-ből kér egy másolatot. Még nem alakított ki a Pénzügyminisztérium konkrét álláspontot ezzel kapcsolatban"

    Itthon semmi. A sok idióta itthon is szépen megszedte magát, és nincs érdekükben ezt elárulni. A multkor valaki felvetette hogy néhány politikus tök elfogadható mert másoknak sokkal több pénzük van, és ebből is látszik hogy ők normálisak. :D Persze akihez nem köthető a pénz, és annak eltulajdonítása az a jó politikus, üzletember nállunk.

    Az IT-s meg mivel egy ilyen EU szintű banknál dolgozott, és azt vette észre hogy mindenki lop, akkor már ő is megpróbálta valsz és belebukkott. Amikor rászálltak meg jött az ötlet hogy aki sáros azokat mind beszopatja. Több ilyen robinhood kéne magyarországra is és talán nem folyna el minden pénz. Nem az IT arcokat kell beszopatni ez után, hanem a bankoknak el kéne gondolkozni hogy miként segíthettek ilyen dolgok lebonyolításában. Mert aki ilyesmire képpes, az símán lophatja ugyanígy a pénzt. Erkölcsileg nullák.
  • Cat #5
    Erre csak idéznék a cikkből egy mondatot: "fedezetlen csekkel fizetett egy spanyolországi ingatlanszerződésben".

    Alapvetően csaló volt, nem a fizetésével volt a baj. Egy ilyen ember alkalmatlan bármilyen állásra.
  • Komolytalan
    #4
    Ha bizalmi állás, talán őt kéne megfizetni, nem a hájfejeket a vezérigazgatói székben, akik önállóan csak a titkárnő szoknyája alá tudnak max benézni.
  • PíszLávJuniti
    #3
    De mégis csak leleplezett csalásokat, bűncselekményt. Azzal hoznám analógiába, mint amikor az orvos ellát egy lőtt sérülést, ő is szól a rendőrségnek, hogy az éppen meglőtt bankrablók itt jártak stb..
    Persze igaz, a többi IT-s nek nagyon nagy szívás (lesz), nem dolgoznék ott ezekután:)
  • Cat #2
    "tehettséggel" ???

    Egy közönséges tolvajról beszélünk, akit (nagyot hibázva) a tűz közelébe engedtek. Az informatikus az bizalmi állás, egy IT-s számára természetszerű, hogy bárkinek a laptopjába, számítógépébe bele tud nézni, ez a feladata. Itt semmilyen szakértelemre nem volt szükség, csupán visszaélt a neki járó bizalommal. Biztos vagyok benne, hogy most az összes munkatársa szív emiatt, jóval többet kell könyvelniük hogy pontosan mit végeznek, ráadásul az sem kizárt, hogy föléjük ültettek még egy belső ellenőri szintet is, a hasonló esetek elkerülésére.
  • PíszLávJuniti
    #1
    Ez nagyon durva.
    A fickó jól taktikázott, és jó tehettséggel halálra kereste magát.