Teljesen leállt a bankkártya-rendszer
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Minden jog fenntartva!
Lenyeg: ha az osszes penzed eletronikusan van, nagyon rafaraghatsz meg egy atmeneti uzemzavar eseten is.
amugy ideje lenne kicsit jobban fellépni ezellen, túl sok mostanában a kábellopás
Hmm... mennyivel jobb a buddhista szerzeteseknek... 😊
Étert valóban nehezebb lopni, de antennát már kevésbé... Remélem ezután jobban fognak vigyázni rá.
Olvassunk sikeresebb történeteket:
1.
2.
És a legjobb.
ez egy vis maior eset, kit perelsz, gondolkodj el ezen, ilyen dolgokra nincs garancia, sehol semmikor, sem nyugaton, sem keleten, sem itt. Sem államilag sem sehogy.
Megrongatak torzskabeleket, nem biztos hogy fémkábelekrõl van szó, optika.
Azt meg nem hiszem hogy beadják,loptak és rongáltak, gondolom végigszeletelték a kábeleket melyik réz melyik nem.
Nem egy kábelt vágtak tönkre, hanem 36-ot.A teljes IX kerületi fõelosztot.
Mielõtt még valami okos beszól, hogy minek egy helyre tenni a kábeleket.Azért amiért keresztezõdések, illetve csomópontok is vannak az utakon.
Teljesen el vagyok zárva az infóktól otthon.
A keszpenz egyre dragabb, abszurdum, hogy a bankokba betett PENZED-hez horribilis osszegekert nyulhatsz hozza ha keszpenzt akarsz.
Na persze, aztan van egy ilyen "kabellopas" es omlik az egesz, volt penzed nincs penzed. Ez nagyon jo elmeny mindenkinek, hogy eltudja kepzelni milyen egszeru megfosztani teged a penzedtol, egzisztenciadtol, mindenedtol, eleghozaa egy gombnyomas..
Szoval.. a penzed egy reszet tarsd mindig otthon, hogy ne foszthassanak meg mindenedtol ha valami van.
Egyebkent meg, ha ennyire kritikus egy ilyen kabelrendszer, akkor vedjek a bankok maganhadsereggel, van ra penzuk a mi megsarcolasunkbol.
A bankok így is óriási nyereséggel dolgoznak, és ilyen hiba elõfordulhat, ez siralmas. Tartaléknak minimum gondolnék egy GSMes megoldást, az "étert" talán nem tudják ellopni..
Főoldal IT/Tech Tudomány Játék Mobil Digicam Film Letöltés Apró Fotólabor WebTop Tárhely Szerverhosting Áruház
Érdekes, ha jól emlékszem amcsiban a nagyobb átvitelû kapcsolatok helyét (hol megy a kábel) titkosan kezelik a nemzetbiztonságra hivatkozva, és ennek megfelelõen ha bármelyik megrongálódik akkor azonnal az FBI veszi át a nyomozást.
Ez persze mutyiország, az átvevõhelyeket direkte nem ellenõrzik (amikor a tolvaj hoz törvényt, de nem önmaga ellene?)
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Mi lesz a büntetés?
Ellenõrzik-e a fémhulladék-átvevõ helyeket?
amúgy tegnap nem akartam kártyával fizetni sehol, de ha mondjuk üzleti céllal tenném ugyanezt ... akkor az bizony bevételkiesés ...
amúgy elég kretén egy rendszer ez, vagy a magyar megvalósítás hihetetlen, hogy 1 db kábel ellopása ezt idézi elõ ... pont nálunk, ahol aztán minden mozdítható kábelt ellopnak ...
ICS 4.0.4 --------------> JB 4.1.0
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy