19
  • PíszLávJuniti
    #19
    Azért tranzakció, mert ha nem helyesen zárul le, akkor visszavonódnak a műveletek ( hogy szép magyarosan fogalmazzak.)
  • mrzed001
    #18
    Ugye? Miért, terroristának érzede-e magad?
  • Polemius
    #17
    mrzed001: Még szerencse, hogy nem te döntöd el. :)
  • slickboy
    #16
    Közröhej. Már gondolkodtam azon, hogy mi van ha tranzakció közepén összedől a telefonvonal, amelyen kommunikálnak a bankkal. Vagy csak amúgy nem működik éppen, hogyan kezelik? Azért megnyugtató, hogy ilyen üzembiztosra tervezik ezeket a hálózatokat. (Bemegy a villanyszerelő az intenzív osztályra a lélegeztetőgépen levőkhöz és elkiáltja magát, hogy nagy levegő! Biztosítékcsere!)
  • Cat #15
    Én tegnap délután ötkor vásároltam a blahán lévő kaiserben, és az egész üzletben nem lehetett kártyával fizetni. Szerencsére volt nálam pénz, de nem mindig van. Ha nincs, akkor otthagyom az egészet, a kimért felvágottal, kiválogatott gyümölcsökkel együtt, aztán pakolják vissza ők, ha az ő hibájuk miatt nem lehet fizetni.
  • Deus Ex
    #14
    Egyet értek a terrorizmus kategóriájába sorolással, de főképpen az ilyen kialakítás felelőseinek a büntetésével. Ez vicc, ez tragédia, ez sírvaröhögős, könyörgöm, hogy lehet ilyen rendszert építeni?!? Elviszek két marék kábelt, és megáll az országban a kártyaforgalom..?!?
  • Swind
    #13
    Bakagaijin, igen lehet fokozni:) De en nem komolytalanitam el ezzel a dolgot, szandekosan nem irtam ezt. Sajnos amit leirtam nem paranoia. Amivel fokozhatnank az, mar a igen, egyes specialis eseteket kiveve, de a nagytobbsegnek azert nem kell gyemantokban tartania a penzet.
    Lenyeg: ha az osszes penzed eletronikusan van, nagyon rafaraghatsz meg egy atmeneti uzemzavar eseten is.
  • cateran
    #12
    Igaz,de ha 1 elágazás eltorlaszódik az útakon,akkor is tudok tovább menni a cél felé,csak más úton,kerülve......Nincs alternatív megoldás-a hozzánemértés és zsugoriság mintapéldája
  • werwers
    #11
    hehe :)

    amugy ideje lenne kicsit jobban fellépni ezellen, túl sok mostanában a kábellopás
  • bakagaijin
    #10
    swind, lehet ezt még fokozni. Ha kitör egy háború akkor az otthon tartott papírpénzed automatikusan wc-papírrá minősül. Szerintem tartsd gyáméntokban. Kis helyen is elfér, a gyáméntok pl. szükség esetén lenyelhetőek, fémdetektor sem mutatja ki. Az arany nehéz és nagy, túlságosan feltűnő, WTC-re is milyen érzékenyen reagált. Ráadásul bármikor azt lehet mondani, hogy senkinek nem lehet aranya és beszállítják valami központi helyre. (ld. land of the free...) :D

    Hmm... mennyivel jobb a buddhista szerzeteseknek... :)
  • bakagaijin
    #9
    Régebben földi mikrohullám volt a backup, a távolabbi benzinkutakon lehetett látni a tányérokat hozzá. De gondolom azon nem csak a bankkártya tranzakciók mentek.

    Étert valóban nehezebb lopni, de antennát már kevésbé... Remélem ezután jobban fognak vigyázni rá.

    Olvassunk sikeresebb történeteket:
    1.
    2.
    És a legjobb.
  • werwers
    #8
    akkor tisztazzunk egy-két dolgot

    ez egy vis maior eset, kit perelsz, gondolkodj el ezen, ilyen dolgokra nincs garancia, sehol semmikor, sem nyugaton, sem keleten, sem itt. Sem államilag sem sehogy.
    Megrongatak torzskabeleket, nem biztos hogy fémkábelekről van szó, optika.
    Azt meg nem hiszem hogy beadják,loptak és rongáltak, gondolom végigszeletelték a kábeleket melyik réz melyik nem.
    Nem egy kábelt vágtak tönkre, hanem 36-ot.A teljes IX kerületi főelosztot.
    Mielőtt még valami okos beszól, hogy minek egy helyre tenni a kábeleket.Azért amiért kereszteződések, illetve csomópontok is vannak az utakon.
  • Attie
    #7
    Rohadjon meg az ilyen mocskos tolvaj. És az is aki átveszi tőle a kábeleket.
    Teljesen el vagyok zárva az infóktól otthon.
  • Swind
    #6
    Ennyit arrol, hogy mennyire eroltetik a csak eletronikus fizetest. Fizess bankartyaval, utalj neten keresztul, cel, hogy ne is lass keszpenzt, minden bit es byte legyen. Nem csak az "egyszerusites" miatt, hanem hogy ELLENORIZHETO legyel mindig. APEH es mas titkosszolgalatok (jol olvastad, hogy egyutt emlitem), az eleted minden masodperceben tudni akarjak, mennyi penzed van es mire koltotted. Keszpenzes forgalomnal ez sokkal nehezebben megvalosithato. Akirol mindent tudnak, plane sok hitele van, az NEM UGRAL, NEM LAZADOZIK, nem megy ki az utcara tuntetni. Nincs olyan ember akit valamivel ne lehetne megfogni, ha megse akkor krealnak. Nyiljon ki a szemetek, hogy messze nem a technikai fejlodes volt a legnagyobb a 20.-dik szazadban, hanem az emberek iranyitasanak tudomanya.
    A keszpenz egyre dragabb, abszurdum, hogy a bankokba betett PENZED-hez horribilis osszegekert nyulhatsz hozza ha keszpenzt akarsz.
    Na persze, aztan van egy ilyen "kabellopas" es omlik az egesz, volt penzed nincs penzed. Ez nagyon jo elmeny mindenkinek, hogy eltudja kepzelni milyen egszeru megfosztani teged a penzedtol, egzisztenciadtol, mindenedtol, eleghozaa egy gombnyomas..
    Szoval.. a penzed egy reszet tarsd mindig otthon, hogy ne foszthassanak meg mindenedtol ha valami van.
    Egyebkent meg, ha ennyire kritikus egy ilyen kabelrendszer, akkor vedjek a bankok maganhadsereggel, van ra penzuk a mi megsarcolasunkbol.
  • Divergencia
    #5
    Ekkora baromságot, hogy a tartalék kábel ugyan ott megy ahol a normál.. Ilyenkor kéne azt felelősségre vonni, aki tervezte a rendszert.
    A bankok így is óriási nyereséggel dolgoznak, és ilyen hiba előfordulhat, ez siralmas. Tartaléknak minimum gondolnék egy GSMes megoldást, az "étert" talán nem tudják ellopni..
  • mrzed001
    #4
    Ezt a bűncselekményt én a terrorizmus kategóriába sorolom, és ennek megfelelően várnám el a rendőri intézkedéseket ... amik persze úgyse lesznek.
    Érdekes, ha jól emlékszem amcsiban a nagyobb átvitelű kapcsolatok helyét (hol megy a kábel) titkosan kezelik a nemzetbiztonságra hivatkozva, és ennek megfelelően ha bármelyik megrongálódik akkor azonnal az FBI veszi át a nyomozást.
    Ez persze mutyiország, az átvevőhelyeket direkte nem ellenőrzik (amikor a tolvaj hoz törvényt, de nem önmaga ellene?)
  • Normal
    #3
    Mikorra találják meg a tolvajokat?
    Mi lesz a büntetés?
    Ellenőrzik-e a fémhulladék-átvevő helyeket?
  • concrete
    #2
    a kártyatulajdonosok részére nincsen véletlenül meghatározott rendelekzésre állási előírás. azt gondolnám hogy a kb 8-12 óra kiesés ezt bőven meghaladja. szóval talán lehetne perelni ...
    amúgy tegnap nem akartam kártyával fizetni sehol, de ha mondjuk üzleti céllal tenném ugyanezt ... akkor az bizony bevételkiesés ...

    amúgy elég kretén egy rendszer ez, vagy a magyar megvalósítás hihetetlen, hogy 1 db kábel ellopása ezt idézi elő ... pont nálunk, ahol aztán minden mozdítható kábelt ellopnak ...
  • Caro
    #1
    A megoldás nagyon egyszerű, egy a vevő által digitálisan aláírt virtuális csekk.