70
Suzuki Splash
  • DJ BP
    én veszek egyet, kabriót :DD
  • Máté94
    Nem!:D
  • Szabó Péter
    Vett e már valaki belőle?
  • Szabó Péter
    Egyiknél a listaárat, másiknál az akcósat nézzétek! Idióták!
  • Pheel
    Sok-sok kereskedőnél nem a listaárat kell nézni. Nem is arra gondoltam.
  • DJ BP
    korábban én is így gondoltam, de arra már rájöttem, nem a listaárat kell nézni, pl. 3,2M Swiftet 2,7-2,8-ért vitte haza ismerős, ami már jó ár sztem. Másvalaki 4M Swift Sport 3,4-ért... Mint a Citroen stratégia, elég idiótán
  • Pheel
    "Nemrég ültem egy SX4-ben, és ez már más korszak!"
    Az ára meg megint egy másik korszak. A régi Suzuki arról volt híres, hogy olcsó, az új pedig arról, hogy nem olcsóbb, csak éppen Suzuki. Azért mielőtt venne valaki, kérjen egy-egy tesztvezetést a konkurenciánál is!
  • ladarevolution
    "Miért következne a jó literteljesítménybl a jó fogyasztás?"
    Nem következik, ilyet én nem írtam h következik.
    Lehet h megtéveszetett a "de" kötöszó, kicsit talán félreérthető volt a mondatom. Bár Én nem értettem volna bele ezt amit írtál, de mind1:)

A jó literteljesítmény dícséretnek szántam. Az meg csak egy sima megállapítás volt h ha nyomjuk neki akkor eszik, mint ahogy minden autó:)
  • pszihopata
    Lehet hogy a ladáknál nem?
  • DJ BP
    literteljesítménybe talán a legjobb, de ha tolja neki az ember akkor ugyan úgy utána lehet kötni egy benzinkutat...,

Miért következne a jó literteljesítménybl a jó fogyasztás? :) Fizika, nagyobb tempó, több benzin :)
  • ladarevolution
    Nekem annyira nem jön be a Splash, bár én nem vagyok oda az ilyen kategóriájú autókért:) Tavaly tavasszal volt szerencsém járni az Esztergomi gyárban, már akkor elszólták magukat a Splash-ről, és mindenki azt mondta ez lessz a király, hát nem tudom:) Majd az árát követően kiderül...
    Amikor a new Swift bejött kipróbáltam a gépet (ráadásul pont az 1.5-öst:)) a kereskedő srác áradozott róla, de közel sem győzött meg annyira mint ahogy akart volna... hát igen jött a szokásos jól hangzó szövegekkel amikkel lehet hogy el lehet csábítnai az átlagembereket, de egy gépészmérnök halgatónak ez édes kevés volt meggyőzésnek, mint pl.: "jó kis autó ez, jó a futóműve, kint van a 4 kereke a sarkokban, nem véletlenül csináltak belőle S1600-as rallyautót" xd Majdnem elröhögtem magam:) Mondjuk menni ment ez kétségtelen, a motorja elég jó, literteljesítménybe talán a legjobb, de ha tolja neki az ember akkor ugyan úgy utána lehet kötni egy benzinkutat..., a beltér elment bár sok a kopogós műanyag, meg hátul nem sok hely volt benne, dehát kisautótól ne várjon többet az ember...
    Jaa, meg a másik poén volt a tesztnél h pl az Igniseket írtó buta színekben adják el. Mikor rákérdeztem h az alapfelszereltségű autókat miért csak lilába meg rózsaszínbe kapni (kis túlzással) akkor az volt a válasz, h sajnos ez felsőbb utasítás, a kelendőbb színeket (fekete, szürke, sötétkék, stb) sajnos csak a magasabb felszereltséggel lehet megkapni...
    Majd azért kíváncsi leszek a Splash-re, meg főleg az árára, de van egy olyan érzésem, h a májustól forgalmazot Lada Priora minden tekintetben verni fogja. (ár, beltér mérete, felszereltség, szervízköltség, alkatrészköltség. Legalábbis nekem biztos, de mindenki döntsön belátása szerint:)
  • NEXUS6
    A totálkár oldalon találsz egy régebbi összehasonlítást a Swiftről és az Ignisről. LINK

Hát ehhez képest valszeg előrelépés a Splash. Egy Ignis kategóriájú kocsi, az új Swift/SX4 minőségében.

Inkább tartom a Splasht az SX4 kistesójának, mint az Ignis utódjának.

A régi Swift/WR+/Ignis az én szememben még nem voltak kocsik, olyan nyugati trabant fílingje volt mindnek.

Nemrég ültem egy SX4-ben, és ez már más korszak!
  • Szabó Péter
    Ostobák!

• fifi
    azért jött, mert anno a WR-t vették a mókusok, mint amit kötelező, a maga hibáival együtt, és nem volt ami kiváltsa...
    ezt mint /ex/céges ember mondom
  • DJ BP
    ki venné meg ma már épeszűen? :)
  • pszihopata
    Hány éve ember?
  • Szabó Péter

Ott az Ignis akkor!
  • DJ BP
    sztem indokolja, Swiftnél olcsóbb, tágasabb magas építésből adódóan. Őket igazolta a WagonR is, vették mint a cukrot, pedig az aztán maga volt a 4 kerekű fapad, és még így is :D
  • Szabó Péter

Csak tudnám, mi értelme volt ezt piacra dobni!
    Se az ár, se a kategória, se a minőség, se újdonság stb... nem értem!
    Nem tudom mi indokolja a megjelenését.
    Valaki rávezethetne!
  • Pheel
    Nem mondtam, hogy vennék. ;-)
  • DJ BP
    Punto II, 206, régi Clio, én már nem venném meg őket, ugyanúgy szűkek, ha nem szűkebbek, elavult technikák, motorikusan is, megbízhatóságuk se híres ezn márkáknak, picivel olcsóbban megkapod, ennyi. De ha nincs pénzem jobb újra, akkor már inkább használtat.
  • Pheel
    Mondjuk, ha azt nézem, hogy ennyiért már Logan is van... ;-)
    Persze, ha direkt kisautó kell, akkor számításba vehető. Talán csak a Punto II (nem a Grande) árai tántoríthatnának el mindenkit, aki kicsit felemeli a fejét és körülnéz.
  • DJ BP
    sztem reális, kivéve a dízelt, de annak nem látom értelmét. Fiat Panda is ennyi pl.. Ez van, 2 milliónál indulnak
  • Máté94
    A 2 806 000 FT sajnálom érte!Minimum 2 550 000 vagy 2 600 00 FT-ért venném meg!:D
  • pszihopata
    Szerintem később olcsóbb lesz,amíg újdonság veszik drágán is.Aj új swiftre is hónapokat kellett várni mikor megjelent.
  • Máté94
    Drága!:(
    SPLASH 1.0 GC 2 185 000
    SPLASH 1.0 GC (AC) 2 385 000
    SPLASH 1.0 GLX (CD/MP3) 2 415 000
    SPLASH 1.0 GLX (CD/MP3, AC) 2 615 000
    SPLASH 1.2 GLX (CD/MP3) 2 606 000
    SPLASH 1.2 GLX (CD/MP3, AC) 2 806 000
    SPLASH 1.2 GS 3 206 000
    SPLASH 1.2 GS (AT) 3 406 000
    SPLASH 1.3 GLX dízel 3 446 000
  • Szabó Péter
    No, megnéztem "élőbe" a Splast!

Hoztam árlistát is
  • Szabó Péter
    Na? Nem tudni mennyi lesz az ára?
  • Máté94
    Nekem még valahogy tetszik is a kocsi!De csak bordóba jöhet:P
  • Pheel
    Dicséretes.
  • Pheel
    "A német kisautógyártás nem igazán bírja a versenyt,lehet hogy a GM csinálja jól,hogy kóperál a suzukival,így még mindíg jobban jön ki."

Egyetértünk, de ne hagyjuk ki a sorból az olaszokat, akik néha szintén kooperálnak a Suzukival, de alapvetően Európa kisautó-mesterei. A Mercedes is éppen velük (FIAT) szeretett volna összeállni, hogy olcsóbb legyen az A Classe, illetve újabban a BMWnél rebesgetnek hasonlót (Mini miatt).

Másrészről a németeknél nem csak prémiummárkák vannak. A Ford Fiesta éppenséggel sikeres, de említhetjük a Fabiát vagy az Ibizát is, elvégre VW mindkettő.
  • pszihopata
    Egy olyan árérzékeny piacon mint a magyar,nem csoda hogy nem sikeres a smart vagy az A osztály.
    Drága,és kicsit megbízhatatlan-legalábbis nem olyan megbízható mint a suzuki./bonyolult elektronika,kis érzékeny turbómotor stb./
    Az elsőszériás példányok hirhedten rosszak voltak,a sok új technológia miatt.

A suzuki a kisautókban az egyik legjobb a világon,a német mercedes árban nem tud vele versenyezni,ezért belőtt magának egy exluzívabb kisautó pozíciót a tehetősebbeknek.
    Ez üzletileg nem jött be,itt sokkal kisebbet lehet fogni egy kocsin,mint a magasabb kategóriákban.Túl sokat költöttek a fejlesztésre.

Akinek az ár/érték a fontos,az sosem fog mercedes kisautót venni!
    Azoknak a keveseknek akiknek az imidzs a fontos,és hogy kicsit más legyen a kocsi mint a többség,azok vesznek ilyent,feltéve hogy a mercedes hajlandó-e tovább pénzelni egy veszteséges projektet!

Ha ugyanannyi pénzért kell suzukit vagy mercit venni,mindenképpen a suzuki előnyösebb,mert a nagyobb darabszámok miatt sokkal kisebb haszonnal is nyereséges a cég,és többet is visszaforgathat a fejlesztésbe-ergó jobbak lesznek az autói.

A német kisautógyártás nem igazán bírja a versenyt,lehet hogy a GM csinálja jól,hogy kóperál a suzukival,így még mindíg jobban jön ki.

• Máté94
    4 csillagot kapott

• Pheel
    "te sem Splasht írtál, Suzukit..."
    Splash fórumban vagyunk. Ha nem írjuk ki, akkor vajon mire gondolunk?

"Feltenném a kérdést, 5 millióért A, vagy 3 millióért Swift"
    Ha van rá pénzem, akkor simán vennék 5 millióért valami kommersz alsó-középkategóriást. Ha nincs, akkor a Swift áráért valamely egy kategóriával nagyobbat, pl Meriva, Fusion. Prémium autót csak az vesz, akinek nagyon nem számít a pénz. Ha városi kisautót keresnék, akkor elgondolkodnék a Smarton is.

"A Swift igenis stabil 120-nál, Smarthoz képest tuti"
    Ezt senki nem vitatja, de nem is egy kategóriát képviselnek. A Focusnak is igen stabil futóműve van egy Swifthez képest. Na és?

"Jó Smartban elöl elférsz, annyi pénzért Swiftnél 1-el nagyobba is beülhetsz, meg még 3 ember + csomagok."
    A Smart nem családi autó, hanem városi kisautó. Ebben a kategóriában a kis fogyasztás és a kis alapterület a legmeghatározóbb, nem a sok ember-sok csomag. Ha olyan kell, akkor veszek egy kisbuszt. Városi kisautóként pedig a Smart igencsak a topon van.

"de a Smartot meg le sem tesztelték"
    Euro NCAP: 2008 Smart Fortwo Gets Four Star Rating
    Négy csillag egy kategóriával kisebb méretben. Kíváncsi vagyok a Splash eredményére, ha meg merik csináltatni Suzukiék. És a Splash még mindig nagyobb, mint a Smart.
  • DJ BP
    hanem a túlélésit is. Lehet, hogy a Swift "nagyon megy", de a Mercedesből ki tudsz szállni egyben.

4* tesztje van az új Swiftnek... Mondom, hogy előítélet, a múlttal takaródzik sok ellenző.
    Jó A-nak 5 van, nem hiszem, hogy ettől már kijelenthetjük, hogy Swiftben meghalsz, A-ban nem, de a Smartot meg le sem tesztelték
  • DJ BP
    te sem Splasht írtál, Suzukit...
    A Swift igenis stabil 120-nál, Smarthoz képest tuti. Egyszerűen annyit írtál, egy Mercedes csak jobb lehet, mint egy Suzuki. Ami ebben a formában nem igaz. Feltenném a kérdést, 5 millióért A, vagy 3 millióért Swift. Feltétel nélkül az előbbit választanád?
    Jó Smartban elöl elférsz, annyi pénzért Swiftnél 1-el nagyobba is beülhetsz, meg még 3 ember + csomagok.
  • Pheel
    "Egy smart minőségű autót a suzuki legyárt feleáron"
    Fogalmazzunk inkább úgy, hogy le tudna gyártani feleáron. Mert nem gyárt ilyet. Egyébként lehet, hogy ez újdonságként fog érni, de az autókat sokkal olcsóbban állítják elő, mint amennyiért árulják őket.
  • Pheel
    "de egy Swift jóval stabilabb gépezet egy mini Mercedesnél"
    Első körben állítólag a Splasht hasonlítjuk a Smarthoz. Másodsorban a Mercedes A osztályt manapság nagyon nehéz ám felborítani, tekintve, hogy a Mercedes ráfeküdt a fejlesztésre az első fiaskó után. Harmadrészt pedig nem csak a tapogatós versenyt nyeri az 'A' a Swift ellen, hanem a túlélésit is. Lehet, hogy a Swift "nagyon megy", de a Mercedesből ki tudsz szállni egyben.
    A Smartról meg annyit, hogy 185 cm és 100+ kg vagyok, mégis kényelmesen utazom benne, még akkor is, ha magam mellé beülök. Ezt nekem még Suzuki sosem nyújtotta. Persze valószínűleg a Grand Vitara tudja. Ráadásul kisebb helyen lehet vele megállni, mint a Splashsel, a fogyasztása pedig a kisdízellel tényleg kevesebb, mint 3 liter. 120 felett pedig mindkettő instabil, de egy városi autónál ez nem nagy bűn. Más kérdés, hogy a Suzukit az emberek családi autónak veszik.
  • Zsolti9014
  • pszihopata
    'A DaimlerChrysler új vezetése szabadulna a veszteséges kisautó-üzletágtól."

Smart probléma
    Cikk
    A mercedest még a suzuki is lenyomja.