Koszova (Koszovó)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szerintem pedig...Jobb egy közeli kis barát mint egy távoli nagy

Szeritnem mindegy mit lép Magyarország, mert a gyülölet irántunk megmarad a szerbek többségében. Ha nyalunk, akkor már nyaljuk rendesen azt a segget, és jó nagy segget, ne kicsikét...

DaemoonHunter
Lehet, hogy valaki már írta, de amerikának nem kellene beleszólnia ebbe, megintcsak feszültséget szít mint mindíg teszi. Talán vissza akar vágni szerbiának, amikor anno bombázták és késõbb jól megszívták, mert a szerbeknek is volt eszük.
Magyarország jólesz, ha csendben tartózkodik...

nandorb
Mind a ketto csak nem akartak hiaba menni

\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life

Rockynhooo
<#wilting>

\"Az a baj Ogli-G annyira gengszter mint a tekn?sbékám!\"

Punker

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Teljesen jogosnak tartom a pert, hogyha az ENSZ nemzetközi törvények megakadályozzák egy állam egyoldalú kikiáltását. Amerika meg hiába mondja, hogy ez egyszeri eset és megismételhetetlen -> nevetséges, ezután mindenki erre fog hivatkozni (teljes joggal).

A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.

ez a normális nem törödnek bele hogy amerikai bábállamként létrejött koszóvó elszakadjon tölük.

A nagyhatalmakat pereli Belgrád Hágában

forrás: Vajdaság Ma

KERESETET NYÚJT BE AZOK AZ ORSZÁGOK ELLEN, AMELYEK ELISMERTÉK KOSZOVÓT

Szerbia keresetet nyújt be a hágai Nemzetközi Bíróságon az Egyesült Államok, illetve minden ország ellen, amely elismerte "egy ál-állam kikiáltását Szerbia területén" - mondta kedden Branislav Ristivojevic szerb miniszterelnöki tanácsadó.

Ristivojevic szerint mivel Koszovó függetlenségét a leköszönõ amerikai kormányzat ismerte el, a washingtoni döntést gyorsan követni fogja Szerbia keresete. Hozzátette, hogy amennyiben az Egyesült Államok megsemmisíti e törvényellenes döntést, Szerbia is eláll a pertõl. Pieter Feith, az Európai Unió koszovói polgári megbízottja kedden egyértelmûvé tette, hogy a koszovói szerb kisebbség bojkottja és fenyegetései ellenére nem adja fel az EU-misszió (EULEX) felállítását Koszovó északi, szerbek lakta részén.

"Folytatjuk tevékenységünket Észak-Koszovóban. A munka zavartalanul folyik. Egyáltalán nem adjuk fel" - közölte a holland diplomata, miután Pristinában tárgyalt a koszovói gazdasági miniszterrel.

A kétezer fõs misszió küldetésnek az a célja, hogy négy hónap múlva átvegye az ENSZ-tõl a Koszovó feletti nemzetközi felügyeletet, azután pedig gondoskodjék a függetlenedési folyamat zökkenõmentes menetérõl, a demokrácia, az emberi és kisebbségi jogok érvényesítésérõl.

Belgrád erélyesen tiltakozott az EULEX felállítása ellen, s a misszió fennhatóságának elismertetése az északi, szerbek lakta területen komoly nehézségbe ütközik. Kosovska Mitrovica szerbek lakta északi részében ideiglenesen be kellett zárni a misszió fiókirodáját.

Koszovó felértékelte a Székelyföldet

A román politikusok tagadják ugyan, hogy amikor Koszovó függetlensége ellen foglaltak állást, valójában Erdély és a Székelyföld helyzetére gondoltak, ám tetteik és kijelentéseik ezt bizonyítják.

Traian Basescu például múlt hét végén elõre be nem jelentett székelyföldi látogatásra érkezett. Azonnal kijelentette: a székelyföldi magyaroknak és románoknak közös utat kell járniuk. Az elnök elõbb a székelyföldi román egyházi, politikai, közigazgatási és civil társadalmi képviselõinek, majd a székelység vezetõinek tett ígéretet gondjaik orvoslására.

Basescu leszögezte, hogy a következõ napokban véglegesítésre kerülõ nemzeti oktatási reformcsomagban a román nyelv tanítását a magyar gyermekek számára idegen nyelvként teszik majd lehetõvé, ahogyan ezt a magyarság kérte. Az elnök azt is cáfolta, hogy látogatása összefüggne az egyidejûleg, Sepsiszentgyörgyön rendezett Székely Nemzeti Tanács (SZNT) ülésével, amelyen Tõkés László EP-képviselõ is részt vett.

Az SZNT felhívással fordult a magyar állami és pártvezetõkhöz, a magyar európai parlamenti képviselõkhöz, továbbá a romániai politikai elithez, hogy támogassák Székelyföld területi autonómiájának kivívását.

Magyarországra a fórum azt üzente, hogy ne tegyék pártpolitikai mérlegelés tárgyává az erdélyi autonómiatörekvések felvállalását, mert az autonómia megvalósításától az erdélyi magyarság jövõje függ.

"Reméljük - és elvárjuk -, hogy Magyarország csatlakozik hozzánk, és elismeri a független Koszovót, amely része Bush elnök egy osztatlan, szabad és békés Európáról alkotott képének"

Kicsit skizofrén helyzet, most darabolunk vagy egyesítünk? <#idiota>

"- és elvárjuk -"
ki nem szarja le...

guardian hero
Oroszországot nem szabdalták szét, legfeljebb a Szovjetuniót.

Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero

Mégjóhogy megvédi az érdekeit Oroszország már ígyis szétszabdalták és igen irigyek a természeti kincseire az amcsik és az Eu

Ez baromság nem a szerbek miatt.Az hogy most úgy tanítják nem álljka meg a valóságot.A szerbek csak egy ürügy voltak Angliában és Franciországban éppúgy éltették a háborút mint az osztrák.magyar Monarchiában vagy Németországban

guardian hero
Ürügyet bármikor lehet találni. A ruszkik most megint láttatni akarják magukat mint világhatalmi tényezõ, és ezt úgy a legegyszerûbb elérni, ha szembehelyezkednek azokkal a hatalmakkal (USA, NATO, EU) akiknek jó ideje az árnyékában vannak. Ha nincs most ez a balkáni ügy, akkor ugyanezt eljátsszák Iránnal, vagy bármilyen más külpolitikai kérdéssel kapcsolatban.

Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero

az osztrák der Standard igen találóan ír:

Majd 100 évvel az elsõ világháború kitörése után megint ugyanott áll Ausztria és Oroszország diplomáciai viszonya: a béka segge alatt. És ismét kik miatt vajon? A szerbek miatt...

nandorb
ez igaz, o nem tehet arrol hogy kostunica ennyire a nepet felduhitette

sorry de BORIS TAdiæ a magyaroknak kedvez...akkor szivtak volna meg a magyarok meg a horvávot ha Volyislav Kostunica nyert vona!

már ha elismernénk akkor

én nem ismerném el!
a szerbek erre bedühödnének(mégjobban),és az új szerb nacionalista elnök,szétveretné a Vajdaságot,amilyen borult agyú...

"Reméljük - és elvárjuk -, hogy Magyarország csatlakozik hozzánk, és elismeri a független Koszovót, amely része Bush elnök egy osztatlan, szabad és békés Európáról alkotott képének"-jelentette ki April Foley budapesti amerikai nagykövet Clevelandben.

Azért kiváncsi lennék, hogy Bush játsza a hülyét vagy nem tud színészkedni ilyen jól.

I.C.ram
Arizona, California régen Mexikó részei voltak, csak az USA háborúk, és sok pénzzel megszerezte ezeket a területeket. Realítása meg zéró kb, max, ha Mexikó fegyverrel meg nem szerzi ezeket a területeket, de erre se sok esély van 😊
Solten
Ahogy mondja ic.ram, egy ottani magyar hívta fel erre a figyelmemet, nevezetesen vanna kCalifornia , Arizona államok Mexikóhoz való csatolására irányuló törekvések. Abba most ne menjünk bele hogy ennek mennyire van realitása, de a koszovóiak is az eszmével kezdték.

Saor Alba

Punker
hát ja gazdasági kérdés hogy a leggazdagabb részeket a többi lehúzza.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

I.C.ram
Jaja.

USAban viszont volt többször szó arról, hogy Kalifornia kiválik, de Texas újra függetlenítését is vannak páran, akik szeretnék. De persze, ezek nem nemzeti alapú dolgok, inkább történelem, vgy gazdasági, és messze nem olyan erõs, mint ami itt van Európában pár országban.
Punker
USA más helyzet, mert a mexikóiak azért mennek oda hogy jobban éljenek, és ahhoz kell a sok támogatás, munka lehetõség, azokat mind elveszítenék.

Spanyolok is kapásból ellenezték, ugye ott meg baszkok és katalánok vannak (érdekesség a spanyol himnusznak még szövege sincs emiatt (régebben volt)). A Ciprusi törökökrõl ne is beszéljünk. Nagy kavarásis lehet belõle. Tulajdonképpen mindenki magát félti és tojik a szerbekre meg az albánokra.

Solten
Vagy beszélhetnénk akár Romániáról.. Még az autonomiát se engedik.

De ennyi erõvel az USA déli része is kikálthatja magát önálló államként, tele van Mexikóival.

Saor Alba

Solten
Jól mondja jefferson, nem Koszovóról szól a történet.. Kik ellenzik leghevesebben a függetlenség kikiáltását a szerbeken kívül? Az oroszok. Az ország tele van 100 féle nemzetiséggel, ha legális alapja van hogy csak úgy kikiáltság az önnálóságot az államon belül, akkor Oroszország atomjaira hullhat szét. Nagy érvágás volt már a tagköztársaságok elvesztése is számukra. A csecseneket ezért írtják tûzzel, vassal.

Jó példa Szlovákia is, aki besz@rt mert egy rakás magyar él a déli területeken. Ez egy lavinát indíthatna el.

Saor Alba

I.C.ram
Valakinek ez többet jelent. Ezt miért nem lehet elfogadni? Nem mindenki olyan materialista, mint te.
Az a baj, hogy durva lavinát indíthat el, ha sikerül elérni a függetlenséget.

nandorb
taposo

nandorb
az mar le van aknazva

Azért vannak, de albánokhoz képest elenyészõ számban.
Ne csak a levegõbe beszéljek:

2005-ös adat szerint 120 ezer szerb élt ott.

guardian hero
Na ez a tipikus irracionális, szimbolikus, idióta, buta gondolkozás, amit tûzzel-vassal írtani kéne a világból. Az csak egy darab föld egy nagy csomó albánnal.

nandorb
de mar nincsenek ott szerbek csak valamikor voltak mostmar albanok vannak meg esetleg par szegeny aki nem birt elszokni onnan

Koszovó egyfajta jelkép. "Szerb bölcsõ"-ként is emlegetik. Nem hinném, hogy az albánok hiányoznak nekik.

Lynx_TWL
ott kéne robbantani 😄

&#3663;&#815;&#865;&#3663;&#64831;

I.C.ram
Örülj neki, hogy nekünk más mint a többieké. Ez is egyedivé tesz minket 😊

Nem hiszem, hogy örülnél neki, ha mondjuk a szülõvárosod lenne ez, vagy az ország évrõl évre kisebb, csak mert túlszaporodtak rajtunk 😛
Sajnos ez még el fog húzódni egy darabig az biztos (balhék, zavargások). Majd, ha kiadják a hivatalos nyilatkozatokat az államok (elismerik-e koszovót vagy sem), akkor szvsz lesz még fennforgás.

guardian hero
Sehol nem mondtam, hogy szar a dallama, csak azt, hogy szerintem egy nemzeti himnusznak nem ilyennek kell lennie.

Egyébként nem értem a szerbeket: ha lenne egy megyénk, ahol 90%-ban cigányok élnének, én örülnék legjobban, ha elszakadnának az országtól...

I.C.ram
Csupa olyan nevet soroltál fel, akik olyan korból származnak, ahol még nem létezett az a szó, hogy nemzet. Csak az számított, hogy hovatartozónak érzik magukat, de pl Hunyadi több mint félig magyar volt, Zrínyi Miklós is. Petõfi idején jött be a nemzet, mint fogalom, de õ pont,hogy származása ellenére is echte magyarnak tartotta magát, és ez akkoriban teljesen elfogadott volt, nem úgy mint most, hogy a prolik pusztán név alapján leszûrik valakirõl, hogy nem magyar.

Én értem, amit mondasz, pusztán csak kiegészítettem.
nandorb
nem hinnem olyasmit akarnak szervezni Pl. minden nap legyenek tuntetesek

Rockynhooo
Mondjuk Koszovohoz nem tom mennyire tartozik az egész téma.. 😛 xD!

egyébként vannak még zavargások Szerbiában ? vagy már jobb a helyzet?

\"Az a baj Ogli-G annyira gengszter mint a tekn?sbékám!\"

Tudom, elnézést. Írtam, hogy csak zárójelben jegyeztem meg. Csak úgy kijött belõlem no 😊 Felróható nekem, hogy nem igazán olvastam vissza a topikban.

hykao
...de még mindig nem értem miért írjátok nekem ezeket? 😊 Hol állítottam az ellenkezõjét? 😊 A hozzászólásom lényege nem ez volt, és nem is erre vonatkozott... 😊

...ja és ICramnak akkor is eszébe kéne, hogy jussanak az általa leírtak, amikor épp mondjuk egy kép alapján burkoltan (vagy nem is annyira burkoltan) mocskol egy nem magyar nemzetiségûnek kinézõ embert, aki éppenséggel lehet, hogy magyarnak érzi magát... 😊))
Én abban hiszek, hogy mindenki az aminek vallja magát (vallási nemzetiségi és manapság már nemi tekintetben is). Függetlenül a papíroktól. Ez csak egy ilyen zárójeles hozzászólás volt 😊

hykao
Pl. nemzetiség szempontjából éppenséggel pont az számít, hogy honnan jött és kik a szülei... 😊 ...és lehet még sokféle szempontból vizsgálni a kérdést...(pl. állampolgárság stb...) ...de szerintem nem nekem kéne magyaráznod az okosságokat vagy pedig már megint nem olvastad el tüzetesen a hozzászólásomat...(esetleg nem sikerült tökéletesen értelmezni...) 😊))
Igazad van, lehet elhamarkodtam és én csak örülök, ha megvan benned 😊 Tegyünk pontot a végére. Nagyrészt egyet értek veled, hogy leginkább elõre nézzünk és ne vissza. Inkább tegyünk a dolgokért, mint várjuk a sültgalambot a szánkba. Ez tiszta sor. A gondolatvilágunk mégis különbözik ezek szerint. Teljesen magánügyed, hogy tetszik-e himnusz vagy sem. Én csak nemtetszésemet fejeztem ki. Azzal sem értek egyet ,hogy a "magyarok mentalitása" és a himnuszunk között egyenesági következtetéseket vezessünk le. Ennyi.

I.C.ram
Én sok külföldivel beszéltem, és a magyar Himnuszt sokkal különlegesebbnek tartják, mint a legtöbb más ország himnuszát. Internacionálénak sokkal populárisabb a dallama, ezért több embernek bejön, mint könnyed dallam. Nyilván több embenrek tetszik egy "popzene", mint egy kicsit nehezebben emészthetõ dallam, de ez nem jelenti azt, hogy szar. Max te nem tudod értékelni.
I.C.ram
Nem attól lesz valaki magyar, hogy honnan jött, kik a szülei, hanem attól, hogy melyik kultúrát érzi sajátjának. Az itt felsoroltak mind magyarnak érezték magukat ilyen vagy olyan okból.