38
-
yoda2000 #38 Jaj, nem kell ironizálni. Tisztába vagyok vele hogy a jogtulajdonosok adták el!
De nekem akkor sem teccik a dolog, és van egy olyan sejtésem, hogy akik szerették az eredetit azoknak nem nagyon fog tecceni a film. De persze hogy jövök én ahhoz, hogy leírom a véleményem egy fórumba... -
winnie #37 "Mi a fenének filmesítik meg az amerikaiak?! "
mert nem egy magyar fórumozó dönti el, hanem az akira jogtulajdonosai és ők úgy döntöttek, hogy jó kezekben van a megfilmesítés. de persze hogy jönnek ők ilyesmihez. -
yoda2000 #36 Jááááj!!!
Ez eretnekség! Mi a fenének filmesítik meg az amerikaiak?! Az Akira nem csak látványvilágába kiemelkedő, de a mondanivalója és tartalma is nagyon komoly, nembeszélve arról, hogy japán! És a japán vagy ázsiai mentalitást és gondolkodásmódot az amerikaiak (legalábbis a filmstúdiók) soha nem fohógják megérteni, vagy visszaadni filmjeikben. Erre nagyon jó példa a Hét mesterlövész, amit Kurasawa Hét szmúráj címú remekműve alapján csináltak, és egy kupac sz*r lett.
Sok ebert első látásra a hihetetlenül aprólékossan megrajzolt mozgás és látásmód fogott meg amit manapság is csak ritkán látni, és egy filmbe ezt nem nagy kunszt megcsinálni ... :)
Nem nagyon értek egyet a megfilmesítéssel, ill. azzal, hogy az amerikaiak csinálják...
-
#35 A kor uttőrője volt, ilyen történettel, ilyen vágással, meg ugy alles az egész, nem jött még ki senki azelőtt, főleg nem rajzfilmben, de ha élőszereplős film lett volna akkor is ezen a helyen állna.
Ez olyan mintha azt mondanám, a Szárnyas Fejvadászra, vagy régi Star Wars-ra hogy láttam már jobbat is, előtte biztos nem, azóta lehet. Mondjuk, ha GITS 2 tetszett, akkor érthető amit mondasz, az a no foradalmiság és minél extrább látvány "útörője" Persze, nincs ezzel semmi baj, van akinek a vizuális orgia mindenek előtt, bár Akiránál - a maga idejében - ott van az is. -
#34 Teee, warez ősellenség tee , na peace,nem folytatom ezt az értelmetlen vitát -
#33 Mondja, ezt nekem egy warez madár. -
#32 ha igazán szereted az animéket akkor ez kurvára nem jelent problémát, vannak más források is eredeti beszerzésére te okostojás -
#31 Én is megveszem szinte mindet, ami kijön a magyar piacon, de valljuk be, ez eléggé jelentéktelen hányad, és van létjogosultsága annak, ha egyéb úton megszerezzük őket. Én szeretném még jobban megismerni a műfajt, és nem csak azt a szeletét, amiről úgy döntenek a kiadók, hogy megéri kitolni DVD-n... -
#30 Jaj, úgy jön az ide, kedves warez marci, hogy én csak olyan animéket láttam, amik megjelent M. O-n DVD-n, és hát valljuk be a kínálat nem sok, de ami megjelent azt mind láttam. Így jött ide a magyar piac támogatása, az okoskodásodra meg rohadtul nem vagyok kíváncsi. -
Csi9aa #29 Kérdés hol van itt mangáról (japánul "képregény") szó? :) -
virs lee #28 manga suxx -
Jubei #27 En is tamogatnam ha Szegeden lehetne kapni akar mit is anime dvd teren. -
#26 jaj, hogy jön ez ide -
#25 Sajnos valóban keveset láttam, de nem is tartozom a warez marcik közé, mint itt sokan mások a fórumon. Amit láttam animéket azok mind, eredeti DVD-k. Bár valóban nem sok, de legalább támogatom a magyar piacot. -
Gilgamesh #24 " "A legzseniálisabb rajzfilm. Következésképp csak elcseszni lehet a remake-jét."
Szövegértelmezés rulez! NEM az Animét csinálják meg, hanem a Mangát! "
Máris kevésbé féltem a végeredményt. Mivel az anime is a manga többé-kevésbé kivonatolt, vászonra tömörített, filmszerűen kivitelezett verziója, DiCaprióék sajátja inkább ahhoz fog hasonlítani, mint a mangához - már amennyiben igaz, hogy az lényegesen hosszabb és részletezőbb a történet elemi dolgaiban is, mert én nem olvastam. A rajzolt helyszínek formailag és hangulatilag mondenesetre biztosan egyformák voltak az animében és a mangában, a párbeszédek, krízispontok stb. nemkülönben. Komolyan lényeges, hogy az anime vagy a manga kerül majd megfilmesítésre, miközben a forgatókönyvet úgyis úgy meg fogják vágni, hogy szinte biztosan kevésbé fog hasonlítani a mangára, mint az anime?? -
#23 Na igen, az sem volt semmi akkoriban -
#22 1985-ben jött ki a Vampire Hunter D és erősen nem volt gyenge az sem. -
#21 Mentsd el kedvenceid közé az oldalt, ha kész lesz együtt flamelhetjük. :-D
Mert:
Ez az anime nem egy könnyű darab. Ha sikereket akarnak vele elérni, akkor kénytelenek lesznek alaposan megnyírbálni, de a nyírbálásnak eddig majdnem minden esetben rossz vége volt.
Ezekívül még Di Caprio inkább színésznek kiváló, sem mint rendezőnek. -
#20 89-et írtunk, elég nagyot üthetett akkor ^^, főleg az éneklős Disney-hez szokott nyugati világban ^^, így könnyen kult lett belőle,akárcsak a GITS-ből 94-ben -
#19 Nem értem miért mondják, hogy az Akira ennyire meg annyira fantasztikus.
Tény, hogy a legjobbak között van, de ennél láttam más sokkal jobbakat is. Nekem személy szerint a Ghost in the Shell 2 sokkal jobban bejött, meg a Vampire D is.
Utóbbinál szebben rajzolt művet még nem nagyon láttam. -
bakagaijin #18 S hogy egy kicsit még tovább rugdossuk a döglött lovat: a filmet a MANGA Entertainment vitte ki Japánból, emiatt a klasszik Manga logo figyel az elején, naaagy két láb magas betűkkel :P (Japánban Pioneer logoval ment a mozikban.)
-
#17 Ja hát nem mindegy, az animéből rengeteg mindent kihagytak,illetve másképp alakultak dolgok a mangához képest, szeretném inkább azt látni én is. Remélem azért a városok elcserélése mellett(még jó hogy nem Új New York, azt a szerencsétlen várost már ezerszer elpusztították :D) nem lesznek olyan jelentős változások
Az Ion Cannon egy SOL nevű műhold volt,amit Tetsuo elpusztított. Ezt az energiarobbanást meg vagy Akira idézte elő vagy Tetsuo ,erre már nem emlékszem pontosan -
Inquisitor #16 "A legzseniálisabb rajzfilm. Következésképp csak elcseszni lehet a remake-jét."
Szövegértelmezés rulez! NEM az Animét csinálják meg, hanem a Mangát!
"A legzseniálisabb anime amit, valaha láttam, agyon veri a Ghost In The Shell, Gőzfiú és más kategóriájú japán művészi rajzfilmeket."
Elég kevés Animét láthattál, és nem azért gondolom, mert szerintem ne lenne jó az Akira. :)
"James Cameron is inkább az Akira -t választotta volna mint a Battle Angel Alita -t"
Lehet, de ha J.C.-nek BEJÖN a Battle Angel, akkor ne tud meg mekkora Anime/Manga feldolgozás roham lesz Hollywoodban! (Ez nem feltétlenül pozitív, lásd japán/koreai horror filmek feldolgozásai)
Ugyan ez igaz az Avatarra. Ha az bejön neki, eljöhet a Sci-fi reneszánsza. J.C. azt akarja, hogy a Star Wars kutyaf*sza legyen az Avatar szériához képest.
A robbanáshoz nem tudok hozzászólni, de rémlik a sztoriból, hogy simán pszi erővel tudnak nukleáris robbanást előidézni egyesek ... meg volt egy "Ion Cannon" is a képben. -
#15 Ez egy energiahullám, nem robban semmi -
A1274815 #14 Ha reaktor robbant az mégirreálisabb. -
#13 Na megint beleköt a semmibe vki, jó hadakozást.
Amúgy nem bomba robbant -
A1274815 #12 Ahogy elnézem az egyik képet talajszinten történő több Mt-nás H-Bomba robbanása törli le a régi Tokiót. Bár a történetet nem ismerem, de fogadni mernék, hogy leminősítették atombombává. Arról a részletről nem is beszélve, hogy ezeket a bombákat úgy szokták robbantani, hogy a tűz gömb nem érim el a földet, vagy alig valamenyíre. -
bakagaijin #11 Caprio tud japánul? Nem semmi... -
#10 Caprio? Pfff.
James Cameron is inkább az Akira -t választotta volna mint a Battle Angel Alita -t :(
Szerintem értelmetlen dolog anime -ból filmet csinálni.é Úgysem olyan jó mint az eredeti. -
xizor #9 Énse tudom sikerül-e jól remakelni, de egy új grafikával azért szivesen megnézném az biztos :) -
Jubei #8 Eleg kemeny faba vagta a fejszet, remelem nem lessz elbaszva. -
KoS #7 Hat az Akira-t szerintem is csak elrontani lehet, de ne legyen igazam. -
winnie #6 ööö, de most komolyan - ezt minden általad nem ismert emberről el tudod mondani, nem? fogalmam sincs róla, nem ismerem, de lehet, hogy simán nagyobb anime-rajongó, mint te. -
#5 Caprio??? Mi a f van???!!!
Mit keres ez anime közelébe??? Ne már! -
Loverman #4 milyen hülye feje van ennek a csávónak O_O -
#3 A legzseniálisabb anime amit, valaha láttam, agyon veri a Ghost In The Shell, Gőzfiú és más kategóriájú japán művészi rajzfilmeket. A hír lehet hogy igaz, de szerintem ebből az animeből soha nem fog élőszereplős film készülni. -
Gilgamesh #2 A legzseniálisabb rajzfilm. Következésképp csak elcseszni lehet a remake-jét. :) Azért remélem, hogy DiCaprio ezzel is folytatni tudja majd 'kellemes meglepetés'-sorozatát. -
BigPunisher #1 vicc