Szekeres Viktor

Leonardo DiCaprio készíti az Akira-filmet

Leonardo DiCapriót leginkább még színészként ismerhetjük, s főleg arról, hogy szinte minden filmjében méltatjuk alakítását, pedig a közönségben a Titanic miatt valamiért negatív kép él róla. Most azonban egy japán anime feldolgozását fogja a cége készíteni.

Az Akira igazi manga- és animeklasszikus, melyből a Warner Bros. készít élőszereplős filmet, miután eladták nekik a jogokat. DiCaprio pedig az Appian Way elnevezésű produkciós cégével le is csapott a projektre, mely Új Manhattanben fog játszódni.


A '88-as manga - melyet nemrég mutatott be itthon az Odeon - tehát végre feldolgozásra kerül, ami azért is jelentős mérföldkő, hiszen a belőle készült anime volt egyike az elsőknek, mely a műfaj tagjaként Európát és Amerikát is meghódította. Az eredetileg a posztnukleáris Új Tokióban játszódó 2019-es történet már több rendező torkán is megakadt; a jelenlegi tervek szerint Ruairi Robinson fogja adaptálni, mégpedig két részben, ahol is 1-1 rész 3-3 füzet történetét fogja megismertetni velünk. A stúdió 2009-es nyári premierben gondolkodik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • yoda2000 #38
    Jaj, nem kell ironizálni. Tisztába vagyok vele hogy a jogtulajdonosok adták el!
    De nekem akkor sem teccik a dolog, és van egy olyan sejtésem, hogy akik szerették az eredetit azoknak nem nagyon fog tecceni a film. De persze hogy jövök én ahhoz, hogy leírom a véleményem egy fórumba...
  • winnie #37
    "Mi a fenének filmesítik meg az amerikaiak?! "

    mert nem egy magyar fórumozó dönti el, hanem az akira jogtulajdonosai és ők úgy döntöttek, hogy jó kezekben van a megfilmesítés. de persze hogy jönnek ők ilyesmihez.
  • yoda2000 #36
    Jááááj!!!
    Ez eretnekség! Mi a fenének filmesítik meg az amerikaiak?! Az Akira nem csak látványvilágába kiemelkedő, de a mondanivalója és tartalma is nagyon komoly, nembeszélve arról, hogy japán! És a japán vagy ázsiai mentalitást és gondolkodásmódot az amerikaiak (legalábbis a filmstúdiók) soha nem fohógják megérteni, vagy visszaadni filmjeikben. Erre nagyon jó példa a Hét mesterlövész, amit Kurasawa Hét szmúráj címú remekműve alapján csináltak, és egy kupac sz*r lett.
    Sok ebert első látásra a hihetetlenül aprólékossan megrajzolt mozgás és látásmód fogott meg amit manapság is csak ritkán látni, és egy filmbe ezt nem nagy kunszt megcsinálni ... :)
    Nem nagyon értek egyet a megfilmesítéssel, ill. azzal, hogy az amerikaiak csinálják...
  • Waterhorse #35
    A kor uttőrője volt, ilyen történettel, ilyen vágással, meg ugy alles az egész, nem jött még ki senki azelőtt, főleg nem rajzfilmben, de ha élőszereplős film lett volna akkor is ezen a helyen állna.

    Ez olyan mintha azt mondanám, a Szárnyas Fejvadászra, vagy régi Star Wars-ra hogy láttam már jobbat is, előtte biztos nem, azóta lehet. Mondjuk, ha GITS 2 tetszett, akkor érthető amit mondasz, az a no foradalmiság és minél extrább látvány "útörője" Persze, nincs ezzel semmi baj, van akinek a vizuális orgia mindenek előtt, bár Akiránál - a maga idejében - ott van az is.
  • Seth #34
    Teee, warez ősellenség tee , na peace,nem folytatom ezt az értelmetlen vitát
  • adam first #33
    Mondja, ezt nekem egy warez madár.
  • Seth #32
    ha igazán szereted az animéket akkor ez kurvára nem jelent problémát, vannak más források is eredeti beszerzésére te okostojás
  • Bordapapa #31
    Én is megveszem szinte mindet, ami kijön a magyar piacon, de valljuk be, ez eléggé jelentéktelen hányad, és van létjogosultsága annak, ha egyéb úton megszerezzük őket. Én szeretném még jobban megismerni a műfajt, és nem csak azt a szeletét, amiről úgy döntenek a kiadók, hogy megéri kitolni DVD-n...
  • adam first #30
    Jaj, úgy jön az ide, kedves warez marci, hogy én csak olyan animéket láttam, amik megjelent M. O-n DVD-n, és hát valljuk be a kínálat nem sok, de ami megjelent azt mind láttam. Így jött ide a magyar piac támogatása, az okoskodásodra meg rohadtul nem vagyok kíváncsi.
  • Csi9aa #29
    Kérdés hol van itt mangáról (japánul "képregény") szó? :)