118
Szerinted milyen lesz a világ a jövőben?
-
hiper fizikus #118 Szia !
De ha a Google-val rákeressel a "Milyen lesz a jövő?-re", vagy valami hasonló kulcsszóra, akkor rengeteg(!) mindenfajta találatot kapsz !
-
overseer-7 #117 érdekes egy topik.. érdemes bele írni és olvasni -
hiper fizikus #116 A jövőre nézve problémát jelentenek az inváziós fajok is !
Utoljára szerkesztette: hiper fizikus, 2018.07.24. 09:50:59 -
hiper fizikus #115 Sziasztok !
A minap láttam a TV-ben egy ismeretterjesztő vitaműsort, amiben avval foglalkoztak, hogy milyen is lesz a jövő?!
Arra lyukadtak ki, hogy a jövőt az Antropocén embertípus határozza majd meg.
Ajánlom elolvasásra !
-
hiper fizikus #114 Sziasztok !
Szerintem a technikai szingularitás és a transzhumanizmus fog bekövetkezni valamilyen minőségben, ahol a hangsúly a "valamilyen minőségben"-en van !
-
Kepek #113 "Milyen technológiák megjelenését várhatjuk a jövőben, melyek lesznek a következő évtizedek felforgató technológiái? Egy új tanulmány szerint ilyen lesz például a négydimenziós nyomtatás, a kvantum-számítástechnika, a neuromorf rendszerek, az agy/számítógép interfész, és melyek legalább olyan forradalmi változást idézhetnek elő, mint amilyet napjainkban – például – az IoT (dolgok internete) vagy a mesterséges intelligencia hoz az üzleti világ számára." -
patiang #112 Na mindegy nem sikerült:(( -
patiang #111 így a helyes -
patiang #110 azért több csoda is van ám -
clarck #109 "javítok: ingyen nem fog áramot termelni"
Igazad van, de nem azért mert nem tudna, hanem mert nem lehet neki.
Egy kis csemege. -
clarck #108 A lejátszáshoz használj Flash Playert és-vagy tegyél fel Klite kodec csomagot.
A fazék mágnes csak példa az árnyékolásra.Nézzél megy egy hangszóró mágnest,mekkora a "vonzása" az árnyékoló lemez felől mekkora a másik oldalról a csévetestnél.Egy mágneses-mezőbe ha mágnesezhető agyagot teszel minden esetben a mágnesezhető agyagban záródnak az erővonalak.Ezt a jelenséget használják ki a különböző mágneskapcsolók ,relék behúzó tekercsek működéséhez. -
polarka #107 A videót sajnos nem játssza le. De ha jól látom, h milyen elrendezésű a "fazék mágnes", akkor én nem írnám, h az acélban záródnak, mert van egy levegőn menő szabad úthossz.
javítok: ingyen nem fog áramot termelni -
clarck #106
Valójában csak a "rövidre" szó nem kell a mondatba és már minden rendben van.Akkor a mondat így hangzik.
"Az acél jobban vezeti a mágneses erővonalakat, mint a levegő, ezért a mágneses erővonalak az acélon keresztül haladnak, ami azt eredményezi, hogy a mágneses erővonalak az acélban záródnak." -
polarka #105 Kapásból van anyagköltsége, amúgy meg nem fog áramot termelni.
"Az acél jobban vezeti a mágneses erővonalakat, mint a levegő, ezért a mágneses erővonalak az acélon keresztül haladnak, ami azt eredményezi, hogy a mágneses erővonalak az acélban rövidre záródnak."
Meg a lófaszt. A mágneses tér örvényes, önmagába záródó vonalai vannak. Nincsen ilyen, h "rövidre záródnak". Már középsuliban is megbuktathatták volna. -
patiang #104 ingyenes -
Blankman #103 A jövő a bogarakban van.. Bogár érintős képernyő -
patiang #102 Milyen lesz a jövő?, de kiknek?
Mert én a mostani "világhelyzetből" nem sok jót tudok kikövetkeztetni.
Vagy csak egyeseknek lesz............. a 4 milliárdnak pedig?!
Pesszimista vagyok e téren.
-
patiang #101 "2038-ban találkozunk először földönkívüliekkel"
Azért már frankón megmondhatnák a jövő heti lottó ötös számokat.
De csak nekem :))
ez komoly -
#100 TÉK :)
Okosház a spórolósoknak, wifis bot az időseknek - mit jósolnak az Intel jövőkutatói? -
#99 Repülő motort vehetünk 2011-ben -
#98 és a hibaüzenet xD
na ez is egy szép szakma.. mindig meghosszabítják az időt mennyi maradt még kőolajból.. -
#97 jövőkutatók jóslatai -
#96 #93 -
mate317 #95 De mivan ha felhős az idő? -
#94 A napenergiát el lehet raktározni,úgyhogy este is tudna menni. -
#93 azért hibrid:) -
#92 hol a légzsák? -
#91 Nekem a sürített levegős megoldás jobbnak tűnik. Az elektromos áramot ugyan úgy elő kell állítani, napelemmel szerintem nem fog egy autó sokáig működni (főleg este nem :B) -
Hajnalcat #90
Link1
Link2 -
#89 Okay, majd akkor mondd h el ne higyjem, mikor már azzal megyünk isibe. -
#88 Hamarosan kapható...
Origo
autohírek
Léghajtású autó - Hírek
el ne hidd... :I -
#87 ne higyj el olyanokat, hogy ne higyj el ilyeneket! -
#86 Ne higyj el ilyeneket. -
#85 Azt olvastam, h jövőre piacra dobják a sűrített levegővel hajtott autót,ez komoly. -
#84 Sztem nem lesz nehéz, mivel mennyi gyár van... -
#83 A cél most a negatív emisszió. Az autó tisztább anyagot kell kiengedjen, mint a levegő! Jól hangzik, nem? -
#82 Ki mondta? -
#81 jah és a kormot fogják kivonni a levegőből, abból csinálnak szenet, de ha nem égetik el akkor 10 év koromkivonás után majd a napot is lehethessz majd újra látni,mintha vki kihúzta volna a függönyt. -
#80 most ezt mondják. de lehet 30-40 év múlv nem lesz a duma... -
#79 Megújuló erőforrásokat használó eszközök, áramfejlesztők fognak megjelenni.