16
  • dirty dogg
    #16
    "Az új technológiák bevezetésekor már nem lehet figyelmen kívül a környezetvédelmi szempontokat."

    ...ez így egy picit bibis....szerintem.
  • #15
    De, hidd csak el
  • ZSOOLT2
    #14
    "A PowerUp nevű játékban a felhasználó az ökológiai katasztrófa előtt álló Helios bolygón találja magát. A cél a planéta megmentése egyedül vagy barátokkal, ismerősökkel közösen, három különböző küldetés során"

    Szerintem érdekesebb, jobb, és népszerűbb lenne egy tycoon-játék, ahol egy környezetkímélő eszközöket gyártó céget irányítana a játékos.

    Az elején hőszigetelőket, meg napkollektorokat lehetne gyártani-forgalmazni-telepíteni, utána alacsonyfogyasztású háztartási gépeket, később napelemeket, szélerőműveket. A játék késői szakaszában meg egész vízierőműveket, szélerőmű- és napelemtelepeket építeni, és fenntartani, a termelt energiát pedig településeknek eladni, mikközben versenyezni kell más cégekkel.
  • GABOR16
    #13
    Hát a háborúk 99% a nem azét van mert a köznép akarja :) ... az tudja jól, hogy az nem jó semmire... a vezetőség akarja folyton, és ők befolyásolják a TE véleményedet, hogy a háború jóóóóóó mert keeeeelll ... .. ez egy agyrém ..
    A generációk átnevelését meg mindig a fiataloknál kell kezdeni, mert idővel ők lesznek a felelősek... az idősebbeket nehéz alakítani, főleg úgy, hogy körbeveszi őket a régi mentalitás... a fiatalok viszont legtöbbször önfejűek, és ha ismerik a környezetvédelmet (és elismerik fontosságát), akkor ez az önfejűség ezen dolgok betartásához való ragaszkodást fogja eredményezni... így az idősebb korosztály is előbb, utóbb átveszi a környezetvédelmi szokásokat ha ezt még nem tette meg, vagy egyszerűen idővel kiöregszenek...
  • Reggaester
    #12
    Az derék, nem rossz.
  • Tinman #11
    Nem a source... saját motor.
  • DJ BP
    #10
    Más országokban ilyenkor már rég smogriadót rendelnek el, és leállítják a forgalmat,

    De külföldön van komplett körgyűrű, ahová lehet az átutazókat ,,terelni". De a sötétzöldek akadályozzák az építést. Mostmeg panaszkodnak, hogy a városban sok az autó, el kéne dönteniük mit akarnak. Kamionok se mazochizmusból hajtanak be
  • Zro
    #9
    Ahhoz hogy történjen valami, tenni is kell valamit.
    Mivel ez a program ingyenes, nyugodtan lehet oktatási céllal használni, a többi már csak a tanárokon múlik...
  • Reggaester
    #8
    Lehet hülyeség, de csak sztem Source engine?
  • Dany007
    #7
    Ugyanmár :) Ha így lenne akkor most nem lennének háborúk. Elvégre az előző pár generáció már jól megtanulta/megtapasztalta, hogy milyen mocskos is egy háború. És mégis tele van vele a világ.
    Sajnos mégha maximálisan is elérnék vele amit szeretnének, akkoris édes kevés lenne ahhoz, hogy bármi érezhető eredményt hozzanak.
    Itt van mégegy példa. A Budapesti smog. Múltkor volt róla egy cikk, a 7végi 3-400 fős tüntetés után. A lényeg, hogy éves szinten 36napon lépheti túl a légszennyezettség a határértéket, na ebből pesten már 33x túllépték idén(!).
    Más országokban ilyenkor már rég smogriadót rendelnek el, és leállítják a forgalmat, visszaveszik a gyárak teljesítményét stb. Itthon nem történt semmi.
    Hiába a többszáz fős felvonulás, hiába a környezett tudatos élet, ezt nem tudják egy könnyen befolyásolni.
    Amikor ezek bekerülnek a politikába már teljesen más szempontok lesznek elsődlegesek. Hiába a tanultság, a környezetvédelemre való felhívás. Az már teljesen más világ...
  • #6
    Miért lenne faszság? A 13-25 éveseket még lehet alakítani. Ugyanúgy őket is bele kell vonni ebbe a problémakörbe és ha valamivel képesek belőlük kihozni a kreativitást, már megérte. A felnövekvő generációk ugyanis szépen lassan letúrják elődjeiket a színről, és nem mindegy, hogy az újak hogyan próbálják meg kezelni azokat a problémákat, amiket elődeik felhalmoztak.
  • Dany007
    #5
    Sz.tem faszság úgy ahogy van xD Elképzelésnek jó, de fölösleges pénz+energia kidobás volt az egész.
    Háziként oktató jelleggel mégcsak elmegy. Okés.
    Mért nem értik meg, hogy nem a kocka 13-25 éveseket kell környezetvédelemre nevelni, hanem olyan embereket kéne meggyőzni, akik érdemben is tehetnének valamit érte.
    Meg eleve, mi az amit ezzel max el tudnának érni?
    Talán annyit, hogy a felnövekvő generáció egy részét környezet tudatosabb életmódra "nevelik". Bár ezt úgysem fogják elérni sohasem. De ha mégis akkoris mivan? Attól még a legfőbb környezet szennyeők ugyan úgy meglesznek. Ugyanúgy lesznek gyárak, autók ésígytovább.
  • Tinman #4
    "A PowerUp nevű játékban a felhasználó az ökológiai katasztrófa előtt álló Helios bolygón találja magát. A cél a planéta megmentése egyedül vagy barátokkal, ismerősökkel közösen, három különböző küldetés során."

    Nekem ez nagyon tetszik! Mindig is szimpatizáltam a nagy kékkel, jópofa próbálkozás
  • jeti00
    #3
    most jön az h : "na pont az ilyen emberek miatt tartunk ott... " :)
    Végre tesz valamit egy cég és egyből a fikázás, pedig sztem jó ötlet ez a program!
  • floatr
    #2
    Ja pl lehetne az a küldetés h azokat az autósokat kellene kilőni a városi forgalomból, akik egyedül utaznak 200 lovon. A túlélőket meg a tömegközlekedésre feldobálni :D
  • dronkZero
    #1
    Azt mikor fogják föl már, hogy az ember agyat akar loccsantani a falra, meg 300-zal akar száguldozni, meg komplett földrészeket akar rabszolgasorba dönteni virtuálisan? Hogy az ilyen oktató(nak szánt) izék már témájukból adódóan a "le sem töltöm, első blikkre dögunalom" kategóriájúak? Ráadásul általában technikailag is 10 évvel le vannak maradva...

    Mondjuk ha iskolákban kötelező jelleggel adnák házi feladatként/órai anyagként, akkor lenne értelmük, de így?