Soha nem győzzük le az AIDS vírusát

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

utalj át neme egy
utalj át NEKEM egy

Kara kánként folytatom tanításom.

Nézd, lehet itt filozofálgatni, de a tények makacs dolgok.

1. Ha ennyire jólelkû vagy, kérlek utalj át neme egy millió forintot. (Minden adófizetõ magyar kb. évi 1 millió ezer forintot "tejel" a cigányok felzárkóztatására.)

2. Én mindig felteszem a kérdést: Vajon az, aki a segélyt kapja, segítene rajtam, ha bajban lennék?
Nos, sem az afrikai néger, sem az itthoni cigány nem segített még soha rajtam, amikor bajban voltam.

"A feketék most fejletlenek, tehát fejleszteni kell majd õket, csinálni kell majd velük valamit."

Ez ugyancsak egy igaztalan általánosítás, ami nem elõremozdítja a dolgokat, annál inkább hátra, mert elvitatja azon feketék érdemeit, akikre ez nem igaz.

A fehérek nagy okossága meg kétélû dolog, mert pl. ha sikeresen kiírtjuk az emberiséget, az állatfajok jó részével, akkor nem okosak vagyunk, csak õrültek.

Te most vagy erõsen csúsztatni akarsz (amivel engem próbálsz vádolni), vagy tényleg valami nem stimmel a logikáddal. Természetesen nem gondolnám azt, hogy "a kutyák azért szõrösek, mert ugatnak", csakhogy az "a kutyák szõrösek, és ugatnak" példának semmi köze a "mind a sárga, mind pedig a fekete eszméletlenül buta népség" kijelentéshez.

Az ilyen általánosító kijelentések rasszista jellegûek, ennyi, ez ilyen egyszerû.

Igen, ezért írtam, hogy "a megfogalmazás"... Olvass.

Ezt kimondani, észrevenni nem rasszizmus, legfeljebb nem illik.

Sõt, ami azt illeti, ha úgy csinálunk, mintha nem vennénk észre, a büdös életben semmi nem fog változni. A feketék most fejletlenek, tehát fejleszteni kell majd õket, csinálni kell majd velük valamit. Írhattam volna cigányokat is, tökmindegy. Ezt csak szabad látni? Nem kell süketnek, vaknak, és némának lennem a politikai korrektség miatt, nehogy megsértsek valakit, ugye?
Bah... figy, hozok egy egyszerûbb példát. Valaki azt mondja, hogy "a kutyák szõrösek, és ugatnak". Ebbõl te azt látod, hogy "a kutyák azért szõrösek, mert ugatnak"? Nem látod, hogy bár van összefüggés a kettõ közt, nem az egyik okozza a másikat? Hihetetlen, hogy még te akarsz logikából kioktatni.

Az, hogy a feketék buták, nem azért lehetséges, mert fekete a bõrük, hanem mert elmaradott helyen élnek nagy számban. Ezt kimondani, észrevenni nem rasszizmus, legfeljebb nem illik. Természetesen egy fejlett helyen felnövõ fekete nem lesz buta. És azt is elismerem, hogy "a feketék buták" általánosító kijelentés alkalmas arra, hogy megsértse a nembuta feketéket. De általánosságban akkor is igaz lesz, hogy "a feketék általánosságban butábbak, mint a fehérek", ha a fejed tetejére állsz.
Tomalak
Nyilván nem így értette. Láss mögé. Amugy valahol igaza van, fõleg ha az okfejtését is elolvasod.
Te magyarázod a bizonyítványt...
"a feketék buták" = minden fekete buta; a többi ember nem feltétlenül buta; ergo: azért buták, mert feketék. Logikával hogy állsz?

Csillagvirágom, ne erõsködj, mert rohadtul nincs igazad. Õ azt írta"a feketék buták". Te azt:"Azért buták, mert feketék? Nyilván képtelenség". Itt te csúsztattál, ha tetszik, ha nem, hiszen egy olyan relációt vittél bele a feketeség és a butaság közé, melyet az eredeti író nem. És ahelyett, hogy ezt belátnád, még vered itt a nyálad.
Te próbálkoztál csúsztatással.

És hülyeségre egy másik hülyeséget kell mondani? Hülyeséggel szemben megengedhetõ a csúsztatás? Vagy mi?
No dugás, No AIDS! -> Ilyen egyszerû...
(sosem értettem mit esznek ezen az emberek, sokkal több jó dolog van ennél a világon, és még beteg sem leszel...) Gumival meg mi értelme? Basszus... az olyan, mintha semmit sem csinálna az ember, többet ér, ha magát megkönnyíti...

VILLARREAL CF mindörökké!

nos, te nem ismersz melegeket, mert nem összetartóbbak, mint a heterók, magyarán semennyire sem.
Etnikumoknál van összetartás, a maffiánál is, szektáknál stb. de nemi identitás alapján nincs, nem is lehet. Egy-két felvonulás meg nem jelent semmit. (1/365)

DjDano
Soha ne mond, hogy soha! 😊

ez így van, de nem tetszik a média-beli nyomulásuk, hogy evvel embereket bizonytalanítanak el/térítenek magukhoz, valamint megmondom õszintén, irtózok tõlük, ami nyilván egy primitív érzelem, de sajnálom. rosszul fogalmaztam amúgy, mert avval nincs bajom, aki nem játsza ezt túl~nem hirdeti, tõlem 1 szinten belül azt csinál valaki lehúzott reõny mellett, amit szeretne. ráadásul az tény, hogy kárt sem okoznak vele nekem, mert ugye képtelenek utódok nemzésére. azzal viszont van bajom, ha örökbefogadnak gyerekeket, illetve a divatvilágon és mint már hatodjára ismétlem magam kb ezen hozzászóláson belül, hogy a médiában nagy teret kapnak és mivel eléggé összetartóak jó nagy erejük van.

mindegy, lehet, hogy nem helyesek a gondoltaim, de sajnos ettõl még nem fogok ezen véleményen változtatni.

Blackmail the Universe

"a színesek buták" ugyanúgy hülyeség..

Mi bajod a homárokkal?
Nem szabad általánosítani.

A cím tényleg kicsit süsü, de tökmindegy, nem az a lényeg (csak olvasó-csalogató: ), hanem a tartalom. Jó lenne, ha legyõznék, bár így sok össze-vissza kefélõ emberke maradna egészséges és hozna létre hasonlóan selejtes és felelõtlen egyedet na de mindegy... Az elkülönítésrõl meg annyi, hogy a homárokat én kapásból simán belelövetném a Napba vagy nem is tudom... :S

A HIV-fertõzõttek elkülönítésérõl meg annyit, hogy lényegében Afrika ennek is tekinthetõ 😊 A többit meg ugye valahogy meg kéne jelölni, de Isten óvjon minket még egy olyan szörnyûségtõl, mint a nácik idején volt. A legjobb tényleg egy negyedévi kis szuri lenne, vagy 'újpartnerenkénti' szuri, hogy mindenki naprakészen ellenõrizve legyen 8de amúgy akkor ezt már több betegségre is ki lehetne terjeszteni). Mert így mindenki biztonságban lehetne és az AIDS-esek sem lennének számkivetettek. Ráadásul aki tényleg szerelmes az meg nem akad fel ilyen 'apróságokon', hogy AIDS! Pl szerintem a gyermeknemzést is meg lehetne úgy oldani, hogy 'fertõtlenítik' az ivarsejteket valahogy..

Aki meg direkt fertõz.. Az olyat valami nagyon kemény, évekig tartó kínzással kéne sújtani, az olyannak nincsenek emberi jogai. Úgy kéne bántani õket, hogy a túlvilágon is emlegessék az örökkévalóságig. Nem tudom megérteni, még akkor sem, ha 1 én nem voltam ilyen helyzetben 2 elkeseredettek amiatt, hogy megfertõzõdtek/félnek a haláltól, egyebek. Volt 1 csaj akivel szerencsére nem kerültem össze, az is milyen jól megmagyarázta, hogy a gumit nem szereti, a tabi meg egyrészt nagyon kijön rajta (mellékhatások), másrészt meg akkor úgyis összeszedhet betegséget, szóval majd vegyem ki mielõtt elmegyek ugyanaz.. Na az ilyeneknek kéne erényövet hordaniuk addig, amíg be nem nõ a fejük lágya... Ja arról nem is beszélve, hogy füves-drogos + cigizik orrbaszájba.. Kár lesz 5 év múlva hallani a halálhírét, mert alapvetõen jó csaj.. :S

Blackmail the Universe

De azért azt is vedd hozzá, hogy Afrikában (mondjuk Egyiptomtól délre) nem igazán leányálom a mindennapi élet. Nincs víz (vagy ha van, akkor kevés és fertõzött), nincs kaja, vidéken nincsen SEMMILYEN orvosi ellátás (simán meghalsz egy torokgyulladásban, vagy vérmérgezésben mert beleléptél egy koszos szögbe). A napi higiéniáról lemondhatsz bátran. Az átlagéletkor 25-30 év. Amíg a fentebb felsorolt problémák iránt a fejlett világ teljesen közönbös, akkor aztán abszolút mindegy, hogy miben halsz meg. Az AIDS a lista végén van. SZVSZ.
Pontosan látom, hogy mit írt. Ez nem azt jelenit, hogy "azért buta, mert színes" hane azt, hogy "a színesek buták". Félretéve azt, hogy ez igaz-e vagy sem (nyilván nem), szerinted melyik állítás a helyes: "a kutya azért ugat, mert szõrös" (ez az, amit te látsz bele), vagy "a kutya ugat és szõrös" (ez meg, amit õ ír le)?
Gladiator
Nem tudom mi olyan nehéz ebben, hogy ne lehessen felfogni. Nem a relativitás elméletet kell bemagolniuk, így hogy fejlettek lettek, csak simán egy közismert tényt, amit úton útfélen hallani. Még csak nem is azt várom el, hogy értsék, hogyan játszódik le a szervezetben ez a betegség, csak annyit, hogy egyéjszakás kalandnál használj gumit, mert nemi úton terjed. Ez azért szerintem annyira nem bonyolult.

Rájuk tört a civilizáció, meg a gazdasági jólét, de ettõl nem lettek hipp-hopp annyira "felvilágosultak".

Egészen pontosan ezt írta: "mind a sárga, mind pedig a fekete eszméletlenül buta népség."

Asszem a genetikusok, a sejtosztódások számából.

és Magic Johnson-nal mi van?!
Gladiator
Hát azé, izééé... Még elég lassan. Akkor is olyan szinten vannak. De tök mind1, akkor legyen ukrajna, vagy Bulgária.

Románia lassan lekörözi Magyarországot.

Gladiator
Elmaradottan élnek?😄 Malajzia, Szingapúr neked elmaradott? Ezerszer elõrébb vannak, mint mi. Indonézia kicsit tényleg az, de inkább egy romániához hasonlít, nem pedig egy Kongóhoz.

"Researchers have offered a mathematical model based on the changing demography of Europe from 1000 to 1800 AD demonstrating how plague epidemics, 1347 to 1670, could have provided the selection pressure that raised the frequency of a mutation to the level seen today that prevent HIV from entering macrophages that carry the mutation (the average frequency of this allele is 10% in European populations).<9> It is suggested that the original single mutation appeared over 2,500 years ago and that persistent epidemics of a haemorrhagic fever struck at the early classical civilizations."
http://en.wikipedia.org/wiki/Bubonic_plague

"'m not exactly an evolutionist but the defect that caused many to survive the bubonic plague comes to mind. The plague got into cells via the same two protein receptors as HIV, and some people in western europe have a genetic defect which lacks one of those two protein receptors. therefore, it is impossible for those people to get the bubonic plague, and those people's descendents (the ones who inherited the defect) cannot get HIV, no matter how many times they are exposed."
http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20080208132835AAMVF2B

nyomozok...

http://pharyngula.org/index/weblog/comments/marty_pomeroy:
"In the 1980's, a small community of people in Italy were found to have a mutation of a protein which plays a role in removing cholesterol from cells."

Pontosan!
Kell nézni a tévét, azért.
Delta-akárhányas génrõl van szó.
Csak úgy mellékesen, szó volt egy pici olasz hegyi falucskáról, vhol északon, amelynek a lakói szintén egy pestisjárvány szerencsés túlélõinek leszármazottai. Náluk az az érdekes még, hogy hiába eszik a zsíros szalonnát, mint általában a hegyi népek, a koleszterinszintjük mégis tök normális. Én már nem emlékszem a falucska nevére, de érdemes lenne eltölteni ott egy vakációt, és felszedni egy ilyen jó genetikájú csajt, hogy az esetleges utódaim ilyen egészséges hajlamokkal szülessenek. Jó, mi? :-)

Nálunk is nagy baj lesz, mert a köztudat szerint ez homoszexuálisok betegsége, pedig már évtizede több heteró HIV fertözõtt van, mint a meleg.

jajj ne legyünk ilyen butuskák, hiszen heteróból 50x annyi van, mint melegbõl. Ha a homik 20%-a fertõzött, a heteróknak meg 1%-a, akkor darabra több heteró lesz ugyan fertõzõ, de mégis nagyobb esélye van egy homokosnak elkapni, mint egy heterónak...

mert nem azért lesz buta, mert sárga vagy fekete

Nem azt írta, hogy "azért buta, mert színes", hanem "buta, és színes". Nincs ok-okozati kapcsolat a kettõ közt, ahogy a kutya sem azért szõrös, mert ugat, hanem szõrös ÉS ugat.
Ha betegek nem patkolnak el, ha fizetnek, de terjeszthetik a kort. Akkor az elobb-utobb oda vezet , hogy szinte mindenkinek kellesz gyogyszer adot fizetnie..

Gyogyszer gyarak tuti jol jarnak..

Linux nem Win: http://www.unixlab.hu/LNW/index.html gentoo : http://www.gentoo.org/main/hu/philosophy.xml

Pont ezt akartam en is irni, hogy volt regen vmi musor, hogy azoknak az embereknek a leszarmazottai, akik anno a legnagyobb pestisjarvanyokat is tuleltek, vedettek a HIV virus fertozese ellen is. Vmi feherje hibas a sejt felszinen, vagy vmi ilyesmi, amihez a HIV virus hozzakapcsolodna, de igy nem tud. Mondjuk ettol meg jelen van a szervezetben, csak nem fertoz, igy "csak" hordozova valik az alany. Javitsatok ki, mert nagyon regen volt az a mausor, nem hinnem, hogy teljesen korrekten irtam le.

\"Genyo Kapitany nem kegyelmez!\"

Mi/ki kalibrálta 150-re?

NEXUS6
Na ezt majd 110 év múlva megbeszéljük!😉

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Ha éppen nem mutatható ki a vérbõl, akkor nem is fertõz...

Egyébként az ember állítólag úgy 150 évre van hitelesítve, és akár egészségesen is élhetne az idõ nagy részében.

Ja, oké. Viszont ha úgy van, ahogy írtam, akkor nem a P53 miatt halunk meg, mert az a továbbmásolás számát korlátozza, nem a "master copy"-ról készült másolatokét. De lehet, hogy az õssejtek osztódását is ugyanez korlátozza, utána kellene nézni. Mindenesetre az õssejtek sokkal tovább élnek, mint a többi sejt.

Vorpal
Ez is olyan mint a TERROR elleni háború : Minél hamarabb látjuk be, hogy elvesztettük, annál hamarabb tanuljuk meg kezelni a jelenlétét.

- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...

Én egyedül a "Soha nem gyõzzük le az AIDS vírusát" kifejezést tartom erõsnek. Persze én az orvostudományhoz nem konyítok, viszont azt tudom, hogy a tudomány nagy tempóban fejlõdik. Gõzünk sincs, hogy milyen orvosi eljárásokat fognak kifejleszteni a jövõben.

Those who wish to follow me I welcome with my hands

banyek, olvastad te ezt a cikket??

Épp arról szól, hogy évekig szinte kimutathatatlanul meg tud bújni a szervezetben, akár pár sejtben is, ahonnan újra fertõzõképes...

de persze, te bízz egy vállon ejtett karcolásos gyorsteszten, nyilván megbízható eredményt hoz! 😄

Nem.
ezeket a gyógyulásokat dokumentálták, tudnak róla az orvosok.
A spontán gyógyulásokért ugyanaz a gén felelõs, amely a páciensek õseit a pestistõl is megvédte.

Az egésznek már a Címe is hülyeség.
Km 1 éve számoltak be a Tv-k arról hogy egy ipse regisztrált Aids-es volt...
Aztán egy szép nap minden orvosi beavatkozás nélkül a 33. teszt szerint meggyógyult...
Egyes elmesélések szerint Afrikában is voltak már ilyen gyógyulások... csak az ugye nem regisztrálta senki sem.
Nem a P53 a bug, hanem hogy bugos a másolása a DNS-nek. Igaz hogy nem ettõl öregszünk, de ettõl halunk meg idõsen, ha nem vagyunk betegek, stb.

Szal ez valahogy úgy van, hogy van egy "master copy", és mindig onnan indul a másolás, x-szer ismételve.

Hát ja, legfeljebb lesz egy viszonylag egészséges emberiség, tele bugokkal. 😊