Hónapokig tarthat a pénztárgépek átállítása

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mindig is ez a pénzérmék alapötlete: azért kerül többe, hogy ne érje meg hamisítani, hogy csak az államnak (mint pénzkibocsájtónak) érje meg gyártani.
A 100 Ft-os gyártása is kb. két-háromszor annyiba kerül mint a névértéke, mégsem szüntetik meg.
nem kerekítünk, csak 8 😄<#nevetes1>
Nem azért vonják ki mert kicsik, hanem mert nem éri meg a gyártásuk (most nem tudom pontosan, de pl. egy 1 forintos érme 10 forintba kerül).

Én úgy tudom, hogy azért vonják ki ezeket az érméket, mert az elõállításuk sokszor annyiba kerül mint a névértékük.
odaraktam a banplíz szmájlit is, ez nálam a viccet jelenti 😊
Érdekes az érmék kivonásának indoklása: az 1-es és 2-es érmék túl kicsik.
Láttak már 1 és 2 eurocentes érméket? Kb. akkorák mint az 1 és 2 Ft-osak.
Ha bevezetik nálunk is az eurot, akkor kivonják a legkisebb centes érméket is?
Mit fog szólni az EU? Vagy addig azt remélik, hogy az idõs lakosság szeme javul?
LoL mister 😄😄

Amúgy én simán megoldanám h MINDEN esetben lefelé kelljen kerekíteni és akkor tuti minden áru 0-ra végzõdne (10 FTig meg maradna a mostani rendszer), és akkor nem lenne ez a hülye 99999999 Ft-os szarság, hanem lenne 10000000 amit sokkal jobban szeretek 😉
ha veszel 47000 darab 8 forintos csavart, akkor 376 000 forintot kell fizetned. Nem kerekít senki semmit sehova.

De ha egyet veszel, valóban 10 forintot kell fizetned. De ha kettõt, akkor nem 16-ot, hanem csak 15-öt, szóval nyersz egy forintot. Ha hármat, akkor 25-öt, megint "vesztesz" egyet. Nem darabonként, hanem a végösszegbõl kell kerekíteni. Ha bankkártyával fizetsz, akkor pontosan annyit vonnak le, mint a számla összege.

Mister ezt komolyan mondod ?
hol veszel te egyesével negyvenhétezer csavart ???
Várj kiszámolom.
Ha egy évben 200 munkanappal számolunk, akkor 10 év alatt 2000-szer mehetsz a boltba.
Ez azt jelenti, hogy egy nap átlagosan 23,5-szer kell menned a boltba csavarért.
Vagy járhatsz 20 éven át, napi 11-12-szer.
Én ennél jobb elfoglaltságot is el tudok képzelni, de te tudod <#nevetes1>

Vagy ha tényleg komolyan gondoltad, hogy egy tételben veszed meg, akkor bizony az információ szerzésed, hogy is mondjam finoman ... nem túl jó <#boxer>
A számla végösszegébõl kerekítik le vagy fel az értéket, nem egyesével <#ejnye1>

Szóval, ha nem 10-20 éven keresztül jársz a boltba, egyesével venni csavarokat napjában többször, ami szerintem irreális, bár lehet ez a hobbid <#nevetes1>
Ez esetben szólj, és nálam is kaphatsz csavart.

Hanem egyösszegben veszel ilyen nagy tételt, akkor szinte semmilyen változást nem fogsz látni, fõleg ha 10-el osztható db-számú azonos csavart veszel.
Tehát nyugodj meg, üllj le, nem lesz ekkora áremelés. <#nezze>
viszont nemár, hogy 9!!!!!! hónap átállni.
ha veszek negyvenhétezer darab 8 forintos csavart, akkor 47.000 x 10 forintot kell fizetnem 47.000 x 8 ft helyett, ami 94.000 Ft különbség 470.000 Ft-nál.
ez elõre be nem jelentett áremelés! <#idiota><#banplz>

tudom, van, hogy jobban is járok, de ennek én nem nagyon hiszek <#zavart1><#szomoru2>