36
  • arrakistor
    #36
  • sathinel
    #35
    olaszország... Berlusconi félék vannak hatalmon még mindíg? mert akkor nem meglepő az ilyen idióták felbukkanása.

    #26 jah az hogy minden adathordozón rajta van a sarc, hogy úgyis másolsz, az melett még büntetnek is. Tehát 2x kapod a büntit. Valsz eljön még a magyar igazság(:D) és 3 büntit fogsz kapni mint a népmesében.....
  • Stiff
    #34
    Itt már megint elgurult valakinek a gyógyszere....pfff
  • Riddick
    #33
    Röhej.
  • god25
    #32
    http://www.youtube.com/watch?v=qmXv3naV_IQ
    (Fúh, de felhúzott ez az olasz majom. Ahelyett, h otthon xedné össze a szemetet!)
  • god25
    #31
    I wouldn't steal, I share! http://itmania.hu/tart/cikk/e/0/3754/1/informatika/A_fajlcsere_nem_buncselekmeny
  • god25
    #30
    A legszebb, h egyáltalán nem töltök le zenei albumokat (kivéve radiorippelés) és mégis fizetem a CD/DVD-k után a jogdíjat. Rengeteg adatot kell mentenem (digitális fotók, tablók, stb) és azok után is. Mire föl??
  • FoodLFG
    #29
    Az egész rendszer az alapoktól van elrontva.
    De amíg megy a torrent, addig ez senkit sem érdekel. Eddig is büntették és senkit sem érdekelt és a jövőben sem fog. Majd ha cenzúrázzák az internetet, és mindenkinek kötelező lesz beépített kémprogramokkal használni azt, akkor majd nem lesz warezolás (annyira). De addig még hosszú és rögös út vezet.
  • NintendoGC
    #28
    Oké... de ez akkor sem fer teljesen.

    Nagyon erős mégcsak a gondolata is a "letöltésért börtön" dolognak!

    És tán Kanadában vagy hol pl. kijelentették, hogy magánszemélyeket, akik magáncélra töltenek le nem fogják zaklatni!!
  • hiftu
    #27
    Hmm.. Az Artisjus jogdij csak ellenszolgáltatás nélküli adó. Az börtönbüntetéstől nem véd. Illetve ha erre hivatkoznál, akkor azt mondják, hogy a Te pénzedet más szerzőnek adták, tehát az aktuális esetben nem is fizettél az adott szerzőnek semmit. Mehetsz a dutyiba. Igaz, ha már ott lesz a magyar nettársadalom 90%-a, akkor elég jó lanpartykat lehet majd nyomni. :)
  • NintendoGC
    #26
    Én mostmár ezt végképp nem értem!!!!

    Először is... több forrásból is azt hallhatjuk, hogy magyar honban a magán célú letöltést nem büntetik (mégis riogatnak miatta...)

    Másodsorban mival az ArtisJus-nak fizetett (nem kevés) jogdíjakkal... melyeket CD, DVD, memóriakártya, és más adathordozókra vetnek ki??? Akkor azt a semmiért fizetjük ki?
    Fizessük ki nyugodtan, ha viszont letölteni merészelünk akkor a közellenség lesz belőlünk, aki ellen oly módon kell fellépni, hogy valódi tolvajokkal sőt tán még gyilkosokkal sem bánnak úgy?!!!!!!!!

    Megáll az eszem!!!
  • god25
    #25
    Életemben nem tüntettem, tiltakoztam. De ez ellen fegyvert is fognék.
  • k0zi
    #24
    Mi a helyzet az olyan jogvédett tartalmakkal, amiket nem lehet megvenni? Vagy azokkal amit megveszek, de tönkrevágja a gépem? (rootkit, másolásvédelem). A kiadóknak végre meg kéne tanulniuk azt, hogy ők vannak értem és nem fordítva. Ez a politikus meg jobban tenné ha szétnézne otthon, mert lehet a saját gyerekeit nevezi bűnözőknek.
  • aaaaa
    #23
    Na jó, sokaknak a fűtés is keményen megerőlteti a lehetőségeit.Sokkal többe kerül mint a net, na meg van kabát is, mégsem mondják, hogy élj 5 fokos lakásban, mert jó az... De kérdezz meg 100 minimálbérest 60-70 %-uk garantáltan cigarettázik havi 10-20ezreket elszórva erre. Ha bármelyiküket megkérdeznéd egyből rávágnák, hogy ez a minimum ami jár nekik, ha már más öröme nincs a nagy szegénységében...
    4-5 ezerért meg van más net megoldás is, többnyire mindenhol,ha nem is a leggyorsabb.
  • aaaaa
    #22
    Nem. A valódi tolvajokat kevesebbre itélik...
  • warchief
    #21
    Igazából arra lehet gondolni, hogy mivel fájlcserélőről van szó, miközben te töltessz, más tőled is tölti ugyanazt. Így nemcsak te károsítod meg a zenemű árával károsítod meg a kiadót, hanem az is megkárosítja, aki tőled töltött. Valahol logikus a cikkben leírt dolog, sőt valamennyire meg is lehet érteni a szellemi termék tulajdonosát is. De azért ilyen komoly buntetést azokra, akik nem haszonszerzési szándékkal töltenek nem kéne szabni. Sajnos már lassan ott tartunk, hogy azokkal a tolvajokkal, akik kézzel fogható dolgokat lopnak, azonos kategóríába sorolnak. Pedig ez azért messze van attól.
  • warchief
    #20
    "Ami nem a közvetlen létfenntartáshoz kell az bizony luxus" azért ez nem teljesen igaz szerintem. Nem lehet ilyen pontosan behatárolni, hogy mi kell a létfenntartáshoz, és mi nem. Pl egy szegény családban igenis szükség van számítógépre, internetre, könyvekre, filmekre, zenére stb. Igaz, ezek nélkül elél az ember, de könyörgöm, milyen primitív antiszociális barom lenne egy olyan gyerekből, aki olyan családban nő fel, aki nélkülözi az ilyen "luxuscikkeket"? Tulajdonképpen a család sem kell a létfenntartáshoz, minek feleség, megy gyerek? Anélkül is elélek, csak kaja kell meg víz, a többi luxus.
    Persze, értem, hogy mire gondoltál, Cateran, de azért az internet, meg a cigaretta között van egy kis különbség abból a szempontból, hogy melyik luxus, meg melyik nem.
  • Vorpal
    #19
    Hogy szereted azért jó látni még ilyet,D
  • chadi
    #18
    "miféle ügyintézés? Amit bankon keresztül csinálsz? Ha alá kell irnod valamit be kell menned mindenképp...."

    Egy kicsit le vagy maradva drágaságom!!!
  • cateran
    #17
    miféle ügyintézés? Amit bankon keresztül csinálsz? Ha alá kell irnod valamit be kell menned mindenképp....utánajárás? mi után? Azt hiszed mindennek van web alapú megoldása? Igenis minimálbéren a net,a pia,a cigi is luxus....
    aaaaa:Digikábel mindenütt van? nincs? akkor hangyafasznyit sem ér a példád...
    Ami nem a közvetlen létfenntartáshoz kell az bizony luxus...akkor nem az,ha nem erőlteti meg a lehetőségeidet....ha már le kell mondanod valamiről érte,onnantól kezdve luxus...
  • aaaaa
    #16
    A Digikábelnél pl. 2500-Ft ért kapsz 10 Mbites netet. Nehogy azért ezt ne tudja kifizetni bárki, vagy luxusnak nevezd, gépet meg veszel ingyen is lassan, PII-esek párezerért vannak, az MP3-meg azon is szól... Nem nagyobb luxus, mint elszívni egy héten 1 doboz cigit... Ne mondjam hányan megteszik minimálbér alatt is. Arra soha senki sem mondja hogy luxus, pedig a pia meg a cigi a legnagyobb luxus, amire a szegények költenek.
  • Amergin
    #15
    Minden politikus pénzen megvett rohadék.
    Hopp, megsértettem a "pénzen megvett rohadék politikusok" által megszavazott szájkosártörvényt
    Most akkor mehetek 2 évre a börtönbe?
  • DeviloftheHell
    #14
    ezt a sok tetüt egyesével kéne lelövöldözni ezek mindenkit akarnak csesztet nem csak azt amelyik letölti a szemetet és kimegy a piacokra árulni meg stb...
  • asdasdasd
    #13
    Csak gondold át mennyit tud spórolni az akinek van egy internet előfizetése, mintha mindenért külön kellene szaladgálnia. (ügyintézés, bankolás, utánajárás, film/zene, ...)
  • gam87
    #12
    Aki minimálbéren tengődik mondja le a netelőfizetését és adja el a gépét. Najó, azt nem kell, de a net azért a magyar minimálbérnek luxus.
    Viszont abban igazad van, hogy az a bajuk, hogy nincs pénz még egy kéróra/autóra/repülőre.
  • amee21
    #11
    Egyre jobbakat találnak ki....és mindezt azért h a szerencsétlen előadó aki csinál 1 albumot, s pl: 1 suttyó aki letölti aki örül h él pl magyar viszonylatban tegyük fel ez a suttyó aki él a minimálbérből ami asszem olyan max 80eFT körül mozog az éljen meg ebből a pénzből...vegyük csak alapul az élet árát:ha nem saját háza van vagy is albérlet vagy hitel a házon amit fizetni kell az ugy 10-30eFt de ez még ugy nem is luxus..szal csak letudja tenni valahol a fejét, erre rájön a rezsi ami ugy szűkítvel is 25eFt, de még a nevezzük nevén suttyó nem evett semmit, nem öltözött, nem ment el bedobni 1 sört....az vegyen meg 1 albumot olyan 3-4eFt-ért, vagy filmet 3-5eFt-ért vagy akár 1 pc-s játékot teszem fel az újabbak közül választ akkor 10eFt alatt meg sem ússza.És egy ócska senki pattog h börtönt adjanak érte és büntessük meg milliókra?!sztem ha bevezetik akkor helyből megkövezik!de 1 kicsit elkanyarodtam szóval a szegény előadó és a kiadók sírnak amiért a jogokat sérted h nem fizetsz annyit 1 lemezért?de náluk ez nem létkérdés...vagy ha az annak számít h 1ferrarival több áljon a garázsban akkor elnézést!de nem tom ha azt a szerencsétlen olaszt bevágnák ide hozzánk Magyarországra minimálbérre s 1 évig abból kellen megélnie... megnézném h hány db jogtiszta cd,dvd,dvd-Rom-lenne megtalálható az asztalán?!de most az a legnagyobb baja h melyik kaviárt zabálja!!!!nem értem h miért olyan nagy probléma az h a kishal is megpróbál megélni!???bocsesz a terjedelemért!.....suttyó~"egyén""akinek nem tellik jogtisztára"
  • Anakyn
    #10
    Büntessenek meg mindenkit még visszamenőleg is!!! Legyen egy nagy bőrtön a világ! És az csukja be az ajtót, aki soha nem... :) Ez aztán a tömegpusztító fegyver!
  • Tobacco
    #9
    Persze hogy büntetni kell a letöltöket, mert a sok letöltö miatt haldoklik a cd kaloz szakma.
  • waterman
    #8
    "hogy a maffiaszerű bűnözőket akarják megbüntetni, nem a zeneszámokat a világhálóról letöltő gyermekeket."

    de nem ez lenne belőle.!! az lenne, mint amerikában, ahol a gyerek letöltött 10 zenét, mert milyen vicces amikor a kis kedvence szól a telóján és ezért a nagymuttert olyan pénzbüntetésre ítélték, hogy talán még az ükunokája is azt fogja nyögni. mivel azokat akik nagyüzemben csinálják, nem érik utól, így a szerencsétlen user fejét verik be(de azt nagyon, hogy bejöjjön a máshol kiesett zsé). aki nem osztja tovább, egy fityinget nem keresett rajta, aki csak szimplán meg akarta hallgatni, de egyszerűen nincs pénze rá. nincs pénz rá. mert a kiadók annyit akarnak kisajtolni amennyit csak lehet. maximum profit.. aztán ha elkapnak valakit, akkor ugye nem elég hogy ejnye-bejnye, minden esetben példát akarnak statuálni. (ez csak úgy megy ha minden alkalom durvábban torlódik meg az előzőnél..) eddig akárhány hír volt, mindig úgy éreztem, hogy a filecserélés az kezd túlnőni egy emberölésen. úgy beszélnek a filecserélőkről, mint valami köztörvényes bűnözőkről. kíváncsi lennék, mit gondolna akkor Nicolas Zingaretti, ha tudná hogy az fia/unokája is lehúz néha egy két albumot.. akkor is vajon így beszélne?
    egy másik dolog amit nem értek, hogy volt egy korábbi cikk, valami eszement összegekkel bűntetnének már egy mp3-as zeneszám esetén is. tehát tfh letölt vki egy albumot. nem kerül még lemezbe sem, de ők kb vagy 100ezer pénznyi bűntetést varrnának a nyakába. mire fel? tehát ha kifizeti a be nem folyt bevétel, akkor tulajdonképpen lerótta a tartozását. de a bírság többszöröse a bizonyíthatóan letöltött zenék albumonkénti szummázott árának. tehát ez nem olyan, mint a magyarországra járó olaszok akiknél 200 fürjet vagy mit találtak fagyasztva. ott nem csak azzal okoztak kárt, hogy egy madárháznyi madarat lőttek ki, hanem ott az utódaiknak sem adtak esélyt. ott jelentős kár keletkezik, erre kitalálták az eszmei értéket. de egy zenealbum eszmei értéke pontosan annyi amennyi, az aktuális valutában rá van írva. és slussz. (mivel ha a valós értékét írnák rá, akkor lehet 3 számjegyű sem lenne.)
    nem értem, hogy miért állnak ennyire szembe a kiadók a fejlődés irányával. tehát mi bajuk lenne, ha mondjuk lenne egy timewarner torrentoldal, a torrentek [tw] -vel kezdődnének és valódi zöldhasúért lehetne letölteni. elküldöm az 500 forintos sms-t és lenne valamennyi kreditem. ezt beváltahtom zeneszámokra. mondjuk amig egy zenéért 400 forintokat kéne fizetni addig biztos nem működne, mert amig egy 100 forintos fagyigombóc fizikai alakot ölt és már így is sokalljuk érte (pedig egy materiális valami - sarkítva: akár életet is menthet), akkor miért ne sokallnánk egy zenéért akár ugyanennyit, amikor lehet, hogy meghallgatom 4szer és rájövök, hogy sz*r? ezek után úgy érezném, hogy becsaptak és alternatív megoldások után néznék. tehát ha nem a kizsákmányolásra mennének, lehet nem lenne ilyen jellegű warez.
    hú kicsit hosszabb lett. mindez csak az én véleményemet tükrözi.
  • Polemius
    #7
    Kíváncsi lennék, Nicolas Zingaretti mennyit kapott zsebbe ezektől a maffia jellegű érdekvédő szervezetektől.
  • who am I 7
    #6
    A hazudozás még haggyám...de, amennyi el sikkasztanak/lopnak...azért több ezer évet kellene leülniük.Az iylen barmot mint ez, azt meg kapásból, falhoztűz kész.Erre nem tudok mit mondani.bagoly mondja verébnek.Maradjon kussba...Az IP cím pedig elméletileg személyes lesz és nem adhatják ki.Ennyi.Lassan egy szervezetet kellene az ilyen barmok ellen hozni, mert némelyik idióta olyan kijelentéseket megenged magának, hogy csak pislogok..
  • fachox
    #5
    Szerintem előbb fogják a szervereket keresni és blokkkolni mint a előfizetőket monitorozni.Utána meg majd eljárás indítása az előfizetők ellen az IP cím alapján.
  • Frosty01
    #4
    de egy b*zik....
  • JL666
    #3
    a börtönbüntetést fálcserőlőkökön keresztül le lehet majd tölteni?!
  • gam87
    #2
    Milyen az a maffiaszerű letöltés?
    A másik, meg hogy a politikusok, producerek, managerek és mindenki, akit annyira zavar ez a dolog hozhatnak okos szabályokat, csak a szolgáltatók nem képesek/hajlandóak megtenni, hogy most mind a több 100 000 (külfüldön milliós) előfizetőjüket elkezdjék monitorozni, hogy mit és honnan töltenek.
  • Mister
    #1
    és a politikusok mikor kapnak börtönbüntetést a hazudozásért?