1878
  • bandika64
    fúú örök hálám énis kaptam kulcsot most végre kipróbálhatom h. eldönthetem-e h. megéri-e a lifetime(persze nem bugok alapján fogok dönteni:D) Már csak az aggaszt h. hány magyar fog játszani és milyen szerveren, nagy raidekre jobb szeretek anyanyelvel beszélni:D Nagyon köszönöm Foxpal
  • Tatyla
    kliens hol van a hivatalos oldalon mert nem látom?
  • Bartn73
    jólmondod:P énis kaptam kulcsot:) de a hivatalos oldal nem lassu kicsitse még a kapott kulcsomat se tudtam aktiválni:)
  • foxpal
    Én vagyok minden kulcsnélküli ember megmentője ugyanis megtaláltam egy oldalt ahol még dobnak 15 ezer kulcsot :) Nehezen de megtaláltam, aktiváltam, már szedem is..
    http://www.canardpc.com/concours/champions/

• foxpal
    Az lehet..
    De az milyen nyilt béta amelyikben csak ha előfizetsz játszani tudsz egy kicsit..
  • Kibagami
    Hm.. Én jelenleg csak a béna fileplanetes kulcsokról tudok. Fórumon többen is azt mondják, hogy keverjük a Public bétát az Open bétával. Előbbinél szabadon játszható a game bárkinek, míg utóbbi az NDA feloldását jelenti, tehát aki bent van szabadon írhat bárhova a játékról bármit, megoszthat videót is akár, de a hozzáférés, nem feltétlenül ingyenes.
  • foxpal
    17.-re irtak egy open beta-t CO-ra akkor most lesz kulcs osztás?
  • Kibagami
    Ha a helyszíneket nézzük:
    A CoX, ahogy a címe is mutatja, legnagyobb részt egy városban játszódik. Hatalmas a terület, panaszra nem lehet ok.
    A CO több helyszínt is megjelenít, Millenium city, sivatag, Canada havas külső terei, trópusi sziget, Lemuria (víz alatti világ). Ígérnek még holdbázist is :)
    Amit nagyon szerettem a CoX-ban az a sokféle travel power. Hát ebben bizony a CO nyer. Bár a sok travel power között a CO-n belül több is szinte azonos, csak effektben tér el. Nekem azért a Cox superjumpja jobban tetszik. :)
    Amiben nagy eltérés van az a kasztok megléte, vagy hiánya:
    A coxban kari-generáláskor választasz több class közül. Pontosan tudni fogod, hogy milyen szerepet/szerepeket tölthetsz be egy csapatban.
    A CO-nál teljesen szabadon választhatsz a powerek között, így nem vagy kaszthoz kötve. Egyszerre lehetsz controller, tank és blaster. Hogy ez mennyire előnyös azt hosszabb játék után lehetne megmondani. Azért ha valaki teljesen blaster akar lenni CO-ban, az is megoldható, csak úgy kell powereket választani és még a role beállításával rá lehet segíteni.

Mindkét játék kariszerkesztője rendkívül sokrétű és részletes. Úgy gondolom CoX-ban több lehetőség van a costume beállítására, míg CO-ban inkább a karakter fizikai tulajdonságait lehet sok irányba állítani. Pl. a testtartást (akár "négylábon" is futtathatjuk a karaktert) arckifejezést, testrészek méretét is állíthatjuk. CO-ban sokmindent rakhatunk a karakterre már a generáláskor is, amit a Cox-ban csak később. Ilyen a köpeny, szárnyak.
  • Kibagami
    Érdemes kipróbálnotok a CoX-t. Szerintem van, akinek az jobban tetszene, mint a CO. Hasonló a két játékban, hogy mivel a ruhád által válsz egyedivé (vagy éppen valaki másolatává :)), így nem kényszerítenek a külsődet megváltoztató cuccok felvételére.
    A Cox-ban a képességeidhez tudsz enhancementeket szerezni, ahogy haladsz előre, ezzel tudod erősebbé, pontosabbá stb. tenni az erőidet. Rengeteg féle van.

A CO-ban az attribjaid a fontosak: Str, dex, end, int, ego, const, recovery, presence. Olyan cuccokat kapsz amiknek van szintkövetelménye, és az előbbi attribokat módosítja. Pl. kapsz egy "combat training" nevű dolgot, amit beraksz egy slotba a karakternek és pl kapsz +4 str-t tőle. Ettől erősebben támadsz melee skillekkel. Vannak ugyan ruhát, fegyvert módosító felszerelések is, de dönthetsz úgy, hogy csak az attrib bónuszt kéred, külső változtatást nem.

Cox-ban lvl20,30, 40 és 50-en van új costume slot, ahol egy teljesen új kinézetet tárolhatsz. ezek között váltogathatsz később, és bármelyiket módosíthatod, játékbeli pénzért.
    CO-ban is lesznek/vannak costume slotok, de ezek működését még nem ismerem.
  • foxpal
    Ugyebár ha kiválasztod hogy hogy nézzen kia karaktered akkor lehet majd változtatni rajta?
    Mert más mmo-kban ha erősebb akarsz lenni akkor erősebb cuccok kellenek..más ruha más fegyver...
  • Pio
    Komolyra fordítva mennyire hasonlít a CoXra? Az világos, hogy a "világ" nagyon hasonló és a grafikai stílus is. Ez igaz a játékmenetre is? Mert ha nagyon hasonlít, akkor hagyom a gépet 2-3 napig hogy szedje le és megnézem azt ha már nem kapunk ehhez bétakulcsot... :(
    És mennyire hasonlít az egész rendszer a "hagyományos MMOkhoz", mint az EQ, a wow, a warhammer, satöbbi játékmenet tekintetében (már ha játszottál ilyesmikkel). Itt is vannak kvesztek, szakmák, szinteződés, fejlődés, pvp, pve, insták, ilyesmi? És miben tér el azoktól?
    Elnézést a bugyuta, nagyon általános kérdésekért :)
  • foxpal
    Énis :D
  • Pio
    Hogy tudsz-e adni linket, ahonnan gyorsan le lehet szedni a CoX trialt :D
    Kétszer futottam neki, mindkétszer 10Kval jött le és feladtam...
  • chefshift
    Hát végül is nekem annyiba volt rossz eddig a beta teszt, hogy nagyjából csak barbizni tudtam , meg lenyomni a tutorialt és egy ici-picit tovább játszani a többi pályán mert valami ismeretlen okból kifolyólag mindig úgy belassult a játék nekem 1 perc után hogy játszhatatlan lett. Meg persze alig értem rá játszani a sok meló mellett. Nagyon reménykedem ,hogy most hogy nyílik az "open beta" ezt a bugot vagy nemtom mi kilesz javítva és az én gépemen is fut már rendesen(sok embernek gyengébb géppel sokkal jobban fut).
    Akinek tetszett a CoX annak valószínűleg ez is nagyon tetszeni fog. Írjatok mire vagytok kíváncsiak és igyekszek válaszolni.
  • foxpal
    Hát majd ki rinyálnak egy párezer kulcsot ha folytatják :D
    mmorpg.com-n sajna a kulcs osztásról lemaradtam mert nemtudomtam pontosan mikor dobják ki a kulcsokat...de jó lenne ha megint feltennének..
  • Pio
    A fileplanet megvásárolta kilóra a készítőket, úgy néz ki kizárólag ők oszthatnak kulcsot ők meg csak előfizetőknek osztanak. Persze előtte elhintették, hogy majd tizennegyedikétől lehet szerezni kulcsot, hogy mindenkinek felkeltsék a figyelmét.
    Őszintén szólva nekem ezek az "akkor jöhetsz bétázni ha előrendeled a játékot" MMOk alapból sántítanak, kicsit olyan ez mintha a készítő maga nem bízna a saját termékébe és megpróbálja a hypera és az emberek kíváncsiságára alapozva eladni (vagy legalább preordereltetni).
    A warhammer is jól pofára esett ezzel a "csak 100ezer embert engedünk bétázni aztán az első héten megveszik egymillióan a játékot és kikészülnek a szerverek a terheléstől" dologgal bár annyira nem éreztem hypeoltatva ezt a játékot, mint a WARt szóval gondolom itt nem lesz olyan sok játékos az elején.
    Na mindegy azért remélem hamar lesz trial, mert nagyon megtetszett az egész, de én még csak fantasy MMOval játszottam úgyhogy nem tudnám mennyire tudnám beleélni magam potyázni meg nem fogok.
    Ja, viszont a hivatalos fórumon nagyon jókat lehet röhögni a gombamód szaporodó anyázó topikokon, némelyik akár 3-4 oldalnyi kommentet is megél mire kilövik a moderátorok, illetve mintha fél napja nem is moderálnának úgyhogy most nagyon durván elszabadult a pokol :D
  • Viktor99
    Szernecsés :S
  • Viktor99
    Most akkor semmi hír a kulcsok felől? :O
  • chefshift
    A Fő karakterem : Gravit
    CoX-ban is ő volt de ott persz ekicsit máshog nézett ki :)

• foxpal
    Végülis igaza van..
    Én most nézek 1000 féle oldalt annak reményében hogy lesz egy kulcsom vagy több...
  • Pio
    Mekkora szöveg a hivatalos fórumon:

"
    Okay I won't wait any more. This "open" beta is a lie. I hope Fileplanet pays a lot to game publishers for ruining "open" betas for their profit and I hope not too much people bought a subsription bacause of the beta key... and I hope there will be soon a trial version.
    I wish a nice week for every beta testers and upload lots of HD videos on youtube please

Ohh and I wanted to write something to fileplanet's forum but (guess what) it's for subscribers only
    "

Magyarul kábé:
    "
    Oké, nem várok tovább. Ez az "open" béta egy átb*szás. Remélem, hogy a fileplanet sokat tejel a játékkiadóknak azért, hogy így tönkretehesse az "open" bétákat a saját profitszerzésük érdekében és remélem, hogy nem sok ember fizetett nekik a bétakulcs miatt, illetve remélem, hogy hamarosan kapunk trial verziót.
    Kellemes szórakozást kívánok a bétázóknak és kérem, hogy töltsenek fel minél több HD videót a jutúbra.
    Ja és akartam valami szépet írni a Fileplanet fórumára is de (ki hitte volna) csak előfizetők írhatnak rá.
    "

Amúgy ehhez hasonló postokkal van tele a fél fórum...
  • foxpal
    Huh.. sajna én nemtudok már fentmaradni mert edzés nagoyn fárasztó volt és hát énis remélem hogy lesz kulcs még ..
  • Pio
    Egyelőre még csak fizetős emberkék kapnak kulcsot és azt ígérték, hogy ma (tizennegyedikén, de nyilván USA idő szerint) lesz elérhető a maradék kulcs bárki számára. Hogy ez mikor esedékes vagy hogy egyáltalán állják-e a szavukat/maradt kulcs azt nem lehet tudni...
    Én amúgy mentem aludni, remélem reggelre még marad kulcs :D
  • foxpal
    Értem én már akkor regeltem amikor nagyon még semmi sem volt de kulcsot nemkaptam és hát én fileplaneton is már elég rég tag vagyok de nemfizetek érte és a linken ha rányomok akkor ott mit kell tenni mert ott van hogy join beta akkor meg fizessek elő..
  • Pio
    Azt írták, hogy "tizennegyedikétől kezdve" osztják a fileplaneten az 50ezer bétakulcsot "aki kapja marja" alapon (ennyi jár azoknak, akik nem fileplanet előfizetők vagy nem rendelték elő a játékot).
    A baj az, hogy már az amcsiknál is 14.-e van mégsincs kulcsosztás és tuti, hogy ha megyek aludni akkor egyből szórni fogják a kulcsot...
    Nem is tudom melyik játékhoz twitteren osztott egy amcsi srác kulcsokat, EU-s idő szerint napközben felnyomott 3-4 óránként 2-3 kulcsot aztán hajnali 2kor meguntam a várakozást azt másnap láttam, hogy hajnali 3tól kezdve 10 percenként adott 5 kulcsot 3 órán át... :)

Egy szó, mint száz EZT A LINKET érdemes figyelni és a fileplanet/Champion Online főoldalát meg előtte regelni egyet fileplanetre és ha valaki épp elcsípi a kulcsosztást akkor legyen szíves minél többet regelni mert tuti sokaknak kellene (ha valakinek nincs egy rakás kamu mailcíme akkor használja EZT az oldalt).
    Sok sikert mindenkinek a kulcsszerzéshez! :)
  • Nicco
    Hát úgy néz ki, hogy megint kimaradok egy bétából... (mint eddig mindig :D) Viszont a játék nagyon érdekel, ezért ha valamelyik tesztelőnek van elég ideje, írhatna egy hosszabb beszámolót, hogy milyen is a játék. Jó lenne hallani néhány véleményét, úgy könnyebb lenne dönteni a megvételről. Előre is köszi!
  • drop
    én is kaptam kulcsot ááá igen majd teszek fel képet meg videót ha kell
  • chefshift
    nope
  • foxpal
    sajna én nemkaptam egy béta kulcsot sem...
    öh ez hülyekérdés de amúgy ingyenes ?:D
  • Pio
    Köszi szépen az infót, akkor úgy fest ebből az "open" bétából is kimaradok egyelőre. Hol vannak már azok a régi szép idők, amikor az openbéta preloadot nem csak valami színfalak mögött tejelő cég biztosíthatta. Azért remélem a kulcsszerzés ingyenes lesz és csak a preload van előfizetéshez kötve, mert őszintén szólva nagyon ötletesnek tűnik a játék de az atmoszféra nekem szokatlan és mindenképp "le kell tesztelnem", hogy le tud-e kötni valami ilyesmi. City of Heroes trial letöltésbe belekezdtem, úgy tudom az elég hasonló, de nagyjából 10Kval töltögetett úgyhogy 1 nap után inkább felhagytam vele, bár lehet, hogy újra megpróbálom leszedni...
  • chefshift
    áh megvan, fileplanet :

http://champions-online.com/node/105985
  • chefshift
    Az eredeti oldalon lehetett regelni és onnan kaptam még anno. No meg résztettem a "create emblem" contesten egy Amerikai haver segítségének köszönetően és kiválasztották a logomat és ott kaptam a 2. kulcsomat. Az ugynevezett "open" beta ha jól tudom akkor csak gamespy vagy valami hasonlo oldal elofizetoinek lesz elérhető. Visszakell nézni hvatalos oldalon , valamikor irtak
  • Pio
    Hogy jutottál be? Lehet jelentkezni valahol...?
  • chefshift
    Aki csemegezni szeretne annak itt ez az oldal :

www.Leakerz.com

Vannak videok, kepek COrol.

Én már vagy 5hónapja bentvok betaba , szal aki betazik az irjon ide azt lehet tolni holnap.
  • Kibagami
    Jól gondolod, keretrendszerek vannak. A power armor is jó példa volt. De ha custom frameworkot választasz, akkor összeállíthatsz egy olyan hőst aminek a defense része a power armor, a támadásokat a fire-ből választod, és mondjuk még gyógyítást a sorcery-ből. De ha konkrét példát akrok mondani, arra talán a jedi a legjobb. Telepathy-ból ego weapont és force-ból a knockback típusú powereket veszed, esetleg egy kis lightning, ha a sötét oldalt akarod képviselni. Így készül egy jedi/sith a CO-ban. :-D
  • herczeg
    itt is van valami féle besorolás, ha jól látom, csak itt nem kasztot hanem eredetet tudsz választani. pl, ha power-armor eredetet választod, akkor vasember szerű képességek közül válogathatsz, ha sorcerer eredetet akkor meg mindenféle mágiákat. persze ez nem kötelező teljesen szabadon is összeválogathatod az erőidet, de ha jól értem vannak ilyen szettek is [<- még nem látta a játékot csak videókat meg leírásokat]
  • Broafka
    hát nem tudom, lehet hogy csak azért gondolom így, mert eddig mindi lyen fantasy, meg középkori MMO-kkal játszottam, abban meg mind volt. Mondjuk játszottam ilyen űrrepülős MMO-val, nekem az pl nagyon tetszett mint alap ötlet, de a kivitelezés nem lett a legjobb, kár érte. abban pl nem volt kasztolás

Mindenesetre úgy érdekesebb szerintem egy játék, hogy egy alap karakterből 3 elágazással, mind3nak kb 20 képesség, és összesen van vagy 20 hős, szinte a végtelen lehetőségek tárháza lenne.
  • Kibagami
    Hm. Miért romlik a hangulat? Attól, hogy mindenki tud sebzést osztani és védekezni, még be lehet állítani "role-t", ami a védekezésre, vagy a támadásra helyezi a hangsúlyt. Vannak kicsit supportra kihegyezett setek, de ha custom frameworkot választasz, akkor nincs határ, akármi lehetsz. :)
  • Kibagami
    Igen, most már hivatalosan is aug 17. az open beta start.
  • Broafka
    azért kasztolás minden MMO-ban elkéne szerintem. A nélkül már jóval romlik a hangulat szerintem