Champions Online - MMOG

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

OFF itt, de elmondom, hogy én úgy tapasztaltam, hogy a Runes of Magicbe semmi értelme nincs belefágni rengeteg szabadidõ és/vagy rengeteg pénz nélkül, mert nagyon hamar olyan korlátokba ütközöl, amik ezek nélkül leküzdhetetlenek.
Mi egy haveri társasággal játszottunk és amikor kiderült, hogy már a legelsõ lowlevel instance szet összeszedéséhez is vagy százszor kéne lemennünk az instába akkor eléggé leesett az állunk. Aztán jött a másik pofon, hogy persze az egész ki is AHzható, ingame pénzt pedig simán lehet csinálni IRL pénzbõl is.
Endgameben pedig gyakorlatilag korlátlan mennyiségû tápolást lehet megoldani IRL pénzbõl, nem ritka, hogy egy pénzbõl felhúzott kari alap lövése jóval nagyobbat sebez, mint egy friss maxleveles HPja...
A balance teljes hiányáról nem is beszélve, de persze azt javíthatták azóta, bár amíg én játszottam addig az új patchek is inkább új cuccokat hoztak a shopba semmint balanceot, bugjavítást és hasonlóakat.
Allodsot én is nézegetem, RoM tapasztalatok után azért nagyobb fenntartással közeledek hozzá, meglátjuk, mit fog majd tudni... 😊
Felgolos
Kösz az infót. Még nem tudom mi legyen,én is keveset tudok játszani és most van 2 free to play mmorpg amit próbálgatok (Allods és a Runes of Magic, az Allods be jövõsebb).

Ebben sajnos nem tudok segíteni, mert én csak béta alatt játszottam és csak - ha jól emlékszem - level 15ig jutottam.
Addig arénák voltak, 10-es szintig 2 csapat egymás ellen, 10-estõl pedig jött ha jól emlékszem 2 új csapat aréna meg egy free for all szabadtéri aréna.
Élvezetes volt, mert nagyon változatos volt minden ellenfél kinézetben és skillekben egyaránt. Balance problémák azért voltak bõven de gondolom azt finomítgatták azóta is, illetve úgy tudom bejött még egy pár új képesség így az amúgy is teljesen egyedire formálható karakterek még különbözõbbek tudnak lenni.
Talán ez tetszett a legjobban és emiatt tûnt úgy, hogy élvezetes tud maradni a pvp, minden egyes karakter más és más, nem volt két egyforma hõs, nem volt "kõpapírolló" rendszer, mint a többi MMOban.
Felgolos
Még ilyen HÕS típusú mmo még nem próbáltam.Milyen a pvp(minimap,endgame,battleground vagy hogy nevezik)?

Én nem, nekem nincs idõm mostanában annyit játszani amennyit egy MMOval játszanék ahhoz, hogy ne érezzem azt, hogy pazarlás volt kiperkálni a havidíjat. De akinek van annyi ideje annak szerintem jó döntés lehet ez a játék még ha nem is az a tipusú MMO amivel évekig elvan az ember, de egy pár hónapig nagyon jó szórakozást tud nyújtani szerintem.
Felgolos
ki próbálod?(mert én gondolgodom rajta)

Itt mindig minden olcsóbb, de van, aki nem szereti az ilyen nem hivatalos forrásokat.
Azt hiszem a Blood Bowlosok jártak úgy, akik itt vették a kulcsaikat, hogy mindet lebannolták steamrõl.
Persze a g2play visszatérítette a játék árát, ha jól értettem, de ha esetleg volt a steam accountjukon más játék is akkor eléggé megszívták.
Ettõl függetlenül én is vásároltam tõlük elég sok dolgot és nem volt gondom vele, de 5 euró spórolásért nem kockáztatnék az biztos.
Felgolos
itt olcsóbb http://www.g2play.net/store/Champions-Online/
😊)

Steamen akciós a játék, csak 20 euróba kerül még 30 órán át.
foxpal
Most kaptam 3 sms-t co val kapcsolatban de abban nincsen kulcs...

foxpal
Biztos valaki tudja csak mondja már😞

foxpal
Fizettem a játékra az imént de nemenged fel xP miért?

Izé, Drakula@orkati címzéssel várnék SG invite-e :-)

City of Heroes: @ati a US Guardian szerveren Varju lvl 50 Def Emp/Psy; Hunyadi Jani lvl 50 Fire/Ice tank; Captain Hungary lvl 50 Scr Mart.A./Invu Champions Online: @orkati

Ha esetleg valaki tudna küldeni egy invite-t a magyar Super Group-ból @orkati névre, azt megköszönném :-)

City of Heroes: @ati a US Guardian szerveren Varju lvl 50 Def Emp/Psy; Hunyadi Jani lvl 50 Fire/Ice tank; Captain Hungary lvl 50 Scr Mart.A./Invu Champions Online: @orkati

Eladó egy CO lifetime subscription + pre-order bonuszokkal. Ha valakit érdekel szóljon.

http://cityofheroesmro.phpnet.us/

Megérkeztem, @orkati néven leszek megtalálható legalább két hónapig :-)

foxpal
Amúgy ja...

Hmuda
Berakom ide is. Most az ingyenhétvége alkalmával kipróbáltam és a véleményem:

Nagyon nem az én gépemre találták ki. Abszolút minimum grafikán is brutálisan szaggatott, de szinte biztos, hogy az egymagos 2.8GHz-es proci volt az igazi visszahúzó erõ, mert kicsit kísérleteztem és a közepesnek nevezhetõ beállításoknál jobb küllem se okozott komoly lassulást az alap borzalomhoz képest.

Maga a játékmenet elég felemás. A karakteralkotás még mindig a csapat igazi erõssége, de sajnos a rengeteg alkotóelem egyúttal azt is jelenti, hogy brutális clipping problémák lépnek fel idõnként (például akartam csinálni egy villámos karaktert, de a mellére nem került fel az embléma, mert a fele belógott a bõr alá). Az mindenképpen jó, hogy nincsenek kötött classok, hanem mindenki azt használ amit akar. Én egy power-armoros erõkkel rendelkezõ karaktert csináltam. Az is roppant hasznos, hogy bármikor, kis ingame pénz ellenében le lehet adni az összes létezõ dolgot ami egyedivé teszi a karakter tulajdonságait és teljes egészében újra alkotni. Az már kevésbé ésszerû, hogy mindig csak a legutolsó erõt lehet eltávolítani, így ha egy olyan erõt rakott be a játékos, amit csak jópár szinttel késõbb bán meg (például a travel power amint már rögtön az elején be lehet választani), akkor bizony sok-sok pénzt kell rááldozni a respecre, mire "leás" a problémás erõig (amíg el nem hagyjuk a trainer zónát addig az újonnan felvett erõk eltávolítása ingyenes, csak akkor került pénzbe, ha már legalább egyszer kikerültek a nagyvilágba).

A harc elég primitív. Bekapcsolod az energiatermelõ támadást, ha feltöltõdött akkor elsütöd azt ami ezt elhasználja és jöhet a következõ ellenség. Ha esetleg egy villain vagy master villain ellenség kerül elõ akkor ezt egyszer-kétszer meg kell ismételni. Még a super-villain karakterek se jelentenek semmiféle problémát, egy az egy ellen sorban csapdostam le õket. Az a gond velük, hogy mindig egy nagy ikon jelzi a fejük felett ha egy spec támadást akarnak indítani, amit minimális sebzõdéssel el lehet kerülni ha védekezik az ember. A harcok alatt rendszeresen dobálnak el power-upokat, amik között több mint valószínû, hogy lesz healing vagy defense is, ami oltárira megkönnyíti a dolgot. Volt egy küldetés, ahol három super-villain spawnolt egymás után pihenõ nélkül és mind a három úgy halt be, hogy különösebb gyógyulgatás nélkül mehettem tovább irtani a mobokat.

Nagyon hiányzik a CoX féle dupla power set, ahhol rá volt az ember kényszerítve, hogy különféle support erõket is felvegyen mert csak támadással nem fog boldogulni. Itt meg felvettem egy AOE rakétás támadást, egy brutális sebzésû lézert és egy keskeny vonalban mindent sebzõ minigunt. Másra nem is volt szükség. Az alap energy-builder erõvel felvittem az energiát és a helyzettõl függõen használtam az egyiket (ha egy halomban voltak vagy nagyon rámmásztak akkor rakéta, ha szép sorban voltak akkor minigun, ha egy boss akkor lézer).

Ami viszont nagyon szúrta a szemem az a látványos bugok nagy száma volt. Félreértés ne essék, nem instabil a játék (a három nap alatt egyetlen egyszer se dobott ki) és nem is voltak olyan dolgok amiktõl lehetetlen lett volna bármit is elvégezni, de elég látványos hibák maradtak bent. Ilyen van például a meglévõ erõk leadásánál, ha olyan sok tétel van a listában, hogy nem fér ki az ablakban, akkor egyszerûen az ablak mögött folytatódik és kilóg az egész (nem csináltam képet, de elég látványos). Vagy az erõk leírása is megér egy misét. Nem ritka, hogy az ablakban duplán is ki van írva az erõ magyarázata és a különféle statisztikák, kétszer egymás után. Van hogy a játék egyszer kiírja, hogy egy erõ mennyit sebez, máskor meg nem. Például mikor erõket akarok fejleszteni. Szépen kiírja, hogy mennyi lesz az új sebzés, de mikor meg akarom nézni az alap erõt, hogy legalább a különbséggel legyek tisztában, mindenféle adat ki van írva, csak a sebzés nem.

Szóval alapvetõen nem rossz játék, bár egyszerû mint a faék és még nagyon sokmindent kell rajta javítani.

Olvastam valahol, hogy elvileg játékon belül is lehet C-pontokat gyûjteni valahogy, szóval sok idõ ráfordításával lehet, hogy az itemshop se lenne visszatartó erõ.

Majd pár év múlva talán olyan állapotban lesz, hogy érdemes lesz pénzt kiadni érte.

Az elég durva akadozás miatt nem jutottam túl sokáig, mindössze 19 szintet léptem, így pont lemaradtam a nemezis rendszerrõl (asszem 20-nál aktiválódik a dolog), pedig az igazán érdekelt volna.

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

foxpal
Én nemjátszottam city of heroessal de néztem videót... nagyon hasonló😄
De pédául olyan baromságot hogy van egy halom golyó a földön és ha rámész elcsuszol 😄

Fõz, most takarít... Ja nem, az nem az :-P
Ez nem CoH fórum, szóval nem állok neki dícsérni, de kíváncsi vagyok. Ha van itt valaki, aki játszott mindkettõvel (pl. Chefsift, Herczeg :-)) ), az mesélhetne, mik a fõbb különbségek. Bár szépen haladok a CO-val, és egyelõre csak sok hasonlóságot látok a két játék között.

foxpal
miért mit tud a city of heroes?😄

Én is bekukkantok az ingyenidõszak alatt, kíváncsi vagyok, tud-e valamit, amit a City of Heroes nem <#vigyor>

foxpal
Én @Stanislaw néven vagyok

Sethon
Hey!

Új játékosként én is elkezdtem nyüstölni a Champions-t. @gyurie néven megtalálhattok!

foxpal
már fel lett patchelve csak most nincs szerver:S

Szerencsére már szerver is van 😊
foxpal
már 10%

foxpal
OMG!!!! már jó csak bekelett sign upolni a blood moon-ra... azthittem az a regisztrálás😄

foxpal
Újra raktam de még mindig szar 😞

bétánál még oké, az arra van, hogy kiküszöböljék a hibákat, nyilván ott kell (kéne) gyorsan kijavítani a hibákat, hogy ne legyen nagy gond kezdésnél, de hogy másfél hónappal a kezdés után is szinte mindennap maintance van :S kicsit zavaró......
foxpal
bétánál is ugyanez volt..

telepítsd fel újra, nekem csak úgy oldódott meg.

Amúgy egy kicsit kezd már elegem lenni a maintence-kbõl, mindennap 2-3 órát áll a szerver, értem én, hogy marha jó, hogy javítanak, csak valamikor játszani is akarok :S
foxpal
Nemazért de biztos tudtak volna valamit csinálni.. valakinek patchel?

foxpal
jó amúgy nincs meg...

fogalmam sincs, de valószinüleg azt is felpeccseli
foxpal
az open beta cilentem meg talán megvan a másik gépen az jó?

valami olyasmit ír, hogy nincs shard(náluk ez valami szerverféleséget jelent) amire tudsz csatlakozni :S majd ezt is megjavítják
foxpal
lehet xP

öö..a vicces, hogy én peccseltem és azt írja ki, hogy rossz verzió XD
gondolom dolgoznak az ügyön, valami nagy gebasz lehet.. :S
foxpal

foxpal
Nekem szürke a patch gomb én nemtudom patchelni...

Már kb 3 órája lehet peccselni, a "csekély" 700 megás peccsel 😊
foxpal
nemúgyvolt hogy ma lesz?

foxpal
Mikor kezd patchelni?

Hát én open bétán nem voltam, de annak nem sok értelmét látom, hogy egy 7végét játsszál a játékkal úgy, hogy tudod, hogy nem veszed meg 😄
És hogy mit raknak be a játékba? azt igérik sok zombi és mumia lesz 😊 meg visszatér Takofanes, aki egy élõhalott úr 😊 gondolom ez új kveszteket, és boss(oka)t jelent.
Történt bármilyen a játék kezdeti szakaszára vonatkozó változás open beta óta, ami miatt érdemes újra elkezdeni egy karaktert a nyílt hétvégén és játszani vele? Megvenni egész biztos, hogy nem fogom, ezért új endgame tartalom nem igazán érdekel, de most hétvégén pont odahaza fogok ülni és ha azt mondjátok, hogy van valami, ami miatt érdemes, akkor benéznék. 😊
foxpal
Engem a küldik nagyon megfogtak a játékban 😊

Ezt világos, hiszen wowoztam 3 évet, és én is így álltam az mmokhoz egy idö után, de ennek a játéknak a hangulata nagyon magával ragadó, és aki úgy áll hozzá, mint ahogy te írtad, akkor sztem hamar megunja, mert ebben igencsak a hangulat a lényeg 😊
Atkamon
Persze, vannak akik úgy éreznek, mint te, de sok embernek ez csak még egy mmo, amiben ki lehet kalkulálgatni, hogy mi a legerõsebb kaszt, hogy lehet elérni leggyorsabban a max szintet, stb... Elég furcsa mondjuk ezeknek az embereknek a gondolatmenete...

Szerény véleményem szerint ez a játék nem arról szól, hogy ki mennyire aprít(persze ez is fontos) hanem, hogy megalkosd a saját szuperhõsödet, a magad által kitalált varázslatokkal 😊 Mivel még nem értem el a max szintet, ténnyekkel nem tudok szolgálni, hogy mennyire aprítnak a spelljeim 😄