82
  • vax
    #82
    HD felbontásban is megjelennek filmek de sajnos ez nem minden készüléken lejátszható (nem tömörít). Főleg az első generációsokon. Többek közt ezért is elég húzósak a gyári kazik árai.
  • dez
    #81
    Erre gondoltam: "Több mint 2x-s a sorbontása"
  • vax
    #80
    Hát pénzre lefordítva: gyári filmek esetén ez kb. 9-12 eFt. Az üres kazik 2500-4500 Ft. Bár az üres kazik több mint 400 perc felvételi idővel rendelkeznek.
    Bevallom nem sok gyári kazim van. :( Inkább üresek archiválásra.

  • dez
    #79
    No és azt tudod-e, hogy ez mit is jelent?
  • dez
    #78
    És itt most miről is beszélsz? :D
  • vax
    #77
    Adtak ki filmeket egyébként rá, nem is keveset, sőt még most is csak árban még a BD és a HD-t is veri. Bőven. Sajnos. Igy inkább ez a média gyári kiadású anyagokkal "gyűjtői szintre emelkedett".
  • vax
    #76
    "A DVHS felbontásban alig nagyobb, mint a sima, nem adtak ki rá filmeket," Több mint 2x-s a sorbontása, ez utőbbi viszont sajnos igaz. Egyébként ha nem a Tv felvételt akartad összehasonlítani akkor elég szembetűnő a különbség a kettő között, de hát későn jött már ki, drága volt, kevés média stb.

  • vax
    #75
    Szép szép ez a HD. De bevallom számomra nem volt olyan nagy "durranás". Tényleg tisztább, részlet gazdagabb meg minden ... Viszont a konzolok esetében jobban "érzékeltem" xbox, ps3 esetében igen. Talán ez azért is van mivel néhány műholdas adón kívül (amik egyébként nagyon királyul néznek ki a normál adáshoz képest, főleg a természet filmek) még egyelőre ezt a részét csak HD és BD lemezeken lehet "kiélni".
  • dez
    #74
    gyári műsoros VHS kazetták
  • dez
    #73
    Almát körtével... A DVD +/- R/RW fizikailag megegyezik, DVD+ROM meg nincs, így a filmeket és egyebeket csak egyféleképp kellett kiadni, amit minden olvasó/lejátszó vitt. Ezzel szemben a BD és a HD_DVD fizikailag is különbözik.
    A DVHS felbontásban alig nagyobb, mint a sima, nem adtak ki rá filmeket, így inkább csak másolatok készítésére volt jobb. A gyári VHS kazetták elég jók tudtak egyébként lenni, csak a másolás volt probléma, mert gyorsan romlott vele a minőség.
    A HD-s filmek felbontása (eredetileg Full HD-ban vannak) viszont 6x nagyobb, mint a DVD-é (16:9-es képnél), ami sokkal részletgazdagabb képet eredményez, és normális esetben zajmentesebb is a kép (kivéve, ha direkt szemcsézik, ami néhány rendező heppje). Rengetegen mondják, hogy a HD fényévekkel jobb... Ez nem olyan dolog, amihez nagyító kell, szal hétköznapi embereknek is látványos javulás. Szal ha hasonló áron lesz, nyilvánvalóan az utóbbit választják.
    Annó volt Dreamcastom, és hát el kell ismerni, jóval kezdetlegesebb volt, mint a PS2 (amim nem volt).
  • vax
    #72
    Majd meglátjuk. Legyen igazad és a próféta szóljon belőled, de sajnos a másikra nem lesz alkalmunk összehasonlítani hogy mi lett volna ha.... mert az nem történik meg, hiszen sajnos bedodta a törölközőt. :( Igy ezen már csak polemizálhatunk, meg töprenghetünk. Ugyan ugy ha nem dobja be és megy mindegyik az úton. DVD-nél is megfért egymás mellett a +,- és a Ram is.
    Igen ezt is elhiszem hiszen rengeteg gyártó van. Ugyan ez volt minden ilyen kütyürével sok sok gyártó gyártotta. És egyre többet tudtak egyre kevesebbért. A Lásd a DVD lejátszókat. Az se tartom kizártnak hogy maga a BD sem lesz olyan bomba siker mint anno a DVD lett. Jönnek az újjabb trónkövetelők, internetes vásárlás, letöltés, nagy kapacitásu flash tárolók, nagyobb felbontásu képrögzítés, jobb tömörítő algorítmusok, gyorsabb gépek stb.. és hasonló vagy még olyanabb helyzet állhat elő mint a compact kazettákkal, Cd-kel, MD disk-el, vagy esetleg ilyen ne legyen a BD-kel mint a Digital compact casettákkal, DVHS-el, Digital audio VHS-el. Ezek is bekövetkezhetnek. És azért még jól bekutyulhat Kína, India a saját rendszereikkel. Tudod ezzel a HD bukással kicsit most olyan kissé keserű érzésem van mint amikor anno a Sega Dreamcast dobta be a türölközőt.
  • dez
    #71
    Ejj, te is, meg mások is azt írtátok, hogy azért rossz, hogy kiszállt (vagyik inkább kiütötték, de mindegy), mert így majd egyedül marad a Sony, monopólium, felmennek az árak, stb. Hiába írom én is és más is, hogy ez egyszerűen tévedés, mert jópár cégből áll a BDA vezető testülete, már most is többen gyártanak mindenféle BD cuccot, most indulhat be a vásárlás, hogy megszűnt a bizonytalanság, stb. stb. -- de falra hányt borsó, ti csak mondjátok tovább ugyanazt. Ez az elvakultság...
  • vax
    #70
    Majd a nézet eltérésünket más témában fogjuk folytatni. :) Ha lesz ilyen.
  • vax
    #69
    Bocsi. Én nem hagoztatok semmit. Csak annyit írtam, hogy sajnálom, hogy kiszállt a versenyből a HD. Ennyi.

    Egyébként meg tényleg csiplek mert sok okosat szoktál írni. Másrészt hasonszőrű manus lehetsz mint én mert pld.: vetted az energiát, fáradságot és éjjek évadján még megnézted, hogy írtam e Neked választ és Te is válaszoltál. Úgy hogy talán nem is helyes a szó hogy "elvakult", "erőszakos", hanem inkább elhivatott (de írtam hogy nehéz megtalálni a megfelelő szót erre. :)) Egy a lényeg hogy nem célszerű már ebben a témában a vitánkat folytatni. Majd az idő meghozza, hogy mi is fog történni valójában.
  • dez
    #68
    Azt meg bocs, hogy én meg olyan "elvakultan" hiszek tényekben. :)
    [TTT-tag viszont nem leszek.]
  • dez
    #67
    Egyelőre itt te vagy az, aki váltig ugyanazt hangoztatja, alátámasztás nélkül, a tényekkel meg mit sem törődve.
  • vax
    #66
    Bocsesz, de Te megint csak a saját nézetedet és kicsit "erőszakos" stilusdoban erőlteted és hangoztatod a véleményed. Honnan veszed, hogy többszáz dollárt adtam ki értük?? Na mindegy. Egyébként több hozzászólásodat olvastam amiben sokszor nagyon hozzáértően és szakszerűen mondasz dolgokat, de "sajnos" az "elvakultság", "elfogultság" vagy nem is tudom minek nevvezzem (igy írva kifejteni kicsit nagyon nehéz, meg nem is igazán lehet, majd talán egyszer személyesen.) nem olyan "jól sül" el még ha igazad is van vagy igazd is lesz. :) De nincs harag. :)
  • dez
    #65
    "mind a Hd és mind a BD lemezekkel rendelkezem és a polcon jól megfértek egymás mellett. :)"

    És szerinted az emberek többségének hozzád hasonlóan volt/van/lett volna pénze mindkettőt megvenni, többszáz dollárokért?

    A téves tényekhez ragaszkodást inkább nem kommentálom.
  • vax
    #64
    Ez is igaz. De a választék sem igen nagy még. De persze az lesz. Igy volt anno a DVD-kel is. Viszont akkor a sima DVD filmek mennyiért fognak menni? Ez az általad említett "rabló" magatartás azonban csak részben igaz. Sajnos kicsi hazánknak más a fogyasztó piaca, volumene. Ezért a gyártók más árat adnak egy 1000 db-os és egy 100.000 db-os megrendelésnek. Ráadásul a kisebb tételből kell "eltartania" az importőr céget. stb. Na mindegy ebbe ne menjünk bele mert ez nem a témához tartozik.
    Más.
    Dez: nem nagyon változik meg a véleményem mert mind a Hd és mind a BD lemezekkel rendelkezem és a polcon jól megfértek egymás mellett. :)
  • Gauge
    #63
    Ha ránézel kersőkre, akkor simán találsz már 5-6eHUF körül is filmet, szal szerintem ez az árcsökken azzal most vesz jelentős lendületet, hogy gyakorlitalig százával jelennek meg a filmek hetenként. Jövő ilyenkor szerintem már simán 2-3e körüli árak lesznek.

    Itthon persze hosszabbat kell majd várni mire a hazai disztribútorok rablómagatartásukkal felhagynak...
  • dez
    #62
    Ugyanez magyarul (Index)

    Toshiba press-release

    Már nagyon ideje volt, hogy történjen valami...
  • Inquisitor
    #61
    http://www.engadget.com/2008/02/19/official-hd-dvd-dead-and-buried-format-war-is-over/

    Némi fejlemények.
  • dez
    #60
    Mások is írták, szóval 5:1, de mindegy. :)
    Meg hát miért ne lehetne az embernek megváltoztani a véleményét újabb tények fényében?
  • vax
    #59
    Értem én meg el is olvastam amit írtál és részben igazat is adok neked, de már megbocsás lehet a véleményem és hozzáállásom más. De nincs harag miatta. :)
  • turul16
    #58
    "A Sony és tábora 30 dollárt kér minden egyes olyan lejátszó után, amely beolvassa a Blu-ray korongokat, míg a Toshiba 12 dollárra tart igényt minden HD DVD készülék után."

    Olcsobb volt.
  • BobaFett
    #57
    Hát szerintem ezzel a két csajjal sosem volt teljesen rendben minden :)
  • narumon
    #56
    "Nem lenne jobb, ha azt a 20 ezrest az emberkék inkább PS3-ba fektetnék"

    Hát aki akarja fektesse oda. Nálam most volt aktuális egy dvd lejátszó (asztali!!!) csere, és én egy ilyet raktam be helyette mert ennyi pénzért normális asztali lejátszó alig van. És ez nem ugyanaz mintha ezt beleraktam volna egy PS3 árába amit rohadtul nem használnék ki és még 60e forinttal több. Ráadásként van itt egypár kütyü amit használhatnék dvd lejátszónak (xbox360, Notebook, PC, stb), de mégcsak ezeket sem használom arra, de ezt már megbeszéltük.
  • Yv@n
    #55
    Igen, de ezen szolgáltatóknál sumák módon tiltogattak. :)

    Itthon is van upc-n kívül voda 3g net, ahol van a korlátlan csoag. Ez is addig korlátlan, amíg akár csak 1byte-nyi p2p forgalmat bonyolítassz. Amennyiben megszeged, instant átdobnak tárgyhónapra az 5GB-os korlátos csomagba.
  • Yv@n
    #54
    Sehogy, de nem is foglalkoznak vele, adott port tartományt ami kívül esik a fizetős tartalmak által használton, simán betesznek legszarabb prioritásba. Emellett pl a (titkosítatlan)torrent szabvány http csomagokkal dolgozik, ami elég jól szűrhető.
  • dez
    #53
    Basszus, olvass már egy kicsit vissza.
  • vax
    #52
    Szerintem ez HD, meg BD egy rövid életű valami lesz sajnos. Ha legalább ketten lettek volna kicsit hosszabb lett volna talán az életciklusuk, és a verseny miatt gyorsabban mentek volna le az árak és fejlődött volna a rendszer. Igy szerintem sokkal rövidebb életciklusa lesz mint a DVD-nek. Helyesebben a DVD még most is menő, de már megjelent az első megjelenésétől kb 10. évre rá a konkurencia. Ez szerintem BD, HD esetében ennél rövidebb lesz. Addig meg amig egy BD, HD film lemez 8-9 eFt között van szerintem még tőlünk nyugatabbra sem nyerő ezen az áron.
  • dez
    #51
    Trükkökkel azt sem tudják, hogy p2p. :)
  • dez
    #50
    Oké, olvasásnál nem a lézernek, hanem a fotodiódának kell igazán jónak lennie (talán ilyet is csináltak). De én az írást is említettem, ahhoz meg nagyon gyorsan kapcsolgatható, és mellesleg kevés hőt termelő, hatékony lézerdióda kell.
  • dez
    #49
    1-2 szolgáltató próbálkozik/-zott ilyesmivel amcsiban, rá is szálltak a legális p2p rendszerek üzemeltetői... :)
    Itthon a UPC próbálkozik vele, de máris kijátszották.
  • NEXUS6
    #48
    "Majd szép csendben frissítgetik a szolgáltatók az EULA-t: bekerül kitételként, hogy p2p forgalom szabályozva, szűrve, korlátozva."

    Hát a forgalom korlátozást még el tudom képzelni, de a szűrést nem igazán. Egy P2P-nél hogyan döntik, el hogy adott csomag egy gyermek porno része, vagy a Kisvukk hazatalál 8. részé-é?;)))
  • Yv@n
    #47
    "A Sharp olyan kéklézer diódákat fejlesztett ki, kimondottan Blu-ray-hez, amik a mainál (6x) nagyobb sebességű olvasást/írást tesznek lehetővé."

    Mi köze a sebességhez a diódának, ami megvilágítja a lemezt? Ehhez nem az optika fejlesztése kell, ami olvassa a visszaverődő fényt?
  • Yv@n
    #46
    Net forgalom jórésze most is fájlcserebere. Majd szép csendben frissítgetik a szolgáltatók az EULA-t: bekerül kitételként, hogy p2p forgalom szabályozva, szűrve, korlátozva. Ha nem tetszik szerződést bonthatsz a hűségnyilatkozatból hátralévő időszakra vonatkozó díj megfizetése nélkül, és mehetsz másik szolgáltatóhoz, akinél nincs ez a korlát(ilyen persze nem lesz...).

    A felszabadult sávszélen pedig mehet az 'on demand' tartalom.
  • dez
    #45
    Nemrégi/friss hírek (a cikkeket most nincs időm előkeresni):
    - Egy cég olyan gyártástechnológiát dolgozott ki, amivel - a HD_DVD-hez hasonlóan - a meglévő DVD gyártósorokon is gyárthatók BD-R/-RE (Blu-ray Disc - Recordable/Re-Recordable) lemezek.
    - Egy cég olyan többrétegű (4+) BD-R megoldást dolgozott ki, ami kompatibilis a mostani készülékekkel (100+ GB!).
    - A Sharp olyan kéklézer diódákat fejlesztett ki, kimondottan Blu-ray-hez, amik a mainál (6x) nagyobb sebességű olvasást/írást tesznek lehetővé.
  • dez
    #44
    Blu-ray Disc Association

    - Board of Directors (vezető tagok):
    Apple, Inc.
    Dell
    HP
    Hitachi
    LG
    Mitsubishi Electric
    Panasonic
    Pioneer
    Philips
    Samsung
    Sharp
    Sony
    Sun Microsystems
    TDK
    Thomson
    Twentieth Century Fox
    Walt Disney
    Warner Bros.

    - Contributors (akik valami hozzátettek):
    Acer Incorporated
    Advanced Micro Devices, Inc.
    Almedio Inc.
    Alticast
    Aplix Corporation
    ArcSoft, Inc.
    AudioDev AB
    Broadcom Corporation
    Canon Inc.
    China Hualu Group Co., Ltd.
    CMC Magnetics Corporation
    Corel Corporation
    Cryptography Research Inc.
    CyberLink Corp.
    DATARIUS Technologies GmbH
    Daxon Technology Inc.
    D-Box Technologies Inc.
    DCA Inc.
    Deluxe Media Services Inc.
    Dolby Laboratories Inc.
    Dreamer Co., Ltd.
    DTS, Inc.
    Eclipse Data Technologies
    Esmertec
    FUJIFILM Corporation
    Fujitsu Ltd.
    Funai Electric Co., Ltd.
    Gibson Guitar Corp.
    Kenwood Corporation
    Lenovo
    Lionsgate Entertainment
    LITE-ON IT Corporation
    Macrovision Corp.
    Magnum Semiconductor, Inc.
    MediaTek Inc.
    Meridian Audio Ltd.
    Mitsubishi Kagaku Media Co.Ltd.
    Mitsui Chemicals Inc.
    Monster Cable Products
    Moser Baer India Limited
    NEC Electronics Corporation
    Nero
    Osmosys SA
    Pixela Corporation
    Prodisc Technology Inc.
    Pulstec Industrial Co., Ltd.
    Ricoh Co., Ltd.
    Ritek Corporation
    ShibaSoku Co. Ltd.
    Sigma Designs Inc.
    Silicon Integrated Systems Corporation
    Sonic Solutions
    Sony BMG Music Entertainment
    ST Microelectronics
    Sunext
    Taiyo Yuden Co., Ltd.,
    Victor Company of Japan, Ltd.
    Visionare Corporation
    Zentek Technology Japan, Inc.
    ZOOtech Ltd.
    Zoran Corporation

    - General Members (egyszerű tagok - jelenleg):
    Adobe Systems
    Allion Test Labs, Inc.
    Alpine Electronics Inc.
    Arima Devices Corporation
    ashampoo GmbH & Co. KG
    ASV Corp.
    Avid Development GmbH
    BASF AG
    B.H.A. Corporation
    BluFocus Inc.
    Bose Corporation
    Brickbox Digital Media
    B&W Group
    The Cannery
    Cheertek Inc.
    Cinram Manufacturing Inc.
    CustomFlix Labs, Inc.
    Custom Technology Inc.
    D&M holdings, Inc.
    Daewoo Electronics Corporation
    Daikin Industries, Ltd.
    Elpida Memory, Inc.
    Expert Magnetics Corp.
    Falcon Technologies International
    Fujitsu Ten Ltd.
    GalleryPlayer Media Networks
    Gear Software
    Global Machinery Co., Ltd.
    Gowell Electronic Limited
    Hie Electronics, Inc.
    Hoei Sangyo Co., Ltd
    Horizon Semiconductor.
    IMAGICA Corp.
    Imation Corp.
    INFODISC Technology Co., Ltd.
    Infomedia Inc.
    Info Source Multi Media Ltd.
    Intersil Corporation
    Iwatsu Test Instruments
    Kobe Steel Co. Ltd.
    Konica Minolta Opto Inc.
    Lauda Co. Ltd.
    Lead Data Inc.
    LEADER ELECTRONICS CORP
    LINTEC Corporation
    MainConcept AG
    Mitsumi Electric Co., Ltd.
    MIT Technology Co., Ltd.
    MoSys Incorporated
    Must Technology Co., Ltd.
    MX Production Services
    NEC Personal Products Ltd.
    Netflix Inc.
    Newtech Infosystems Inc.
    NexWave Solutions
    NHK Technical Services, Inc.
    Nichia Corporation
    Nikkatsu Corporation
    NTT Electronics Corporation
    nVidia Corporation
    OC Oerlikon Balzer AG
    Omnibus Japan Inc.
    Onkyo Corporation
    Online Media Technologies Ltd.
    Ono Sokki Co., Ltd.
    OPT Corporation
    Optodisc Technology Corporation
    Origin Electric Co., Ltd.
    Pico House
    Plannet Associates
    PoINT Software & Systems GmbH
    Pony Canyon Enterprise
    Primera Technology, Inc.
    Q-TEC, Inc.
    Quantized Systems
    Quanta Storage Inc.
    Realtek Semiconductors
    Rimage Corporation
    Sanyo Electric Co., Ltd.
    Dr. Schwab Inspection Technology GmbH
    Singulus Technologies
    Targray Technology International Inc.
    TEAC Corporation
    Teijin Chemicals Ltd.
    Texas Instruments, Inc.
    THX Ltd.
    Toei Video Company Ltd.
    Toho Company, Ltd.
    Toppan Printing Co., Ltd.
    TOPTICA Photonics AG
    Trailer Park
    UmeDisc Ltd.
    Universal Music Group, Inc.
    VideACE Inc.
    Yamaha Corporation
    Yokogawa Electric Corporation
    1K Studios, LLC

    (Innen. Már tegnap be akartam tenni, de nem volt elérhető az oldal. :) )
  • dez
    #43
    Érdekes lesz ez a tömeges letöltögetősdi, amikor a net "atyjai" már most azon sopánkodnak, hogy néhány éven belül olyan lesz a net, mint az amcsi főutak csúcsidőben... (Persze fejlődik a technika, de az igények gyorsabban.)