HD DVD: A Toshiba is bedobja a törölközőt

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

drizzt1666
Az a superbowl-os reklám dolog nem volt jó ötlet. superbowl-t csak 1 reklámcikk szakítja meg, evidens, h ilyenkor az emberek oda mennek ahová a király is gyalog jár, vagy feltölteni a tálat nasival és nem lesik az idióta reklámokat amiket egyébként is tehetnének.

virs lee: az ázsiai nõk nagy többsége gyerekméretû és náluk 14 (vagy 15) éves kortól már nem létezik a pedofília fogalma.

Itt nyugszom én, olvasod te. Olvasnám én, nyugodnál te!

Lehet, de akkor a vinyók iránti kereslet fog megnõni. Jelenleg 4x annyiba kerül 1 GB adat elhelyezése blurayen mint hdd-n. Amíg ez nem változik a bluray se lesz népszerû.

IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX

Mi van az erõsen pedofil kategóriába tartozó japó kislányokkal? ^^

IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX

Ez így van. Aki megvette a hddvd lejátszóját (netán hddvd filmeket is), az most tépheti a haját. Átlag embernek erre nincs feleslegesen kidobható pénze.

PS3-ba? Minek? Majd veszed 20k-ért a bluray filmeket? Ugyanmár... Értelemszerûen warezra kell a bluray, és nyilván nem csak egy fos olvasó, hanem író. A PS3 nem alternatíva.

NEXUS6
Khmmm. hát ez télleg naccerû ötlet!😉

Nem lenne jobb, ha azt a 20 ezrest az emberkék inkább PS3-ba fektetnék és akkor lesz egy tényleg jó DVD lejátszójuk, ja és nézmá még a BD-t is lejátsza!!!😉
Ráadásul attól tartok hogy a HD-DVD lemezek ára nem fog csökkenni mert hogy átmennek ritkaságba. A BD viszont szépen lassan átveszi a DVD helyét, árban is.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

narumon
Inkább nézzétek az extrém oldalát. HD DVD lejátszóból kiszorják a készleteket ami azt jelenti, hogy én pl 20e forintért vettem most egy toshiba HDDVD lejátszót. Mégha nem is játszok le rajta HDDVD akkor is van egy kibaszott jó dvd lejátszom tökolcsón. Szerintem nézzetek ti is szét neten, ez most egy igazi bargain.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

Régebb óta volt BluRay kapható, de az nem full kompatibilis a mai megoldásokkal és profi stúdiókban volt/van használatban.

"sztem meg gáz"
a "nem" kimaradt...persze hogy nem baj, ahol a pénz ott a fejlesztés😊
bizonytalanság fõleg a fogyasztók részérõl volt, senki sem akart zsákszám venni egyik formátumból sem filmeket és a lejátszók sem fogytak
igy viszont egy "természetes" szelekció után maradt a jobb, az meg hogy pont a sony áll mögötte sztem meg gáz, bár fürödtek már be õk is korábban, pl az MD formátummal, pedig én nagyon birtam az elképzelést, és igen stilusos is volt
Nem egyedül birtokolja a Sony a Blu-ray jogait, hanem számos céggel közösen adják össze a szabadalom-portfoliót. És természetesen az eszközöket sem egyedül a Sony gyártja.

Hibás az alapfeltételezésed.
1. Hogy ne lenne konkurencia? Most is több cég gyárt lejátszókat, olvasókat, és írókat, fõleg Blu-ray oldalon. Ha végre rendesen beindul a dolog, akkor fognak igazán versenyezni ezek, és több másik is egymással.
2. Árcsökkentéshez vevõk tömege is kell. Eddig ez nem volt jellemzõ a bizonytalanság miatt. Így inkább jó drágán adták annak a pár érdeklõdõnek.

DjDano
A két szabvány egyátálán nem volt jó, mert így sokan szerintem nem akartak lejátszót venni, nehogy késõbb hoppon maradjanak... Márpedig aki HD DVD-be ruházott be az most nem kicsit rácseszett illetve rá fog cseszni

szerintem ha a kidobnának egy olcsó pc-s írót, olcsó lemezekkel, a filmekrõl lemondva, akkor abban még lehet lenne üzlet. bár a olcsó lemezekhez, az kéne, hogy jó nagy legyen a forgalom, így kicsi a gyártási költség. szóval innen már kicsit ördögi kör...

GABOR16: Ott a pont!

Itt nem 1 cég(SONY) fogja gyártan a BD-t hanem szinte az összes elektrotechnikai-ebbõl lesz a verseny-->árcsökkenés!

low hd dvd

Mivel más és más lesz a gyártó.. és õk egymás kényszerítik majd, hogy egymás alá ígérjenek 😊
A több formátum inkább visszafogta a terjedés lehetõségét, mert a gyártók akik tömegesen sokat termelnek nem tudták, hogy megérné-e fejleszteni egy esetlegesen kihaló formátumra... most, hogy egyre többen kezdik majd el gyártani a lemezeket, lejátszókat, így az árak rohamos esésbe fognak kezdeni 😊

ilyen feltételek mellett nem éri meg... ez az egész nem tetszik.. ..-ohh.. már látom a fényt az alagút végén!.. -te h*lye.. az csak a vonat!...

ReTeK
csak a CD esetében igaz hogy egy szabvány, a dvd nem egy

zola2000
Bezzeg ha a nintendo wiibe, vagy az xbox360ba hd dvdt tettek volna, akkor kiegyenlített verseny lenne.

A

jaja, mitõl csökkenne már az ár így egyedül?
Nem biztos. Attól hogy a sony-é a szabadalom, még sok cég fog gyártani lemezt. És mivel már csak 1 formátum maradt, úgy mint a CD-k esetében is történt, a túltermelés miatt folyamatosan csökenni kezd majd az ára. Fõleg hogy minél többet adnak el, annál többen fizetnek a szabadalom miatt. Így dolgozik az IBM is.
Konkurencia nélkül mi kényszerítene 1 céget árcsökkentésre ? Pontosan az utódlás harca ami lenyomta az árakat, eszi nemeszi nincs más alapon szinte biztosra veszem az árak lassabban fognak csökkeni.
mikloss
Most akkor a Toshiba gyorsan belekezd a Blu-ray-es cuccok gyártásába? vagy elhagyja ezt a piaci részleget? biztos sok zsét bukott ezen a "kis" zsákutcán...

Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált. mikloss... Hagyomány és minőség 1989 óta.

Miért kár? Személyes érdekeltséged van a HD_DVD-ben? Ha nem, akkor örülnöd kellene, hogy végre tempósabban fog csökkenni az ára a nagykapacitású lemezeknek és meghajtóknak. Egyesek számára az sem elhanyagolható, hogy az asztali HD-s lejátszók sem 100k fölött lesznek.

"Mellesleg PC-s alkatrész-fronton is elõrrébb járnak. Már tavaly elõtt óta lehet kapni Blu-ray írót (itthon is vagy egy éve), HD_DVD-bõl még csak nem is hallottam róla. Utóbbiból PC-s lejátszóval is csak néhány hónapja találkoztam elõször."

Volt pedig hddvd meghajtó, még hamarabb is, csak a nálunk kevésbé népszerû komplett konfigurációkban, amit dell vagy hp forgalmaz. Alkatrészként terjengve én sem találkoztam vele sehol.

Kár. 😞

Kaptak, de elõtte meg épp a hddvd tábor pénzelt le egy másik studiót. Azzal jött kb egyensúlyba elõtte a két tábor.

Nem tudom, kaptak-e külön ezért pénzt, de annyit semmiképp (milliárdokat), amekkora létõl elesetek volna, ha behal az egész optikai lemezes HD-s biznisz a bizonytalanság miatt. Ha a HD_DVD mellé állnak, azzal éppencsak egy picivel billentették volna a HD_DVD oldalára a mérleget, vagy inkább csak kiegyensúlyozták volna a Blu-ray akkori piaci elõnyét. Tehát nem változott volna lényegében semmi.

Megjegyezném, a Warner lépése koránt sem volt meglepõ, tavaly és fõleg a 2. félévben már többszörösen lekõrözte a HD_DVD-t a Blu-ray a filmeladásokban (és kikölcsönzésekben), fõleg távolkeleten és Japánban (10:1).

Persze a Toshiba próbálta menteni a helyzetet azzal, hogy jóval több asztali HD_DVD player kel el, mint Blu-ray - "megfeledkezve" a PS3-ról, mint teljes értékû Blu-ray film player, ami a maga több (nemsokára 10) milliós példányszámával szinte elsöpörte azt a pár tízezer HD_DVD playert. Erre a Toshiba azzal jött, hogy a lejátszók és a filmek egymáshoz képesti arányát tekintve sokkal jobban áll a HD_DVD, lévén nem minden PS3 tulaj vesz filmeket. (Itt már bezzeg lejátszó-számba vették a PS3-at is.) Ez szép is jó - játék a számokkal: még ha midnen 10. PS3 tulaj is vett filmet, az is sokszorosan több, mint a HD_DVD vásárló...

Mellesleg PC-s alkatrész-fronton is elõrrébb járnak. Már tavaly elõtt óta lehet kapni Blu-ray írót (itthon is vagy egy éve), HD_DVD-bõl még csak nem is hallottam róla. Utóbbiból PC-s lejátszóval is csak néhány hónapja találkoztam elõször. (Korábban az Xbox360-hoz való HD_DVD olvasót hackelgették hozzá PC-khez. Nem tudom, mit gondoltak, hogy nem adták PC-hez, legalábbis hasonló áron.)

edios
Gondolom egyik ok Playstation 3, másik pedig, h Sony több pénzt adott Warnernek. Ennyi bõven elég is volt HD-DVDnek. Nem baj, nem sajnáljuk. Elég egy formátum is, mint ahogy CD-nél és DVD-nél is elég volt.

My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!

Helyesek a leánykák...

Hát akkor HD-DVD-nek pápá! De nem tudom, miért bukott meg. Nem volt olsóbb, mint riválisa? Mert akkor értem.

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

Vorpal
Hát igen a csajok😊

- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...

← ElőzőOldal 2 / 2