17
  • hpteso
    Tudom már. Megvan. Kis HD Floppykat kéne mobilokba gyártani.
  • hpteso
    Szerintetek nem fér el egy HD film egy 32 gigás SD re? Mi a lopikulának ez a baromság? Lemez, pff őskorba élünk talán? Mobilba is ott forogjon szanaszét benne ez a szar. Nem is olyan energiazabáló egy adatlemez olvasó. :))
  • Rena11
    nekem azért jhetne 1 ilyen de ha még be is indul ez a dolog és tudok is benni 1 ilyen készüléket tutto 3-4k lesz rá 1 film az meg már úgy húzós
  • nedudu
    A sérülékenységről annyit, hogy mindenki elfelejtette megnézni a képen, hogy milyen szép tokban van amiből nem kell kivenned.
  • roliika
    Namost memókarim naponta írom újra már 2 éve és nincs baja. De nem is ez a lényeg hanem az, hogy ez a lemezes vacak csak 1szer írható, és akármit csinálnak drága és sérülékeny marad.
  • grebber
    "1 Gigás memó kari 4-5000Ft. Annyiszor írom ahányszor akarom, ki is moshatom, leejthetem és semmi baja."

Pont hogy ez nem igaz a memoriakártyák rövid életüek nagyon nem állando irásra vannak tervezve.
  • tunyo902
    Na most kiadják a proektoros telcsiket vagy nem?
    infokat plz
  • roliika
    Sosem lesz versenyképes. Az olvasó elektronika és lencse akár mit csinálnak, drága. Halott ötlet...ezek nem vettek az életbe memóriakártyát? Vagy nem látják hogy van 64 gigás SD is már(cirka 100 000Ft os áron de van)?

1 Gigás memó kari 4-5000Ft. Annyiszor írom ahányszor akarom, ki is moshatom, leejthetem és semmi baja.

Az hogy milyen a rajta lévő film kódolása az mind1...olyan amit rárakok...ez a fejlesztés egyszerűen érthetetlen! De akkor már csináljanak 1,44-es meghajtót is mobilhoz, mert ha ezt el tudják adni akkor azt is. Vagy mint régen...a C64-eseknél, magnó kazis adattárat kell csinálni.
  • roliika
    A másolás védelem semmilyen formában sem lehetséges, ha a boltból kikerül.
    Mert ugye ha gyártják akkor másolják...ha másolják akkor meg mit véd meg meddig?

(Anno megmagyarázták, hogy a DVD az igen, olyan védelme van hogy ejjha, erre egy /azt hiszem/ lengyel diák 2 hét alatt feltörte...mai rip progik tized másodperc alatt törik fel. Természetesen amit itt leírtam csak elméleti lehetőség, tilos tesztelni a gyakorlatban!)
  • duke
    Tenyleg nem tunik ertelmes dolognak.Talan ha legalabb 8-16 gigas lenne,vagy filerekbe kerulne,akkor talan egy ideig versenykepes lenne,de mint uj fejlesztes ez nem valoszinu.Azt mondom,hogy csak ido kerdese es memoria kartyak mindenhol tarolni fognak,kiszoritanak mindenfele magneses vagy optikai tarolot.(holografikus tarolokrol persze meg semmit sem lehet tudni)
  • GABOR16
    Valahogy megkel oldani a másolásvédelmet... ez az SD és egyéb kártyákon történő megvalósítás nem lehetséges...
    Remélem nem lesz ebből a valamiből semmi... hisz drágább a mechanika is...
  • hpteso
    Ó hagyják már ezeket a hüje lemezeket. Ez már a múlté nemtom mit foglalkoznak még mindig vele. Én már a laptopomba is ritkán teszek adatlemezt, inkább memoriakártya. Kicsi nagy tárkapacitás, és nehezen sérül, na meg írni meg olvasni milliószor könnyebb.
  • waterman
    több okból is.
    1 - az sd kártyára ha rálépsz nem lesz semmi baja.
    2 - az sd kártya nem tartalmaz mozgó alkatrészt
    3 - létezik mini sd kártya is a jobb helykihasználás érdekében.
    4 - mert az sd foglalat 2.4 miliméter vastag és kell hozzá 8 érintkező és kész
    5 - mert sd kártyából már most vehetsz simán 16 gigást
    6 - mert sd kártya olvasásához nem kell a telefonhoz képest drága optika és vezérlőelektronika.
    ennyi indok után igazán nem értem, hogy miért nem tartja itt mindenki ezt az elgondolást életképesnek és miért nem vág bele azonnal minden gyártó ilyen telefont fejleszteni..
    különben ennek csak az az értelme, hogy a kiadóknak fizessen az ember és hogy még több dologra lehessen szerzői jogdíjat pakolni. mivel mobilos méretben ez csak úgy megy ha a mobilba is dvd játszót szerelünk, akkor legyen. és megszületé a v media.
    különben akaratlanul is felmerül bennem a kérdés, hogy ki fizetne azért hogy nyomorogva, kényelmetlenül nézhesse a kedvenc filmjeit (aranyáron?) a telefonján, amikor megteheti ezt odahaza is a tv előtt? mert én biztos nem. megvenném a dvd-t, rippelném és esetleg megnézném. bár szerintem még úgy sem. ha megvernek sem fogom megérteni, hogy egy telefon méretű eszközbe minek akarják beletolni egy hd film minőségét, elvégre úgysem élvezhetem annyira, hisz mondjuk a buszon hazafelé menet vagy a klotyón van ideje az embernek arra, hogy egy filmmel bajlódjon. ilyen környezetben viszont minek akkora minőség? jó persze haladni kell a korral, de ez most megint egy olyan fejlesztés, aminek nincs értelme és 1 éven belül kihal. olyanoknak tudja csak eladni az ember, akik még nem hallottak a flash alapú adattárolásról.

"meghajtók első körben az indiai Spice Telecom termékeiben kaptak helyet, amelyek megfelelőnek tűnnek a széles körben elvégzett átfogó tesztek kivitelezéséhez."

uccsó gondolat - az indiaiaknak PONT erre van szüksége. tehát el tudom képzelni milyen az a széles körben elvégzett vizsgálat, amikor a mai napig helyenként 80an utaznak indiában egy 30 személyes buszon.
  • mikloss
    Valaki mondjon már egy nyomós okot, hogy miért jobb ez mint egy SD kártya? mert szerintem nemnagyon van...
  • smv
    Mert elvileg nemsokára jönnek a projektoros mobilok :) De mint ahogy írja a cikk is TV-re is kapcsolható.
  • Balumann
    Miért kell egy mobilra DVD-nél jobb minőség?
  • globint
    Hmmm, csak azt nem értem, mi értelme van ennek? Hiszen sd kártyán is lehet filmet tárolni, ott nincs mozgó alkatrész, stb., és olyan mobilok már vannak bőven, amelyek micro sd kártyát tudnak kezelni. Szóval homályos ez nekem, miért kell ilyesmit kifejleszteni