41
-
who am I 7 #41 Nem tom, nekem 70 fpssel megy a testdrive 1600-ba 4xAA-val.Az ATi-n is ennyivel megy?Nem teljesen....Az meg, hogy az ati 10.1, és?Fas*térdekel, ha még semmi sincs rá....Ha Már tele lesz a padlás 10.1-es MINŐSÉGI játékokkal(nem a krizis féle diszcsomagolású fosra kell gondolni), és az ATI újgenerációs cuccai 30-40%kal gyorsabban futtatják a cuccokat, akkor azt veszem.Tudod, én olyan kártyát veszek ami az adott időpontban jobb.VágóPityú?
Csak ez valószínű, h nem ebben az univerzumban fog megtörténni..talán a szomszédosban...merthogy a minőségre kúrv*ra nem mennek rá most a játék készítők az hótziher.
Egyébként tessék itt a hipper szupper attid :
http://www.tweaktown.com/reviews/1293/5/page_5_benchmarks_pt_boats_knights_of_the_sea/index.html
dx10 alatt mind1 játéknál elhasal bőven.Ennyi.Majd,ha köv gen leveri az NV-t akkor azt veszek...akár lefizeti a készítőket az nv akár nem.lol. -
Evil Merodak #40 Az ilyen X.Y felvásárolhatja az AMD-t hírek is csak azért jönnek, mert bizonyos brókerek valahogy fel akarják tornászni a cég részvényárfolyamát. Ilyenkor látszik hogy a tőzsdén semmilyen munkát nem végeznek csak papírtologatást. -
Su0my #39 azért azt hozzá kell tenni, hogy (igaz, egyelőre másfél éves hardver ellen) két csepp birkafost sem érnek meg a szutyok nVIDIA-id az Ati új kártyái mellett. és a 9XXX-es GF sorozat kb semmi előrelépést nem fog hozni.. Az viszont tényleg elég égő, hogy csúcskategória kétmagos kártya. remélem nem ez lesz a jövő. -
Su0my #38 naja legalább Jobs valamennyire megőrzi emberi vonásait, amikor sajtótájékoztatót ad :) -
Su0my #37 na jó elszámoltam tízig.
a lényeg annyi, hogy én sem csípem Jobs Urat, de.. a divat-apple-fikázókat még kevésbé ;) -
sathinel #36 Persze az előző tesztekben amíg ki nem jött az új radeon a 8800 volt a legjobb. Akkor is hazudtak? akkor azt jelenti hogy az nvidia sem megy jól:D nem kéne lefikázni az egyik legjobb hardware-oldalt. látom neked már beleégett az nvidia logó a retinádba, és ez már nem fog változni. Most nvidiám van mert az volt ár/teljesítményben jobb mikor vettem. De volt már radeon-om is. Te honnan szerzed az infókat? nvidia honlapról? Tomshardware oldalán sokszor olvasni ha a hardware-el nincs valami rendben, akkor azt írják. Tehát nem csak minden szuper, kifogástalan hírek vannak mint itthon az újságokban. -
who am I 7 #35 Menj már az ilyen lófasz toms hardver tesztekkel...Ott még az S3 triót is képesek az 8800 Ultra elé kihozni... -
#34 mégcsak az kéne... -
Aspirin #33 Az Asus fogja megvenni. -
#32 Én is tudok ám írni így éjszakára.... sorry -
#31 De ez mekkor már ez a hír... ilyet... Hogy tehetné már meg, hogy egy tulajdonban lenne a piac két legnagyobb VGA gyártója. Ezt nem engedné meg a versenyhivatal. Max a procirészleget vehetné meg. Csak elolvastam ezért a cikket, azért észnél van az író. Ez valami nagyon gyatra pletyka lehet egyébként. Olyan blikkes, csak vegyék már meg a hírt... -
bippo #30 #20-ban az igazság.
"amit nyilván nem néznének jó szemmel a trösztellenes és szabályozó hivatalok."
Nem csak hogy nem néznének jó szemmel, hanem egyszerűen nem engedélyezik. Pont.
Innentől kezdve csak játék a gondolattal.
nVidia olvadna be AMD-be? nVidia jóval tőkeerősebb, ha jogi akadálya nem lenne, akkor sem történne meg. -
#29 Őszintén szólva szarás közben jobb kacsahíreket költök. -
Csi9aa #28 Azért el kell ismerned, Steve Ballmer se semmi... csak szerencsére sokkal bénább :) -
#27 Inkább legyen egy rakás kétbalkezes microsoftos kezében, minthogy a megalomán, elmebeteg Steve Jobs-é. -
#26 Lehet, hogy rosszul értelmezem, de az AMD jelenleg az ATi tulajdonosa is, nem? Magyarul, ha AMD megy nVidiahoz, akkor az ATi, ergó gyakorlatilag tiszta monopol helyzetbe kerülne az nvidia. -
tyuklepes #25 A világ és a gazdaság úgyis afelé irányul, hogy éveken vagy évtizedeken belül minden szál egy kézben fog összefutni.
Az informatikai világ jó eséllyel a Microsoft-é lesz, 2030 körül :(
VAGY NEM XD -
Aspirin #24 Legalább már leállna ez az őrült hajsza, és több mint 3-4 évig lehetne használni egy konfigot.
-
#23 Ha már valakinek meg kell vennie az AMD-t az legyen .... vagy a Microsoft.
az maga lenne a RÉMÁLOM -
#22 "hogy az ősszes szoftvert ki dobhatjuk a szemétbe" Nagyrészt a windowsosokat. Linuxos programoknál valahogy megoldották, hogy x86-on, meg powerpc-n, meg mittudomainmin menjenek a programok. -
snorbi #21 Mint ahogy a cikk is írja: "a két grafikus chipgyártó egyesülne" -
archkoven #20 A felvásárlást a gazdasági versenyhivatal úgy sem engedélyezné. Kár is róla beszélni. -
#19 Szerintem tök jó lenne, ha 40K-t kellene fizetni egy belépő szintü vga ért ;D Ha kell ugyis megveszed! ;D -
atomkrumpli #18 kell a változás de a jól bevált dolgokat miért kellene kidobni a járt utat járatlanért elhagyni ?
pont a változás okozza a legnagyobb zűrzavart és a "halászást" ami soha nem a többség pénztárcájának kedvez -
Praetor #17 Ez a házasság lenne igazán tré. Akkor csengettek a VGA piacnak egy jó időre... Mindenesetre a játékokat jobban optimalizálnák a lassabb fejlődés miatt. -
BobaFett #16 Ez a mardjon a minden a régiben, mert azt ismerjük és lehet lapátolni a zavarosban, jól bevált magyar szókás. Szerintem éppenhogy váltani kéne, de nagyonnagyot. egy ideig lehet siratná mindenki az x86-ot, de hoszútávos sokkal előnyösebb lenne kidobni az egész szemetet. De ilyeneket is száműznék a PC-böl (alaplapokból) mint a floppy vezérlő, ATA vezérlő, hagyományos PCI busz ! -
A1274815 #15 Nem mondtam hogy a Radeonok jók, hanem hogy jobbak mint az Intel hasonló megoldásai. -
A1274815 #14 Igen én is úgytudom, hogy eléggé lassú az IA64-es WoW64-ben lévő emulátor. Az x64-es változatban is megtalálható az a rérteg (wow64cpu.dll), de csak jeletéktelen feladata van, mint a verem átszervezése, néhány nem támogatott 16 bites utásítás cserjée 32 vagy 64 bitesre, addig IA64 alatt a teljes x86 utasítás készlet (+ MMX, SSE, SSE2, SSE3, 3DNow!, stb.) emulálását végzi. -
sathinel #13 Itt az új radeon És annyira nem fos mint sokan állítják. -
haxy27 #12 Az emulátor az nem olyan gyors azt hiszem ezt a prohardveren olvastam egy cikben hogy jóval lassabb. -
A1274815 #11 Nem örülnék az AMD elvesztésének (főleg mert az AMD-ket prefelálom asztaligépekeben, Laptokoban az Inteleket, csendes helyekre pedig VIA-kat).
Az semmiképen se lenne jó, ha az NVidia egyedűl maradna (az Intel GPU-k se az ATI/AMD se az NVidia GPU-k közelébe sem érhetnek, akár hogy is próbálkoznak).
Ha az Intel egyedül maradna, akkor ha még gyártanának x86-oskat, akkor még a régi Intel áraknál is pofátlanabb árokon dobbnák piacra. NVidia a GPU-it dettó.
Ha már valakinek meg kell vennie az AMD-t az legyen az IBM vagy a Microsoft.
Én igazából továbbra is független AMD-t szeretnék látni. -
Power #10 Ez egy hülyeség.
Sem az intel, sem az nvidia nem veheti meg az amd-t, mert az monopóliumhoz vezetne és ezt az amcsi állam nem engedélyezné.
Az AMD-t nem érdemes megvenni, mert a keresztlicenc nélkül nem ér annyit, mint amennyiért meg lehetne venni. -
A1274815 #9 "Ezért egy nagy architektúra váltáshoz a Microsoftnak is lenne egy-két szava. Nem úgy ismerni őket, mint akik csak sodródnak az árral."
Megvenné az NVidia-t, majd megpróbálná érvényteleníteni a szerződést, ha ez nem jönne össze, akkor megvenné az Intelt is.
Komolyra fordítva, már XP óta létezik IA64-es Windows, benne az x64-es Windows-okból jól ismert WoW64-el, mely IA64-es változata egy x86 CPU emulátort is tartalmaz. -
Yv@n #8 Erre ne merj nagy összegben fogadni :) -
gabr #7 Hát persze... nem baj, hogy az Intel+Nvidia+Microsoft a legnagyobb puszipajtások a világon? -
FoodLFG #6 Ezért egy nagy architektúra váltáshoz a Microsoftnak is lenne egy-két szava. Nem úgy ismerni őket, mint akik csak sodródnak az árral.
Gondolom egy ilyen történés az operációs rendszerekre is nagy hatással lenne. -
bvalek2 #5 Szerintem olvadjon össze AMD és NVidia, és legyen az AMD a jogutód, a új többségi tulajok pedig a jelenlegi NVidia részvényesek lehetnének. Így megmarad a keresztlicensz-szerződés, meg az NVidia feliratot is ráfirkálhatják a kütyüikre ha nagyon akarják. Úgyis csak a profit számít, nemigaz? -
waterman #4 ha az intel egyedül maradna processzor vonalon, akkor igenis kéne tőle félni hogy az egész x86-ot dobná a fenébe. ez volt a terve ugyanis az itaniummal is. az egy tök más architektúra. ha annó nem jön amd az ő 64bites x86 kiterjesztésével, az athlonjaikkal és nem dobnak az intel előtt 64bitet támogató chipet piacra, akkor lehet, manapság már nem x86 kompatibilis procikkal dolgozgatnánk, mivel ők rájöttek már korábban arra, hogyha nem akarnánk az ős dos-sal is kompatibilisek maradni, akkor már egy kicsit előrébb járnánk.
szerintem amd-ék, ha magasabb steppingekre lépnek, akkor végre talán előjön a barlangból a phenom szörnyeteg:) - bár gyártástechnológiai váltás nélkül (vasoxidos kapuk, 45 nanó) elég nehezen fogja villogtatni a foga fehérjét intellel szemben.
nvidiának meg - már korábban is említettem - a via-val kéne összefognia. egyiknek processzora nincs, másiknak (versenyképes) grafikai megoldásai és (még) procijaik se nagyon, de van tapasztalatuk.. ez mondjuk még scifi:) -
Maverick #3 Gondolom a vga-k piacán is lenne némi változás, mert mint tudjuk az AMD felvásárolta az Ati-t. Namost ha az nvidia megveszi az Amd-t akkor...... -
kvp #2 "akkor az Intel beszüntetné az x86 alapu processzorok gyártását és a saját új procijaikat lehetne csak venni"
Ettol nem kell felni. Ha az intel kiszallna az x86-os piacrol azonnal beszallna masvalaki a helyere. Ezert kerult egy idore elonybe az amd is, mert az intel masra (az ia64-re) koncentralt es ezert lesz az intel-es gpu-kban is x86-os utasitaskeszlet. Rajottek, hogy az intel x86-ot kell hogy gyartson, kulonben elveszti a piaci helyet. Nem nagyon van mas valasztasuk, mint folytatni az x86-osok fejleszteset.