17
  • M0RN1NGST4R
    sokkal hamarabb kellett volna rájönni, hogy nem aprópénzeket kell büntetésnek odavágni. (mondjuk szerintem még ezt is lazán kiköhögik) Jó nagy büntetések kellenek mert amit már csinálnak az tényleg pofátlanság.
  • arrakistor
    oda ne oldalazzak ! és látok én , mint fogyasztó, ebből a 100 millió fortintból akár 10 fillért is?

-nem.

akkor meg menjenek el ugyanoda a fogyasztóvédők, mint a megtévesztő tesco nagyorrú vezérigazgató brigád.
  • Avicularia
    Nem fix összegű büntetés kellene,hanem éves árbevétel (nem haszon) X százaléka
    mondjuk első esetben 1%,másodikban 5%,harmadikban 10% .
    Azt kicsit jobban megéreznék,és rossz esetben úszna a teljes éves haszon.
    Akkor kicsit másképp gondolkodnának és nem úgy futnának neki az akciónak,hogy a bírság eleve bele van kalkulálva.
  • tomcsa4
    Igazad van! Nagyon sok embert becsaphatnak (és be is csapnak). Ez a büntetés elég komolynak hangzik. Így kell(ene) eljárni mindenkivel!
  • Mr Gumby
    Méltó ünneplése ennek az ötéves visszaeső ciklusnak ez a 100 milás koki a fejükre. Nem kell értük könnyeket hullatni, a mellényzsebükből kipattintják.
  • Csaba42
    "Azért a bőrfotelt nem viszik úgy, mint az mp3 lejátszót"
    Ez egyáltalán nem igaz, akárhányszor volt az üzletekben nálunk, mindig elfogyott - ráadásul szinte minden szgépnél van egy az otthonokban. Ráadásul ennyi erővel lehet azt is mondani, hogy a 10 Ft-os rágó a legkeltebb cikk, mivel abból rögevst lehet 100-1000 darabbal is indítani vásárlásnál.

"Az irreálisan alacsony indulókészlet esetében a GVH szerint az akció meghirdetett feltételei tekintetében megtévesztő magatartást tanúsít a vállalkozás, hiszen a várható fogyasztásra sem felkészülve kínálja akciós termékét "a készlet erejéig". Nem vitatott, hogy termékenként akár eltérő nagyságú indulókészlet lehet indokolt, ám különösen kirívó esetekben - mindössze egy-két termék rendelkezésre állása esetén - az alacsony készletezés jogsértőnek minősülhet."
    Azaz akkor is kijárt volna a büntetés, elvégre egy majd' 60k-s városban 13 darabot hozni eléggé "a várható fogyasztásra sem felkészülve" dolog, én úgy gondolom. Ez a büntetés csak és kizárólag a Tesco elleni közgyűlölet miatt történt, mivel ez csak egy jól bevált vevőcsalogató volt a Tesco részéről, amit más cégek, vállalkozások is szívesen alkalmaznak - csak őket érdekes módon senki sem bünteti.
  • Robko
    Persze úgy lehet járni a Tescoval, hogy akciós ár van az árun,,,,és normál áron adták el a cuccost..
    Pld disperzit festék 1890ft akció pénztárnál meg 4200ft ós áron adták,,, más áruknál is igy van,,,
    erre azt hivatkozták hogy még nem volt átállítva a kód, vevőszolgálatnál visszaadják a különbözetet...micsoda nagy üzlet van ebben 100ból egy kettő vevő ha észreveszi a számlán vissza megy panaszt tenni,.A vásárlok meglopása meg korra üzletet jelent nekik,és nem is büntetik ezért meg aki észreveszi annak visszaadják a pénzt aki nem azon kaszálnak,,,pld:kicsit olyan mint ha valaki lopna a Tescóban és ha tetten érik a biztonságőr akkor kifizeti az árut szabálysértés nélkül ,,,ha nem akkor elviszi az árut ,fizetés nélkül,,,
  • dez
    No persze máshol is előfordul, de azért talán nem ennyire pofátlanul.
    Nem tudom, ez mennyire a nagyfőnököktől ered, szerintem pár kisfőnököt most ki fognak rúgni. A többiek meg talán kicsit jobban odafigyelnek majd - más cégeknél is.
  • dez
    Amúgy épp tegnap voltam, meg többször az utóbbi hetekben, és az olcsóbb dolgokból rendre nincs egy darab sem. De a név és árcédula kint van hagyva. (De van mellette egy kis papír, hogy elnézést kérnek, amiért "éppen" nincsen.) Az újságban persze úgy van feltüntetve, hogy xFt-tól.
  • dez
    Azért a bőrfotelt nem viszik úgy, mint az mp3 lejátszót - ami kisebb is, olcsóbb is, stb. Így ebből 2db-bal indítani kicsit durvább, mint fotelből 13.
  • Csaba42
    Ja, persze azóta már van bőrfotelem a gépemhez, elvégre anélkül nem gépezés a gépezés! :)
  • Csaba42
    Persze, én is ugyanígy jártam az Intersparban meghirdetett bőrfotellel is. Aznap elfogyott mind (13 darabot hoztak!), és nem is szállítottak újat. Azért nem harapott senki. De most persze cs*sztetni kell a Tescot, hogy jól megmutassa a GVH, milyen keményen is fel tudnak lépni a mocskos monók ellen. Inkább ezt a magatartást kéne büntetni.
  • akyyy
    jaja. olyan büntetés kell hogy egy hét zárvatartás
  • gpeeter
    Az a baj, hogy még ez se kottyan meg nekik...
  • Divergencia
    helyes :) beindult a gvh? mostanában egyre több hír van velük kapcsolatban
  • Cat #2
    Megtévesztés az, hogy veszek 5 darab mp3 lejátszót, majd akciósan meghirdetem a reklámujságomban beszerzési ár alatt, jó olcsón, hogy tóduljon a nép. Volt termék, de alig kapott valaki, én keveset vesztettem, de az emberek számos egyéb terméket vettek. Na ezt a magatartást büntetni kell.
  • Csaba42
    Heh? Volt áru (csak kevés), és volt akció is. Akkor mi ez a süket duma a megtévesztésről? Az egy dolog, hogy kifogy a készlet (mintha más áruház jobb akcióinál ez nem fordulna elő), ez esetben újra kell(ene) tölteni, ha van még rá megfelelő kereslet.