16
-
pimplike #16 Respect! -
roliika #15 Bocsi..tényleg. Nokedli -
pimplike #14 Vesd már össze a képeket:
Nokia 6120 Classic
Ejnye!!! -
roliika #13 Csak jelzés szinten. 6220 Classic még nincs! A képen a 6120 Classic látható. Viszont sem 5Mpixeles kamera, sem 8 giga memória nincs benne,sem TV out, sem xenon vaku! Ejnye!!! -
vjanika #12 Látod pont ezért mondtam tegnap, hogy " a Nokiának is van pár "érdekes" kinézetű mobilja", mert bizony fejlesztettek! Az már más kérdés, hogy ez mennyire volt szükséges és jó fejlesztés :-) de amikor megjelentek a főként távolkeleti csicsakvarcjáték mobilok, kb. akkorra datálható a Nokia "meghülyülése" is és hát ahogy te is montad, a Motorola is tündökölhetne régi fényében... De ők is rámozdúltak erre a vonalra, pedig nekik sem kellett volna. Most van pengemobil, meg nyitható "mobil" csak mobiltelefon nincs már lassan a kinálatukban, cserébe egyre lejjebb csúsznak a ranglistán... És igen, tény, hogy a Nokia is rendelkezik csicsafonnal és kvarcjátékkal, de legalább mellette gyárt mobiltelefonokat is. Okosan csinálják, mert minden ígényt megpróbálnak kielégíteni. Gyanítom, hogy sokkal inkább ez a sikerül kulcsa. Ha összeszámolnánk, hogy az elmúlt 5 évben hány "konstrukció" jelent meg gyártónként, akkor azt kapnánk, hogy a Nokia egymaga annyi modellt dobott piacra kb., mint az őt követő három gyártó összesen.
Az pedig, hogy maguktól nem fejlesztettek, fejlesztenek, szerintem kicsit erős túlzás. Azért eljutottak a féltégla méretű telefonoktól a 3310-esig, majd elsőként rukkoltak elő okostelefonnal (9000-res sorozat), divatmobillal. Egyedül a kinyitható telefont nem ők csinálták meg elsőként(hozzátenném, hálistennek!), bár volt egy 72-vel kezdődő mobiljuk, amibe elsőként qwerty billentyűzetet pakoltak és szétnyitható volt, de nem aratott akkora sikert, ezért nem folytatták. Egyszóval, fejlesztettek, fejlesztenek ők,csak sajnos rájuk is hatással van a "divat". -
Su0my #11 hmm nemtom, a másik nagy kedvenc az SE-hát én már akkor inkább samsung, pedig ... khm azok sem túl jók:) LG kezd feljönni, a motorola ha régi fényében tündökölne, az lenne a szép és ugye epölfanboy lévén hajrá iPHONE2. -
Su0my #10 "A többiek inkább kvarcjátékokkal és divatkellékekkel próbálják meghódítani a vásárlók szívét, melyek telefonálásra is használhatóak"
divatkelékek, na az igaz, de hogy kvarcjáték.. na ez a szó, ez illik pontosa na nokiákra. sokmindent tudnak, méreteihez képest nyilván korrektül, de mindig megmosolygom azokat a hozzászólásokat, amikor valami fikázásának az az érvelése (és én itt akkor is elsősorban az ájfónra gondolok), hogy jaj de ezt tudja a nokia és jajde divatcikk meg jajde gagyi kvarcjáték ez a telefon.. közben pont a nokiákra jellemző ez a két jelző:) igen, a divatcikk is. ha már a piacot uraló iPOD is szar kaki noob divatcikk, akkor ugye hasonló logikával a nokia is az. márpedig szerintem utóbbi inkább.
nem is az a baj, hogy ugyanazok a specifikációk más köntösben (ó én most designra nem is gondolok, mert olyan szavak nincsenek magyarul, amik leírnák, mennyire félretervezettek a nokiák nagy része.. és NEM CSAK kinézetre. szoftverergonómia, telefon kezelése, kézreállása, stb), hanem hogy egyszerűen ha nem rugdossa meg a valagukat pl egy APPLE-féle világmegváltó ötlet (nyugi, nyilvánvalóan gúnyos hangnem, ha valamit utálok az APPLE-ben, az a marketingjük-gyk világmegváltót két jó nagy idézőjel foglalja közre képzeletben), akkor kiadták volna a következő tökugyanolyan symbiant, majd avval 15 tök ugyanolyan telefont, szétosztott specifikációkkal blabla. na jó mit is akartam evvel mondani: az ég egy adta világon semmit sem fejlesztenek. PONT. -
Kingfisher #9 Elnézést kérek, de semmi bajoma a SE-kkel, érdekes módon jól funkcionálnak, mint telefon :) Ellenben a családban fellelhető Nokiakockákkal a tapasztalatom: szenvedés a billentyűzár ki/be kapcsolásával, a semmit meg nem találás a menüben, ennek örömére visszadás, old meg magad és hagyjál békén :) Konklúzió, mindenki használja ami jól esik neki. -
vjanika #8 Hát kinézetben nem egy bajnok ez a három új telefon, az biztos, de ez főként annak köszönhető, hogy a Nokia is próbál "más" utakon is járni, pedig szerintem nem kéne. De ha összességében nézzük a mobilpiacot elmondható, hogy 1 gyárto van csak, aki mobiltelefont gyárt, az pedig a Nokia! A többiek inkább kvarcjátékokkal és divatkellékekkel próbálják meghódítani a vásárlók szívét, melyek telefonálásra is használhatóak, de közben képtelenek elérni azt, hogy a készülék pl. egyszerre csörögjön és rezegjen (Samsung) illetve hogy normális, átlátható menüje legyen, használható navigációs gombokkal. Én továbbra is azt mondom, hogy aki telefont szeretne az vegyen Nokiát, akinek meg divatcikk, csecsebecse kell az meg válasszon a teljes kínálatból (a Nokiának is van pár "érdekes" kinézetű mobilja) -
GABOR16 #7 Ezek nem tetszenek...
Az egyetlen Nokia ami mostanság tetszik (korábban sem tetszettek igazán... bár igaz más telefon sem tetszik..) az a N93i -
brueni #6 már nem. elfogyott a lendület és nincsenek már nagy durranások -
Segal #5 halkan jegyzem meg 4 volt az a 3 telefon az N96 is be lett jelentve... -
Su0my #4 ez a 3 telefon jól pédázza, hogy miért utálom a nokiát és egyúttal bizonyítékot is szolgál azokra a hozzászólásaimra is, ami miatt oltogattatok. mert hát nagyon nem a nokia a király.. -
Cleanx #3 Kapsz majd nagy kijelzot es melle egy 2 megapixeles kamerat vagy eppen infra-t a bluetooth helyett.
Nehogyma'minden fasza legyen..akkor ki cserelne le a telefonjat? -
fade2black #2 Na és akkor mi lenne a köv generációban.... -
#1 nem rossz, de egy kicsit növelhetnének a kijelző méretén és felbontásán, ha már ennyire PDA funkciók irányába terelik a telefonokat.