71
Könnyűszerkezetes, készházak.
  • JAG1
    Jóvan' de akkor mit csináljon az ember? Ha ebben nem hiszek, akkor építhetem fel magamnak. Azt meg nem, szal vehetek lakást egy panelban...
  • Sir Quno Jedi
    Akkor szép álmodozást továbbra is... :DDD (nem stresszellek)
  • JAG1
    Nono, mindenféle szabványoknak, előírásoknak megfelelően elemeket gyártanak.
    Nem ott keveri Józsibá a maltert, az éppen aktuális alkohol szintjétől függően....
    Hungary, ebben igazad van, de remélem egy gyárban, ahol Gézabá dolgozik 5 éve, csak össze tud már szögelni 2 deszkát.
  • Sir Quno Jedi
    Ohhhohohóóó! Én átvétel után fizettem jóóóóval. És? Attól még ugyanazok az analfabéta félállatok építik a lakásodat, akik szerint a derékszög az valamiféle szexuális perverzióhoz kellhet! Demost komolyan! Hiába van két építésvezető, belső ellenőrzés, avagy bármi parasztvakítás! EZ HUNGARY!
  • JAG1
    Nincs az az isten, hogy építkezzek. Van jobb dolgom is, pl. pénzt keresni, meg a lányommal foglalkozni, mint felügyelősködni.
    Minimálisra lehet csökkenteni a lutriságot, ha van megbízható kivitelező, meg a fizetés is 4 lépcsős, szal a munkafolyamatok után fizetsz x%-ot.
  • Sir Quno Jedi
    Tudod a készház ugyanúgy lutri. Én csak egy lakást "húzattam fel" épülő társasházban, na az egy pokol... Szerencsére azóta van házam is... (igen kőbűl-TÉGLÁBÚ) :D
  • JAG1
    Te paranoiás vagy amúgy is, szal nem vagy mérvadó.
  • JAG1
    Tehát azt mondod, hogy 130e/nm árban felépítesz egy tégla házat kulcsrakészen? Mindennel együtt? Kazán, vizesblokk, padló, csempe, miegyéb?

Konkrétumot tudnál mutatni? Honlapot, ahol ajánlat van?
    Én nem vagyok hajlandó építkezni, szal olyat mutass, ahol felhúzzák az egész házat nekem és nem kell a részeg munkás fölött állnom, hogy egyenes legyen a fal, meg ne lopja el a szerszámot...
  • Sir Quno Jedi
    Mer érted, ha FELÉBE kerülne, akkor TALÁN elgondolkodna rajta a Magyar, de így adják a rossebnek a puccos "technológiájukat".
  • harcu
    egy kivitelező cég
  • harcu
    Ismerős mondta, a tégla már 3000 éve bevált, miért változtassak? :) Ja, és könnyűszerkezetes házat eladni szinte lehetetlen. :(
  • harcu
    Ja, a 130.000 Ft/ nm ténylegesen megvalósítható ár tégla háznál. Anno, mikor házat vettem, gondolkodtam a könnyűszerkezetes házakon, egy kaposvári cégtől kértem ajánlatot, és ők 130.000 forintra adták meg az árat.
  • Sir Quno Jedi
    És ha jön az orrnádó!!! :D

De amúgy én is a kövben/téglában/vasbetonban hiszek!
  • harcu
    Részemről nagyon nem ajánlom a könnyűszerkezetes házakat. Tényleg kiválóak, ha a fűtés hőjét kell benntartani, de a nyári kánikulát nem tudják megfogni, nagyon hamar átmelegedik a fal, és odabent iszonyatos hőség lesz. Költségileg nem sokkal jobb a könnyűszerkezet, gyakorlatilag a komplett ház árának kb. 10%-a a megtakarítás. Téglából 130.000 forint/ nm-ért készre lehet építeni egy házat, ha a telek adott, a jobb könnyűszerkezetes házak is ennyibe kerülnek. A fő költség ugyanis nem a fal, a szerelvényezés. (Mire tető alatt van a ház, tehát alap + falak + tető, az csak a kész ház értékének a 30-40%-a lesz.) Ja, és a könnyűszerkezetes ház nyikorog. :) A falra sem lehet csak úgy bármit bárhova felrakni, mert gipszkarton az egész. :)
  • JAG1
    Persze, mindent. Kulcsrakészen átadják.
  • desigo
    Az elektromos,víz,fűtés kiállásokat is ők csinálják?
    Mert akkor nagyon alaposan meg kell tervezni előre,hogy mit hova kérsz...
  • JAG1
    Van helyszíni szereléses, meg nagypaneles, vagy mi a neve.
    A kettő között annyi a különbség, hogy a helyszíninél az egész ház vázát felépítik fából, ott a helyszínen, majd szigetelik, gipszkartonozzák, vakolják.

A másik megoldás, hogy egy gyárban paneleket gyártanak, hasonló technikával, csak teljesen készre gyártják. Ezeket a panelokat a helyszínre szállítják, ott egyszerűen összerakják, mint a legót.

• Hellhammer
    Aha, köszi. Szal a tervek alapján legyártják a falelemeket és a helyszínen összeállított kerethez rögzítik?
  • JAG1

Ilyen a szerkezete. Fából van a váza, az elemeket előre legyártják, a helyszínen már csak össze szerelik.
  • ZilogR
    fahaz.lap.hu - itt lehet bogarászni
  • Hellhammer
    Mi is rönkházban vagy gerendaházban gondolkozunk (a gerenda olcsóbb valamivel). Otthon van pár linkem, majd este előkeresem és iderakom.
    Ez a favázas ház milyen? Fából megcsinálják a keretet és téglából építik meg a falakat?
  • JAG1
    Egyelőre annyira jutottam, hogy a MAKÉSZ honlapján nagyjából össze vannak szedve azok a cégek, akik ebbe a tagozatba tömörültek. Minőséget és megbízhatóságot ígérve. Lehet ajánlatot is kérni. Úgy vettem ki, hogy elküldik az összes tagnak, akik majd jelentkeznek.
  • JAG1
    Remek, nyitott vagyok, rönkházat meg sem néztem.
  • ZilogR
    ...éppen nyakig benne, mi is keressük a megfelelő céget!!! Nagyon várok én is infokat ide!

Mi rönkházban gondolkodunk, de mindenképpen a fa-szerkezet éri meg jelenleg. Van már konkrét árajánlatunk egy helyről, ha vége a melónak, estefelé konkrétumokat pakolok ide!

Végre egy ilyen fórum, már gondolkodtam, h én indítok egyet, de meg lettem előzve!

A reális építési idő inkább a 3-4 hónap, mint a pár hét!
  • JAG1
    Na igen, ilyen esetek elkerülése végett jó lenne pár hasznos infó, melyik céggel érdemes, nem érdemes szóba állni.
  • Fabio Capello
    Tény hogy nagyon gyorsan fel tudják húzni őket, de ne ülj fel minden határidőnek amit mondanak: a szomszéd házát durván egy hónap alatt felhúzták, azóta minden hónapban jönnek és helyrerakják, mert nem várták meg az alap kiszáradását, és emiatt állandóan csúszik szét a ház.. Marha jól mutatna amúgy a ház, ha nem menne végig rajta egy bazinagy repedés... :S
  • JAG1
    Utána tudnál esetleg érdeklődni, hogy melyik céggel építettet és mik a tapasztalataik?

Teljesen konkrét tapasztalatokra, infókra lenne szükségem, az általános dolgokat én is ki tudtam hámozni a netről.
  • HUmanEmber41st
    Egy közeli rokonom komolyabban utánanézett ennek a kérdésnek.
    Ha kész a betonalap ( megkötött, ~3 hét) kb 1 hét alatt szerkezetkészre szereli a cég előregyártott elemekből, melyek szabadon variálhatók, tervezhetők.
  • grebber
    Hát szerintem mindeképpen olyanoktól kell érdeklödni akiknek már ilyen van.
    Tőlünk nem messze egy család ilyet építetett.Nagyon szép lett nagyon gyorsan elékszült.Ha nekem egyszer lesz emgfelelelő pénzmag akkor tuti ilyet veszek asszem olyan 10-12 millióba fáj :(
  • JAG1
    Elsősorban a fa szerkezetű megoldás érdekelne, mert az olcsóbb és a keret igen szűkös. Igen, nekem is szimpatikusabb a fémváz, de jóval drágább.

A fa vázasra is adnak 30-50 év garit. Gyorsabban is felépül.
  • JAG1
    Lakásvásárlás előtt elgondolkodtam, hogy szinte uannyiból házat is lehetne építeni. Telek adott, szal azt nem kell venni.
    Neten utána nézve akad ezrével cég, aki ilyennel foglalkozik, de itt meg is akadtam.

Tapasztalat, infó, konkrét cégnév érdekelne, kivel érdemes foglalkozni, kihez forduljon az ember, ha komolyabban érdekli a téma.

SG-s vérpistikék semmitmondó, kötekedő, hozzászólásaira nem vagyok kíváncsi.