Bírósági per a Samsung és az Intel ellen

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DjDano
Tökre imádom ezeket a kis mitugrálsz cégeket, akik a nagy gyáróriásokatól (Microsoft, Intel) akarnak pénzt kizsarolni az állítólagos általuk kifejlesztett technologiáért... szánalmasak.

Arra nem gondoltok, hogy talán azért nem licencelték, mert már dolgoztak egy hasonszõrû eljáráson?
Izé, a kocsikat csak vezetni tudom, hogy mibõl áll és hogyan mûködik, nem tudom 😊
Miféle pont? A jogerõs ítéletig nincs semmiféle pont. A prejudikálás, elõítélet tipikus magyar mentalitás. <#gonosz3>
Ott a pont!
"Az ezzel kapcsolatos kutatást annak idején a Wisconsin-Madison Egyetemen végezték el, és bár 2001-ben felvették a kapcsolatot a gyártóval a technológia licencelését illetõen, a közeledés végül elutasításra talált."

Aztán mégis felhasználták, de elfelejtettek fizetni érte..

Maradjunk inkább a belsõégésû motor megnevezésnél...
És honnan veszik, hogy nem saját maga, az Intel, fejlesztette ki a technológiát teljesen függetlenül? Ekkora baromságot. Ennyi erõvel egymást perelhetnék be az autógyárak is, mert robbanómotorokat használnak...
Törvényszerû ez nem kérdéses. De... a szabadalmi törvényekkel elég nagy a gond... különben még elfogadhatónak tartom (a jelenlegi rendszerben) ha pénzt követel az egzetem, de ne felejtsük el, hogy a perben követeli a Core2 procik forgalmának a betiltását, ami nem tudom milyen alapon mondható pozitívnak. Ha pl. az AMD vagy valami másik CPU gyár követelne ilyent akkor még mondjuk ha gyengén is de van valami értelme, de ha egy olyan valaki teszi ezt akinek semmi köze a processzorpiachoz és semmit sem veszít azzal, hogz az Intel nyer, na ez aztán a csúcs. Szerintem elkellene venni a szabadalmat a pofátlanoktól és public domainá nyílvánítani, mert a kérésük nem az Intel ellen irányul hanem a világ ellen a fejlõdés ellen méghozzá, úgy, hogy nem tudnak alternatívát felmutatni. Szemét bagázs.

Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan

Szerintem ha egy egyetemen kifejlesztenek egy technológiát és levédik, akkor egy bazi nagy multi ne használja fel azt úgy, hogy megsérti a szabadalmat. Hogy az egyetemi alapítvány beperelte az intelt, azt jól tette. A helyükben én is ezt tettem volna.

Tinman
Ladát beperelte valaki, mert télen a negyede az árokban végzi?
Nem.

X360 az ilyen, megy amíg meg... van rá 3 év gari hajrá <#eplus2>

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

és a microsoftot mikor fogják perbe a szar 360-asok miatt?

playstation 3 id: Rencsike Playstation3 Xbox 360

A proci árak ez miatt nem mennek fel, az Intel annyirét adja a procit ammenyiért lehet, és az ilyen dolgok nem változtatnak a helyzeten. Az Intel költségei az nagyobb lehet, de ez a nyereség kárára megy. Nem árt megjegzezni, hogy valaminek az ára a piacon NEM az elõálítási költségektõl függ (ettõl az eladott mennyiség függ), hanem attól függ, hogy a vásárlók mennyit hajlandóak még fizetni érte. A mennyiség az csak növeli a nyereséget mert nagyobb mennyiség esetén az alõállítási költségek lefelé ivelnek. Ugyanakkor ha a mennyiség csak kicsi akkor az adott cikk luxusárú mert magas az ára. De ez sem az elõállítási költségek miatt hanem mert a kis mennyiségû piacon elegendõ vevõ van aki hajlandó megfizetni az árát. Pl. a Core2 Quad Extreme elõállítási költsége max 5% nagyobb mint a Core2 Quad-e és mégis 4x annyiért értékesítik a piacon, mert luxusárú, mert kis mennyiség és elegendõ vevõ aki megfizeti az árát.

Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan

Nagy volt az intel nyeresége, most a semmirevaló "jogászok" módszer után néznek, hogzan lehet ennek a pénznek egy részét elvenni. Na mindegy...

Kiraly, emelkedni fognak az intel proci arak, es vegre jobban fog terjedni az amd 😊 *orulok neki, meg akkor is ha intel parti vagyok*

Asus P5E; Q6600@3,4GHZ; Dragon 800MHZ 8G, Asus 8600GT; Samsung 1,25T; Dragon haz; Cooler Master M620; Logitech G5; Schyte Ninja 1100 RevB; Canon LBP810 & Lide 600F; LG L226WTQ & Belinea 21\"; NEC RW

ez nagy lesz
← ElőzőOldal 2 / 2