Tavasszal végre jön a Sigma DP1
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
50mm vagy 28mm, esetleg 35? Szerintem ez a cégnél is sok fejtörést okozott. Utcán és épületekben nagyon hasznos a nagyobb látószög, de portéhoz pl. már nem kifejezetten.
sajnos nagyon drága lesz a riport végén kiderül, hogy 800$, ez itthon közel 200...
Mondjuk én a helyükben 50 mm-esre csináltam volna az obit 28 helyett.
Csak egy példa volt, nyilván nem fogom felsorolni az összes lehetõséget.
"A nagylátószög meg az utcai forgatag se passzol."
Fotóztál már 28mm-es objektívvel (35mm-re számítva)?
"Ekkora érzékelõvel nem teljesítmény a képminõség."
És?
Egyszerû, régimódi, nem feltûnõ... hát pont ez a lényeg benne: adott egy fix gyújtótávolságú objektív amit nem vízimadarak fotózására fogsz használni, hanem elvegyülsz vele egy utcai forgatagban, túristaként (mint arra már G_ArchAngel kolléga is rámutatott).
A képek minõsége pedig magáért beszél: http://www.dpreview.com/news/0802/08020301sigmadp1gallery.asp
Második gépnek tökéletes. Tipikusan az a gép, amit mindenhova magammal vinnék.
Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.
van akiknek bizonyos mentális korlátaik vannak, sajnos õk nem tudnak egy dolgot több szemszögbõl vizsgálni, segíteni kell az ilyen kis betegeket, hagyni kell õket saját kis mesevilágukban, nehogy bajuk essen...
http://gaborszantai.co.uk/
Azokban is van olyan, ami csúnya, és pl. terepen jól megy, vagy szép, és városban keveset fogyaszt, terepen viszont nem túl jó, érted-e?
Látod nekem ez a kérdés nem kérdés.
Igen nagyon retro.
Szeretem az extrém sportokat, mert közben rengeteg új barátot ismerek meg: mentõsöket, balesetiseket, gyógytornászokat és kedves embereket, akik kihívták a mentõket!!!
???"Best of babajaga"???, nem is hülyeség.
Szeretem az extrém sportokat, mert közben rengeteg új barátot ismerek meg: mentõsöket, balesetiseket, gyógytornászokat és kedves embereket, akik kihívták a mentõket!!!
De, mondjuk becsületére legyen mondva: bevállalja!
A szögletes napellenzõvel, és a keresõvel iszonyat jól néz ki. 😮)
Bizony-bizony!!!, bababajaga helybõl olyan, mint más nekifutásból.
Egyébként épp a napokban mérgelõdtem, hogy sokszor lenne szükségem a gépre, de nincs kéznél (pl.: vásárláskor, élelmiszerüzletben, amikor egy kissrác magára borította az akciós konzervpiramist), mert nagy, nehéz és nehékes. Telefonnal meg nem szeretnék ((nem is tudok (-de szóljon, aki tud)) fényképezni.
Ezért eldöntöttem, hogy veszek v-mi kis számológép méretû szutykot, amitõl nem dudorodik nagyon ki a zsebem.... Nos erre, ez a gép több, mint jó.<#sniffles>#sniffles>
olyan hülyeségeket ír, hogy ide járnak más fórumokról röhögni, volt hogy egy londoni haverom itt állt mögöttem és nem értette min röhögök, lekellett fordítanom egy csodálatos babajaga-kommentet, aztán a srác is kidõlt a röhögéstõl...
összekellene gyûjteni a kommentjeit és kiadni egy könyvben: "Egy antifotós hülyeségei" - pár kötet összejönne szerintem😊
a kommentjeidet olvasva és képeidet nézve, neked annyi közöd van a fotográfiához, mint nekem a kínai költészethez: a semminél is sokkal kevesebb
minden cikk alatt csak fikázol, olyan sötét vagy a fotózáshoz, hogy azt a feketét semmilyen színskálán nem lehet reprodukálni
\"Nicholas Sarkozy, pourquoi ton pére a foi la Hongrie?\"
Hát mindíg tanul az ember! Ezt se tudtam idáig! Sötétségben éltem! Most már csak azt kellene megtudni hogy a számomra melyik a legkedvesebb gyújtótávolság! Mert addig nem érdemes élni.Biztos hogy a 28 mm a liebling? Nem a 27 mm? Mert nagyon nem mindegy. Fókusz, hol vagy!
Azta! És a helóták is fényképezhetnek vele?<#nyes>#nyes> Én speciel ledobnám ha nem is a Tajgetoszról, de legalább a Gellért-hegyrõl, a tervezõjével együtt.Szegény ember! Már aki ezzel akar komolyan fényképezni.
a gép spártai kialakítása és a szocióriport/streetfotósok számára legkedvesebb gyújtótávolság egyértelmûvé teszi a célját és a vásárlói kört, nagyon sok profi fotós várja külföldi fórumokon ezt a kis csodát, ami barátjuk lehet olyan fotótémák megörökítésénel, ahol az slr/dslr csak hátrány; távmérõs gépre - fõleg, ha digitásis - keveseknek van pénze), mondhatni, ez lesz a szegény ember Leica-ja...
Az meg csakis az optika tulajdonsága.
Igaz hogy egy fényképezõgépnek nem lázadni kell hanem lehetõséget biztosítani a fényképezéshez. Ez a csodagép csak azt a lehetõséget szûkíti le de nagyon. Aki ezzel akar fényképezni ráadásul ilyen árért annak úgy kell.
De ami azt illeti a fentiekben megfogalmazottakal nem áll szándékomban ellent mondani, ez az "igénytelen" rövid idõ alatt kivitelezhetõ külsõ véleményem szerint túlságosan is direkt van így elkövetve...
Magamból kiindúlva én mindíg is jóhumorú ember voltam és élveztem mindíg is a polgárpukkasztást, a lázadást...
Ezért engem ez a gép valamelyest együttérzésemet váltja ki...
Meleg szívvel fogadom azokat a dolgokat, melyek kívülrõl teljesen mást mutatnak és mások számára, szánalmat, undort, lenézést vált ki.
Ezek az alapvetõ szánalmas emberi tulajdonságok elleni sajátos lázadást, széles vállal, nagy mellel bazsajog azoknak az embereknek a pofályába, akik fele annyit nem érnek mint aminek látszanak, láttszani akarnak. Szól a bölcselet az emberiség legnagyobb üzlete lenne, ha az embereket megvennénk annyiért amennyit érnek, és eladnánk öket annyiért amennyit hisznek magukról...
A szememben így máris gyönyörû ez a gép, számomra pontosan a fentiekben kifelyezett lázadó kis pikantériája van...
Figyelemmel követem képességeit...és ha valóban versenyképes képeket csinál a maga módján akkor részemrõl kivívta elismerését és az is lehet hogy beruházok rá...
Mondhatni laigus vagyok ebbõl a szempontból, csak próbálom mûszaki fejjel nézni a dolgot és logikusan átgondolni...így felmerült bennem a kérdés ezzel a réteges képérzékelési móddal kapcsolatban: még mindíg jelen van a kromatikus abberáció és a színzaj?
Sztem sem lesz sikeres, bár ki tudja, ha elég olcsó...
szerintem nem lesz az igazi, de jah, majd az idõ eldönti 😊
nem sikersztorinak szánták, hanem profiknak
aki profi fotós, az nem vesz ilyet, mert minek, ott van neki a méretben is nagyobb gép.
épp ezért nagy iránta világszerte a profik között az érdeklõdés, bizonyos helyzetekben ez a méret, minõség és konzervatív külsõ elõny
aki meg megapixel- és csilivili kompaktgépbuzi, annak nem fog tetszeni a kinézete, és fix optika.
nem is plázapatkányoknak szánták, hanem riportereknek, streetfotósoknak
az a kevés ember, aki megveszi, nem fogja kitermelni a hatalmas nyereséget.
ezt majd az idõ eldönti, egyelõre nagyon sokan várják
Ki várta?
na pont ezért nem lesz szerintem sikersztori.
aki profi fotós, az nem vesz ilyet, mert minek, ott van neki a méretben is nagyobb gép.
aki meg megapixel- és csilivili kompaktgépbuzi, annak nem fog tetszeni a kinézete, és fix optika.
az a kevés ember, aki megveszi, nem fogja kitermelni a hatalmas nyereséget.
szerintem