36
 • NessieGraf
  #36
  Ahogy nézem a mobil designerek régóta szabadságon vannak. Mert egyik teló kinézete rondább és igénytelenebb, mint a másiké.

  Csak egy ötletként említem, én a telefonomat telefonálásra, netes üzeneteim elérésére (beleértve a gyors üzenetváltást és a hangos üzenetváltást is - neten keresztül) szeretném használni.

  A Windows mobiltól nem tudom mit vártak. Maga a Windows pont olyan, mint a mobilja: lassú, gyenge és drága. Kár, hogy nem telefonnal kezdte. Már egész jó oprendszerek lehetnének a gépeken...
 • asysoft
  #35
  Mi a helyzet a Bluetooth-szal? Megjelenésekor úgy olvastam, hogy csak headsetekkel, kihangosítókkal használható (A2DP-t sem támogatja), s a mostani gyors keresgetés sem vezetett más eredményre. Ez valahogy hihetetlen számomra... Tényleg ennyire korlátozott lenne?
 • Tinman #34
  Fanboy

  Megértelek, mert !SZÉP!, elegáns az iPhone, de ha már divatteló, akkor sajna inkább igaz az apple cuccokra a "divat" jelző, mint a Nokia N95 vagy N82-re.

  Tessék ilyen egy N82 -történetesen pont ilyen az enyém is-, QRVA RONDA, egy iszonyat!
  Egyszerűen látni rajta, hogy évek óta a designerek u.a.-ok, szerencsére az elektronikai mérnökök úgy fest gyakran cserélődnek, vagy továbbképzésre járnak :-D
  Symbian alatt term. futkos az Opera is. PC is az egyik legkomolyabb/biztonságosabb browserek közé tartozik és Symbian alatt sincs ez másként.
 • Su0my
  #33
  igen, a pévasnom szumiul olvasnomot jelent xD
 • Su0my
  #32
  "-mp3 lejátszót
  -jó minőségben fotografáló digigépe
  -gps-t mert sajnos én szeretem és eddig sokat/sokszor segített
  -laptopot sem kell azért cipelnem mert kell egy fájl vagy email"

  iPHONE a GPS-t Európában kivéve tudja ezt

  de aki lentebb hozzászólt: sakkot is. kalendárt is.

  a mondanivalóm lényege:

  én nem szeretem a nokiát, mert 3 éve ugyanazokat a telókat adja ki, itt ezt elvéve, ott azt hozzáadva, ugyanavval a béna külsővel (nem feltétlen szépségre, mindennapi használatra~kézreállásra gondolva). azért, mert valaki kidob egy szép telefont, azért az ne legyen már rögtön majomfon. a másik: tök jó, hogy ennyi mindent tud pl az N95: csak azért vegyük már észre, hogy amit tényleg használunk is minden nap, azt tudja az iPHONE is legalább ugyanúgy. ráadásul az oprendszere... jó, SZERINTEM jó pár kört ráver a symbianra. de aki próbálta, tudja mire gondolok.

  u.i.: netezni meg telefonról csak ehhez hasonló nagy kijelzővel érdemes szerintem. ebben persze nem egyedi az iPHONE, viszont a Safari messze az egyik legjobb mobilos böngésző-még ha egyes bővítményeket nem is kezel:P


  fanboyozzatok, de ez így van.
 • Su0my
  #31
  "Kedvencem amikor divatból fikázzák a divatból ájfónt fikázó fikázókat, idióta érvekkel"

  Na ezt így nap vége-fele félig lehunyt szemmel 3x el kellett pévasnom, hogy megértsem:)

  De akkor is hülyeség;)
 • who am I 7
  #30
  szumy kemény...nem hagyja magát :D és a hülyeségeit.Kár vele vesződni, szerintem hagyd :) Kedvencem amikor divatból fikázzák a divatból ájfónt fikázó fikázókat, idióta érvekkel Nagy az állatkert, na meg a kerítés is kicsi
  Elég jó kis teló az n82...
 • Tinman #29
  He-he.
  Most olvasom, hogy gyak. u.a. írtad, te is mint én.
  Sorry az ismétlésért, de akkor is jó meglátás.
  Várom az olyan telókat amiben ezen felül még svájci bicska és öngyújtó is lesz.
  Egy ilyennel már bátran mehetek egy lakatlan szigetre.
 • Tinman #28
  Azért a gagyi java gaming és az N-Gage között erősen nagy különbségek vannak ám.
  N-Gage-en majdnem NDS grafika szintű KOMOLY játékok találhatóak (Sims Bust in Out, Pathway to Glory, Ghost Recon is nagyon ász volt, Tomb Raider stb. ), sokszor 3D-ben, míg a javas gamek nagy része C64 szintet idéz.
 • Tinman #27
  "tök felesleges pl a GPS, meg a wifis helymeghatározó is, aki nem tud térképen elboldogulni"

  Kész vagy. Tudod mekkora élvezet, hogy nem kell magammal vinnem:

  -mp3 lejátszót
  -jó minőségben fotografáló digigépe
  -gps-t mert sajnos én szeretem és eddig sokat/sokszor segített
  -laptopot sem kell azért cipelnem mert kell egy fájl vagy email

  Ezt mind 1 telefonba, ami elfér a zsebembe. Játszani rendszeresen szoktam, ha várakoznom kell... várakozni meg kell, sokat.
  N82-ömet sem vagizásért vettem... N-Gage telót cseréltem le erre, azzal meg mindent lehetett csak menőzni nem ^^
  Gondolom vágod, hogy nem érdekel a külső, csak a BELBECS érdekel semmi más!
 • Sir Quno Jedi
  #26
  Az okosteló lényege, hoyg teló méretű és közel notebook tudású. Ez elfér az ember sebében, vagy autós táskájában és mivel az ember úgyis kénytelen magával hurcolni a mobiljá, így egy csapásra veeléd van minden (pl. a navigáció). Külön hordozható kütyük meg vagy veled vannak, vagy sem! Hiába lehetne magammal cipelnem a fényképezőgépemet (azt akkor viszem, ha FÉNYKÉPEZNI akarok jó minőségben), a navigációmat, a notebook/laptop-omat, vagy a kézi konzolomat, az MP3-MP4 lejátszómat és a csúcsmodern telefonomat, DE NEM VAGYOK málhás szamár. Egy telefonnál nagyobb dolgot nem fogok folyamatosan magammal cipelni, még a strandra, vagy a WC-re is, viszont a telómat igen, mert melóm miatt kénytelen vagyok.
 • arrakistor
  #25
  Ez ok. De minek venne bárki is (több-) százezer forintos "okos"telót, amikor a 4-5 évvel ezelőtt kiadott telókon
  (pl.: az én Motorolám, ami akkor volt akciósan 15e Ft)
  gyakorlatilag 5.000 Ft -ért (plusz előfizetési díj: havi 2.000 Ft)ugyanazt a szolgáltatást kapja?
  Java (J2ME) már ezeken a telefonokon is van. CLCD 1.0-t is tudják, és a 4 évvel ezelőttiek kivétel nélkül a MIDP2.0-t is tudják.

  Azóta nem változott a telefonokon használható JAVA szabvány és az ilyen, már ne is haradudjatok, de _mutáns_ telefonos oprendszereket, mint :
  - Symbian,
  - Android, és főleg
  - Windows Mobile
  amik talán típusonként inkompatibilisek egymással, tehát típus-specifikusak,
  nos ezeket nem szívesen használom.

  Az 5.000 forint reálértékű 4 éves MOTOROLA-mon én máig ugyanúgy GTALKozok, Google Maps-ezek, Mini Opera 4.0-ezek, távvezérléssel vezérlem az otthoni PC-met, játszok, MP3 lejátszónak, és diktafonnak használom, mint a mai 100e
  Ft-os ún. "okos" telókat, amikben van esetleg egy kamera, és több szín (mint 65ezer) nos ez speciel nekem nem ér meg -legkevesebb- 95ezer Ft többletet,
  mert ha fotózni akarok akkor veszek egy _minőségi_ (kamerás)fotómasinát,
  ha pedig több színt akarok, akkor leülök a PC-m elé (és próbálok különbséget tenni a 65ezer és a 16millió szín között :))

  Nos ha ennél többet tudó , és kicsi (telefonméretű) mobil eszközre volna szükségem, és persze ha lehetne is kapni, valamint árban is jó volna,
  akkor elgondolkodnék pl.: egy OQO-n, vagy egy Sony VAIO VGN-UX50-en, vagy egy Samsung Q2, vagy egy ASUS R2H-n stb... melyeken komplett XP-t vagy linuxot lehet futtatni és megkímélem magam az inkomatibilitástól. Nem beszélve hogy árban pedig nem sok többletet jelent az ún. okos-telefonokhoz képest, főleg nem annak, aki egyébként is megteheti hogy ilyet vegyen.
 • Sir Quno Jedi
  #24
  Nem tom. A Mobil Windóz tényleg nem kényelmes, nem gyors és nem csilivili (lehet nem is stabil), de valóban van rá MINDEN ingyen és kényelmesen programozható. Aki szerint meg a GPS telón faszság, az totál hülye, vagy még kisiskolás. Számtalanszor húzott ki az IGO a telómon a szarból...
 • fade2black
  #23
  Mért gagyi ha vki az unott buszutak alkalmával ücsörgés helyett pl játszani akar? Nekem is fent van a mobilomon egy sakkprogram és ha ugy szottyan kedvem akkor előveszem és lejátszok pár partyt. Neked gagyi én meg élvezem.

  Nem vagyok üzletember de mindig nálam a mobil és benne a köv napi teendők listája. Cipeljen még egy notistáskát meg notit akinek 2anyja van: Nekem erre ott a mobil.
 • fade2black
  #22
  Párizsban voltunk a térkép enyhén nem használható, IGOs GPS amilyen faxán müködik MOon olyannyira volt fos ott(Ez mondjuk vszeg nem IGO hibája vmi 2002es iadás) és egy ilyen N82es Nokia aszem Garminivel mentett ki minket, tökéletesen müködött.
 • Su0my
  #21
  szerintem pl tök gagyi elképzelés, hogy valaki buszon 12432134 játék közül akar épp valamit játszani minden áldott nap. a reális az, hogy telefon/sms-ezés mellett ha heti 1x rámegy a felhasználó egy játékra, max 2 percig. szervezőfunkciók meg pff.. notebook? és ne jöjjön nekem senki avval, hogy jaj de akkor azt cipelni meg brühühü: akkor nem üzletemberek vagyunk, csak hülyegyerekek, akik játszogatunk a telefonunkkal..
 • Su0my
  #20
  az a baj, hogy úgy üvöltözitek az igazságot, hogy szerintem képeken kívül nem is láttatok ilyen telót:)

  a másik meg, hogy nem avval tette magasra a lécet az APPLE, hogy minden hülyegyerekjátékot belezsúfolt a telefonba (szerintem tök felesleges pl a GPS, meg a wifis helymeghatározó is, aki nem tud térképen elboldogulni... hogy is van a mondás? aki hülye, ha... tévedjen el!), hanem kezelhetőségben (ami az igazán fontos egy telefon szempontjából), abban egészen újat alkotott. szutyok sms--na az gáz, ja, valamennyire javították.. de nekem kb ennyi kifogásom van ellene. az, hogy szép, hogy csillivilli kijelző/felhasználói felület: mondanám, hogy bónusz, de ha nem a szar nokiákhoz lennénk szokva, tök alapnak kéne lennie. mindig mosolygok, amikor valaki feszes háttal rántja ki a zsebéből az n95-ösét és tartja minél messzebb magától, hogy jól lássa mindenki.. ja és akkor az iPHONE-osok akarnak villantani :) mindegy, nem értem én már az 'embereket'..
 • Tinman #19
  Gagyi a Symbian? Szerinted.
  5 évig hajtottam egy Nokia S60-as telót... a C64 emulátortól egészen a smartmoive programig bezárólag, mindenre használtam. Tényleg mindenre!
  Én már 5 éve MP3-at hallgattam kiváló minőségben, állítható hangképekkel a telefonomon úgy, hogy közben a NES emulátorral Bombermant játszottam... jössz itt az Apple divattelefonnal...pfff, szart se tud, amit másik készülékek ne tudnának.

  Ja, érintőképernyő... és az miért jó nekem? Erősen aktív smartphone használó vagyok, szerinted mi bírja tovább:
  a, gombok
  b, érintőképernyő.

  Segítek: Gombok.

  Ezer éve van egy Palm M515-ös PDA-m, gyakorlatilag 1.5 évente érintőképernyőt kell benne cserélni. Remek.
  Van egy Garmin GPS-es, melyen Windows Mobile van, na az lassú!
  Bármit csak WM ne. És a lassúság még hagyj ám, ha a GPS funkciót nem használom akkor is az a tapasztalat jön le, hogy NEM túl stabil rendszer, plusz nehézkes a bővítése, a kompatibilitása szintén felejtős.
 • Tinman #18
  Terminál tesztet pl olvastad?
  Nem. Tesztelted? Nem.
  Akkor meg mit beszélsz?

  A Samsung okostelefonjának van egyedül szebb/jobb/élesebb képe a piacon.
  A terminal tesztben, a N82 beépített kamerája, úgy verte el a 7 MP-es Olympus 35 ezres digigépet mint a szar. Jó reggelt.
 • Darth Sith
  #17
  "Annak ellenére, hogy számos ellenzője is akad az iPhone-nak, csakúgy mint az Apple hype-nak általában, tagadhatatlan, hogy az MP3-lejátszók után a telefonok esetében is magasra tették a lécet Steve Jobs kollégái"
  mivel is? mit tud amit egy PDA nem? mit tud amivel kiszoríthatná a Winmobile-t? a win mobile rendkívül jól konfigurálható, és kb korlátlan mennyiségü szoftver áll hozzá rendelkezésre, mivel évek óta fejlesztenek alá, és ezek nagyrésze freeware. Milyen technológiai újdonságokat tud felmutatni az apple amelyek olyan mértéküek h kiszorítanák a wm-t?
 • Tinman #16
  Kösz srácok!

  Olyan qrva intelligensen megfogalmaztátok, hogy szerintetek miért nincs igazam...grat!
  Komolyan mondom, kár belétek a szó...
 • asysoft
  #15
  Már kijött az SDK? Akkor már SmartPhone:) Csak kicsit furcsa volt megjelenésekor olvasni, hogy egy olyan készüléket, amely bővíthetőséget tekintve egy 20 ezres "mezei" mobil mögött van, folyamatosan SP-ként emlegetnek...:)
 • Su0my
  #14
  gratulálok ismét megjött a sosemláttamapplecuccot de jajdedivatfikázni sutyerákok hangja :)

  szóval: igaz, 'csöppet' megkésve, de már kiadta az APPLE az iPHONE-jához az SDK-t.

  akksival meg baj nincs, hacsak nem wifizel és mp3-mazol egyszerre 24/7.

  "Az iphone nem más mint egy szarul koppintott, elcseszett PDA. Még lopni se tud rendesen az apple. ~~"

  nemtom, ez előtt gondolkodtál-e?:)

  iPOD Touch-ot, ha gondolkodtál volna azelőtt, mielőtt megszólaltál, rájöhettél volna, azért ajánlom kipróbálásra, mert gyorsaságban, kezelésben szinte tök ugyanaz, mint az iPHONE.

  mitől smartphone?:) mp3/videjóó lejátszás.wifi.bővíthető oprendszer.helymeghatározás(USA-ban wifi hot spotok alapján-EU-ra is tervezik megcsinálni a térképet:hiszem, ha látom).fényképező(lehető legfeleslegesebb dolog a GPS mellett a telefonokban)-van hozzá egy nem hivatalos videófelvevő kiegészítés, eléggé alfás változatú, de idővel.. .. .. :)

  amúgy ha apple koppint, akkor hogy is van az, hogy még a szutykos nokiátok is vért hugyozott, hogy csináljon egy érintésvezérlést 100%-osan támogató symbiant, majd egy erősen iPHONE-ra hajazó telefonkoncepciót?:) ja tudom már.. biztos az apple ellopta tőlük az egészet csak gyorsabban kidobták, hogy ők legyenek a divatosak..

  persze gáz a kihagyott 3G, az alapból fapados konfiguráció (úgy értem, egy éve..), a nem cserélhető akksi, de azóta már eltelt idő, kíváncsi vagyok iPHONE2-re mi lesz a divatfika:))

  el kellene ismerni, az APPLE igenis jó dolgokat csinál. szar emberek is veszik, ez is igaz, attól még jók.
 • baca01
  #13
  aha és bír max 5-6 órát az a frankó telefon 1 töltéssel!
  így aztán tényleg mobil készüólék hogy fél naponta dughatom rá a hálózatra tölteni:P
  nokia rulZ
 • GregSB
  #12
  Hát ja, annyira szar hogy rögtön kiharapott 6,5%-ot a piacból :)

  Programok meg most fognak rá jönni, heteken belül kiadják az SDK-t.
 • chronos75
  #11
  akkumulátort tervezzenek 10x ekkora kapacitással és akkor használható lesz ez a böszmeség amit mobil windóznak hívunk...

 • asysoft
  #10
  Néhány gondolat:
  -iPhone mitől Smartphone? Még programot sem lehet rá telepíteni jelenleg (a hackerkedős mókát most ne vegyük ide, vásárlók elenyésző hányada szórakozhat ilyennel).
  -Palm magának köszönheti, 2005 óta képtelen normális készüléket kihozni, az OS6-ról nem is beszélve...
  -Windows Mobile Smartphoneok valóban körülményesen kezelhetőek, remélem az iPhone hatására végre terveznek valami jól használható UI-t, akkor talán elgondolkozom a legközelebbi mobilvásárláskor egy WM-powered device-on...
 • virs lee
  #9
  Az iphone nem más mint egy szarul koppintott, elcseszett PDA. Még lopni se tud rendesen az apple. ~~
 • virs lee
  #8
  Így van, PDA rlz.
 • crisztof
  #7
  Az iPOD Touch nem mobiltelefon. Az újabb N szériás nokiák tényleg gyorsak, lehet nem anyira mint az iPHONE, de ha már a bővíthetőség is bejön mint szempont akkor az iPHONE elvérzik a symbianos nokiákkal, vagy wm-os okostelefonokkal szemben.
 • Su0my
  #6
  "és mindehez olyan gyors menürendszer, amilyet még nem nagyon látott a piac"

  oops megint kicsit sok külön hozzászólás, de legfeljebb kapok még 1-2 jó kis büntipontot... szóval... fogtál már a kezedben iPHONE-t? vagy iPOD Touch-ot?:) szerintem nem nagyon ;)
 • Su0my
  #5
  u.i.:

  "olyan 5MP-es fényképezőgép, ami már magában 30 ezret megér"

  hát ezt nagyon benézted, öregem ;) ilyet kitennének egy külön készülékbe, 100 forintos boltban is 80-ért árulnák! xD
 • Su0my
  #4
  egyetértek az idiota nokiás megfogalmazással:)
 • Su0my
  #3
  na akkor egy harmadik szemszög: szerintem a symbian nagyon gagyi (úgy általában én nem szeretem a nokiákat). a windows mobile-al kevesebb dolgom volt, jelenlegi formájában (hangsúlyozom: bővítések nélkül) ez sem túl használható, komoly fordulat a WM-től lehet (bár 6.1 kezelőfelülete sokat javult-teljesítményben viszont... - ha kijönne az LG WM6.1-es érintőképernyős telefonja, na akkor még adnék esélyt neki). Szóval én az iPHONE-ra tenném a voksom :) RIM készüléket meg nem láttam:de nem is szeretnék:)
 • Rolesz
  #2
  Idóta Nokia-s :D PDA-telefon powa(4* lenyomja a szar Nokiádat akármelyiket):D!!
 • Tinman #1
  "az első helyen a Nokia áll toronymagasan 53%-kal"

  Nem véletlenül. Lsd pl. N82, ami lassan 100 alatt elérhető és amit belesűrítettek az nem gyenge: -wifi, mp3, rádió, GPS navigáció hangokkal, olyan 5MP-es fényképezőgép, ami már magában 30 ezret megér, vaku, full N-gage játék kompatibilitás, TV kimenet, alapból 2 GB microSD kártya, 30 FPS-el rögzít mpeg4 videot, giroszkóp, és mindehez olyan gyors menürendszer, amilyet még nem nagyon látott a piac. BEST!