Penumbra: Black Plague
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
----------------SPOILER-------------------------
Aki az elõbbit olvasta (ha olvassa még valaki olyan aki még nem játszott a játékkal) akkor a kis kukit nem találni de viszont betudtam jutni a menedékbe csak marhára verem a hátsóm a földhöz, mivel nem tudom a továbbiakat. Lehet még is rossz ötlet volt a kiscsávótól elfutni? 😄
---------------SPOILER OFF--------------------------
Köszönöm az infót. Amnesia címû alkotást már ajánlották nekem, de akkor nem fogott meg, lehet ez után máshogy állok az ilyen játékokhoz. 😄 Soma. 😄 Érdekes nevek de utána nézek. 😄
A fejlesztõk új játékai:
Amnesia: The Dark Descent
Amnesia: A machine for pigs
Soma (jövõre)
-------------------------------SPOILER-------------------------------------
Elakadtam. Ott tartok, mikor az áramszekrénybõl kitépem a drótot. Aztán bementem abba a szobába, ahol a fecskendõt, fájdalomcsillapítót találtam. Ez eddig rendben is van. De jött a kis faszi (elsõre meghaltam) aztán csodák csodájára ismét berezeltem amint mögém került a csupasz golyójával és elkezdtem rohanni. Visszarohantam abba a helyiségbe ahol van az biztonsági záras ajtó (azt következtettem ki hogy középre valami tût, mégpedig a kis faszi vérébe áztatott tût kell belenyomni). Ez eddig oké. Visszamentem ahol kergetett a csupasz kisfaszi és nem találtam sehol. (forduló pont , itt már én üldöztem. 😄 ) Az a nagy gond hogy amit eddig bejártam körbejártam hátha bújócskázni akar velem. (fagyasztó helyiség, ital automata, döglött doki). Sajnos nem így volt. Most csak járkálok mint egy szellem a kis téglalap alakú faszit keresvén. Valaki tudna segíteni?
----------------------------SPOILER OFF-------------------------------
Hehe. Olvastam pár hozzászólással lejjebb, hogy a harmadik rész nem lett olyan jó. Na de én kíváncsi vagyok rá azért. 😄
Ui: Valaki nem tudja hogy eme "csapat" /"gyártó" vagy nemtudom minek hívjam õket, csinálnak még ehhez hasonló játékokat, vagy csináltak? Mert úgy tudom ez a trilógia már trilógia marad. 😄

Minden ugyanaz másképpen.
Amúgy vélemény errõl a játékról:
"Ahogy végére értem az elsõ résznek, máris folytattam, folytatnom kellett a sorozatot, nem akartam várni, nagyon kíváncsivá tett a befejezés.És az egész történet nagyon érdekelt.Hogy miért ilyenek ezek a kutyák, mi történt a bányával, mi történt az apánkkal (fõhõs apájával), mi okozta ezt az elnéptelenedést és a tragédiákat.Ezekre a kérdésekre választ is kaptam a Black Plague-ban.
Ezúttal azért egy kicsit könnyebbé vált a dolog, az új ellenségek elõl könnyen el lehetett menekülni, a puzzle-k, feladványok is sokkal egyszerûbbek voltak.
A játék maga sem volt annyira sötét, mint az elõdje, majdnem minden meg volt világítva.De ettõl függetlenül még félelemben tudott tartani.A bennünk lakozó másik "lélek" szivatásai ütöttek még nagyot.De az új ellenek is eléggé félelemkeltõek voltak..
A mentések tökéletesen lettek megoldva.Nagyon jól összekötötték a mentési rendszert a játék világával.Így igazából nincs is az egésznek olyan lehetetlen, gépies hatása.Amikor mentünk, eltávozunk egy másik világba és ezt így is magyarázza.
A grafika szerintem tökéletes ehhez a mûfajhoz (kaland, túlélõ horror), néhány helyen meg különösen szép is (pl. könyvtár).
A hangok vérprofik lettek, nagyon hatásosak és teljesen feldobják a játékot.Igazából nélkülük nem is igazán nevezhetnénk horrornak ezt a játékot.
Negatívumok:
-volt egy kis rész, amit untam
-világosabb az elõzõ epizódnál
-kevésbé érdekes feladványok vannak a játékban
-rövid
Pozitívumok:
-hangulat, félelemkeltés (van , amikor sokkal hangulatosabb, mint az elõzõ rész)
-a sztori (rengeteg minden kiderül, kb. beigazolódott a sejtésem a rejtéllyel kapcsolatban)
-nagyon jó kezdés
-az álomvilág, hallucinációk
-hangok, zenék
-mentési rendszer
-az új szereplõ a "fejünkben"
-mûtárgy gyûjtögetés (bár hasztalan)
-grafika
-érdekes végjáték
Értékelés:95%
Talán egy fokkal jobb volt az elõzõnél, viszont így is nehezen adtam meg a 95-öt.De végülis, mindegy. <#smile>#smile>"
Az elõzõt 94-re értékeltem...
Qwerty4
i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, MSI RTX2080 TI 11GB GDDR6 GAMING X TRIO, LG 27GL850-B, Oculus Rift S, PS4 Pro, Nintendo Switch PSN: SandmanDreamLord
Néhol sokkal jobb, néhol pedig kevésbé jó.De összesítve talán egy hajszállal jobban bejött, mint az elsõ rész.<#smile>#smile>
Jöhet is a befejezõ rész (ha az).
Qwerty4
Nem is tudom, hogy maradhatott ki eddig nekem ez a sorozat.
Elbújhatnak e mellett a sok "szuperszónikus" Crysis és hasonló agyonhypolt tucat játékmenettel és grafikával rendelkezõ szemetek...
(Most vagyok túl egy álom részen, ez is szenzációs volt.)
Qwerty4
szerintem a PC-re kiadott legszaratósabb játék ez...
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Qwerty4
A penumbra Black Plague részét nyomom, de van egy kis gondom. A játékban éppen egy ajtót nyitottam ki egy retinakóddal / levágott fej / és egy ujjnyomkódolóval / levágott kéz /, majd amikor belépek az ajtón, töltés, és kifagy a játék. Hibaüzenet A Penumbra.exe hibát érzékel. A játékom gyári. Ha valakinek van már ezen ajtón túli mentése, azt kérem linkelje be ide, vagy küldje el a [email protected] címre, Segítségeteket elõre is köszönöm!!!
Fákjúal!
Remélem még járnak páran ide. 😄
Másnak nem volt olyan gondja, hogy a 2 vagy 3 logo után 2 fehér téglalap bejött és utána kidob a desktop-ra bármiféle hibaüzenet nélkül... :F
Gigabyte GA-H87-HD3, Intel Core i5 4670, 8GB Corsair DDR3 Vengeance LP, MSI GTX 1070 8GB Armor OC Edition, 120GB Samsung 840 Basic, 500W Corsair BS, NZXT Phantom 410 Black, Dell U2312HM
látom majd fél éve nem járt erre senki, de remélem azért még valaki olvassa ezeket a sorokat... 😊
az a problémám van, hogy elkadtam és ezen a végigjátszás sem segített 😞
még valahol az elején járok, az a feladat hogy vérmintát kell venni a halott orvostól csak elõtte a tût meg kell tisztítani az alkohollal
na most meg is van a tû és az alkohol is de hogy hogyan tisztítsam meg vele, na arra még nem jöttem rá 😞
gondolom valahova ki kellene pakolni... de hát sanszom sincs, nem tudom mi lehet a megoldás 😞
http://cdgalaxis.hu/PC/16038/penumbra-athology.html
boldog karácsonyt xD
i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, MSI RTX2080 TI 11GB GDDR6 GAMING X TRIO, LG 27GL850-B, Oculus Rift S, PS4 Pro, Nintendo Switch PSN: SandmanDreamLord
ASUS Z170 Pro Gaming,Intel i7 6700k,MSI GTX 1080 Gaming X,Corsair 16GB DDR4 3000Mhz PSN: Uncle_zzEN
ASUS Z170 Pro Gaming,Intel i7 6700k,MSI GTX 1080 Gaming X,Corsair 16GB DDR4 3000Mhz PSN: Uncle_zzEN
Hol keressem?
Bajban vagyok! a VII résznél járok, ahol pirosan égõ lámpákat kell lekapcsolgatni, hogy kinyíljon az ajtó. 3 ilyen ajtón kell továbbmenni. kettõn már túl vagyok, de a 3. résznél annyira fagy a gépem, hogy egyszerûen nem tudom végigcsinálni. ha valakinek lenne onnan 1 mentése
nagyon megköszönném.
Magyarítás pedig nem is lesz külön, mivel a CD Projekt adja ki itthon.