102
  • angol
    #102
    jaj de nagyon ügyes kisfiú vagy anyuka biztosan mindennap megsimogatja okos kis buksidat
  • birdo #101
    Hihi
    Javítócsomag nélkül is leáll a vistám.
  • Tinman #100
    "Hogy í vírusírtók lassítják a gépet? Melyiket?"

    Nav. Mind. ^^
  • Skyline
    #99
    Nempuhán elkanyarodás van a témában:)))))
    A vírusírtókról meg annyit: Aki úgyhasználja hogy felteszi,elleőrzi a gépet leszedi,1 hónap mulva újrafelteszi...Az esetek 50-60%ban késő a vírus után telepíteni a vírusírtót...
    Egyébként nállllam fent van nod32 normálisan bekonfigurálva (hoppá lehet hogy alapállapotban egy rakás okosság nincs bekapcsolva úgymint pl veszélyes vírusok keresése?:) ),és mellé van csaparintva egy Avg Antispyware....Havonta lefuttatom őket 1szer amúgy egészhónapban szinte meg se nyikkannak...Nod általában nem talál semmit a havi keresésnél,néha egy két letöltés után fgyelmeztet...Antispyware futtatása nod udán gyakran talál jelentéktelen szarokat amiket a nod nem lát meg...Lazán leírtja őket..
    Lassan 15 éve baxom a rezet a gépek elött,de eddig ennyi idő alatt 3szor történt olyan hogy vírus miatt nagypucolást kellett rendeznem,ebből 2 olyan volt hogy felkészülten ért de nemtudtam mit tenni ellene (cracks.am rlz:) 1szer meg reklámostul beugrott külföldi warezen és nemvolt fenn semmi írtó friss rendszer miatt...
    Hogy í vírusírtók lassítják a gépet? Melyiket? Mert nállam atttól hogy fennvan a nod meg az antisypware,ugyanúgy kb 30-al fut a crysis,ugyanannyi idő dvd-t írni,másolni,videót vágni,tömöríteni...
    Ezen spórolni annak aki nem agyigtűzfalazott rooter mögött ül,nem sok értelme van,de mehet a mese hogy csakúgy rá van kötve a szgép a netre mindenfélre rooter-tűzfal-vírusírtó nélkül de még soha semmi nem volt...Nem...Komoy vírus nem volt....de ettől még kis szarok amiket nem minden vírusírtó talál meg biza hemzsegnek,és ha gebaszt lassítást nem is csiálnak néha idegesítőek tudnak lenni..:)
  • szvini
    #98
    öhöm, lehet nem használatos arra felé ez a szó: cukkoltalak = kötekedtem, incselkedtem vagy húzom az agyad :)
  • szvini
    #97
    nehogy válaszolj, a szálkás beszólásomra, csak cukkoltalak :D,
  • szvini
    #96
    hát gratulálok a mai munkádhoz :D, nem nagy show amugy, de most köcsög vagyok mert beléd kötök, de itt már nem az a téma hogy sp1, krekk és pornó :D, hanem hogy vírus vagy nem vírus.
    Ergó, nincs az az átlag juzer aki egyszer az életben nem megy pornó oldalra, legyen az fiú vagy lány. Sztem elég kis százaléka az embereknek, aki egyszer sem ment még pornó oldalra, még ha nem is önszántából.

    Ari te meg a szálkás hülyeségeidet hagyad már, én is edzek, nem kell félni, az IQ-t is szálkásítod (ezt nem lehetett kihagyni).

    Na jolvan most már, mindenki mindent ír itt nem lehet igazságot tenni, és a mai napon még csak jóformán ezt az egy forumot néztem :D:D, elegem volt , elmentem.
  • Ari18
    #95
    Persze,hogy tudom, csak így jött le az egész de már tárgytalan.
  • Tinman #94
    "Ember ekkora sületlenségeket ne állítsál már... Nem a klienstől függ, hogy kapsz e trójait vagy mást."

    Thunderbird biztonsági réseinek száma, elenyésző az Outlook szarhoz képest. Ezt már itt bebuktad.

    "Mellesleg a Vista Windows Mail progija nagyon jó, nincs szükség Outlookra se."
    Vistát majd akkor használok, ha használható lesz.

    "Nem beszélcve arról, hogy a NOD minden bejövő levelet ellenőriz... 1 évi Vista használat alatt mail-be még nem kaptam vírust..."
    16 éve van saját PC eddig nem, hogy emailbe, de SEHOGY nem kaptam még a SAJÁT gépemre vírust.

    "Általánosságban a vírusírtókra igenis szükség van! Kaptam én már vírust híroldalról is..."
    Gay.hu?

    "Amugy meg nem hinném, hogy minden programot megveszel eredetiben, márpedig ott is előfordulhat vírusfertőzés, még eredeti release-ben is!"
    Ha egy picit is benne lennél a dolgok sűrűjében nem mondtál volna ilyet.
    A release-eket kismillióan ellenőrzik, ezer+1 programmal és azonnal telekürtölik vele a fórumokat, hogy xy release vírusos, Nod köpött, Avast jelzett stb.
    Aztán ha nagy a gáz a release-el akkor nuked. Jó reggelt...
  • szvini
    #93
    Su0my #81
    floatr #80

    Na itt a pont, ezt magyarázom én is.
    Ez a nem kell nekem semmi anti spy vírus irto a gépre, oylan mintha azt mondaná a bank, hogy eddig eccer sem törtek be, szedjük le az összes védelmet a páncélszekréynt haggyuk nyitva, ugy se jön ide senki. Na jó kicsit durva hasonlat, de azért jó póén:D:D:D
  • Tinman #92
    92-ben kaptam az első PC-m, hosszú évekig volt valami vírusírtó fent.
    Eddig kismillió vírussal/trójaival találkoztam a munkám során MÁSOK gépén, a sajátomon talált trójaiak/férgek/vírusok száma = NULLA.
  • szvini
    #91
    na igen, most ütötted meg a kérdést, mert ugyebár, én leáltalánosítottam a dolgot a vírusírtó terére (minden egy kalap alá vettem, ami nem teljesen igaz, ha názzüka fogalmakat), de ezen dolog alatt godnoltam én is iylen ad-aware meg hasonló hasznos takarító programokra, de azért mégis a vírus irtó felel elvileg a zöme iyeln rosszindulatú program eltávolításáért.
  • Tinman #90
    Az IT egészéhez jobban értesz? Lehet.

    Mai munkám:

    1.
    -FTP szerver beállítása SSH-n keresztül
    -levelező szerver beállítása szintúgy
    -jogok kiosztása
    2.
    -tervezői PC összeállítása nulláról Raid 10-el
    -kiszállítás, beüzemelés, Linux szerverhez beállítva.
    3.
    -irodai gép összeállítás, kiszállítás, beüzemelés, WLAN net konfig, megosztások stb.
    4.
    -WLAN szerelés nulláról, krimpelőfogó, dugók, ami kell.

    Ez csak a mai napom volt.

    Fogd/fogjátok már fel, hogy nem mindenki akkora kocka, hogy első dolga, ha hazaér leszedni a Vista SP1-es, crackel bajlódni, majd este pedó pornót gyűjteni.
    Ha hazaérek, tolok valami PC játékot, esetleg egy GW CMMORPG-t, leszedek egy zárt torrentoldalról valami jó kis sorozatot, közben SG, prohardver, index, youtube, webmail ÉS ENNYI!

    Érdekelne, hol a rákba kapok ezek közül trójait vagy vírust? SEHOL!
    Egy 3Com router mögött ülök, tűzfala van eddig gond nem volt.

    Kb. 2 havonta ha ráérek, átnézem az itthoni gépeket szinte mindig más, de általában 2-3 trójai és víruskeresővel. Eredmény = NULLA.
    Gyanús események = NULLA.

    Párom szintén erre a routerre kötött gépét 2 év alatt 0x kellett újratelepítenem, az enyémet meg azért, mert állandóan fejlesztek.
    A userek nagy százaléka, iwiw, javas chat, webmail, hírportálon kívül semmi másra nem használja a netet!
  • szvini
    #89
    nem általánosításra gondoltam, de nem volt kedvem külön külön válaszolgatni, hanem egyben leírtam és kész, tudod te nagyon jol mi vonatkozott rád abból amit irtam (csak kisebb része, a többi tényleg nem rád :) ), de ahogy látom te is jól, hogy mit irtam neked, és mi az amit nem neked szántam, bocsi hogy nagyon egy kalap alá vettelek a másik emberrel, ez nem volt szép tőlem :(.

    De azért, elfér egy vírusírtó a gépen, a NOD32 meg főleg nem az a memóraizabáló fajta, elég jól elműködik a háttérben, tudod jobb félni mint megijjedni, de hát te tudod. Én akkor is azon vagyok jobb egy alap biztonság, mégha nem is oldja meg a világbékét.
    De akkor sem értek egyet ezzel, "nincs vírusírtom, mert minek, vírusom sincs soha", most hagy ne mennyek bele megint.

    De a winampot csak példának szántam, nem feltétlen kell kárt okoznia attól hogy valamiben spyprogram van.


    "És hidd el ha nem töltesz le minden szart a netről amiről azt sem tudod , hogy micsoda akkor el kell lenned írtó nélkül is."
    Tudod néha ha valami ujat kell kipróbálni, valami tegyük fel nem tömeg prgoramot, megeshet hogy roszra esik a választás, de ez mondjuk elég kis esélyes, meg nem tudom mi neked a szar, na mindegy, ez már csak felhasználás meg igény kérdése, hogy ki mit használ.
  • Inquisitor
    #88
    Ez vicces, hogy "X ideig nem volt vírusírtom, és utána nem talált vírust az X vagy Y program".
    Ez nagyjából semmit nem bizonyít. Régi melóhelyemen naponta volt vírúskeresés (teljes) és frissítés. Aztán egyszer csak találni kezdett az írtó vírusokat olyan fileban, ami 15 hónapja ott hevert becsomagolva és elötte többszázszor volt scannelve.
    Ennyi erővel lehet volt fent tucat vírús, vagy akár egy halom bot és trojai ....
  • Ari18
    #87
    Tűzfal azért be van kapcsolva.Ha valami nagyon nagy gond lenne akkor jön a win reinstallt.
  • mcganyol
    #86
    vírusirtó nélkül ténykedni a neten kb olyan, mint biztonsági öv nélkül autózni. lehet. sőt lehet hogy évekig nem is lesz belőle bajod. de MINEK?? vagizásból, mert te tudsz vezetni ergo nem szenvedhetsz balesetet? grats. és még büszkének is lenni rá...

    remélem tűzfal nélkül is használod. akkor tök mindegy mennyire tudsz netezni, kb egy óra alatt tele lesz szarral a géped (vagy ha nem, azt KIZÁRÓLAG a net szolgáltatód adatszűrőjének köszönheted). az hogy te ezt nem veszed feltétlenül észre, az egy dolog.
  • tomcsa4
    #85
    2006-ban Észtországban volt terheléses bénítás (DOS), teljesen tönkretette az egész országot! A bankok több napra bezártak, teljesen megbénult az egész ország. Észtország az az állam, ahol nincs már papíralapú ügyintézés. Egyedül van ezzel a EUban. Először Oroszország-ot nézték bűnösnek, de semmi bizonyíték nem volt. A cél nem pénz ellopása volt, hanem a bénítás. Na, most képzeljétek el, ha egyszer a Ti gépeitek lenne zombigép, ami spammel (ez a dolga) és most kivételesen nem az Outlookból meg Freemailből szedve a mailcímeket, hanem egy konkrét intézmény ellen. A bénítás megvan, benneteket meg lenyomozhatnak. Akik felhasználják a gépeiteket erre a célra, azoknak 1 célja van: a kiszemelt intézmény (vagy ország) bénuljon meg. Hogy beneteket elkapnak, az mindegy már! Hát köszönöm, én nem kérek ebből. Sokkal egyszerűbb átlagember gépeit felhasználni, mint a sajátjukat spammelésre. És ez csak egy a sok finomság között.

    Amúgy Ari18, azt hogy véded ki, ha veszel egy magazint és a lemezmelléklete vírusos? Nagyon ritkán, de előfordul. Vagy ottvagy a szokásos, biztonságosnak vélt honlapodon, és megnézel egy képet online (nem töltöd le, elég csak megnézni a képet). Trójai fel, nem is veszed észre. Előfordulhat, nincs olyan, hogy soha.
  • Ari18
    #84
    OFF: Mivel most szálkásítok ezért 89kg vagyok
  • Su0my
    #83
    :) egyrészt akkor azt írd, másrészt meg biztos nagyon kemény vagy élőben 41 kilóddal szemüvegeddel..


    amúgy az egész vita tök felesleges, senki sem fog másra hallgatni jó magyar mentalitás szerint. éljetek boldogon a vrusirtó nélküli gépetekkel. röhögjetek azokon, akik felteszik. szerintem jobb az elővigyázatosság, igaz egy folyamatosan frissített windows ad egy alap védettséget, de sohasem lehet tudni. csá.
  • Ari18
    #82
    Nem akarok bannt kapni miattad és ezért visszafogom magam.
    Nem azt írtam, hogy folyamatosan,hanem hogy volt fent,tehát megnéztem van e vírusom.(hogy te is megértsed csak egy víruskeresésre tettem fel).És képzeld nem talált semmit.És akkor úgy döntöttem h számomra telejesen felesleges.
    Remélem felfogtad,hogy mit is akarok megértetni veled.
    És szerintem vegyél vissza magadból.Mert,lehet ha találkoznánk befognád a kis kocka pofád.Ennyi téma lezárva!!!!!!!!!!!!!!
  • Su0my
    #81
    "Képzeld el,volt fent a NOD32, de valahogy soha nem talált szemetet a gépen,akkor minek is legyen fent? csak lassítja."


    Ember, tényleg ideje lenne 68-as betűtípussal a homlokodra tetoválni a HÜLYE, vagy IDIOTA, vagy MAJOM szót.. Hogy miért? Gondolkodj...

    ...
    ...
    ...
    ...
    ...


    na jó, nem akarom leterhelni a túlfejlett agyad. szabad a gazda?:) miért nem talált a NOD32 semmit?:) mert arra írták basszus, hogy ne legyen szemét a gépeden te hét világ hatökre... ennyi erővel minek használjak gumit, ha 6 hónapon keresztül napi 3x voltam együtt a csajommal és nem volt belőle kölök..
  • floatr
    #80
    Megjegyzem énsem használok vírusírtó/kereső cuccost Ubuntu-hoz

    Najó, szvsz, jobb félni, mint pofára esni de qvanagyot. Aki lusta arra h alapvető biztonsági szoftvereket telepítsen, az ne csodálkozzon, ha a szolgáltatója egy szép napon kirakja a hálózatból, mer folyamatosan spammel/behtolásokat kísérel meg/stb...
    Aki képes azt kijelenteni, hogy ő márpedig kellően elővigyázatos használat mellett sose lesz vírusos, az vak. Mégpedig azért, mert nem képes belátni azt, hogy az ő gépe is áldozat lehet -- mégha qvaokos is -- mert vagy vét egyszer egy hibát, amit észre sem vesz, vagy egyszerűen mások még qvaokosabbak voltak. Igen sok ember nagyot csodálkozna, ha tudná hogy mien hullaismeretlen trójaik/rootkitek lapulnak a gépén, aminek a révén önként és dalolva csatlakozott egy fasza zombi network-höz.

    Nem mondom h egy nod32 minden ellen véd, de aki veri a fejét a falba, az számítson fájdalomra is.
  • CyrSyS
    #79
    Ami a vistát illeti én nem szidom de nekem nem jött be egyátalán. Sok előnye van ez tény, szépen kidolgozott sokrétű, mégis számomra rugalmatlan. Meg előzetes ítéleteim alapján úgy vélem a manualitás szempontjából az XP jobb. Értem ez alatt hogy ha belepiszkálok az automatikusan indított folyamatok működésébe (tiltom, felfügesztem stb) akkor ezek hatására a rendszer komoly tiltásokat hajt végre velem szemben. Pl nem enged hozzáférni a vezérlőpulthoz. Ezek nekem negatívumok. Lehet számít az is hogy én nem az Ultimate-t hanem a business verziót próbáltam ki.
  • CyrSyS
    #78
    Sziasztok!

    Elnézést kérek, de nem a VISTA rendszert akarom lenézni meg stb, de itt olvastam hogy egyesek szerint nem lehetséges az hogy vírusos legyen az a gép amelyen nem fut semmiféle víruskereső és PC tulajdonosa ért a netezéshez. Kéremszépen én nem cáfolom ezt meg. 2003 április óta rendelkezem ADSL internet eléréssel. Én azóta sosem használtam még víruskeresőt, mai napig nincs a gépemen és 1 vírusom volt edig. Ha mérlegeljük azt hogy 1 vírusom volt 5 év alatt az kifogástalannak tekinthető. Aki ért a rosszindulatú programokhoz rájön hogy vírust kapni iszonyat nehéz, ellenben nap mint nap gépre kerülnek rosszindulatú cookiek, gyakoribb a trójai és ennél szitáltabban kapunk férget. Vírust a legritkábban. ha ért valaki a böngésző és az internet környezetének konfigurálásához akkor sztem elegendő számára trójai és féregírtó program meg valami hasznos registry karbantartó szoftver. Persze ezek mind egy snassz ottoni desktop PC-re vonatkozik amit egy adott korú illető teljesen általános célokra használ(információ lekérés, letöltés, multimedia, online játék, kommunikáció, E-learning stb)
  • Inquisitor
    #77
    Mellékesen nekem Vist gyorsabb volt a gépemen, mint az XP. Innentől kezdve hol érdekel ezzel ellentétes vélemény? Én ezt tapsztaltam. Pont. Azt nem állítom, hogy jobb (bár nyilván az aero felületen kívűl csak kódoltak rajta 5 évig, és nem beleírtak 2 millió NOP utasítást), de ez az értelmetlen fika és köpködés ... pont olyan értelmetlen, mint anno DOS vs W95, W95 vs W98, W98 vs XP ügyben. Az meg hab a tortán, amikor olyanok hozzák fel az amúgy remek Linuxot, akik vagy nem szokták vagy nem tudják használni azt se ...
    (Akinek nem inge ...)
  • Inquisitor
    #76
    "Úgy nevezik, hogy "megbízható forrás". Nem szedsz le minden szart, amiről lövésed sincs, hogy mi is az."

    Leszedni? Mit????
    Könyörgöm sima HTML vagy PHP oldalakon simán volt olyan, hogy simán elindult egy telepítő a háttérben, ami feldobott 8 vírust a gépre. Nem volt klikkelve semmire, nem volt semmi letöltés ... Nálunk melóhelyen van 1db kolléga, aki nem hajlandó FF-et használni ABP-vel, átlag fél óra alatt szed be egy trójait ami azonnal llövi a vírusírtót, tűzfalat és biztonsági frissítést.
  • Ari18
    #75
    "Tehát nem kell vértpistizni, hogy nincs vírusírtónk :). Előbb legyen hozzáértésünk a dolgokhoz, aztán okoskodjunk"
    Én soha nem "vérpistikéztem"senkit, de ha te megtalálod légyszíves idézd már nekem.
    És hidd el van hozzáértésem.
    És nem a Vistát istenítem,semmi bajom az XP-vel.
  • Ari18
    #74
  • Ari18
    #73
    Először is kit hülyézel te le ? vegyél már vissza....és még én vagyok a primitív, végül is én hülyézek le mindenkit.Jó,hogy te ilyen okos vagy.Legyél boldog a vírusírtóiddal.Érdekes,mert fél év alatt semmi gondom nem volt nélküle.Képzeld el,volt fent a NOD32, de valahogy soha nem talált szemetet a gépen,akkor minek is legyen fent? csak lassítja.

    "De jobbat is mondok én neked, ha olyan okos vagy! Hétköznapi szoftverekben mint pl a Winamp, abban anno alapból volt kémprogram"

    És? tett valami rossz dolgot a több millió felhasználó gépében? Szerintem nem!
    Különben is én már a megszokott programjaimat használom,(amik tuti jók és vírus mentesek)nem ilyen Winamp faszságokat,de ez szubjektív.
    És hidd el ha nem töltesz le minden szart a netről amiről azt sem tudod , hogy micsoda akkor el kell lenned írtó nélkül is.

    Tudom,hogy ezt írnád válasznak ,hogy:
    "Meg a másik a biztonság fogalmából nem is tudom, hogy jutottunk el a vírus írtó fogalmához"
    úgy hogy ezt nem én írtam és nem kéne általánosítani mindent. Qurvaokosember.
  • davidka003
    #72
    Takorodj innen a rohadt linkeddel.
    --
    Nekem nagyon bejön a Vista. Felraktam az SP1-et is.
    Jobb, mint az XP.
  • ziby
    #71
    Szerintem meg: http://href.hu/x/4mbo
  • szvini
    #70
    van egy kis fogalmazási zavar a második bekezdésemben :D szóval javitom magam, mert kitöröltem véletlen egy sort és értelmetlen lett a mondat.

    *
    Meg a vírus irtós dolognak most semmi köze sincs a témához, na de mindegy, ha már itt tartunk én is kifejtem a véleményemet.

    Meg a másik a biztonság fogalmából nem is tudom, hogy jutottunk el a vírus írtó fogalmához, most idézek:
    "Én biztonsági szempontból nézem és úgy rossz, nagyon rossz!", ez alatt nem a vírus irtóra kell feltétlen gondolni, alapból nem is beépítettek az oprendszereken, vagyis nem nagyon tudok róla, tehát nem általános dolog:). A biztonság alatt, az operációsrendszer szolgáltatásaira kell gondolni ami benne van, hogy megvédje önmagát *meg a felhasználóját, az más hogy vesz az ember egy kiló programot, hogy azzal a céllal, hogy majd tönkretehetetlenné teszi a gépét.
    *mégjobbá tegye, az alap rendszert.
    -----------------------------------------------------

    Tehát nem kell vértpistizni, hogy nincs vírusírtónk :). Előbb legyen hozzáértésünk a dolgokhoz, aztán okoskodjunk.
  • floatr
    #69
    Ja egyébként a félévenkénti (K)Ubuntus fejlesztési ciklus azért elég komoly. És télleg vannak benne változások, igaz ez egy átlaguser számára észrevétlen, főleg a folyamatos update miatt.
  • floatr
    #68
    Én spec régóta mérgelődtem a vista miatt h pl a jogvédelem köré építették, vag y h megint kimarad a winfs, meg ilyenek. Szóval ha az XP-vel hasonlítgatom nekem egy centivel sincsen előrébb. Biztonságilag egy XP-t fel lehet hozni elég jó szintre, szolgáltatások szempontjából nem látok többletet, ez a desktop csicsa meg relatív h jó-e v sem. Corporate felhasználó számára csak hátráltató tényező, otthon meg ha játszani is akar a gyerek, akkor erősen ajánlott lekapcsolni.
    Szóval h most kijött az SP1... naés, pláne hogy "illegálisan kiszivárogtatott" ugyanmááár

    Ezeket a vírusírtós homeopatákat meg én sem értem :) Kismillió hálózati komponens közül bármi tartalmazhat kritikus sebezhetőséget. Aszongya ez a Dano gyerek is h nem függ a klienstől h valamit beszippantasz v sem; erre már nincs szó a magyar nyelvben asszem....

    Ezek a mikorszoft fanok is vannak olyan viccesek, mint az elborult linuxosok. Képesek valami megmagyarázhatatlan késztetésből bármilyen elborult szutykot éltetni, ha az Redmondból érkezik. Kész élmény ezeket olvasni

    Egyébként számomra vicces az ahogy a vista biztonsági "újításait" implementálták -- nem kicsit nyúlva az ellentábor anyagából. Egy átlaguser számára felettébb idegesítő viselkedés, amit hajlamos kiiktatni.
  • szvini
    #67
    Hát ti olyan hülyék vagytok, mint egy hegy (Enlight, Ari 18).

    Az hogy nincs vírus irtod, az engem nem érdekel, legyél rá büszke, de azt állítani hogy nicsn is vírus a gépeden mert "tudsz netezni", na azt nem állítanám, főleg ha nicsn semmi ellenszered, akkor még annyi esélyed sincs hogy tuggy róla, ha netalán lenne vírus. De te ugy is tudod, hova kell katittntani, és neked ezáltal soha nem lesz vírusod.
    Süt rólatok az értelem, nem mondták még, hogy menny el pékségbe kemencének.

    Meg a vírus irtós dolognak most semmi köze sincs a témához, most idézek:
    "Én biztonsági szempontból nézem és úgy rossz, nagyon rossz!", ez alatt nem a vírus irtóra kell feltétlen gondolni, alapból nem is beépítettek az oprendszereken, vagyis nem nagyon tudok róla, tehát nem általános dolog:). A biztonság alatt, az operációsrendszer szolgáltatásaira kell gondolni ami benne van, hogy megvédje önmagát, az más hogy vesz az ember egy kiló programot, hogy azzal a céllal, higy majd tönkretehetetlenné teszi a gépét.

    ergó, Vírus alatt nem csak arra kéne még mindig gondolni, hogy jaj kárt okoz a gépemben és lerombol mindent, majd felfalja vacsorára, elég ha tuttodon kívül összeszed rólad mindent ami jól esik neki :), csak hát sajna sok a user és nem jut mindenre ideje szegény rosz szándékú bácsinak :). Nagyobb haszon az, ha hasznot szerez (nem feltétlen anyagi, maga az adat is érték :) ), mintha csak szimplán tönkreteszi a géped poénból.


    Szvsz, felőlem aztán használhatod a gépedet ahogy csak jól esik. Te géped, te tudod.

    Én is tudok jól kattingatni rajtad kívül, pedig itt is van tapasztalat, de sajnos pl.: volt már olyan barom aki odaült a gépemhez, és amig nem voltam és azzal szembesültem hogy jaj de szép vírusos let a gépem, meg jó magam is letöltök ezt azt, mert hát nekem se telik mindent megvenni, és ott is előfordul egy két szar reales amiben megesik egykét rossz szándékú kártevő. Vagy lehet teljesen free program.

    De jobbat is mondok én neked, ha olyan okos vagy! Hétköznapi szoftverekben mint pl a Winamp, abban anno alapból volt kémprogram, manapság nem tudok róla :), sőt májkroszofték is beleteszik a magukét, "statisztika céljából", persze nem mondják meg ha csak kiderül.


    Na remélem nem irtam nagy ökörségeket, de már felabszott, ez a nem kell vírus írtó, van Chuck Norris a gépemen duma, és minen jó mióta élek. Ez a hozzá nem értés ne továbbja. Minden olyan szép lenne, akkor még vírus sem lenne, és a vírusírtó szót se ismernénk csak a szkifi filmekből.

    Na jolvan, ennyi elég volt, napi dühnek
  • Su0my
    #66
    én nem akartam lehúzni evvel a Vistát, csak annyi, hogy legyünk tárgyilagosak:) attól, hogy felteszel víruskeresőt egy Vistára nem azt jelenti, hogy az biztonságilag egy csődtömeg, mert attól még, hogy van vírusirtód, attól még kotorászhatnak rendszeren belül. Biztos vagyok abban, hogy ha tök ugyanazt a vírusirtót felteszed XP-re és Vistára, eltérő eredményt fogsz kapni. Szerintem a Vista lesz a biztonságosabb. Jó lenne pl egy ilyen tesztet csinálni.
  • who am I 7
    #65
    de ő pista prő (l)júzer, és ha tudja mi az a file, akkor az már nem lehet virusós
    Egyébként, már nem egy olyan slice féreg van, ami cookie-val terjed, és csak be kell írni az oldal nevét, és ennyi...és nem feltétlen warez oldal egyáltalán.Dehát picipúha fanék mindent tudnak, h mit csinálnak, ők a mátrix részei
    "kecskeb*szópornot 24/7" ez tetszett
  • Su0my
    #64
    na akkor király, hajrá :)
  • Su0my
    #63
    te magadat istenítetted és sütött a lenézésed azokra félreeső szardaraboka, akik igencsak balfasz-noob-kocka- módra feltelepítenek vírusirtót... te jó ég, mi lehetek a szemedben, ha tűzfalat is használok?:O biztos valami elvetemült kecskeb*szópornot 24/7 bámuló, szarwarezos majom..