22
  • Wittgen
    Ezeket hol olvastad? Érdekelne.
  • Wittgen
    Ahogy egy korábbi cikknél már kifejtettem: itt inkább arra próbálnak rámenni a kiadók és az általuk irányított jogvédő szervezetek, hogy a torrentet ellehetetlenítsék. Holott a torrent nem jelent illegális letöltést, csak lehetőséget, hogy illegális dolgokra is használják emberek.
    Ennyi erőből az autókat is be kellene tiltani, mert azok használója nem biztos, hogy a kresznek megfelelően fogja azt vezetni.

Ha pedig sikerül a torrentet, mint technológiát betiltatni, már csak a direkt letöltéseket kellene bojkottálniuk, hogy megint ők legyenek a szellemi termékek kizárólagos forgalmazói. Mert ugye ebben az esetben nem tudna egy zenekar sem önként és dalolva kiadni saját albumot a kiadók kihagyásával.

Bár érnénk már meg, hogy a kiadók eltűnnek. Én mondom szívesebben letöltöm pár euróért cserébe egy zenekar saját portáljáról az albumot, semmint hogy a kifizetett 5eFt-ból 1000 forintot a jogvédők, 3500 forintot a kiadók lenyúljanak, a zeneszerzők meg csak nyomorult 10%-ot kapnak.

Sok ingyenélő hiéna, szibériába kellene küldeni őket egytől egyig.
  • willard
    Úgysem győzhetnek. A bittorrenttel semmit se tudnak kezdeni. Kellett nekik így nekimenni a Napsternek meg a többieknek, mostmár olyanok is készségszinten fájlcserélnek akik pár éve a gépet alig tudták bekapcsolni.
  • Wilddog
    Eljön az ideje, amikor szépen szabályozott lesz az Internet és Mátrix-nak fogják hívni, azzal a különbséggel, hogy nem robotok, hanem jogvesztők fogják irányítani és mindenki csak egy Duracell lesz benne.
  • Inquisitor
    Elöbb fogja egy szolgáltató "letölteni az Internettet", mint szűrni, már ha értitek mire gondolok. :D

Riddick, Németeknél és Franciáknál bizonyos témákban jelenleg is van cenzúra ...
  • pex
    Majd pont a nemet nepzenet vedo szervezetnek lesz szava Nemetorszagban, mikor a helyiek alig birjak hallgatni (csak ha a szokasosnal is tobb sort isznak).
    Masreszt meg ugyis egyetemi halon ulok, itt nincs "internetprovajder, ocsem"
  • Ghoosty
    "ki vesz meg bármit is pénzért, amikor ,,két" url-el arréb ingyé is megtalálja."

Ha lenne pénzem, én megvenném, de sokan így vannak vele ezért nőtt 40%-kal az online zenei piac. De ezeknek ez sem elég.
  • Gerygrey
    Én máris eleget teszek a felhívásnak
  • bikers
    Egyetértünk who am I 7 hozzászólásával.Kell csinálni egy oldalt és felszólítani az embereket, hogy ne vásároljanak legálisan se zenéket se filmeket
  • Skynet85
    Nyugalom a blokád és hasonszörű társaik csak kis lépések egy teljesen befolyásolt és manipulált világháló felé.

Nyugi a kiadok sem hülyék nagyon jóltudják az eddig bevált módszereik kukásak, azonban a semmiből még mindíg szeretenek dollár milliókat kihúzni, és jobban törekednek a netes eladások felé mint ahogy azt sokan itt feltételezik, nah de itt van a bökkenő, ki vesz meg bármit is pénzért, amikor ,,két" url-el arréb ingyé is megtalálja. Nos előbb ezeket akarják elleheteleníteni. Aztán jön a jó kis lehuzás csak ezuttal egy másik média segítségével.

Ssjnos ebben sok pénz van és idővel vanegy sanda gyanum mi kis emberek huzzuk majd a rövidet ugyanis nem egy tanulmányt is értekezést olvasatam ezzel kapcsolatban ez a fehér galléros ,,bűnözés" új formája. Mit is jelent ez? Sok egykor elég kétes pénzforrásból élő csunya kopasz bácsi tör be a jógvédő bizniszbe vagy alapít sokadik 3 betüs kiadót a pénz itt is dől és még csak a csikos öltönytől se kell tartani. Egyik iylen hírtelen lett úriembere mondta ,,Ha az emeberek nem vesznek cd-t dvd-t, nem baj majd emgadoztatujk a madárcsicsergést vagy közelekedési hangokat"...
  • proCsilla
    Idézet a cikből: "...Nem nézhetik tovább tétlenül, hogy a szerzői jogsértésekből gazdagodnak meg..."
    Nem elég nekik a több milliós haszon a jogdíjakból, mert biztos nem tudják megvenni az aranyautójukat. Kipróbálhatnák, hogy mien egy gyárban dolgozni és abból a fizetésből megélni. Az internetes álltalánydí jó ötlet lenne. Stabil állandó bevételi forrás a kiadóknak...talán nem 10 Ferrarit vesznek belőle hanem csak 9et meg 5 luxusnyaralót, de talán ennyit kibírnak. Ha a döntéshozók engednek a "pénz" nyomásának, akkor annak megintcsak az egyszerű emberek látják kárát. Szerintem.
  • DOGMAN
    ha nem tartalomra szűrik, akkor egy föld másik felén levő proxyn át shimán mehet a piratebay, akárhol is vagyok ahol kitiltottak.
    az én szolgáltatóm csak azt látja hogy egy tajwani szerverrel cserélgetem az adatokat...ha nem néz bele az adatok tartalmábacseszheti.
  • who am I 7
    Gyerekek...Indítani kell szépen egy petíciós lapot/oldalt, vannak jó bérgyilkosok, és kivadászni 1 - 2 orángutánt a riaa-ból, meg ilyen helyekről.Majd kussba lennének egy picit....Mit hisznek ezek, hogy mindenki tolvaj?Vagy hogy a 10/20mbites netek 5K-s mailek nézegetéséhez kellenek?Vagy hogy online csak illegális cuccokat lehet letölteni?Az meg, h nem másolhatom a CD-ről mondjuk az mp3-lejátszómba a zenéket mp3 formátumban..ez már minden határon túl megy...nevetséges.És ha ezt 1-2 politikus / bira megfelelő pénz ellenében elfogadja...lesz még itt ereszdelahajam
  • floatr
    Komolyan kezdem úgy érezni h ezek betegek. De télleg...
    Először a feltöltőket veszik célba, aztán a letöltőket EGYENKÉNT, aztán információs blokádot forszíroznak. És mindezt ezt marhára döglött üzleti modell körömszakadtáig való védéséhez.
  • sKie
    Most mar minden masodik hir az, hogy a mocskos jogvedok kiket fenyegetnek meg, perelnek be, csukatnak le, blokkoltatnak. Hihetetlen! Tehetnek egy szivesseget.
  • Riddick
    Cenzura kemény lenne. Még a németeknek is lesz annyi eszük,hogy ne csinállják.
  • szvini
    sokat akar a szarka de nem bírja a farka :)

ez lesz
  • Gerygrey
    egy korrekt véleménycsere jöhet létre a szolgáltatók, a szerzői jogvédők, az adatvédelmi szakemberek és a felhasználók között

Korrekt véleménycsere majd akkor lesz, amikor a macskák és az egerek, az USA és a tálibok, a fradisták és újpest szurkolók, valamint az MSZP-sek és a nemzeti radikálisok között. A legkorrektebb vélemény, amit képes vagyok megfogalmazni a jogvédők felé az, hogy sz*pjanak le.
  • Lavigne
    Ugye azt senki sem akarja elhinni, hogy a felhasználóknak az e-mailezéshez vagy a hírek olvasásához szupergyors szélessávú DSL-elérésekre van szükségük?

ha tönkre akarnak tenni egy internet szolgátatót, vagy általános elégedetlenséget akarnak kiváltani a lakosságból - mivel ezzel gyakorlatilag megmondják mit tehetnek és mit nem - miért nem kezdik el lebombázni a nagyobb városokat. egyszerű, költséghatékony, gyors
  • JL666
    és hogy ha berlinbe ki állok az utcára hamis rolex-et árulni, megbüntetik az önkormányzatot?
  • bertino
    ezek a németek amekkora vadparasztok szintén bevállalják ezt a blokkot a PB felé irányulva, simán megteszik szerintem.
  • bakagaijin
    Idézet egyik oldalról: At the moment, The Pirate Bay team is registering new (Danish) domains, to make sure people can still download .torrent files from the Bay when the ban is activated later tomorrow. In addition the Pirate Bay will launch a campaign website, together with the Danish pro-piracy lobby “Piratgruppen”.