M. Nagul Feladata

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Loál János

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

tigeroo
sephi kérjük a megoldást :d
Loál János
Sephi!

Fabio Capello
És még mindig nincs itt a megoldás.... 😄

joebacsi
"hogy mégis az"
ha olyan nagyon egyértelmû, és a #29 nem megoldás, akkor mi az ami azt kizárja?
mert én nem találtam semmit a feladat szövegében, aminek ne felelne meg...

(ugyanez áll a #44-re is, ha az se lenne megoldás)

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Count Adyn
Szal...
Akkor a szám eleji 0-k miatt a 2 es bontás tûnik valószínûnek, mint ahogy már irta is valaki. Ha megnézzük igy lebontva, és kizárjuk azoat a számokat amik nem felelnek meg az 1<an>49 követelménynek, akkor marad a
02,03,08,14,20,22 hat tagú számsor.

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

fifi
jaja ezt kérdem én is... nem pontosan tették fel/fordították le a kérdést sztem...

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

bens
"Ezekbõl a számokból kéne kialakitani egy hat jegyu számsort 1 és 49 között."

ok. 2, 3, 4, 5, 6, 8 ez egy hat jegyû számsor, 1-49 közt és ezekbõl van kialakítva. megoldottam 2 perc alatt... -.-

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

fifi
"Ezekbõl a számokból kéne kialakitani egy hat jegyu számsort 1 és 49 között."

itt nincs valami félrefordítva?

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

guardian hero
Ahhoz képest egy találatot ad rá a google, ezt a topicot.

Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero

guardian hero
"Ezekbõl a számokból kéne kialakitani... "

LOL, még a feladat sincs egzaktul megfogalmazva, akkor mégis mit vársz? 😊

Elõször találjam ki, hogy mi a feladat egyáltalán, aztán meg találjak a saját feladatomra egy megoldást?

Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero

Sephi
Elterjedt rejtvény.

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

esetleg leírnád a megoldást?
lehet, hogy van aki kíváncsi lenne rá. ( pl én)
kösz

Apam rendor.

Sephi
Attól, hogy fogalmatok sincs, hogy kell megoldani, nem kell itt okoskodni. Del topik akkor...

Mas miért tudta?

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

Super Saiyan
sztem kb olyan mint ez: irj 10 jegyû számot 1 és 0 között, de az 1, és a 0 nem lehet benne :\

>:C

n3whous3
Mit mondjak, az nem matematikus, aki nem egzakt módon írja le a feladatot...

púúúúú

Sephi
Igen, sajnos tényleg enm egyértelmû a feladat de az a rohely, hogy mégis az. Hagyom meg kínlódni a népet egy picit és aztán leíróm.

Palinko
Ja tényleg olyan a példa, hogy ha A helység B tõl 100 kilóméterre van, C helység B tõl 20 kilóméterre és tegnap nem esett essõ akkor hány éves vagyok? Keverjük bele még Pistikét aki rájött, hogy 44. De miért? Mert a bátyja 22 és félhülye.
ColdFire

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

PetruZ
Ja, ja, akármilyen számsort ki lehet hozni, ami megfelel a kiinduló feltételeknek. 😊 Ezért írtam, hogy hiányzik még valami, mert nem tudjuk, hogy melyik számsor miért "jó" és a többi miért "rossz".
joebacsi
ellenben a számsorok max elemszáma 6

szal ha szimplán összeadjuk a megadott számsorok azonos elemsorszámú elemeit, lesz 6 szám:

tuti nem ilyen gyógy megoldása van, de ami feltételeket leírtál ez is simán lehet megoldás...eléggé buzi elvont egy feladat 😊

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Sephi
Volt egy kis idom , és utána néztem neten is a ennek. Meg a wikipedi sem tud semmit Nagul-rol...

PetruZ
Nem tudom, nekem az triviális volt elsõre is, tehát közöttük kell keresgélni. 😊
Sephi
Mi mar alapból ott akadtunk el mert ugye hét számsor van és neki hat szám kell 😄

PetruZ
Oké, akkor bizonyára nem véletlenül vannak páros darabra kiegészítve a kezdõ nullákkal. 😊
NEOreg3
<1;49> (eleme az egész számok halmazának)

nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(

Sephi
Nincs. Ha kivan be scennelem neked az oldalt, hogy lásd te is. Nekünk is furinak tûnt.

"Olvass a sorok kozott"

<#vigyor2>

PetruZ
Nincsenek elírva a számok? Mert ha nem, akkor nem számokról van szó (a "0" kezdetû miatt).
Sephi

Sephi
Könyvébõl másoltam ki szó szerint. Ot személyes csapat megoldotta... azaz mi.

Mast mi sem tudtunk szóval ez van.

Borgi
arról foggalmam sincs miért nem fért el a "matek feladatok" topigba, miért kellett ennek IS egy uj topikot nyitni, kedves topignyit(ogat)ó! :C

nézegetem már egy ideje hogy mi lehet benne a csel. de nekem foggalmam sincs. igazándibl nincs is megadva mit kellene csinálni. ugy öszekevergetni a számjegyeket hogy hat szám jöjjön ki? esetleg osztani, szorozni õket? más számrendszerekben gondolkodni? közönséges törtekben? (függvényekben? komplexszámokban? o_0)

de az érdekelne, hogy te mirejutottál?

porki fagyok fállalon

PetruZ
Tudnál forrást adni, hol jelent meg a feladvány? Sztem kimaradt valami.
Sephi
Én irtam el. Bocsánat. Tehát kell hat darabb szám 1 és 49 között.

Super Saiyan
sztem eltaláltad "1 és 49 között.", a 0 az 1 alatt van 😊

>:C

PetruZ
Hat elemû számsort, nem? 1-49 között nehéz lenne hatjegyû számot találni. 😊
Count Adyn
1
2
10
15
17
22

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

cenobite
A 142253 kivételével mindegyikben van 0. Tehát akkor azok nem jók?
Nem értem a feladatot...

gamertag: kenobita

sweech
mert a 0 mi, ha nem szám? :C

Sephi
Nem.

Sephi
Hat darab számot kell beirni. Mi az a két nulla ott?

Amúgy nem jo.

120820
Egymás mellé írtam a kezdõszámokat. Aki szerint nem jó, az csináljon jobbat.

Máté94
Ezeke a számok nem egy egy év honap napot jelentenek?Legalábbis az 1. 3. 4.be?
Sephi
Az más kérdésnek a válasza 😄

n3whous3
000028

púúúúú

gz8
épp' akartam javallani

Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ

n3whous3
(Y)

púúúúú

n3whous3
jah jah, már a kérdést se értem 😄

púúúúú

Loál János
42

Sephi
Sziasztok.

Lenne itt egy érdekes feladat amit egy Holland matematikus adott ki. Eddig senki sem tudta megoldani hamarabb mint egy óra. Akármit lehet használni hozza.

Meg vannak a következõ számok , sorban :

142253

2008

036085

8250

2008

02

01

Ezekbõl a számokból kéne kialakitani egy hat jegyu számsort 1 és 49 között.

Semmi mást nem árul el róla.

Na aki ezt megoldja az nagyon ügyes. Nekünk három óra allat sikerült értelmét találni.

Jah és egyszerûen ennyi a feladat, több infó nincs róla.

Sok szerencsét.