24
-
#24 Mivel a külföldi kereskedelmi csatornák nagy része 720*576-ban adja a műsort műholdon, így én ezt tartom normálnak. -
FTom #23 Ami a királyi szolgáltatót illeti arra ott az Antenna Hungária. Jelenleg is 4 adást adnak Budapesten és Kabhegy körzetében a DVB-T szolgáltatással.
Ez az M1. M2 - ezt fogják ui adni HD-ben amennyiben az Antenna Hungária is úgy gondolja - Duna, Duna2(Autonómia) , véleményem szerint lesz HD közvetítés az Olimpiáról persze kár erről addig polemizálni ameddig nem látjuk a saját szemünkkel.
A véleményeddel teljesen egyetértek, de nem táplálok vérmes reményeket a cabel szolgáltatók HD adásaival kapcsolatban. -
Inquisitor #22 "UPC Directen még most se adják a csatornákat normál DVB felbontásban"
Nem hiszem, hogy van "normál DVB felbontás", ha nem lenne feltűnő és a szolgáltatókon múlna akkor ne félj akár QCIF-ben is nyomnák az adást.
(Amikor az AXN Sci-fi próbasugárzása ment pár hétig, akkor néha úgy nézett ki, hogy tényleg QCIF felbontásban van, majd 1 centis kockákból állt a kép.) -
Inquisitor #21 Szerintem nem írtam olyat amiből az ellenkezője olvasható ki, nyilván a sávszélleségget jól kihasználja majd a legtöbb csatorna és nem fog HD-t adni DVB-T-n, de elvi lehetőség meg van rá.
A kábel szolgáltatóknál meg nem kell DVB-C-re menni, de azért sok helyen már átmentek ... na és ugye pár szolgáltatótól várhatő a tavasszal a HD adások bevezetése. Ha jól sejtem plusz csomagban lesz jópénzért, és kell hozzá majd új settopbox is.
De továbra is kérdés, hogy HOL és HOGYAN akarja HD-ben adni az Olimpiát a királyi TV? Biztos nem streaming videón ... -
#20 UPC Directen még most se adják a csatornákat normál DVB felbontásban, szóval nem tudom hol lesz majd HD sugárzás. M1-re pl 544*576-ot ír a vevőm, pedig 720*576-nak kellene lennie. RTL is ennyi, TV2 már csak 528*576, Viasat meg csak 480*576. Ráadásul mindenhol a szélességből spórolnak el, szóval elvileg wide képernyőn még laposabb lehet a kép. -
#19 hiszem ha látom. -
FTom #18 Teljesen igaza van cybernek. a kettő nem azonos a DVB-T az új és elfogadásra került Broadcast szabvány a földi műsorterjesztésben erre kell legkésőbb 2012 ig átállni az EU államokban. Arról pillanatnyilag szó sincs, hogy a kábeles szolgáltatóknak erre át kellene állni!! Csak a földfelszíni sugárzásról van szó!! A DVB-T alkalmas a HD terjesztésre de szó sincs arról, hogy egy szolgáltatót erre kötelezni kellene, ill lehetne ez is egy extra Feature mint pl a Teletext. A kereskedelmi TVk nagy valószínúséggel nem is fognak váltani mert egy DVB-T "csatornán" 1 HD tartalom fér el, míg ugyanebből SD-ben gyakorlatilag 4 tehát a költségekkel jól tudnak sáfárkodni!
Végül pedig annyit, hogy sok DVB-Tuner tud vagy nem tud HD-t arra nagy ívben tojnak, emlékeztetni szeretnék mindenkit a stereo sugárzás Mo-i bevezetésénél is ue a dilemma volt melyik rendszer is lesz majd - rengeteg stereo készülék volt A2-es rendszerrel mégsem azt választották hanem a modernebb NICAM szabványt. -
Inquisitor #17 "A félreértések elkerülése végett: a DVB és a HD adás nem azonos, sőt!"
Mi az, hogy SŐT??? Szerinted USA-ban, Taiwanban, Hong Kong-ban vagy éppen Singapourban nem DVB-T-n nyomják a H264-es HD-t? Akkor meg?
De nyilván valószerübb, hogy a HD képes kábeles cégek lesznek a fő "elosztók", ha DVB-T-n adnák azt nagyon kevesen tudnák nézni, mert sok DVB-T tuner nem is tud HD-t ... -
#16 és mi lesz a régi meglévő dobozommal? az netán cserélik automatikusan ? -
cyberdj #15 A félreértések elkerülése végett: a DVB és a HD adás nem azonos, sőt! Már most van olyan kábelszolgáltató, aki digitális adást ajánl, a megszokottnál sokkal jobb képpel és CD minőségű hanggal. Ennek azonban semmi köze a HD-hez, ilyen rendszeren DVD minőség körül kap az ember az MPEG2 kódolás miatt. -
marcee #14 Na, elolvastam a hozzászólásokat: Én egyből arra gondoltam, hogy az eddig is tesztüzemben működű DVB-T rendszeren fogják földi sugárzással nyomatni, szóval digitális tunerrel és antennával lesz majd fogható. De kíváncsi vagyok, hogy jól gondolom-e, majd vissza-vissza nézek ellenőrizni a hsz-eket! :D -
marcee #13 Akkor itt az ideje venni egy új tunert ami hibrid! (és Vista x64 kompatibilis :) ) -
Mister #12 még nincs, csak gondoltam, lesz valami ilyen nevű. :)
itt ezt írják:
A T-Kábelnél még nem közöltek pontos részleteket, a UPC viszont már elárulta, hogy tavasszal egy mozifilmes, és két természetfilmes csatornát fognak kínálni HD-ben, magyar hanggal. Mint megtudtuk, a vállalat kezdetben egyszerre sugározza majd hálózatán az analóg és digitális módon közvetített csatornákat, így a meglévő régi tévéket is használni lehet majd kiegészítők nélkül - persze csak rosszabb minőségben.
-
ceekay #11 hát ... én erre kiváncsi vagyok 2 dolog miatt is
1) amég a szolgáltató nem sugároz HD jelet mégis mit akarnak HD-ben sugározni ... HD fejegységet még a fasorban se tud szerezni az ember
2) egy apró idézet az "MTV-HDTV" aloldaláról:
MTV-HDTV
A digitális átállásról...
HDTV - High Definition Television A jövőben használatos TV-rendszereknek és TV-knek már nem csak 625 képsorral kellene működniük, hanem a duplájával, tehát 1250 képsorral. Ezáltal a TV-képek olyan nagyfokú élességet érhetnének el, hogy a képeket nagyobb formátumban is le lehetne játszani - akár videovetítő akár különösen nagy képcsövek segítségével.
... bár 1250 soros HD szabványról még nem halottam majdnem eltalálták a dolgot
forrás: http://www.mtv.hu/magazin/musor.php?hid=628?rovat=628 -
warrior28 #10 Van olyan? -
Mister #9 upc-s vagyok
akkor meg kell rendelni a hd-csomagot? -
shabba #8 Ha szolgáltatásként veszed, akkor nem kell venni semmit, majd ad a szolgáltató megfelelő set-top boxot. Ha saját műhódas rendszert vásárolsz, akkor egy olyan STB kell ami képes HD jelet dekódolni, ami a DVB-S2 szabvány támogatású eszközt jelent. pl -
#7 nekem meg egy hibrid usb-s tvtunerem van, azzal tudom majd nézni hd-ben gépen? -
Mister #6 tehát ha van egy akármilyen gagyi lcdtv-m itthon, ami mondjuk hdready, akkor ahhoz még kell valami cucc, amivel hd-ben tudom nézni?
tudom, nem lesz igazi hd, de most ettől tekintsünk el. -
Kemuri #4 Pontosan milyen szerkezet is kell otthonra, hogy ezt élvezni lehessen? Természetesen itt nem a tv-re gondoltam. -
#3 De az 1080i még nem full hd, az 1080p már az. Egyébként az is jó lenne, ha le lehetne streamelni neten keresztül az mtv honlapjáról hdben. Egyébként akkor ki tudja ezt majd hdben fogni? -
Proart #2 Nem, de ha bevezetik a HD adást, akkor újfajta STB-t fognak forgalmazni, ami már támogatja azt. -
#1 a t-kabel digitalis dobozkái támogatják egyáltalán a fullHD-t ?