97
  • Slipy
    #97
    Problem megoldva....hiányzott 1 dll ami vmiért nem került be a vLite könyvtárába....
  • Slipy
    #96
    Sziasztok!

    Felraktam magamnakezt a jó kis programot de nem tudom használni, mert hiányolja a WIM Filtert....szépen leszedtem a microsoft honalpjáról az AIK-ot amit írt h le kell szede. Felraktam minden szépen ment és végre a vLite is felismerte h megvan neki a WIM Filtere, de miután rányomok h install utána nemcsinál semmit(csak látom a system32be másolja a fájlokat) és aztán visszatesz arra az ablakra ahol az install gomb is van.... Teljesen tanácstalan vagyok... vki segítene?

    Előre is THx!!
  • Tzupi
    #95
    vicces a sok post, es a cikkrol kb senki se velemenyez :F
    most nekem olyan erzesem lett, igy elolvasva a sok postot, mint egy ismerosomnel.
    csinalt egy honlapot, es a tartalmi resze kozepen, es keskeny keretbe volt rakva. kb olyan, mint ez a kis resz ahova eppen irogatok be, es ebbe lenne teve 8 oldalnyi szoveg. erosen atlathatatlan ,es 3 mondatonkent kell scrollozni.
    emlitettem neki, hogy talan jo lenne nagyobb, mert akkor szivesebben olvasnam. a valasz annyi volt, hogy ha firefoxot hasznalok akkor ctrl+- -al csokkentsem a betumeretet, es akkor tobb lesz rajta.
    en mondtam, hogy nyomhatok neki piros ikszet a ful jobb felso sarkaban is....
    remelem ertheto volt a kis parhuzam.
    gyengebbek kedveert kulcsszavak, vista, lassu, optimalizacio hianya, es ertelmetlen megoldasok rakenyszeritese a userre. csak be kell helyettesiteni...

    amugy offert elnezest (mondjuk vliterol kb senki se irt eddigse, tisztelet a kivetelnek).
    BTW ugy tudom az operacios rendszerbe belepiszkalni az gonosz, ha jol tudom ki is van kotve a licenszbe, hogy M$ bacsi raut a bokadra ha ilyet csinalsz...
    vagyis nlite ingyenes barki hasznalhatja, elvileg jora lehetne, de megis illegal :\

    pardon a szof*sasert :)
  • zoli73
    #94
    Én használtam gond nélkül Amd 2400+ procival meg 1G ram-al a Vistát, de jártam úgy WinXP 1Gram + 2G Swap mellett, hogy a RomeTotalWar lefulladt, mert elfogyott a memória. (2000-es seregem csapott össze az enemy-vel)
    Bosszantó volt, mert nyerő helyzetben voltam.

    Lehet igény sok sok memo-ra + sok swap-ra. Ha fut az XP/Vista, meg fut a VisualStudio + Oracle/MS SQL Server + fejlesztői webszerver, akkor már izzad a gép sok memo-val is.
    Szerintem semmi se tulzás, és aki sok progit használ egyszerre, az nem tudja karcsúsítani a rendszert. (nagyon megfogja a gépet az antivirus + esetleges tűzfal !! ez is lehet hunyó, én váltottam...)

    És akkor még nem beszéltünk a Virtualizációról (egyszerre két op.rendszer majdnem 100%-os emulációval). Pl. Linux+Win, vagy MacOs+akármi.

    Nekem kell majd négy vagy sok magos proci...
  • Doink
    #93
    Üdv!

    Ahogy végigfutottam a hozzászólásom feltűnt az a tény hogy sokan azt hiszik hogy minden háztartásba csak úgy bepattintható az a 8000 HUF;-os 2GB-os DDR2 modul, pedig tapasztalataim szerint mind a mai napig többségben vannak a sima DDR-t használók[magyarországon]. És ha ebből indulnánk ki akkor mit is nem értünk azon hogy "minek kiszedni a felesleget a telepítőből ha veszünk olcsó ramot" ---> Mert nincs pénzem alaplapot procit videokártyát venni hogy bepattintsam a 2BG-os DDR2-t? A sima DDR pedig jóval drágább [tudtommal ~50%-al]....

    Másik érdekesség a tipikus pazarló életmód: Miért pazaroljam olyanra az erőforrást amire nem tartok igényt?

    És bár nemvagyok egy Vista FAN, azért majd 1x lehet veszem a fáradtságot hogy a saját gépemre is felkerüljön de az tuti hogy előre kivágom belőle a számomra felesleges dolgokat.

    Ideje lenne leszállni a földre és felfogni hogy nem mindenkinek vesz apuci-anyuci gépet és esetleg saját magának sincs pénze az állandó fejlesztésre.[ami átlag magyar embert nézve szinte lehetetlen dolog ebben az országban]
  • szivar
    #92
    Elnézésedet kell hogy kérjem az előző hozzászólásom tartalmáért. Valóban nem nézel le senkit sem. Mint ahogy a merdzsós v. ferraris emberkék sem nézik le a trabantost. Az is gépjármű ha azt nézzük...
  • floatr
    #91
    Ez meg azért gond, mert mivel a játékpiacot mint pc-s platform a mikorszoft uralja, ien embedded konzolszerű os nem valószínű h kijön pl vistaból.

    Egy valamit regéltek nemrégen, h -- már nem találom a nevét a fejlesztésnek -- egy játékplatform irányába tolják el egy rencerkomponenssel a vistat, és gyakorlatilag úgy fog viselkedni, mint egy x360; lemez be, betölt, indul, játék, nincs körülményes install stb. Azóta nem hallottam felőle, pedig fogjuk rá h ígéretes próbálkozás egyszerűsíteni a játék felhasználás menetén.
  • Xcentric
    #90
    Tudom, bár én directx programozással foglalkozom, igaz most már csak hobby szinten. De a konzol rugalmatlansága nagyon nem jön be. Én szeretem modolgatni a játékokat, kicsit variálni rajtuk. Általában ezzel többet szórakozok, mint azzal, hogy játszom a játékkal. A technológia amúgy is mindig jobban érdekelt mint maga a játék. Kivéve pár tényleg jó játékot...

    És persze ott van, hogy a konzolon nincs bill+egér (tudom hogy van, de támogatják is a játékok? Ugyanúgy lehet használni minden tps-hez meg fps-hez mint a pc-n? )

    Amiről én beszélek az az, hogy használjuk ki a PC-s erőforrásokat, ne pazaruljunk.
  • floatr
    #89
    Te nagyjából leírtad h kéne egy x360as :)

    De komolyan, ha van egy konzolod, otthonra csak csekély százalékban kellhet egy állandóan up-to-date masina, sakko a pénzbeli difi már be is jön
  • darph
    #88
    Te hallod magyarázd már el mire használsz 16G swapot + 4G ramot mer elképzelni nem tudom.
  • Xcentric
    #87
    Kellene egy 3D alkalmazásokara tervezett OS. Semmi service, semmi sallang. Szinte mint egy konzol. Adott konfigurációkra specifikusan telepedik, ici pici kernellel, nulla szolgáltatással. Csak arra, hogy pl. játsz. Lehetne valami gyors bootolást hozzá, szóval ha még újra is kell indítani a gépet, pár másodperc alatt be is töltene.

    Emléxem anno még Geforce6-osok korábran kipróbáltam pár játékot Win98 alatt (akkor már bőven XP volt az úr). Igaz már voltak kompatibilitási problémák bőven, de ami futott, lényegesen gyorsabban futott mint XP-n.

    Szóval win98-XP között volt vagy 10-20% sebesség csökkenés(nálam) XP-vista között 25-30%. Egy játékra hegyezett opp rsz. nyilván sokkal gyorsabb lenne a win98-nál. Ergó simán érne annyit mintha vennék egy kétszer drágább VGA kártyát pl...
  • Xcentric
    #86
    Hát nehezen. De más alatt meg nem működik semmi játék (szinte).
  • mcganyol
    #85
    a vLite az jó.
    ms meg inkább supportálhatná a fejlesztőt mert sok esetben ezzel a megoldással válik vonzó alternatívává a Vista-juk
  • floatr
    #84
    Azé mer van egy rakat ember, aki táposkodik, foltolja a legzsúfoltabb verziót, és erre... örül
  • Yv@n
    #83
    "a vista ultimate eseten az alapbol futo service-ek 75%-a az otthoni felhasznaloknak soha nem fog kelleni"

    Ez jó, csak egyáltalán hogy merülhet fel a vista ultimate és az othoni felhasználó egy szövegkörnyezetben? :)

    Esetleg vista home...és azzal már kapásból egy vödör cucc nem is kerül telepítésre.
  • floatr
    #82
    Sajnos azabaaaj, h sok esetben az oprencerhez kell venni az új gépet. Normális az volna h az ember belövi a szükséges alkalmazásokhoz a gépigényt, megveszi, kap mellé egy oprencert, aztán szevasz.

    Ehelyett azzal kezdődik a dolog h azt kell először nézni h a gép elég-e az oprencernek, aztán tovább tömni hardverrel h másra is maradjon nafta. Gáz, nem?
  • kvp
    #81
    En nem ertem miert gondolja sok ember, hogy tobb giga ram kell minden gepbe. Most peldaul ebben a gepben is van 1 GB, de akarhogy nezem 274MB-on all a foglaltsag es az elmult par napban (amiota megy) sem ment 348MB fole. Es ennek jo resze a cache. Obliviont pedig futtattam mar gf4ti-n is (eppen hogy mukodott, 20 fps-el, shaderek nelkul) es jelenleg egy gf7600-assal jatszom neha vele (stabil 60 fps, max distance, hdr es nem tolt 5-10mp-nel tobbet). Mindket esetben eleg volt 512MB, illetve 2GB ram es egy-egy olcso merevlemez. Ha rendesen van beallitva egy gep, akkor nem kell a legdragabb, legnagyobb hardver.

    A fogyokuras vista-nak pedig az az ertelme, hogy ha valaki beagyazott gepen akarja futtatni, akkor ne kelljen ala tul nagy vas. Tegnap lattam egy beagyazott alaplapot, 1.3Ghz-es intel cpu-val, 1GB ddr2-vel, pata/sata csatlakozokkal, integralt hanggal/videoval es passziv hutessel 11 ezer forintert. Es meg bovitokartyanak is volt rajta hely (pl. tv tuner). Akarhogy nezem ebbol 20 ezerert olyan jo otthoni internetezo/videonezo/felvevo/letolto gepet lehetne csinalni, hogy jatekon kivul mindenre megfelel. Es semmilyen mozgo alkatresz nem volt benne. Egy ilyen gepre viszont nem erdemes egy teljes windows-t felrakni, eleg az a par funkcio amire az embernek tenyleg szuksege is van. (a vista ultimate eseten az alapbol futo service-ek 75%-a az otthoni felhasznaloknak soha nem fog kelleni)
  • drizzt1666
    #80
    sp1-ig kár nekiállni. Ahogy a cikkíró is lesrájbolta: az sp1 ellenőrzi a rendszert és az első hiánynál elhánnya magát. Utánna talán lesz értelme. Ha már alapból integrálva lesz.
  • nedudu
    #79
    Te nem vagy magadnál! Kérnék a P3-1400MHz-es gépembe 2G dual ramot, persze kezelje is. Igazi SDRAM-ot légyszives. A gép hasít mint állat egyébként... ;-)
  • MerlinW
    #78
    A kérdés hogy a 2GB memóriát mire akarod használni. Az OS-re vagy az alkalmazásokra?
  • DjDano
    #77
    Szerintem ez a lecsupaszítás felesleges, a mai memóriárak mellett ( 2 gigás dual ram 8 rongy) meg pláne...
  • ziby
    #76
    Már elnézést a Tuning és a Microsoft hogy jön össze neked?
  • Xcentric
    #75
    Hát az tényleg marha jó, ha hasít a szövegszerkesztő, meg a winfos explorer, kell is ehhez zabálni a ram-ot. Végülis nem volt ezekhez már bőven sok 10 éve is egy 500Mhz-es cerka proci...

    Amúgy értem amit mondasz, és ha így lenne egy szót se szólnék. Csak az a baj, hogy mellé veszettül lassú. XP-hez képest a játékokat frankón 25-30%-al lasabban viszi. Ami nálam igen rossz pont, mivel szeretem a maximumot kifacsarni a rendszeremből. Tunning párti vagyok erőteljesen.
  • nothes
    #74
    nod32-vel, spybottal és egy + router tűzfallal párosítva eddig elég jól bírta. Nincs lassulás, a vírusokat meg mind felfogja a nod.
    A vista tűzfaláról nem tudok véleményt mondani, de azt kijelenthetem, hogy a Defender egy rakás sz.r...
  • amdni
    #73
    Heló mindenkinek!

    Közel egy éve használok vistát, és már el sem tudom képzelni azt hogy visszaálljak xp-re. Sokkal jobb, nincs az a gond mint xp-nél hogy egy idő után belassult a gép és akár instabilitási gondok is előjöttek. A vista nekem még nem lassult be, eddig 1 kék halál volt de már nagyon régen. És csak 1 gb memóriám van, ddr2-es 800Mhz-s. Nekem általában 4-500 Mb-ot foglal le, Ha játszok és játékból való kilépés után visszaáll a 4-500 közé a felhasznált memória mennyisége. Igaz picit lassabb mint az xp.
    Már nagyon várom az sp1-et!
  • Extraneous
    #72
    Ez egy fos... magyarul!! Megadon az elején a gépre húzott vista telepítőlemez helyét, pontosan ahogy kell, és kéri. Kidobja az ablakot, hogy melyik tipusát akarom(én ultimate-et választottam)-------)erre a bu*i kisz*rik valamilyen kék képernyőt és újraindul. Erről ennyit. No Vista, no para.
  • Magnum PI
    #71
    Még egy kicsit tovább viszem az eszmefuttatásomat:

    Azért nem fog kijönni soha egy igazi új úttörő windows mert ahogy nem fut egy 3éves program rajta, a felhasználó egyből sír és "szarozza".
  • Magnum PI
    #70
    Furam hogy itt mindeki milyen okos, pedig nincs tisztában a dolgokkal:

    "Audio támogatás egy fos,directsound kivétele egy irrdatlan baromság volt,mondjuk ez azóta megoldódott de ez is csak Creative-éknak köszönhető"

    Javaslom nézz utánna mi is az OpenAL. Nem véletlen hogy az engine készítő atyaúrísten Carmack bácsi is OpenAL-t épített a Doom 3-ba. Az OpenAL pont egy olyan dolog ami miatt mindeki sírt hogy legyen. Nem véletlen van benne az hogy "Open". Inkább azzal van gond hogy a játékok DirectSound-ot használnak(tak)

    A játékok már tökéletesen futnak rajta, van ami kicsit gyorsabb van ami kicsit lasabb.

    Ami tény: csak a játékok miatt nem érdemes felrakni, de aki dolgozik rajta és szereti a kellemes környezetet, annak megéri. Nagyon gyorsan indulnak a programok és a memóriát is sokkal jobban kezeli.

    Megcsináltam ezt a lite dolgot, és müxik rendesen minden. Alapból 600MB-ot eszik el a 4GB-ból a rendszer. Eddig 1100-1200at fogyaszott. Nekem bejött ez a program, nagyon. Ja és 30%-osra zsugorodott a mérete
  • cousin333
    #69
    De jól is néz ki :). A Far Cry is rendkívül gépigényes volt a megjelenésekor. Nem mondanám feltétlenül, hogy optimalizálatlan, elég sok inden van benne azért, nem nehéz beállítani egyes engine paramétereket, hogy megfektessen egy akármilyen gépet. A Very High-al elég ilyen szempontbólmagasra tették a lécet a Crytek-es srácok...
  • Skyline
    #68
    Nos,szerintem nem szar a vista,próbáltam,megvettem bejön de az sp1-ig akkora format és egyéb leírtási procedúrák alá vetettem és raktam vissza az xp-t hogy tyuhúúú..:)
    Az okok egyszerüek: Audio támogatás egy fos,directsound kivétele egy irrdatlan baromság volt,mondjuk ez azóta megoldódott de ez is csak Creative-éknak köszönhető...
    Gyérül futó játékok volt a második indok.
    Mivel napiszinten azért fut ezen a gépen 2-3 órát játék ezért ez idegesítő volt.
    Kb ennyi volt az összes bajom vele,ettől még egyáltalán nem szar...A mérete meg...Manapság az ember után hajítják szinte a 250 gb-os vinyókat,valahogy nemigazán aggaszt a telepítésének a mérete:D
  • progee
    #67
    és ebből egyedül a regisztri hook-olását nem tudom megoldani, amúgy megírnám..
  • progee
    #66
    igen ilyesmire, csak én saját magamnak szeretnék packot összeállítani, a saját kedvenceimből..
  • #65
    fütyike! ébredjé má! nem a kocsmában vagy!
  • tomcsa4
    #64
    arra=azokra

    Ne vedd magadra amit @63-ban írtam alul!
  • tomcsa4
    #63
    Tökéletesen értettem: arra, akik egy OS-ről vagy csak jót, vagy csak rosszat állítanak. Igazad van abból, hogy nincs egyik véglet sem. De az ilyenekkel nem is kell foglalkozni, mivel akik csak imádják, vagy csak utálják az egyik OS-t (mindegy melyiket), nem hiszem hogy ismernék tüzeteseben. Pl itt a vista.

    Szar a Vista!-hangzik a mondat. - Miért is? - Mert lassú, nem fut jól rajta a krájzisz meg a Colin. Hmm fasza, jó érv...
  • tomcsa4
    #62
    Rendben, tiszteletben tartom, öcsém is szereti a Vistát. De én leginkább biztonsági szempontból nézem és abban nagyon gyenge. Az alapvédelmek (vírusírtó, tűzfal, spyware stb) elképesztően gyengék, szinte az utolsó helyen kullog mind a fizetős, mind az ingyenes verziók között (persze az ár nem áll összefüggésben a támogatással és a tudással). Az Ultimate-ben és egyel alatti verzióban a fájlrendszer titkosítás jó is lehetne, de megeszi a fene az egészet.

    Valaki azt fejtegette, hogy direkt csinálták ilyen gyengére. Hát ezt azért én nem hiszem, de gyenge az tuti! Jó, a Vista hivatalosan a cégeknek, cégkörnyezetbe szánták (van is benne sok olyan védelem, ami nekik szól). Oké, tisztában vagyok, hogy most az optimalizációval vannak elfoglalva (meg az ilyen frissítés nem az erőssége MS-nek), csak akkro ne úgy reklámozzák, hogy a legbiztonságosabb OS. Mert az, de ez azt is jelenti, hogy alapállapotban az eddigiek kakák, és ha megnézi a Vistát, akkor az is: hát csak ennyire képesek? Jogos a felvetés.

    Én is a többségbe tartozom, akik nem használják ki az OS-t, meg még nézegetem ezt a Vistát, de eddig bukta biztonsági téren.
  • Inquisitor
    #61
    Neked is vannak szövegértelmezési problémáid, ha nem világos kire írtam azt, hogy szerintem hülye. :)
  • Ranagol
    #60
    Crysis? Hát én még nem láttam olyan számítógépet, amin szaggatás mentesen ment volna full-on..
  • cousin333
    #59
    "SZvsz. ez az engine a Witcher-ben mutat is valami cserébe a gépigényért és nem csupán techdemó, mint a Crysis. Azé ne keverjünk!"

    Egyéni vélemény, szerintem jó kis játék a Crysis. De hí már így szóba hoztad, az engine pont hogy domborít a Crysis-ben, egy techdemo esetén meg pláne ez a lényeg :).
  • cousin333
    #58
    És? Ha elindítasz egy programot, akkor ad neki belőle, amennyi kell. Nekem most 1,35 GB, összesen van 3, a lapozófájl ki van kapcsolva. Home Premium.

    Azért van a RAM, hogy használja. Oda se neki! Ha gyorsabb lesz tőle, és a program rendelkezésére bocsájtja, ha annak kell, akkor rendben.