274
  • Epikurosz
    #274
    Hír:

    Dátum: 2008-04-07 14:15:26

    "Izrael lerombolja Iránt, ha Teherán megtámadja

    Izrael "kemény választ" ad, és lerombolja Iránt, ha Teherán támadást intéz a zsidó állam ellen - jelentette ki Benjámin Ben Eliézer, az infrastruktúra ügyeinek minisztere.
    "Irán nem fog sietni a megtámadásunkkal, mert tudja, mit jelentene egy ilyen lépés" - idézték az izraeli rádiók a minisztert.
    Ben Eliézer minisztériumának egy tanácskozásán beszélt, amelyet Izrael történetének legnagyobb, vasárnap kezdődött polgári védelmi gyakorlata keretében szerveztek."
  • toto66
    #273
    "Aki nem szavaz, az ne is reklamáljon"
    He-he!
    Te még hiszel a mesékben?
  • t0ma
    #272
    nem a legutobbi, hanem az azleotti valasztasokat nem hittek el, hogy nem nyerik meg. miutan lezajlot az 1. fordulo, akkor kaptak eszbe hogy, ho-ho, az amit csinalunk az nem tetszik az embereknek, fuggetlenul attol, hogy jo-e nekik vagy sem. aztan elkezdtek kampanyolni, igy a 2. fordulora elg szepn behoztak a lemaradast. osszesegeben nezve a fidesz volt az a part, amelyik a legtobb szavazatot kapta. mivel nem volt koalicios partner, igy a mszp-szdsz csapat kapta meg a kormanyalakitas jogat.
    arrol meg hogy mi tortent, illetve mi miert nem tortent a legutobbi valasztason, hallgsad meg az oszodi beszedet...

  • Pluskast
    #271
    Ne töllem kérdezd nem vagyok fityiszes....
  • babajaga
    #270
    Az Orbán kormány tízmilliárdokat dobott ki az ablakon országimázs központ néven. Ha olyan piszok jól kormányoztak miért vesztették el a választásokat?
  • babajaga
    #269
    Az eszedbe se jut hogy a több vasúti szakszervezetből miért csak egy sztrájkol? És miért teljesíthetelen követeléseket támaszt?
  • Pluskast
    #268
    Szerinted nem vezet. Amúgy meg az a vélemény ami állítasz pontosan azt a gondolkodásmódot tükrözi amit leírtam...
  • babajaga
    #267
    "mert nevetséges bérezést kapnak"

    És ki kap többet mint a vasutasok? Ezen az alapon az egész ország sztrájkolhatna. Csak azt is látni kellene hogy ez nem vezet sehová.
  • Pluskast
    #266
    Tudod mit? Pont az a baj ezzel az országgal, hogy beleverte az elmúlt 40 év az emberek gondolkodásába, hogy ne szólj semmit és kussolj. Ha soha senki nem fogja itt felemelni a szavát ebben az országban akkor a politikusok mindíg azt fognak csinálni amit akarnak mondván az emberek úgy sem szólnak semmit. Ezért tart itt ez az ország mert itt mindent meg lehet csinálni mert mindenki azt mondja úgy sem fognak szólni érte. Európához akarunk csatlakozni? Akkor talán nem ártan megvédeni az érdekeinket. Tudod franciaországban is volt vasutas sztrájk de az emberek 90%-a helyeselte mert tudják mi az az érdekképviselet! Meg talán tudjaák, hogy csak akkor lesz bárminek is eredménye ha kinyitod a szád és nem lapítasz mint szar a fűben.
    Inkább azért kellene aggódnod, hogy a politikusok ellopják pofátlanúl a pénzedet és nem azért mert a becsületesen dolgozó emberek kiállnak a jogaikért és felemelik a szavukat mert nevetséges bérezést kapnak.
  • babajaga
    #265
    "Tudod mit a vasutasoknak meg igazuk volt"

    Akkor fizesd a te pénzedből ki őket.
  • toto66
    #264
    Persze, csak nem volt választék...
    Most is hiánygazdaság van, jószándékú politikusból...
  • Epikurosz
    #263
    "Buta dolog hogy egy közgazdaságilag analfabéta ember ilyen kérdésekről döntsön pld."

    ezek szerint a szocik azért nyertek - kis segítséggel persze - 2x, mert a buta emberek nem tudtak jól választani.
  • Pluskast
    #262
    Az legyen az ő baja ha azt hiszi, hogy ezzel képes elérni. Tudod mit a vasutasoknak meg igazuk volt. Erre mondhatnék valamit de nem akarlak megsérteni..
  • babajaga
    #261
    "a kormány nem olyan döntéseket hoz akkor szivem joga kinyílvánítani a nem tetszésemet"

    Igen mint a vasutasoknak úgye? Csak a szerencsétleneknek annyi eszük nincs hogy az egész országnak okoznak kárt.
  • babajaga
    #260
    "Szerintem a kutya nem akarja ezzel leváltani a kormányt"

    A fődemagóg egyenesen a kormány elkergetéséről beszélt.
  • babajaga
    #259
    Csak egy baj van hogy ott nem hiányzik annyira az a pénz mint itt. A kormányt meg azért választják hogy vigye az ügyeket. Buta dolog hogy egy közgazdaságilag analfabéta ember ilyen kérdésekről döntsön pld.
  • Epikurosz
    #258
    Nem muszáj. Én elmegyek, mert szeretem gyakorolni demokratikus jogaimat.
  • bvalek2
    #257
    Aki nem szavaz, az ne is reklamáljon
  • toto66
    #256
    Van egy érzésem, a népszavazás szemfényvesztés...
    Szépen szavazgatunk szinte lényegtelen dolgokról, a lényegeset meg eldöntik a fejünk felett...
    Majd meglátjuk...
    Ja szépen kitalált figyelem elterelés...
    Holló a hollónak...
  • bvalek2
    #255
    Amerikát államok alkotják, és az egyes államokban évente több népszavazás is van. Függetlenül attól, hogy egyébként kormányzót és helyi szenátust is választanak. Svájcban egyenesen havonta népszavaznak, alapvető, költségvetési jellegű kérdésekről is. És még ez sem tökéletes rendszer, de jobb mint a 4 év kuss.
  • Pluskast
    #254
    "200 ezer ember eldönti hogy a 10 millió pénzét költsék feleslegesen. Bravó. A kormányt 2,5 millió ember választotta meg.Hol itt az ész?"

    Az alkotmány ezt írja elő, ennyi aláírás szükséges. Erről felesleges többet vitázni.

    "És ha nincs velük a lakosság megelégedve 4 év múlva mást választhat. De évente tucat népszavazást tartani milliárdokért az elmebeteg pazarlás."

    Szerintem a kutya nem akarja ezzel leváltani a kormányt. A mostani népszavazás nem arról szól, hogy buktassuk meg a kormányt. Akik ezt képzelik azok el vannak varázsolva. Egyébként tudtommal nem tartunk évente népszavazást. Tudom nem mindenkinek tetszik, hogy nem ugyanazt szajkózza mindenki, de tudod elég szomorú ha azt hisszük, hogy a demokrácia csak arról szól, hogy 4 évre megválasztunk egy kormányt és akkor most addig kuss van. Az nem demokrácia. Az én a te és több millió más ember szavazatának és bizalmának köszönhető, hogy egy kormány hatalmora jut. Ha pedig ez a kormány nem olyan döntéseket hoz akkor szivem joga kinyílvánítani a nem tetszésemet (népszavazás, sztrájk vagy tüntetés). Nyugat-Európában ez így is megy.
    Amúgy meg az USA-t nem jó példának felhozni mert teljesen más a demokratikus intézményrendszerük mint a miénk. Ők prezidenciális köztársaság és föderatív ország. Nálluk közvetlen a választás nálunk közvetett és még lehetne sorolni.
  • babajaga
    #253
    "Összegyűlt annyi szavazat amennyi kellett ahhoz, hogy a törvényben biztosított jogukkal éljenek"

    200 ezer ember eldönti hogy a 10 millió pénzét költsék feleslegesen. Bravó. A kormányt 2,5 millió ember választotta meg.Hol itt az ész?
  • babajaga
    #252
    A demokráciákban azért választják a kományt hogy az ügyeket vigye. És ha nincs velük a lakosság megelégedve 4 év múlva mást választhat. De évente tucat népszavazást tartani milliárdokért az elmebeteg pazarlás. Amerikában hány népszavazás van egy elnöki ciklusban? Nem olyan hülye ott az ellenzék hogy ilyenre pazaroljanak pénzt. De itt egyes embereknek semmi sem drága a közpénzből.
  • Pluskast
    #251
    Talán azért mert a választóknak alkotmány adta joguk, hogy ha valami nem tetszik nekik akkor kifejezzék a véleményükt. Összegyűlt annyi szavazat amennyi kellett ahhoz, hogy a törvényben biztosított jogukkal éljenek? Azt hiszem igen. Tudod ha nem nyílvánítják ki az emberek a véleményüket az nem demokrácia. És nem azzal kellene oltani, hogy miért kell erre milliárdokat kiadni, mert pont az nem demokratikus gondolkodás ha ilyen jellegű kérdéseket teszünk fel. Rá kéne már döbbeni végre, hogy nem 1980-at írunk és nem azokat kellene piszkálni akik élnek a törvényben biztosított jogaikkal. Akkor van csak igazi diktatúra ha ezt elfeljtjük. Amúgy meg ezzel az egész egézségügyi reformmal nem lenne semmi gond ha tényleg bevonták volna a szakmát és kikérik az orvosok és az egészségügyben dolgozó szakemberek véleményét! De nem nem tették mert ez is csak egy újabb pénzforrás volt amit le lehetett osztani a haveroknak....
  • Epikurosz
    #250
    Bokros csomag:
    Mi értelme van a jó pénzügyi mutatóknak, ha közben koldusbotra jut a nép, egészségi állapota romlik, a morbiditási mutatói zuhannak? Halottnak a csók.

  • bvalek2
    #249
    Ennyire nem megy az olvasás?

    Párt vezérkara. Erről beszélek. Ők a párt tagjai, akik a pártot vezetik. Az MSZP-ben a párt vezetői kevés kivétellel milliárdosok. A kivételeknek csak százmilliói vannak... A Fidesz vezetői között nincs egyetlen milliárdos sem. Valójában az átlag Fideszes vagyon az átlag MSZP-s vagyon kevesebb mint 1%-a, erre Orbán és Gyurcsány jó példa.

    Szívesen leírom még párszor...
  • Epikurosz
    #248
    Erkölcsi hulla ne is magyarázzon.
  • babajaga
    #247
    Hátha valaki totális közgazdasági analfabéta annak nehéz lenne megmagyarázni.
  • Epikurosz
    #246
    A bokros csomagnak milyen kedvező hatásai voltak? A népességcsökkenés?
  • babajaga
    #245
    "hogy demagóg, na "

    Kitesz két demagógot is. De amit a kormány elkergetéséről szónokolt az BŰNCSELEKMÉNY!
  • babajaga
    #244
    EGYÉRTELMŰ HOGY A BOKROS CSOMAG KEDVEZŐ HATÁSA MIATT TUDTAK ORBÁNÉK FICÁNKOLNI. DE EZT A KEDVEZŐ HATÁST TELJESEN FELÉLTÉK MERT NEM TETTEK SEMMIT A FENNTARTÁSÁÉRT!
  • babajaga
    #243
    "Hasonló az arány a Fidesz és az MSZP vezérkara között is. Lopásügyben mire következtetsz"

    Nem is tudtam hogy a Demján meg a többi gazdag is az MSZP vezérkarához tartozik. Gyurcsány az MDF kormány idején gazdagodott meg! Ebből mire következtetsz?
  • babajaga
    #242
    Milyen elegánsan elfelejtetted az Orbán megfigyelési vádjait.
  • bvalek2
    #241
    Éppen itt a fórumon tesztelem egyik tudományos elméletemet:

    Ha tisztelettel, és finom iróniával győzködjük egymást, nem törlik a kissé offtopik hozzászólásokat, és talán kis felkiáltójeleket sem kapunk.

    Szerintem eddig is azért kaptunk türelmet, mert tartózkodtunk a politikailag inkorrekt megnyilvánulásoktól. Amikor olyasmit rántanak sárba, amiben hiszek, engem is elkap a hév (nem a HÉV ), és olyankor mérgemben nem szép dolgokat írok...

    Engem az is zavar, ha olyat törölnek, amivel nem értek egyet. A lényeg, hogy kultúrált legyen a forma, de a tartalmat ne cenzúrázza senki. Most egyébként az SG a szólássszabadság bajnoka, ezt is megértük
  • bvalek2
    #240
    Jé, ha olyasmit írok, ami nem illik ahhoz, amit eddig elképzeltél, te is hirtelen dislexiás leszel. Biztos az én hibám, fertőző vagyok :) Megpróbálom pontokba szedve leírni a lényeget, mert egyébként téged is értelmes embernek ismertelek meg:

    - Orbán vagyona Gyurcsányénak kevesebb mint 1%-a. Hasonló az arány a Fidesz és az MSZP vezérkara között is. Lopásügyben mire következtetsz ebből? :)

    - Orbánt gumibottal ütötte a rohamrendőr 1988-ban. Gimnáziumban még benne volt a KISZ-ben? 16-évesen osztálytitkár volt? Nagyon komoly vád...

    - Kellerék taktikája volt, hogy összeírtak egy bonyolult történetet, amit leadott a népszabi a címlapon. Orbánék pereltek érte, a bíróság megállapította, hogy minden egyes tényállítás hamis volt, népszabinak fizetnie kellett, és hátul, apró betűkkel bocsánatot kértek.

    Többen olvasnak főcímet, mint apróbetűs kiigazítást, így könnyű manipulálni az emberek véleményét.

    - Nyilván társadalmi helyzettől függ, hogyan éltük meg az 1998 és 2002 közötti időszakot. Szóval ha ez miatt más a véleményed, az magánügy. De a fentiek súlyos tények, és a következményük közügy.

    A két nagy párt pedig azért alakult ki, mert egyedül a Fidesz állt ellen a szalámi-taktikának. Mert ott egy baráti kör vezeti a pártot, akik régóta ismerik egymást, nem lehet közéjük férkőzni.
  • sathinel
    #239
    orbán önéletrajz így kezdődik:

    Székesfehérváron született, gyermekkorát Alcsútdobozon és Felcsúton töltötte. 1977-ben Székesfehérvárra költözött családjával, itt végezte középiskolai tanulmányait a Teleki Blanka Gimnázium angol tagozatos osztályában. A gimnáziumban alapszervi KISZ-titkár volt. Katonaként Zalaegerszegen szolgált, majd jogot tanult az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, ahol 1987-ben diplomázott. 1983-tól diplomájának megszerzéséig volt tagja a Bibó István Szakkollégiumnak. Ezután két évig Szolnokon lakott, de Budapesten dolgozott a Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Minisztérium Vezetőképző Intézetében.

    Nem csak gyurcsány nyalt akkor a kisz-ben?
  • sathinel
    #238
    Pl pont dunaújvárosban tanultam akkor, és ott ugye a város nagyrésze ott dolgozik, iskolások ott tanulnak.+ még volt pár disznóság nálluk(autópályaépítésnél miért is büntetett a versenyhivatal?). Persze nem fontos elhinni. Eleinte rájuk szavaztam. Meg is bántam. A másik oldalt sem kedvelem. Orbán pl 2 pártrendszert akart bevezetni ami gáz. Szerintem sok kis pártnak kéne lennie, és akkor egyiknek sem lehetne túl nagy hatalma. Gyurcsány is megszedte magát, meg orbán is. Politikáról beszélünk nehogy annyira elvakultan higgyetek egyiknek sem. De amit az utcán műveltek orbánék, és még sorolhatnám, én bárki másra szavazok csak rájuk nem amíg ott van köztük, és a haveri körére is vonatkozik.

    Manapság a jó politikus magyarországon az aki úgy tud lopni, hogy azt nem lehet hozzákötni. Ennek kéne változnia, mert mindent megígér mindkét oldal, és nem a tényekre, valóságra alapoznak.
  • willcox
    #237
    Ezeket neked a Dohány utcai szemináriumokon oltják beléd?
    Bővebben azért nem válaszolok, mert bvalek2 már megtette.
  • Epikurosz
    #236
    Amúgy meg a tényeket kell nézni. Egyértelmű, hogy 1998-2002 között egy kicsit magához tért a nemzet, míg a szoci kormányzások idején csak pusztult, kivéve az élősködőket, nekik jó volt.
  • bvalek2
    #235
    Barátom, más témáknál értelmesen szoktál hozzászólni, úgyhogy feltételezem hogy van sütnivalód. Nem biztos hogy ha a környezetedben mindenki köpköd valakit, az az ördög, és akit ajnároznak, az az isten. Tudod, tévedhetnek. Nekem is eltartott egy ideig mire kigyógyultam az Orbán-fóbiából, az utolsó löketet az adta, amikor elkezdtek démonizálni valakit, akinek:

    - nincs hatalma, de semmilyen, ellenzéki vezető, ez a gittegylet titkárával egyenértékű pozíció. innen nem lehet veszélyeztetni a demokráciát. Sőt, ha hallgatnak rá hatalom nélkül, AZ a demokrácia.

    - a vagyona kevesebb mint 1%-a a jelenlegi főtolvajnak (Fletó), pedig ő is volt miniszterelnök, miért nem szedte meg magát? Az MSZP a több-száz milliárdos pártja, a Fideszben nincs egy sem, miért?

    - nyomják hogy demagóg, na meghallgattam pár beszédét, nem az. Youtube-ról már letörölték a videót, 1988-ban az utcán ütötte Viktorunk fejét a rohamrendőr. Amikor Fletó segget nyalt a KISZ-ben, meg a párt mamelukjainak a ronda lányait d*gogatta hogy előrébb jusson, OV az életét kockáztatta, mert hitt valamiben.

    Ellenségem ellensége a barátom. A kormány az ellenségem, és ők OV-tól félnek a legjobban, már tudom hogy kire szavazok...