15
  • Abu85
    #15
    Nem vagyok róla meggyőződve, hogy erről tudnak a teszterek. Nekem is csak azért mondta el a nagykeres span, hogy választ adjon, miért nem kapok E8000-es procit.
    Nem mondom, hogy egyes Core 2 szériák nem tekernek rendesen, de nagy mennyiséget tekintve nem olyan jó a tuningolhatóság.
    Amúgy az egész tuning mércéje az FPO/batch szám a proci dobozának oldalán, ha nem is 100%-osan, de nagy valószínűséggel megsaccolható a proci max. órajele. Bár én vásárlásnál maradtam a bevált módszernél, 10 OEM proci nagykerből, és egy szombat délután a szervízben, a legjobb megvesz és köszönöm.
  • dez
    #14
    (Nem is csak simán csalás, hanem nagyon arcátlan is.)
  • dez
    #13
    Hm, ezt így (ilyen konkrétan) tőled hallom először.
    De ha ez igaz, ez ugye nem más, mint csalás.
    Az az újságíró meg úgy készít tesztet, hogy ezt elhallgatja, cinkos.
  • Abu85
    #12
    Amikor új Intel termék jelenik meg akkor ki lesznek szállítva a sajtói példányok (ezek válogatott CPU-k magas tuningolhatósággal), az ország nagyobb nagykeréhez. Ezek gyakorlatilag nem számítanak bele a készletbe, így nem eladhatóak. Így próbálják biztosítani azt, hogy ha Intel termék érkezik akkor mindig legyen gyorsan teszt róla (pl. ne az legyen, mint a 8800GT-nél, hogy a nagykerek szartak a sajtó fejére, és eleinte nagy haszonnal eladták a teljes szállítmányt), és ne valami gyenge tuningpotenciálú kereskedelmi procival teszteljenek.
  • dez
    #11
    Hogy érted, hogy nem rendelhettél?
  • Abu85
    #10
    Nem kell használni a patch-et. Gondolom ha az AMD 3 hónap után hozta elő a hibát akkor nem valami gyakori dologról van szó.
    Az emberek éveket leéltek a Pentium 3 sokkal súlyossabb osztási hibáival. Amit még otthon asztali környezetben, ha nehezen is de reprodukáltak.
  • Abu85
    #9
    Elmondom, hogy kereskedelmi szinten alig lehet tuningolni a Core 2-őt is. Én a múlt héten azért nem rendelhettem E8xxx-es procit, mert azok sajtói tesztpéldányok voltak (jól húzható tesztpéldányok gondolom). Kereskedelmi szinten még a 3-3,2GHz is ritka.
  • dez
    #8
    Jaj, bocs, valahogy nem láttam a "nem" szót a 98% után.
  • dez
    #7
    Ez nagy tévedés, éppen fordítva van, az összes felhasználót nézve.
  • dez
    #6
    Az AMD OverDrive-ban kikapcsolható a patch. Ez a patch csak olyan "kötelező kör", de valójában nincs rá szükség.

    Nem is értem, miért erőltetik desktopon. Szerver szintem meg teljes leállás Barcelona vonalon? Ott kellett volna ezzel a patch-csel jönni, desktopon meg választható opcióként alkalmazni.
  • GABOR16
    #5
    És a felhasználók 98%-a nem tuningol... az a maradék 2% meg.. (én is többnyire ha új gépet veszek megnézem mit bír maximum, pár napig talán hagyom, aztán rájövök, hogy nincs szükségem ennyi + teljesítményre, így visszaveszem az órajeleket az eredetire... legalább a fogyasztás kevesebb lesz a sebességkülönbség meg elhanyagolható számomra a mindennapos használatban... minek internetezés, szövegszerkesztés, videónézés közben izzadó proci mikor a lassabb is elég?.. persze ez az én véleményem és tapasztalatom.. Bár én részemről csak nagyon ritkán játszok, de ott is többnyire a VGA a szűk keresztmetszet.. az asztali gépemben egy Ati9550 es, a laptopomban meg egy Ati HD 2400XT található... Bár ha erősebbek lennének akkor sem játszanék többet, egyszerűen nem köt le egy fantáziavilág hosszabb távra... bár a Wii jó mulatság társaságban..)
  • JTBM
    #4
    Nem ezzel a TLB hibával van a gond, hanem azzal, hogy a patch 10-30%-os lassulást okoz. Ami gyakorlatilag elveszi az összes sebesség előnyét a Phenom-nak per pillanat.

    Az intel közben eladja a 65nm-es Core 2-eseit és már lehet hellyel-közzel kapni a 45nm-es Wolfdale-t is. (Sajnos Magyarországon egyenlőre csak a 8200-ast, a 8400-ast, amit én szeretnék venni, még nem.)
  • Kaadi
    #3
    Valószínűleg igazad van, de a késlekedés akkor is sokat elárul arról, hogy milyen overclocking potenciált várhatsz majd az új prociktól. Az Intel már átlépte a 3GHz-es határt és sok procijuk 4GHz körüli frekvencián is megy (alaplap függő).
    Ez már csak azért is fontos, mert sok vásárló nem engedheti meg magának a felső kategóriás procikat, de ha az alsó/közép kategóriában is van teljesítmény-felesleg, akkor ez megtarthat egy egészséges piaci keresletet.
  • jojo
    #2
    mi az?
  • Abu85
    #1
    Már megint TLB-Hiba...
    Gyerekek a procikban nincs TLB hiba, TLB címfordítási probléma van. Az ilyen problémák tucatszámra vannak az összes jelenleg kapható prociban, a K8-ban van vagy 70, a Core 2-ben lassan 200 lesz, a K10 is 20-nál tart.
    A K10-et súlyos TLB címfordítási probléma súlytja. Ez javítás alatt van, lassan 2 hónap elteltével az AMD sikeresen reprodukálta a hibát (gondolom ebből leesik, hogy ha az AMD-nek laborítóriumban hónapokba telt ezt a hibát előhozni, akkor nem fogunk sűrűn találkozni vele), így tudják mi a gubanc.
    A javítás is csak a szerver piac miatt lényeges.