26
sb live 5.1+integralt gyari hangkartya
  • Desiderata #26
    én is ezen gondolkodom, alaplapival végül is nincs bajom, csak midi port kellene
    az a gond, hogy egykor szép napokat látott hangkártyákra már alig van terméktámogatás Win7 alatt
  • The FlashBack
    #25
    csoki
    és azt hogycsinálom meg, hogy a két hangkártya egyszerre szóljon? úgyértem ha bedugok egy hangszórót (2.0) az egyikbe és egy másikat a másik hangkariba akkor mindkétcucc szóljon?
    az egyik integrált a másik soundblaster:)

    válaszokat köszi
  • Netgear
    #24
    Asus alaplapon Realtek integrált hang, mellette PCI Sound Blaster Audigy
    működik tökéletesen
  • ProGabe #23
    "Ezt én sem értem, egy hangkártyának elégnek kell lennie. "

    nem.nekem is kettő van.a gép rá van kötve a tv-re,és itt a gépen lehet nyugodtan tök mást csinálni,amihez hang is kell,miközben valaki egy filmet néz a tv-n a gépről
    capiche? :)
  • Balumann
    #22
    Nemértem miért írnak ilyenekt, hogy össze akadnak. Ott van a windows-ban a beállítás, hogy hanglejátszáshoz alapméretezett eszköz, és felvételhez alapméretezett eszköz. Meg kell adni azt a hangkártyát amelyiket lejátszáshoz használni szeretnél és kész. Nem kell ahhoz semilyen usb-s hangkártyát venni meg ilyesmit :S
    Egyébként simán lehetséges h valakinek nem elég, pl ráköt egy 5.1 -est, mellé egy sztereo hangszórót ha zenét szeretne hallgatni (vagy hifi, vagy tv, vagy ilyesmit, és még van egy headset is (aminek szintén van egy fejhallgató része).
    Nekem a régi gépemen állandóan cserélgetni kellett, füles vagy headset. Sőt én még a TV-t is ráköttem a gépre (nem volt tv tuner, de egyébként is csak a hangot akartma). Szóval lehet kevés...
  • zoolee
    #21
    Azokat se értem, akik 2 logitech z5500 at köt a gépére..-.-
  • Hecker007
    #20
    örülök hogy segíthettem :)
  • naster
    #19
    Hecker007:
    Megvan NAGYON koszonom!
    valoban a biosban disablezve volt.
    Mostmar mehet kulon csatornan, programon, a hang ki/bemenet. kiraly lesz :)


    FlyHigh: megiscsak hosszu eletu topic lett.
    masnak is fog segiteni remelem :)

    Koszi mindenkinek!

    Üdv. Peti
  • naster
    #18
    Koszi! a biosos dolgot megnezem, de ez eleg buta alaplab, tehat nem nezek ki belole sokmindent, minden auto...
    koszi a segitseget!
    azert gondoltam, mert most neztem, es egyaltalan meg az everest sem ismeri fel az intel karit, valoszinu h tiltotta a bios.
  • FlyHigh
    #17
    Veszel egy normális stereo fülest mikivel, bedugod a switcher-be, átkapcsolod füles módra. Egyszerüen így nem zavarhat meg, nálam is szokott menni játék ts-el. Beszélgetésed az nem publikus, de az AK nyugodtan beledöröghet a családtagok fejébe, ez ki van találva.:D
  • Hecker007
    #16
    meglehet oldani, csak van olyan alaplap aminél ha berakod a pci-os hangkarit akkor letiltja a bios az alaplapit, nekem is pölö így van megoldva az integráltról megy a ts az sb-ről meg a gamek, meg a többi, nem bonyolult, sőt nemis szivatás, 3-4 kattintás az egész, aki szerint meg ez szivatás az nem ért eleget a progikhoz vagy a hangkártyákhoz.....
  • naster
    #15
    5.1 hagyomanyoysan, eddig hasznalt gamekhez, programokhoz.
    integralt: kifejezetten csak TShez.
    miert:
    hogy minden menjen egy egyfules headsetrol, nem elvezetes. ki szeretnem hasznalni az 5.1 adotta lehetosegeket. lehet atdugdosni is minden beszelgetesnel, de nem komfortos.
    vagy megy minden 5.1rol es mikrorol, de nem szeretem a publikus beszelgetest.
  • FlyHigh
    #14
    Ezt én sem értem, egy hangkártyának elégnek kell lennie. De most komolyan, ki az aki ilyenekkel szivatja magát? Annyira felesleges ezen még egyszerüen gondolkodni is. Ekkora erővel tele lehet tömni az összes PCI-t hangkártyákkal, mindegyikre rádugni egy ezközt, aztán lehet élvezkedni ezen a kaotikus szarságon. Ez most azért lepörkölte az agyamat, éhes is lettem egyböl.:D
  • zoolee
    #13

    Bakker..Nem értem mi a probléma.
    Minek akarod, hogy a Füles integráltról a többi meg sb ről menjen?
    Vegyél olyat amin nem 4 hanem 7 kimenet van, és akkor nem kell szarakodni, hogy nem fér el....És amúgy, a normális alaplapokon már olyan hangkari van, amin 6 ki/be menet van, szal egy 5.1 es rendszer és egy füles is elfér...-.-
  • Schwarz
    #12
    Akárhány hangkártya mehet egyszerre, mint ahogy videovezérlő és hálózati kártya is. Pl. ha van tunerkártyád, annak az audio része is hangkártyaként látszik.
    Csak minden programban meg kell adni, hogy melyikkel dolgozzon és kész. Persze mindegyiknek a saját driverét feltenni, de ez alap dolog.
  • Sir Quno Jedi
    #11
    Nohát nekem alaplapi+live kari szépen menntek együtt. Én is használtam úgy, hogy egyiken a füles+miki, másikon meg a gammák kimenete. Csak az audio beállításokban kellett molyolgatni mindég, de az egy-két klikk, az asztalon van.
  • FlyHigh
    #10
    Én tuti nem szopatnám magam halálba.:D Audio switcher, így az szól ami kell. Plantronics kb 3K.
  • Inquisitor
    #9
    1. A kérdéses dolgot meg lehet oldani, akár 3 hangkártya is mehet, de állati nagy türelem kell mire belövi az ember, hogy ne akadjanak össze.
    2. USB hangkeltőt életben nem használnék, ismerve USB eszközök proci terhelését, és az egymás elöl sávszélleséget elzabáló voltukat.
    3. Normálisabb (Azalia komp. HD audio) integrált chipek képesek egy headset (sztereo + mikrofon) és egy független 2.0-7.1 megszólaltatására magukban is. Bár nem túl sokan próbálták még.
  • cSuwwi
    #8
    tesómnak van olyan fülese, aminek egy usb dugó van a végén (bele van építve a hangkeltő), csak rádugod és használod. van benne valami rezgőmotor is, mint a forcefeedbackes kormányokban/joy-okban, durván rezeg a fejed, ha aktiválva van, és pl. fps-ben egy bomba robban melletted :]
  • FlyHigh
    #7
    Van egy olyan érzésem, hogy ez a topic nem lesz hosszú életű.:D
  • naster
    #6
    Tehat maceras.
    Ennyit akartam, amit szeretnek akkor tokeletesen nem kivitelezheto, akkor ha kell full headset, ha kell full 5.1
    Koszonom a valaszokat, esetleg ha valaki megis tudna valami jobb megoldast, a valaszat neki is koszonom
  • FlyHigh
    #5
    3-4K-s elosztóval meg lehet oldani, billenőkapcsoló azt kész, amelyik kell az szól. Felesleges ütköztetni a rendszert, meg terhelni az alaplapot, procit integrált zajkeltővel.
  • naster
    #4
    nem igy gondoltam, azt szeretnem, hogy egy program megy a headsetbol (TS)
    az osszes tobbi ahogy eddig a sb-bol.
  • Kaszi46
    #3
    miért 2 hangártyával akarod ezt megoldani?
  • FlyHigh
    #2
    Szerintem ez nem a legjobb ötlet, vegyél inkább egy USB-s hangkarit, virtuálisnak lesz felismerve, nem fogják zavarni egymást. Olcsóbb megoldás egy elosztó, így egy karirol mehet a füles meg a hangcucc is.
  • naster
    #1
    Hali!
    jatek mellett szeretnek TSezni, de nemtudom kivitelezheto-e, hogy a headsetet a gyari integralt hangkartyara kotom, a tobbi mas pedig menne a sb live-omon, ami az alapmeretezett.
    TeamSpeakben van olyan lehetoseg, hogy kivalasztom a hasznalni kivant kartyat, vagy keverot, de nekem csak egy van, gondolom driver telelites utan az inteles elment.

    Szoval, van-e valakinek otlete hogyan csinalhatnam ezt meg? egyaltalan lehetseges?

    Üdv. Peti