276
-
gyuri12 #74 aranyos. nem nagy,lehet házban tartani. meg mert csináltál neki egy topikt;) -
#73 na akkor írjatok már érveket hogy miért nem olyan rosz a tengeridisznó:) -
gyuri12 #72 jóak -
bannernak?
unatkoztam:) -
#70 16 -
gyuri12 #69 hány éves vagy te?
14? 16? ha 16 fölött,akkor ne a szüleid mondják már meg,hogy mit csinálj!:) -
#68 Vagy tengeri malac na. félre írtam bocs:P. -
#67 Ilyenek az én szüleim is:P. Én is akartam hörcsögöt de azt mondták hogy: Ha majd lesz saját lakásod, úgysre takarítanád, büdösek:P. NO COMMENT. -
#66 #61
anyát már felidegesítettem:)
mondta hogy ő szeretne iylen parfümöt én emg montam hogy én meg disznót:)meg ilyenek:)msotmár cska röhög rajta -
#65 Akkor meg nem számít bele. :D -
#64 nem lakásban van az eb:) -
gyuri12 #63 pl vombatot. -
#62 Van kutyád, minek malac? Nekem is van 2 kutyám, így ezek mellé már nem kell malac. A kutya a csúcs, annál feljebb lakásban már nem lehet semmit sem tartani, max. extrém dolgokat. -
#61 szóval akkor léccives modnjátok el hogy mi szól mellette:)
mondtam anyának aztmonta hogy ha majd lessz saját lakásom mert:
-van 1 kutyánk
-vannak halaink
-hugystag van állandóan
mondjátok lécci hogy mit mondjak neki hogy elérje ma célom:)(sztem meg fogja engedni ha mondok neki szép dologat:) -
moralosan #60 Jah, malackák nem rágcsálnak szerintem ha elengedik őket lakásban, inkább összepiszkítanak mindent :P. -
moralosan #59 Nekem most 2 van, de volt már 14 is egyszerre... :)
Nem büdösek, ha takarítod rendszeresen.
Ne akváriumba tedd őket, vegyél ikeában egy tárolódobozt [max 10 centis fallal] nem fognak kiugrani úgysem... Legtöbbjük igen bamba és butus de nagyon aranyosak, a hörcsöggel szemben ezeket meg lehet jól fogni, mert nagy a pocakja mindegyiknek :).
Értékelik ha jól bánnak velük, hosszas simogatás után dorombolnak is. Ha egyet veszel szerintem lányt vegyél, vagy egy nagyon jámbor kisfiút :).
Körmüket rendszeresen vágd majd, és figyelj a belső fogsoraikra. -
#58 egy nagyobbacska akváriumban, majd nyomokfel képet -
#57 te mibe tartod őket?
fényképt plz:) -
#56 Én faforgácsban utazok, és elég 5-6 naponta egyszer kitakarítani és akkor nembűzlenek. -
#55 szó nincs ilyenről 2x volt hörcsögöm és átlában én takarítottam:)
de ha macskaalmot teszek alá akkor nem budös nemigaz?ezt olvastam valahol
-
#54 majd kíváncsi leszek hány nap után fogod megunni a takarítást, mindíg ez van, megy a fogadkozás, hogy persze mindíg te csinálod aztán valahogy mégis a szülőnek kell csinálni -
#53 hát nem is tudom... 8 év alatt kétszer volt hogy ráléptem vmelyik hörire, az elsőnél fél órát kellett neki utána könyörögni h kijöjjön a szekrény mögül, a másodiknál én szitkozódtam fél órát - haraptak már bele valakinek a kislábujjába innen? fáj. rohadtul.
btw Firerock, laza a John and John-os logód -
gyuri12 #52 mondd meg nekik,hogy nem büdösek,akkor tuti megengedik. meg azt is,hogy át lehet őket szoktatni esti alvásra. -
#51 msotmár csak anyáéklat kéne rábeszélni:) -
#50 Nekem az első hörim mindég ki volt véve lakásban, hagy mászkáljon, de a későbbiek már nem. Túl veszélyes az egy ekkorka állatnak. -
#49 Általában, de áttudnak szokni, az enyémeimet átszoktattam éjjeli alvásra :D
-
#48 és ezek is éjszaka vannak fenn mint a hörcsög? -
#47 nem kapnak szét semmit,annyira nem nagyok/erősek :),csak ha egyszer elbujnak vhova az életbe nemtalálod meg őket :D -
#46 8 évig voltak hörcsögeim, csak akkor válnak aggresszívvá ha nincsenek kézhez szoktatva, de akkor nagyon, amúgy pedig ahogy SQJ is írja olyanok mint egy "bújósabb macska"
mondjuk nekem volt kedves antiszociális hörcsögöm is, mindenkit utált és megharapott rajtam kívül - provokáció és bármi hasonló nélkül -, engem meg imádott, bírtam a kissrácot
btw, a tengerimalacok mennyire kompatibilisek a lakásban elengedéssel kapcsolatban - értsd: szétkapnak-e mindent vagy sem, valamint nekidörgölőznek-e mindennek mint a hörik (nálunk egy idő után mindent dezodort borított, hogy kedves hörcsögeim ne tolják ki a növényeket a szoba közepére miközben jelezni akarják hogy a lakás az övék), valamint mennyire éjszakai lények? -
#45 A bnömnek van két fekete lánymalaca, jofejek nagyon, csak kicsit antiszociálisak néha. Aránylag sürün kell öket takaritani, legalább 2-3 naponta, mert különben télleg büdik. Akvárium helyett pedig érdemesebb ketrecben tartani öket, mert az akvárium nem tud jol szellözni, igy az mégjobban bebüdösödik, és tisztitani is nehezebb.
Piacon, meg közértben vásárolt zöldséget és a legtöbb gyümölcsöt nem érdemes nekik adni, mert általában növényvédöszerrel kezeltek, és tartos fogyasztásuk rájuk nézve nem tul egészséges (bár gondolom nekünk sem), bnöm elözö malaca is igy pusztult el, az orvos szerint valoszinü ezektöl a zöldségektöl lettek emésztési zavarai, pár hétre rá el is pusztult szegény. Azota nem ad az ujaknak zöldségeket, csak ha biztosra vehetö hogy házi termesztésü. Salátát pedig állitolg semmi esetre sem ajánlatos nekik adni állitolag, mert a mérgezésen kivül fel is puffaszthatja öket. Amit viszont szabad nekik adni az az alma meg a sütötök, ezeket soha nem permetezik, és nagyon szeretik öket. Amugy meg vannak jo minöségü száraz malac tápok, azokat eszik meg szénát.
A bnöm a mostani malacait még szeptemberben szerezte az egyik tengerimalactenyésztötöl, méghozzá ingyé. Itt van weboldaluk:
http://goldencave.fw.hu/
Itt elég sok hasznos informáciot lehet szerezni roluk, valamint fel lehet velük venni a kapcsolatot, és most már ingyen adják a szörös malacaikat, ugyanis már csak is kizárolag a csupaszokat tenyésztik eladásra meg versenyekre. Ennek ellenére sok szörös fajta is van nekik, és akár elö is lehet "jegyezni" ujszülötteket, amiket ingyen odaadnak. Elég megbizhatoak, kizárolag egészséges tengerimalacokat adnak ki a kezük közül, a kisállatkereskedés kicsit lutri, mert sok esetben hanyagul bánnak velük és sokszor már vmilyen betegséggel adják el öket.
Reméelem tudtam segiteni vmit, bár bnöm biztos többet tudna mondani roluk :) -
#44 XD "A tengerimalacok meg így kinyújtják 2 centire a karmaikat, ha a kezembe fogom. És közbe kompresszorhangon remegnek :D" ez lol azta a büdösé XDDDDDD -
#43 Hát nekem volt olyan hörim, ami a könyvemen ült mikor tanultam és abszolúte emberhez volt szokva, mint egy bújósabb macska, vagy kutya. Ez is lett a veszte szegénynek. -
Dodo55 #42 Hát nem tudom, hörcsöggel én eddig kizárólag agresszívvel találkoztam :D
A tengerimalacok meg így kinyújtják 2 centire a karmaikat, ha a kezembe fogom. És közbe kompresszorhangon remegnek :D -
#41 Úgy kell nevelni, hogy téged tartson a szülőjének és akkor nem fog félni (sőt). -
#40 a mi tengerimalacaink félősek voltak, ha kézbe fogta az ember kellett egy kis idő mire lenyugodtak -
#39 Nagyon aranyos állatok. Főleg a hosszú, aranyszínű szőrű. Az olyan, mint egy kis gizmo a filmből. Halál jó fejek. Miénk kint legelt a kertben anno és a spániel vigyázott rá olyankor. De alapvetően kézhez szokott, ott ül, kajált, aludt néha az ember ölében/kezében. Nagyon meg lehet szeretni egy ilyen kis jószágot, pláne ha maga neveli fel az ember (volt amék már nálunk született és mivel édesanyja utána meghalt, így mi neveltük fel szinte zéróról). A hörcsögök is jófejek, azokat is mindig szerettem, de valahogy azok közül ki lehet foni agresszívabbat és sajnos tényleg nem élnek sokáig... :( -
Dodo55 #38 Pontosabban olyan volt, mint az a kis sárga akksis vagy szivargyújtóról működtethető elekromos pumpa :D -
#37 azigen :DD -
#36 Mármint nem én voltam másfél éves, hanem a tengeri malacok :|
Mindig vinnyogtak mikor meghallották a zacskócsörgést h jön a kaja :D -
#35 Nekem is volt 2 tengeri malacom. Nagyon aranyosak voltak :)) Csak nagyon hamar elpusztulnak (kicsi átlagéletkor), 3 évig élt (én már másfél évesen kaptam őket).
Időnként csináltunk nekik a szobában ilyen elkerített részt és megfutattuk őket :)