53
  • Wilddog
    #53
    Hát nem látjátok? Valójában ennyibe kerül egy album, de a kiadók merő jófejségből sokkal olcsóbban adják nektem és ezzel éltek vissza. Hálátlan banda.

  • floatr
    #52
    Hoffa-féle "szakszervezet" mi?
  • Inquisitor
    #51
    A RIAA-ról és társairól mindíg az a jó régi, zöldségesek érdekvédelmi szervezet jut eszembe, ami egész világot mára behálózza, nem feltétlen zöldséges ügyben tevékeny és egyszerien csak MAFFIA-nak hívják. :)
  • envagyok
    #50
    Tényleg vicc, hogy bármilyen lopásnál csalásnál csak 10*-es szorzó van a bírságban...

    Bezzeg a galád torrentezők !!!

    Ők emberiség elleni bűntényt követnek el.

    Elmondom mi lenne a becsületes :

    A zenekar feldobná a netre az anyagot, amit meg lehetne venni annyiért, amennyit a kiadóktól kap.
    Nekem nem kell csicsás lemez, borító, stb.
    Tehát kifizetem a szerzőnek a jogdíjat (kb. ha jól tudom egy-két száz forint/ album), majd ha akarom felírom jogdíjmentes cd-re.
    Vagy ha kell a bolti cd, akkor küdje direkt a szerző, ami postával, áfával mindennel nem kerülhetne többe mint egy ezres.

    Most mi van?
    Bemegyek a boltba, és majdnem elterülök, mikor meglátom az 5000-1000 forint közötti szórást.

    Akkor ki a nagyobb csaló ???

    A mohó kiadó, vagy a kisember???
  • asdasdasd
    #49
    "Ha 1x kapna pénzt egy szerző valamiért, mennyit kapna? Mennyi lenne az ára egy "We will rock you"-nak (Queen - csak azért írtam, mert épp most ment a rádióban)? Ki határozná meg? Ki fizetné ki azonnal? Hát nem az határozza meg, mennyiszer van kedvük meghallgatni az embereknek?"

    Ha jó a zene és megengedhetem magamnak elmegyek koncertre. Ebből egy jó zenét játszó zenekar meg tud élni.
    Ha nem tud megélni menjen el dolgozni, a zene meg legyen a hobbija.
    (A Queen nagyon rossz példa volt, "halálra" keresték magukat csak koncertből.)
  • Gerygrey
    #48
    Ha ellopsz két 4999 Ft-os CD-t, akkor még pont csak szabálysértést követsz el, nem bűncselekményt. Szóval egy kis pénzbírság, 72 óra előzetes vagy közmunka...


    Ezekről a milliós büntetésekről szóló hírekről egyre nehezebb eldönteni, hogy ez kacsa, vagy megfélemítés, vagy tényleg ennyire degenerált barmok a haldokló iparág vezetői?
  • I.C.ram
    #47
    Miért van olyan érzésem, hogy a lemezkiadók, már nem is az eladásókból akarnak élni, hanem a perekből?
  • Macc
    #46
    Ez a RIAA addig lenne csak mukodokepes, amig a vele szemben allo milliok egyszercsak elhataroznak, hogy sztrajkolnak ellenuk, es mondjuk addig nem vesznek legalisan zenet, amig fel nem szamoljak oket. A zeneiparban mindenki a kiirtasukat kovetelnek, csak vegyenek vegre az emberek ujra zeneket. 1 honapot sztem barki kibirna legalis zenebeszerzes nelkul. De amig csak ok szervezodnek, az ellentabor meg nem, addig ok fognak "nyerni". Hajra!
  • floatr
    #45
    Ez már lassan alkotmányos problémákat okozna még ezeknél az álságos szentfazekaknál is. Ha vki kocsit lop sem rónak rá ki ekkora büntit
  • Ghoosty
    #44
    Ha bemegyek a boltba és ellopok egy CD-t, akkor milyen büntetésre számítsa?
    Szerintem legrosszabb esetben is egy éjjel a dutyiban, meg mondjuk 10-20000 FT !!!! büntetés.
    Ha letöltöm, akkor meg 1,5 millió????

    Annak ellenére, hogy szerintem egy CD értékesebb, a letöltőnek pont ugyanazt a büntetést kéne kapnia, mint ha bolból lopta volna a CD-t. (Ez lenne a maximum)

    De mivel nem tudni, hogy milyen célból töltötte le, az is lehet, hogy ennék sokkal kevesebb. Pl.: letöltöm, meghallgatom, szar, letörlöm, tehát nem is kéne büntetésnek lennie. De erre jön a RIAA és megvág 1,5 millióra???
  • raingun
    #43
    Elmebetegek, elöbb utóbb egy ámokfutó szétlövi őket.
  • Wittgen
    #42
    Csak attól félnek ezek a szervezetek és a kiadók, hogy az új technológiáknak (pl internet; torrent, stb) köszönhetően a zenészek saját maguk adják ki műveiket, pl úgy hogy letölthetővé teszik az oldalaikon. Ebben az esetben ugye kimaradnának RIAA és társai a táplálékláncból. Ez fáj nekik, nem a warez. Ha el tudják érni a politikában, hogy a letöltés, p2p, stb illegális legyen, akkor a zenészek sem tudnának saját maguk cumókat terjeszteni.
  • bikers
    #41
    Világméretű felhívást kellene kezdeményezni. Ameddig ilyen baromságokat találnak ki senki ne vegyen legálisan zenét, filmet...
  • who am I 7
    #40
    Akkor fijam el kell hogy keserítselek, BÜNÖZŐ/Gyilkos?/TOLVAJ/TÖRVÉNYSZEGŐ/DIMEnZIÓUTAZÓ? VAGY és mérhetetlenül megloptad/tönkretetted az emberiséget ezzel a tetteddel.EZÉRT, 25x-ös villamosszék általí kívégzésre itéllek a máunika sóban miközben cigány gyerekek pisilnek a szádba....RIAA power, MIKOR HALNAK MÁR KI EZEK A GENNYEK?????
  • torjoz
    #39
    Egyébként a zenészek is megérik a pénzüket! Érdekes mennyi előadó van, aki(k) ingyenesen előrhetővé teszik tették a zenéiket, ők ezt hogy csinálják? Csak nem tényleg van tehetségük, és szeretnek zenélni, nem pedig tátikáznak a koncerten?!
    (Ha lenyugodtam átírom értelmezhető formába!)
  • torjoz
    #38
    A RIAA-nál azt hiszik, hogy csak miliárdosok töltenek le illegálisan zenéket?
  • haxy27
    #37
    NA ERRE NINCS FIT MONDANI FATAL ERROR
  • HappyBoy
    #36
    Az előbb okoztam 4,32312*10^17 Millió dollár kárt. Nembaj?
  • Romel
    #35
    Nyalják meg egymás faszát a RIAA-s emberek. :D Sry, de ez az igazság, nincs más hozzáfűznivalóm. Peace, and Torrent 4 ever! :)
  • FoodLFG
    #34
    Yep, de nem a zene miatt linkeltem. Csak mutatni akartam, hogy nem csak egy út létezik. :)
  • Molnibalage
    #33
    Tényleg nagyon jó zene. (Bruce Hornsby jut róla eszembe.)
  • borhab
    #32
    Pedig csak így lehet letörni a mérhetetlen kapzsiságot...
  • FoodLFG
    #31
    Nem kommentálnám a hírt már egy csomóan leírták előttem. Magáért beszél..

    Inkább mindenki látogasson el a www.jamendo.com-ra
    és töltse le Rob Costlow albumát, vagy amit akar ingyen, legálisan.
    http://www.jamendo.com/en/album/888

    Ezért ez mennyivel másabb világ már..
    Egy ilyen zenész albumát még szívesebben is seedeli az ember, de ahogy láttam mások is így vannak vele. Még egy 18 seederes torrentről is 1MB/s-mal jött az anyag.
  • fifi
    #30
    ha elkapnak, és befizetem a 987451245 milliárd dollárt, akkor az a pénz konkrétan hova folyik be? kik osztoznak rajta?
  • aaaaa
    #29
    Ezért mérhetetlenül veszélyes, ha a multik kezébe hatalmat adunk. A pénz imádata egy idő után olyan szinten eltorzítja az emberek személyiségét, és kiöl belőlük mindent , amit egykor jó erkölcsnek, vagy tisztességnek neveztek, hogy efféle embertelen "rablásoktól" sem riadnak viszza. Persze monthatjuk azt, hogy vétett az, aki "ellopta" (na már ez is hazug kifejezés, amit ők alkottak) azt a zeneszámot, de ezért élete egész munkájának tönkretétele illetve egyszerű ellopása, kisajátítása nem megoldás. Bárhogy is nevezzük ez lopás, és pont a RIAA részéről. Jogosnak nevezni ezeket törvényeket, semivel sem tiszteségesebb, mint a törvény nevében haláltáborokba hurcolni és megölni embereket.
    A köztörvényes egyszerű tolvajt, aki lop egy kiló kenyeret, teljes vagyonelkobzásra, vagy millió dollárokra büntetni szintén felháborító lenne, nem is teszik szinte sehol a világon. És miben különbözik egy zenei album megszerzése ettől ? Értékben nem nagyobb a "kár", sőt valójában nincs is kár, de a hiénák már rögtön vérbosszúért ordibálnak.
    Azt hazudni hogy ők "csak" pénzbírságot szabnak ki, mérhetetlenül gusztustalan félrevezetés , kártérítésnek meg nem nevezném az efféle "reális" összegeket.
    Az amúgy is abnormális és a valóságtól teljesen elrugaszkodott "bírságok" 10-szeresére emelése egyértelműen csak az emberek vagyonának megkaparintásáról szól, ami ellensúlyozza azt, hogy kevésbé jó megy nekik a bolt. Ha nem vesznek elég albumot, majd keresnek pár szerencsétlent, kisemmizzik őket , és mindjárt lesz annyi pénzük, mintha eladtak volna 100 ezer CD-t....
  • Skynet85
    #28
    Az a baj ez nagy üzlet nagyobb mint a drog és ráadsáúl legális, lemerném fogadni pár rosszarc is erősen támaogatja a riaa-t és mpaa-t tudván könnyűű pénz és még csak börötn se jár érte sőőt még a keresztes lovag érdemrend is befigyel, azomban ha ezek az embereken nem jutnak a pénzükhöz, mert a normális emeber ezek után még inkább nem vesz majd semmit, akkor a kövi lépés a madárcsiregés és közelekedési hangok utánni jogdíj szedése lesz.
  • JL666
    #27
    mondjuk azzal még nem is lenne baj, hogy jogdíjat fizetsz, csak azzal, hogy nem olyan kártyára kéne kivetni, amin nem fox ilyen anyagot másolni, mellesleg nem értem hogy jut el a zenei előadóhoz az így beszedett pénz?! TV-ben, plakáton még egy anti zene letöltő reklámot nem láttam, bár nem mintha bárkit ez elriasztana...
  • Molnibalage
    #26
    Erre azt mondanám, hogy ez olyan helyzet mitha kifizetnéd a vámot, de mégis leültetnek előre csempészésrt. A jó édes anyjukat. Bárcsak a RIAA épületébe csapodótt volna az egyik gép 2001-ben, de lehetőleg a vezetőségi ülés kellős közepén.
  • galocza
    #25
    na szóban már kikáromkodtam magamat, szóval ide nem kerülnek csúnya szavak...
    pár napja kaptam meg a memóriakártyámat: díszeleg rajta a rohadt artisjus matrica. persze, ez csak egy a rengeteg felháborító dolog között amit megenged magának a jogvédő (helyesen: jogtipró) banda, de hogy a +!%#&-ba mondják már meg, hogy mi lesz azon a kártyán? speciel fényképezőgépbe vettem, szóval teljesen saját anyag, a sápot mégis leveszik, hogy abból is a népet b#%!tathassák.
    ja hogy dagiék az irodában kiszámolták, hogy mennyi mennyi bevételtől esnek is el azzal, hogy a kölykök a mobilon meg az mp3lejátszóban letöltött anyagot hallgatnak.
    aha. ez az érvelés onnantól győz majd meg, ha egy konyhakés vásárlásakor le kell ülni pár napot, mivel minden ikszedik darabbal leszúrnak vkit...
    amit a sok idióta nem fog fel, az zumtrotz. én a magam részéről ha vmit igazán akarok, megveszem. de ilyen hozzáállás mellett a lóf+%#t, az ember csak azért is betart. a pofátlanságnak is van (kellene hogy legyen) határa...
  • ostroml
    #24
    minek letölteni ? enyiért már elhivhatom a lakásomra egy provát bulira bárkit :D
  • Petys
    #23
    A RIAA nak: "You can't always get what you want!"
  • matt taylor
    #22
    http://qtrax.com/
    Tölcs ingyen zenét reklámért cserébe
  • JL666
    #21
    Azt hiszem ez is önmagáért beszél, de lassan a "drug offenders"-t át kell írni music downloaders-re. Amerika - a szabad világ...

    "it's a cold fact that in the United States of America, typically drug offenders do more time than child molesters, rapists, and murderers..."
  • dez
    #20
    Itt szerencsére van annyi eszük, hogy az IP-ket sem hagyják csak úgy kiadni egy ilyen hiéna-falkának, mint a RIAA.

    Amcsiban meg talán annyira elegük van a nagy szabadságból, hogy lassan szó szerint multik rabszolgáivá teszik az embereket. (Mert ugye ekkora tartozást egész életében törleszhet[ne], sőt még a leszármazottai is.) Lásd kamatos kamat bevezetése az ókorban.
  • endale
    #19
    Alapítanom kellene valami jókis jogvédő egyletet. Pl az autótulajdonosok jogait védeném. Ha valakinek ellopják az autóját 8634750645678534876254786501 millió forint lehetne a kiszabható bírság (mégiscsak komolyabb cucc mint pár szaros mp3). Nagy kegyesen csak a teljes vagyonát koboznám el és a családját eladnám rabszolgának.
  • dez
    #18
    Ezt azért gondold át egy picit jobban.

    A munkád hány esetben nyújt valamilyen élményt másoknak (millióknak)? (Így pl. újra és újra bevételt jelentve pl. rádióknak, kiadóknak.)

    Egy kőművest bármikor pótolhatsz, egy (igazi!) tehetséget meg nem.

    Ha 1x kapna pénzt egy szerző valamiért, mennyit kapna? Mennyi lenne az ára egy "We will rock you"-nak (Queen - csak azért írtam, mert épp most ment a rádióban)? Ki határozná meg? Ki fizetné ki azonnal? Hát nem az határozza meg, mennyiszer van kedvük meghallgatni az embereknek?

    Az egy másik dolog, hogy egy egész ipar terpeszkedett erre a dologra, ami ontja a megcsinált sztárocskákat, mű stílusokat, futószalagon gyártott zenéket. (IS.)
  • tomcsa4
    #17
    JL666: Lool! Jót nevettem, jaja igazad van :D

    rigidus: hmm hát akkor nagyobb barmok, mint hittem ezek a jenkik! RIAA meg amúgy sem szimpi, eléggé erőszakos és nagy hülyeségeket csinál (mint pl régebben volt, asszem 2003ban, hogy egy 40 éves ipsét akartak megbírságolni, de meghalt és a 70 éves szülőnek adták oda a több tízezer dolláros csekket). Hát ha itt MO-n pl ilyet kiosztanának, az emberek el se mennének dolgozni, mert teljesen felesleges. Nem tudom, van ilyen, hogy ha nagyn magas a bírság az emberi teljesítőképességet figyelembe véve (mert itt most ezt nézi semmibe ez a buzi RIAA) akkor egy bizonyos összeg után elengedik a maradékot?
  • JL666
    #16
    nem tudom honnan vették, hogy egy átlag user amcsiban, de bárhol a világon reálisan kinyög 1,5 misit ha elkapják (nekem is itt van a zsé a párnám alatt vész esetére, ha elkapnának). INKÁBB VEZESSENEK BE HAVI 1000 $ ÁLTALÁNYT MINDENKIRE ,FELTÉTELEZVE, HOGY ÚGYIS LOP.
  • rigidus
    #15
    Ja ize, ha jol emlekszem az alkotmanyukban a kiszabhato penzbuntetesekre nincsenek moralis korlatok szabva az egyen fizetokepessegetol fuggoen.
  • rigidus
    #14
    > Ezt úgysem fogják elfogadni.

    Itt Europaban biztosan nem, de az USA-ban jelenleg is zajlanak hasonlo kaliberu perek. Az USA siman bent van am a TOP30-ban a vilag legkorruptabb kormanyai kozt.