25
  • shaark
    #25
    De jó... Dániában az egyik internetszolgáltatónak le kellett zárnia a thepiratebay.org-ot egy bírói ítéletnek köszönhetően, úgy nézz ki, hogy a többi szolgáltató is követni fogja, hogy elkerüljék a bírói procedúrákat.
  • AbyssLord
    #24
    Én nem is értem, hogy miért a torrentet b@sztassák. Sokkal nagyobb törvénysértést követnek el a fizetős ftp oldalak, hiszen azok ténylegesen hasznot húznak belőle, míg az összes torrent oldal full ingyenes és non profit.
  • birdo #23
    Mintha " divattá vált volna a torrent oldalakat mecerálni....mintha egyébre nem is érnének rá eggyesek.
    Habár...
    Milyen tök yó dolog a médiában fröcsögn.... hiába
  • arrakistor
    #22
    ... rapidshare, easyshare, DC++ és egy két LINUXos torrentszerű okosság amik f*ssá kódolva terítik az adatot az éterben és minden közegben minden hullámhosszon, csak hogy a pikánsabbakat említsem ... de kellő mazsolázgatással, gúglizgetéssel, yahúzgatással stb.. gyakorlatilag BÁRHONNAN le lehet BÁRMIT tölteni..
    először találsz majd mindig egy fizetős oldalt , de ha tovább keresel akkor szépen megtalálod a full ingyenes, krekkes és vírusmentes, full verziós párját is !
  • arrakistor
    #21
    Vagy próbálják betiltani a Google-t elvégre mindenki ott kezdi keresni a torrent-et, amit le akar tölteni, vagy a Yahoo-t és akkor mi lenne? Jönne a helyükbe másik 1381246784537452378432642378 kereső oldal..
  • arrakistor
    #20
    Nem a piratebay az egyetlen oldal ahol rengeteg torrentet lehet szerezni, hanem kismillió torrent oldal van, és nemcsak torrent formájában lehet gyakorlatilag BÁRMIT letölteni az internetről. Az egész internetet be kéne tiltania az ilyen okostojásoknak ahhoz hogy megszüntessék a kalózkodást, de ezt pedig (már csak) azért (sem) nem tudják kivitelezni, mert ha betiltanák a központi nagy sávszélességű internetelosztó szolgáltatókat , a júzerek hamar rájönnének hogy saját rádiós hálozatokból ugyanúgy ki tudják építeni az internetet.
    ------------------------------------------------------------------------------
    "Minél jobban szorítja ökölbe a kezét Starkin szenátor, annál többen csúsznak ki a markából"
  • RonySize
    #19
    Hát igen, a Demonoidot én is "megsirattam"...remélem egyszér még életre kel. Viszont a PB mostanság nagyon felpörgött, hihetlen mennyiségi adat/zene "került fel". Manapság én is itt tárolom a biztonsági másolataimat...:)
  • tproli
    #18
    Jaja, a demonoidért nagy kár, rengeteg unikum volt rajta. A PB más káposzta, de becsülöm a kitartásukat. Go PB!
  • Riddick
    #17
    Remélem megszivatják az ügyészt! Biztos pénzelik őket a kiadók! Pffff
  • FoodLFG
    #16
    Ez igaz, a Pirate Bay is csak egy tracker a sok közül. Nem is lenne probléma, ha esetleg bezárnák, mert a többi gyorsan átvenné a helyét. Egyébként próbálnak erősíteni zene téren is, új kategóriák jelentek meg a zenén belül, ami megkönnyíti a keresést.

    A Pirate Bay inkább más szempontból lényeges. Ők a legpofátlanabbak és simán kiállnak a pénzéhes emberek és a pénz uralta világ ellen, amolyan modern kori Robin Hoodként. Mondhatni ők a virtuális világ hősei.
    Ebből a szempontból nem lenne jó, ha bebuknák a dolgot, de ez hosszútávon már nem érdekes.
  • nothes
    #15
    A rapidról ha észreveszik a jogaikra hivatkozva törölheti a cuccot, mert az oldalra töltötték fel. Az öböllel már más a helyzet, mert oda semmi illegálisat nem töltöttek fel csak mint mondták "segítették a cserebere folyamotot". De mint már mások is írták, ennyi erővel a késszaküzleteket vagy a fegyverboltokat is beperelhetnék, mert az általuk eladott cuccokkal raboltak ki egy bankot vagy szúrtak le valakit. Kétlem, hogy nyerhetnének...

    Az a kép meg nagyon találó:
  • bakagaijin
    #14
    Beatles? Annak még nem jártak le a jogai? Mintha lett volna valami próbálkozás, hogy meghosszabbítsák a védettségét még N évvel (kb. mint az amerikaiak Mickey Mouse aka Sonny Bono Act-je volt). Ja... csak 12-től kezdenek majd meghallgathatóak lenni. A Happy Birthday éneklésével még várni kell 30-ig, most csak börtönt kísértve lehet megtenni.
  • scagnetti
    #13
    "de amennyire tudom, ami ott nincs fennt, az nem is létezik...."

    Ezzel nem értek egyet.Én korábban szinte csak a Demonoid-ról szedtem a cuccokat(amíg le nem kapcsolták). Ha meg máshol kellett keresnem akkor isohunt.A Pirate Bay volt az utolsó ahol kerestem.A kevésbé ismert zenéket nem lehet rajta megtalálni.Erre a Demonoid volt a specialista.
  • FoodLFG
    #12
    Nézzétek meg a pirate bay oldalát
    Komoly az a kis sziget, amit odafirkantottak. :)
    (..és most már van egy kis üzenet is az oldalon)

    http://thepiratebay.org
  • kicsizoz
    #11
    Én sem vagyok nagy torrentes, de amennyire tudom, ami ott nincs fennt, az nem is létezik....
    De próbáld ki, írd be a keresőbe, és nézd meg a weboldalukat!
  • Falatka2003
    #10
    "többek között 20 album", "számos film és négy számítógépes játék".

    Nem vagyok túl jártas a torrentelésben, de 20 albumért és 4 játékért érdemes üzemeltetni egy oldalt? És ennek olyan horribilis reklámbevétele van?
  • aaaaa
    #9
    Sőt az összes hírportál is bűnös , mivel azzal, hogy megemlítik ezen "alávaló terrorista" oldal létezését, további felhasználok tudják meg, hogy létezik. Közvetve így ők is hozzájárulnak az oldal népszerűségének növekedéséhez,ezáltal az "illegálisnak" hazudott filecseréhez is, tehát őket is el lehetne ítélni. Akárhogy bezárják az oldalt, azok a torrent file-ok összeségében elférnek egy 20 ezer ft-os vinyón és gondolom nem egy helyen és csak 1 példányban vannak meg. Ha le is foglalnák, megnyitják az oldalt máshol.
    Amúgy mindjárt elsírom magam, hogy a Beatles dalait letöltik. Szegények már a küszöböt rágják csóróságukban a kalózok miatt... (mármint az a fele, aki még él belőlük...).
    Amúgy meg érdekes a nemzetközi jog, ha multi céget ér egy mindössze vélt anyagi "sérelem", világraszóló a balhé, ha pedig egyszerű civileket lövöldöznek le ezerszámra "véletlenül" terroristának nézve, idegen országokban, arról szinte még szó sem esik.

  • Gerygrey
    #8
    Egyébként a torrentszerver üzemeltetés nem illegális, csak a jogvédett anyagok feltöltése. A reklámokat nem a feltöltők rakják ki az oldalra, az oldal üzemeltetőin pedig nem kérhető számon hogy ki mit tölt fel.

    A Rapidshare-ról tonnaszám szedem a PDA-mra a játékokat, és programokat. És azon is van reklám...

    Na nem baj, a TPB-nek jó reklám minden egyes ilyen cikk, már most többtízmillióan használják, minél többen leszünk, annál jobb, annál nagyobb "népharaggal" kell szembenéznie annak, aki baszogatja őket.
  • Gerygrey
    #7
    És a pékek mikor emelnek vádat a kenyérsütőgépek forgalmazói ellen? Minden alkalommal, amikor itthon sütök kenyeret, súlyos bevételkiesést okozok nekik.

    De a MOL is ugyanígy beperelhetné a BKV-t, mert azzal hogy tömegközlekedek, havonta legalább 20.000 Forinttal károsítom meg az olajtársaságot.

    A film/zeneipar mikor jön már rá, hogy kapitalizmus van?
  • Magnetic
    #6
    Ez komolyan annyira vicc.
    Ennyi erővel, beperlem az összes hipermarketet, mert gyilkolásra alkalmas eszközöket (konyhakés, motoros láncfűrész...stb) árulnak bárki számára elérhetően....Amerikában még meg is nyerném :-)
  • arrakistor
    #5
    nevetséges. az ügyész helyében én meghúznám magam, mert a kalózoknak mindenhova elér a keze. és még puszta véletlenségből hátulról menekülés közben meg találja magát öngyilkolni.
  • matt taylor
    #4
    "A listán szerepel többek között 20 album, ezek között megtalálhatók a Beatles és Robbie Williams művei, valamint számos film és négy számítógépes játék."-What the f*ck?

    "...az eljárást, mondván a 4620 oldalnyi ..." --Táncos ügy vád irata volt 2500 oldal....
  • Peetor
    #3
    Nevetséges vádak, semmire nem fognak így menni. :)
  • CybeRick
    #2
    Hát nem bízzák a véletlenre a per kimenetelét az biztos.
  • bardocz
    #1
    "mondván a 4620 oldalnyi iratcsomagot nem 640 euróért kellene árulnia a rendőrségnek, hanem PDF formátumban ingyen bárki számára elérhetővé tennie a világhálón."

    ez jó:D