Még egy hónapig húzza a Netscape
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
FF-el nekem meg éppen az a problémám, hogy bármi kellene, túrhatok a neten mindneféle exteket, hogy talán legyen valami hasonlóm, mint amit opera tud. Úgy meg persze egyszerû, hogy az Opera minden újdonságát koppintják ezerrel. Csak persze míg M$-nél ez halálos bûn lenne, addig Mozilláék agymosásának hála õk még meg is vannak dicsérve érte :)
Starcraft + Diablo III - esemve
Indul, tabot nyit, renderel.
Starcraft + Diablo III - esemve
\"Intel Core 2 Duo E6550 2.33Ghz;Gigabyte P35C-DS3R;Kingmax 4Gbyte Ddr2;Msi Nx8800Gts 320 Mb OC;Maxtor 320Gb\"
úgyhogy még megnéztem a seamonkey-t, de fél éve kb a ff-ra tértem át. még most sem szeretem, hogy about:configban kell matatni hogy egy bezárógomb legyen mint régen, vagy hogy a cache könyvtárát beállíthassam, hiányzik az, hogy közvetlenül a címsorból gúglizhassak, de kárpótol a praktikus szókeresõ, vagy a 6 keresõmotor amit én választok ki, az automata frissítés, stb...
még mindig nem értem, minek kellett 2 bõngészõt fejleszteni ahelyett, hogy egy olyat csináltak volna amely mind2 erényeit ötvözi, de én is ff mellett tettem le végül a voksot.
operával nem szórakoztam soha, biztosan jó, sokan dícsérik, de semmi okát nem látom az áttérésnek.
ie-t nem használok amióta vannak tabok a mozillában (tán 1.1?), elõtte is kiegészítõvel csak (crazy browser és társai).
akárhogy is, RIP netscape, azért köszönhetünk neki: ha nincs, könnyen lehet hogy mára már mind ie-re kényszerülünk, a neten csak ms video és hangformátumokat nézünk/hallgatunk...
No good deed goes unpunished, outlander. - Azura
On: Kár érte, pedig nagyon szerettem, igaz amióta kijött az új ie azt használom mert a netscapem beszart, de én elvagyok vele most.
Aztán mégegy meglepi. Merthogy többet tud, mint a Róka, többet, mint a Madárka. Azt mégis csak akkora, mint a kettõbõl az egyik. Arról, hogy mindent letölt-e teljesen a jelenlegi netem függvényében nem nyilatkozom (gprs).
http://fenyuzer.hu http://www.antistressz.co.cc http://www.netanyu.info
A Netscapet pedig sajnálom, mert régen skat használtam, és szerettem is.
Melyik böngészõ tartja be a W3C ajánlásait (a de facto' szabványokat) - a Firefox, az Opera vagy az IE? Az elõbbi kettõ jobban.
Melyik böngészõhöz kellenek conditional comment-tek? .htc trükkök? Melyik bngészõ nem hajlandó a PNG képek átlátszóságát rendesen lekezelni?
Magyarul: feltelepítem a programot és már benne is vannak a funkciók. De ezek sora több forrásból is bõvíthetõ, igaz, ezen a téren nem éri el az FF szintjét. Ugyanakkor sokkal elegánsabb bizonyos dolgokban (nagyon találónak érzem a neten keringõ Opera = Aston Martin, Firefox = Hummer képeket). Jó példa erre a Gyorshívó (Speed Dial). Az FF-hez két verzió is van, mindkettõ sok beállítással (pl. lehet 5x5 is), de kicsit megalománok, és egyértelmûen rondábbak és lassabbak az Opera INTEGRÁLT megoldásánál.
Ez kétségtelen, de én mintha olyanra is emlékeznék, hogy az aktuális Netscape szabványkövetése és stabilitásahagyott kívánnivalót maga után...
Maga a Netscape meg kb. a 8-as verzió óta halott, csak még nem tudta. Akkor vesztette el ugyanis az egyediségének utolsó morzsáit is. A 9-es gyakorlatilag már csak egy átfestett, reklámokkal töltött (AOL) Firefox volt.
"az operába gyárilag tesznek bele sok vackot"
Szerintem meg kényelmes, hogy felteszem, és már benne is van. Sok funkció van, amit azóta használok, mióta az Operában felfedeztem (elõtte eszembe se juttott volna, hogy lehet ilyet is, lásd pl. egérmozdulatok). És akkor a paradoxon: "feleslegesen", "teletömött" Opera telepítõje kisebb, mint a "letisztult", "egyszerû" Firefox. A memóriahasználatról vagy az indulási sebességrõl nem is beszélve. Mellesleg nem tudom, miért zavarnak a plusz dolgok. Ha nem használod õket, akkor a levelezõt és a chat részt egyetlen menüpont képviseli...
"ezentúl pedig sokkal jobb témák is születnek rá"
Ezzel erõsen vitatkoznék, szerintem a felhasznéálói felület megjelenése és testreszabhatósága az operában példa értékû. Nem is szólva, hogy egy nyamvadt skin telepítéséhez nem kell újra indítani a böngészõt...
És egy apró érdekesség, vagy inkább csak idézek önmagamtól:
IE = 7 foltozatlan biztonsági rés
FF = 5 foltozatlan biztonsági rés
Nem igazán a nagy az eltérés, ráadásul a nyitott forrás hívei között a vezértmondat, az hogy ha nyílt egy forrás akkor gyorsabban javítják a hibák. Hm...ez úgy nézki nem minden esetben van így mert FF esetében beszélhetünk 1-2 éve javításra váró hibákról is, persze az IE esetében is.
Az Opera és az IE és más böngészõk sajnos csak viszonylag kis mértékben segítik a fejlesztõk munkáját, pedig õk azok, akik minden nap ezt használják, ezzel dolgoznak, õk ismerik legjobban a böngészõk lelki világát, ezért rajtuk keresztül lehet a legtöbb felhasználót elérni.
de pont errõl beszéltünk... Nekem nem kell egy olyan böngészõ, ami minden franc extrával tele van tömve, nekem egy olyan kell, amire van rengeteg letölthetõ cucc, és CSAK azt teszem fel, ami kell... bugba konkrétan nem futottam egyiknél sem...
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
(amiben személy szerint legalább annyi bugba futottam, mint az operában, és a feltett addonjaim közt egy olyan sincs, amit az opera ne tudna alapból)
"Ugyanez volt a böngészõkkel, versenyeztek, majd mikor az IE nyert nem volt semmi fejfõdés egészen a firefox felbukkanásáig."
Még sehol nem volt a firefox, amikor az opera már fényévekkel elhúzott az IEtõl. Csak nem terjedt, mert nem volt olyan aggresszív a reklámkampánya, mint a firefoxnak. (meg valószínûleg sokat rontott a pozíción a kezdeti reklámcsík)
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
Mi a fene? A Netscape évek óta már csak egy rebrandelt Mozilla. Idõt adnak hogy visszaírják a "netscape" szövegeket "mozilla" szóra a kiegészítõkben? :)
Egyetértek... Minek nekem egy csomó olyan feature, amit nem is használok? ellenben van egy csomó olyan korrekt addon, amit ha akarok használok, ha akarok nem, mellesleg operában sok nincs is :D Szobatársaim Operát használnak, de õk is bevallottan csak megszokásból... Ellenben gyakran jönnek át hozzám netezni, mert ez-az nálam könnyebb... Gyorsaságban meg nem tudom, hogy lehet egy böngészõ ennél gyorsabb, és fõként minek (100Mbites netem van, és a netre kell várnom, mint a progira :D)
példa, hogy mit csinál lassan a ffox?
Ha az egyik cég csõdbe megy akkor a másik fejlesztése leáll, mert nem kell versenyezni, az árakat pedig addig tolják fel amig nem szégyellik.
Ugyanez volt a böngészõkkel, versenyeztek, majd mikor az IE nyert nem volt semmi fejfõdés egészen a firefox felbukkanásáig.
Nyugodtan szeretsd bármelyiket, de drukkolj az ellenfélnek hogy ne tünjön el, mert a versenybõl csak mi profitálunk!
Hat pont ez a jo benne :)
\"Kinézet hajhászó átlagfelhasználó\" by GyP
http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux
"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/
Közben párszor megnéztem milyenek az újabb Netscape-ek, de egyátalán nem jöttek be.
Amikor meg az AOL felkarolta szerintem az utolsó szög volt a koporsóban...
En szeretem a Firefoxot, most jelenleg a legjobb alternativ bongeszo. Az IE meg az egyik legtragyabb.