24
  • jin
    #24
    Fenét. Szted kit érdekel egy olyan olcsó HD DVD lejátszó, amire már most tudni lehet, hogy nem lesz rá film???
  • dez
    #23
    Hihi, 2-3 éve kapható BD író itthon is. Most éppen 100eFt körül, ami kb. 550 dollár.
  • dez
    #22
    Egyelőre az írható és újraírható BD lemezek az olcsóbbak. :)
    Ráadásul, nagyobb tételben azonos költségen gyárthatók, miközben a BD-nak 60%-kal nagyobb a kapacitása. Tehát még ha valamivel olcsóbban is adnák az írható HD_DVD lemezeket, a BD-nél jelentősen jobb az kapacitás/ár arány.
  • dez
    #21
    Nem tud azt csinálni, amit akar, mivel itt nem csak a Sony állt szemben a Toshibával, hanem két nagy (BD oldalon nagyobb) CSOPORT. Most ezek állnak neki nagyobb volumenben gyártani, és egymással is jobban versenyezni. Meg nyilván a másik oldalon állók is elkezdenek BD-s cuccokat gyártani, hacsak nem akarnak hoppon maradni.
  • Kaadi
    #20
    Az a gyanúm, hogy az írók meg az üres lemezek még jó ideig drágák lesznek, mert az a sok stúdió nem fogja jó szemmel nézni, ha már az első sikeres év után megtelik a piac remek minőségű kalózpéldányokkal. A jelenleg torrent hálózatokon keringő 1080p/720p tartalmak nagy része blu-ray rip, a másolásvédelem már jó ideje fel van törve. Eddig csak azért nem jelentek meg az 5 dolláros BD filmek, mert egy üres lemez 24/49 dollár (1 és 2 réteges), az írók pedig még alig kaphatók, még a sok száz dolláros áron is.
    Ha a BD lemezek árát leviszik elérhető szintre a Sony vezérigazgatóját felkötik az első fára száradni a stúdiók képviselői.
  • bikers
    #19
    Szerintem arra kellene összpontosítaniuk, hogy minél olcsóbban adják az írókat és hozzá az írható lemezeket.Lehet ez egy kicsit a HD DVD malmára hajtaná a vizet
  • willard
    #18
    Nem örülök, mert a Sony szerintem túl drágán ad mindent, most azt fog csinálni, amit akar. Pl. a digitális fényképezőgépekbe is nagyon erőltette a Memory Sticket, ami egy időben majdnem kétszer annyiba került, mint pl. a CF, vagy SD kártya, de hálistennek nem lett befutó formátum.
  • 5c0rp330n
    #17
    Van pár "értelmiségi" ahogy látom, aki még nem fogja: a harc már eldőlt. Erről szól a cikk is, ez nem egy Sony által fizetett hirdetés. Múlthéten is olvastam, hogy miután a Warner átállt, 90% feletti volt a BD eladfások aránya. Ennyi kiadóval mellettük, és ilyen egyértelmű fölénnyel az eladásokban gyakorlatilag itt már nem beszélünk formátumháborúról. A jövő optikai tárolója a BD, a HDDVD halott. Én ezt már egy éve is teljesen egyértelműen kijelentettem, akkor is kötekedtek (akkor még lehetett egy kis alapja a kötekedésüknek). Azóta történtek dolgok, aki ezek után sem hiszi el, hogy a BD nyert, annak nincs mondanivalóm. Hitegesse csak magát, hogy még nem dőlt el, ettől még tény marad, hogy eldőlt a harc.
  • maestro85
    #16
    Majd a piac eldönti ki a győztes.... Gartner max a lóvét veszi fel az ilyen kijelentésekért, bár kétségkívül a "szoní" kitett magáért, hogy ne vesszen...
  • WiZZaRD
    #15
    Pontosan. De igy akar sokkal hosszabb eletu lehet, mint barmilyen consumer cucc...
  • NEXUS6
    #14
    Persze talán még mindíg rengeteg cég használja archíválásra, csak ugye otthoni felhasználás mára gyak nem létezik.
  • WiZZaRD
    #13
    Azert a DAT kazit nem kell felteni sztem ma sem...
  • Gerygrey
    #12
    Aki hülye...
  • dez
    #11
    Akik ilyen 1000 dollárokért vásárolnak lejátszókat, szerintem nem kell félteni őket... (Mostanra már valószínű amúgy is éppen lecserélnék.) Főleg, hogy ki is használhatták, mert már eddig is több, mint 400 filmet nézhettek meg rajta.
  • Tinman #10
    Akkor vissza lehet keresni az évekkel korábban elmormogott hsz-em, amiben kijelentem, hogy a 25/50 GB-os BR lemezek és velük együtt a BR lesz a befutó. /hátbaveregetősmiley
  • Axon
    #9
    "több mint egymillió lejátszót értékesítettek egyedül az Egyesült Államokban"

    Na az az 1 millió csak csepp a tengerben. Gondoljatok csak bele, hogy csupán Magyarországon hány millió asztali dvd lejátszó van a háztartásokban, a világon meg legalább milliárdos nagyságrendű. Néhány év mulva amikor már 100 milliós nagyságrendben lesz az otthonokban blu-ray lejátszó, nem hiszem, hogy azzal az 1-2 millió hd-dvd tulajdonossal fognak szarakodni a kiadók.
  • Inquisitor
    #8
    "a Gartner szerint, amely úgy véli, hogy az idei év végéig eldől a nagy felbontású formátumok versenye."

    Ez így ebben a formában humbug, nyilván csak akkor lesz értelme ilyenről beszélni, ha sz összes HD eladások nem csak légypiszoknyiak lesznek a DVD-hez képest. Addig meg vicc "nyerésről" beszélni.
  • NEXUS6
    #7
    Utólag mindegyik tábor (még a Sony is) azt mondja, hogy meg kellett volna egyezni már az új formátum indulásakor, mert ez kb olyan mint a Hun-Római háború, a végén mindkétfél beadta a kulcsot, mert túl sokat vesztettek.

    A dolog minden esetre tényleg eldőlni látszik, a 2008 végét kicsit tág határnak tartom, szerintem egy fél éven belül "letisztázódik a helyzet".

    A hibrid meghajtókat meg kb annyira nagyszerű ötlet eröltetni, amennyire a Zip meghajtóba, MOD lemezekbe, vagy DAT kazikba történő beruházás volt ésszerű annak idején.
  • Z
    #6
    A cikkíró biztos a Sony beépített embere, és ezzel pénzért cserébe az ő malmukra hajtja a vizet!

    (nehogy komolyan vegye a cíkk írója!!!)

    Mellesleg hányhatnékom van, ahányszor csak meglátom bármelyik formátum nevét. A Sonyval amúgy sem vagyok kibékülve.
  • partizan182
    #5
    Nono, UMD movie sem volt különösebben hosszúéletű.
  • roliika
    #4
    Szinte az első formátum ami szinte meg se született, máris meghalt.
  • winnie
    #3
    ők azok, akik ezzel tisztában kell, hogy legyenek. aki nem tud várni, aki magas áron veszi meg a cuccot, filmek hiányában, annak tudatában, hogy bukhat is, annak nem fog gondot okozni most sem a reagálás.
  • Rena11
    #2
    szegény toshiba az efajta felröppenő hírek még jobban beteszik neki a lécet mert aki ezt elolvassa tutkó nem vesz hd lejátszót
    persze enélkül is vége lenne a dalnak :)
  • Lame
    #1
    "Az egyetlen hátrány, hogy a túl korán bevásárlók mindenképpen újabb kiadásra kényszerülnek, hiszen az első sorozat példányai még nem támogatják ezen funkciókat és firmware frissítés sem áll majd rendelkezésükre."

    Mondjuk ez eleg gusztustalan. Ok szavaznak bizalmat a temeknek legeloszor, ok fizetik erte a legtobbet es ok szivnak emiatt.