65
  • Cleanx
    #65
    Komolyan mondom nem lehet veled vitatkozni, mert mindent kiforgatsz ,felre ertessz...pff

    Tovabbi jo install/uninstall ,driver frissitest.
  • sathinel
    #64
    "Ki erolteti meg a jatekot pc-n ?
    mmo-n kivul mar nem jatszik pc-n senki.."

    Ezt mondod és utánna bevallod nem is játszol? nem ismered a pc-n futó játékokat, és megmondod a frankót. Hát ha úgyérzed én voltam hozzánemértő, és csak hülyeséget beszéltem, akkor rendben legyen igazad:D Én meg játszok tovább. Nem vallod be hogy nincs igazad, hanem mondod tovább a magadét, hogy te láttál már valakit, vagy halottál valakiről aki tudja. A cikkben amit belinkeltél ott is épp hogy engem igazolnak a hozzászólások. A pc-t kb így temetik ps2 óta mint te.
  • Cleanx
    #63
    Kezd szanalmas lenni a sok mellebeszelesed..olyanokat allitottal minden hozzaszolasodban amit nem is mondtan, ill. nem beszeltem rola.

    Amit en latok az az ismerosok, rokonok.
    Az, hogy te 15-20 orat jatszol tuti franko, de hol allitottam en ,hogy te mivel mennyit jatszol?

    Itt is megy az okoskodas

    Bar en sose mondtam ne hasznalj pc-t csak jatekra felesleges..ennyi..PONT(meguntam)
  • sathinel
    #62
    jah így érthető. ha nem játszol akkor meg miért mondod itt meg a frankót a játékok-ról? Ha te is játszol minimum heti 15-20 órát akkor talán lenne fogalmad róla miről beszéltem eddig. Vagy honnan vetted az infót amiért beírtad a hozzászólásod? Király hogy tudod hogy én már nem játszok semmivel csak mmo-val pc-n mikor kb fogalmad sincs mi megy pc-n játékokból ha ezt írtad. Crysis, Cod4, UT3, bioshock, far cry 2, C&C3, fuel of war, .... mondtam nézz szét mielőtt hülyeséget beszélsz még mindíg. Csak gondolkozz el azon hogy a gamék 10%-a sincs mmo pc-n, de te biztos jobban tudod.
  • Cleanx
    #61
    "Vagy nagyon fiatal vagy, vagy még soha nem használtál pc-t játékon kívül másra."

    30 vagyok es sajnos nincs idom jatszani..

    Eddig meg mindig sikerult masrol beszelned, mint amit irtam.
    "Ki erolteti meg a jatekot pc-n ? -erre irod, hogy jatekra hasznalom-
    mmo-n kivul mar nem jatszik pc-n senki.."

    "És mi az hogy kiakadtál a shoot em up játékokra amit írtam?" ???
    C64 es Shoot'Em Up ezek hogy keverednek ide? o__O
    GBA vs. Pc ezzel mit akarsz ???

    A wikipedia-t ismerem koszi, hasznalni is tudom.

  • sathinel
    #60
    Vagy nagyon fiatal vagy, vagy még soha nem használtál pc-t játékon kívül másra. És mi az hogy kiakadtál a shoot em up játékokra amit írtam? azon a gépen ami neked van csak ilyen játékok léteznek. Nem rosszak, csak én kb a C64-emen játszottam ilyesmi gamékkal, ami akkor még fejlett volt. Jó volt, csak nem nevezném manapság játéknak. Megcélzott célközönség sem épp 16 éven felüliek.

    Valsz neked volt igazad
    gameboy advance games ez a mennyiség ver minden játékot ami pc-re kijön:D
  • Cleanx
    #59
    Egy artatlan gameboy advance-m van...en a konzolkocka loler

    konzolt - jatekra,
    pc-t - munkara,
    telefont - telefonalasra,
    fenykepezogepet - fenykepezesre hasznaljuk

    ez a velemenyem, de ha te pc-vel akarsz mindent csinalni hat egeszsegedre
    (kv-t fozni es mosni azert remelem nem a pc-t hasznalod x) )
  • sathinel
    #58
    4-5 órát bír ha viszel pótaksit elég jól elvagy ha minden igaz.
  • sathinel
    #57
    ha nem is tudsz valamit, akkor fórumokon meglehet beszélni. Valójában nem utál senki semmit, csak elmondja a véleményét vérmérséklettől függően. Ebből lehet a legtöbbet tanulni ha nem 0 információtartalmú hülyeséget nyög be a másik. Ezekről a dolgokról amikről beszélünk honnan szereznél máshonnan infót? higgyek a reklámoknak, és legyek üresfejű fogyasztó? Inkább kommunikálsz, és információk, tesztek alapján vásárolok.
  • dondore
    #56
    Szép kis gép, almafehér :)
    Kár, hogy a 13" monitora nem a képernyő széléig ér.. Igy kifolyik a szemed tőle mert túl kicsi. Aksiról tudtok valamit?

  • zLk
    #55
    Oh, én kérek elnézést, nem vettem észre, hogy Rencsike majd talán megmondja itt a frankót.
    Igazad van. Luzerek vagyunk, feleslegesen tépjük a szánkat (billentyűzetet), szart sem tudunk semmiről.
    Arra kérlek, hogy ha te ennyire frankó gyerkőc vagy, hozz fényt a sötétség birodalmába, ahol mi halandók végre tisztán láthatunk.

    "senkit aki számittana nem érdekel a véleményetek feleslegesen tépitek itt a szátokat"
    És ki mondta hogy az a cél, hogy az MS/linux fejlesztői figyljék a társalgást?! Nagyokos.
  • Rena11
    #54
    akinek nem inge...
  • Rena11
    #53
    micsoda magasröptü érdekfeszittő vita folyik itten kérem
    könnyesre nevetem magam rajtatok okosok ti aztán igazi lúzerek lehettek szart sem tudtok semmiről mégis úgy adjátok elő mintha ezen bármi múlna, holott igazából senkit aki számittana nem érdekel a véleményetek feleslegesen tépitek itt a szátokat a google-ből nyert néhol téves szarotokkal :D
  • kanesoban
    #52
    "A konzol akkor lessz ellenfele a pc-nek, ha átveszi funkcióit, és fejleszthető lessz könnyedén."

    Van ezzel ám egy probléma. Mármint játékfejlesztői szempontból. A konzolokra pont azért szeretnek játékokat fejleszteni, mert minden konzol (az a kb 3-4 féle, ami elterjedt a piacon) egyetlen egyféle hardver. Vagyis amikor játékot készítenek rá, arra az egy hardverre kell a játékot belőni. Ezzel szemben egy PC százmillió féle lehet, mert minden egyes alkatrésze variálható, így sokkal nehezebb optimalizált, hibamentes játékot írni.
    Egyébként ha a konzol fejleszthető lenne, akkor gyakorlatilag az is csak egy pc lenne. Az Xbox 360 (és gondolom a többi konzol) sem más, mint egy pc, csak egy speciális oprendszer fut rajta. Lehet rá pl Linuxot telepíteni, és PC-ként használni. Hogy ennek van-e értelme, azt nem tudom. :)
    http://www.xbox-linux.org/wiki/Main_Page
    http://www.free60.org/wiki/Main_Page
  • zLk
    #51
    Ez egy akkora faszság már ne haragudj.
    Én is szeretem amikor a sok Linuxkocka köpködi a wint. Nem értem miért nem tudtok belenyugodni hogy a világ 90 akáhány százaléka a wint használja?!
    Hogy miért? Egyszerű a képlet.
    Azért mert ez biztositott előbb egy könnyen kezelhető (felhasználóbarát) GRAFIKUS felületet!
    Nekem ne mondja senki hogy könnyebb kezelni egy linuxot mint egy wint. Lehet megvannak a maga hibái a csicsa miatt, de ezzel együtt kell éni. Szrencsére a lyukak befoltozásra kerülnek előbbutóbb.
    Csak TI linuxosok nem látok mást, csak csicsát benne. Az a kicsi réteg aki linuxot használ(gondolom nagyrésze programozó), és csak parancssorokat lát egész nap annak tényleg nincs szüksége winre.
    Kérdem én, miért kell folyton köpködni a wint?
    Az idősebb korosztályban élőkkel még a wint is nehéz megértetni, nemhogy a linuxot.
    És ahogy avman irta, az idő pénz. Nem mindenki ér rá egész nap kockulni, hogy kitanulja a linuxot.

    Ja és a játék témához szóljak már hozzá mert nem hagy békén a gondolat, hogy Cleanx barátunk szerint indenki csak mmo-zik.
    "Ecsém" lehet hogy a te szűk kocka barátiköröd csaa mmo-zik, de idén kijött egy jó pár frankó game is lásd Crisys, CoD4, UT3..stb.
    Amugy meg szerintem a hardwer vonal is azért fejlődik ilyen ütemben, mert a játékipar tuszkolja előre.
  • Ronny
    #50
    hiába van sok játék, ha a többség egyszerűen szar. Én 2004 óta alig találkozok olyannal, ami lefoglal és ezzel majdnem az összes játékos így van, aki aktívan végigélte a 2001-től 2004-ig tartó csodálatos időszakot.
  • Gerygrey
    #49
    Bírom az ilyen konzolkocka hozzászólásokat. Azért, mert te meg egy-két vérpistike haverod anyucitól kikönyörögte karácsonyra a nextgen konzolt, még elég sokan játszanak PC-n.

    asztalnal ulve, 30cm-rol monitort bamulva nem szorakozas a jatek
    Miért, konzolon szórakoztatóbb ugyanez? Nem teljesen értem az összefüggést. Lehet, hogy én is vehettem volna százezerért egy konzolt, ehelyett vettem egy 5000 Ft-os kábelt, szépen elvezettem a fal tövében és rákötöttem a PC-t a HD plazmára. Kifogástalanul megy rajta a játék, de még a HD film is csodaszép minőségben, amit konzollal nem tudom hogy oldottam vola meg. Wireless desktop a dohányzóasztalra, valag a kanapéra és mehet a móka :) (na persze, bluréj, aztán meg majd veszem darabonként hatezerért a magyar szinkron nélküli HD filmet a százezres konzolhoz, mert hülye azért vagyok)
  • sathinel
    #48
    ez csak 1 játék (igen mmo és akkor mi van?) és még van sok másik amiért mutattam a weblapot ahol megnézheted de nézhetsz mást is. PS2 óta hallom ezt és azt hiszik a konzolosok azóta, hogy feltalálták a spanyolviaszt. Nézz még kicsit szét más honlapokon is ha nem hiszed. Pl miért is kelett billentyűzet, egér a ps3-hoz, és más konzolokhoz? Mert fps-ben nem lehet összeengedni őket egy pc-s társasággal mert halomragyilkolnak. Pont ilyen kis dolgok miatt kezdenek egyre több mindent átvenni pc vonalról. És kicsit nézz szét a régi gamék közt pc-re. 4-5 gomb, és irányok elég voltak mint a konzol gamék nagyrészét ahogy irányítod. Itt kb 10 éves shoot em up játékok hasonlítanak ezekre. Az mindegy milyen csicsás grafikát raknak alá. A konzol akkor lessz ellenfele a pc-nek, ha átveszi funkcióit, és fejleszthető lessz könnyedén. Pl cyberpunk könyvekben a számítógépek nagyon hasonlítanak egy konzolra, de kb úgy fejleszthetők mint a pc. +Procitkkal, memóriával, stb. Nagy hátránya hogy 1 év és a pc mindíg lehagyja a konzol teljesítményét. Valsz te csak játszani akarsz. De sok ember ezen végzi az adóbevallást, banki ügyeket, dolgozik, tanul,stb. és melette játszik.

    Nézz szét az oldalon amit mutattam. Kb annyi pc-s game van előzetes mint amennyi ps3, és xbox360 együtt. Ha ez szerinted nagy visszaesés akkor ok.

    Itt egy kis teszt pl oblivion hogy néz ki xbox360, és pc-k közt . Itt még középkategóriának egy 6600Gt-vel van összehasonlítva amit éppen csak lehagy. ) manapság ez a kártya inkább alsó kategória.
    xbox 360 vs PC
    Itt pedig egy videó ami ugyanazt a gamét futtaják pc-n, és xbox360-on. Hát engem nem győzött meg a konzol.
    shadowrun xbox360 vs pc
  • Cleanx
    #47
    wow nem mmo ?
    Ecsém ,hogy 2 sort nem tudsz felfogni...

    Eladasokat meg erdemes megnezni.

    "Nem fogok konzolra váltani hogy ugyanezt a 5 gombal, és 0 iq-val izomból kattintgatva végigtudjam vinni a játékot 10x . Jók az ilyen shoot em up játékok 5- 10 éves korig utánna kicsit kezd kiégni az ember."
    megcsinaltad a napom..x) koszi
  • sathinel
    #46
    lehet hogy haldoklik a pc?
    www.gametrailers.com nem jön ki új pc játék? és 10 milla ember wowozik csak ami már önmagában ver minden más játékot ami a piacon van. Mutass olyan játékot amit legalább fele ennyi eber játszik, és fizet havonta. A pc nagy előnye a legózhatóság. Tehát ha nagyon akarják a pc gyártók, akkor símán tudhatja azt egy pc mint egy konzol. Ha azt veszik észre hogy tömegesen átmennek valamelyikre, akkor valsz lépni fognak. De a pc eladásokat nézd meg pl karácsony előtt mekkora volt. Én kb ps2 óta hallom hogy konzol veri a pc-t és haldoklik a pc. Azóta szépen fejlődnek. Nem elhanyagolható hogy a cégek pc-t vesznek dolgozni és nem konzolt. Pl ami a cégeknek a legjobb, hogy a jónép játszik a játékkal, és utánna otthon a gépén szépen megvágja, kisfilmet csinál belőle, és utánna ezzel reklámozza mások előtt a játékot(http://www.warcraftmovies.com/) nem tudsz megcsinálni konzolon szintén. Pedig pont ilyen mindenkörű felhasználás miatt tudta régebben legyőzni az Amigát ami akkoriban sokkal jobb volt mint egy pc. Nem csak játékra használja a legtöbb ember a pc-t. A kisszámú játékeladás valsz az miatt van hogy manapság nincs játék ami megfogna. Az összes tele csillivilli gyükérséggel, és története, játékélménye a béka segge alatt. Nem fogok konzolra váltani hogy ugyanezt a 5 gombal, és 0 iq-val izomból kattintgatva végigtudjam vinni a játékot 10x . Jók az ilyen shoot em up játékok 5- 10 éves korig utánna kicsit kezd kiégni az ember.

    És jobban szeretem bámulni a 22" tft-t mint egy TV-t és nem mindenkinek van félmillája egy TV-re ami megközelíti a tudását a kis monitoromnak.
  • Cleanx
    #45
    loler..nem a fejlesztesrol beszeltem..

    (asztalnal ulve, 30cm-rol monitort bamulva nem szorakozas a jatek,
    na es a kis szamu eladasok -valszeg a warez miatt- nem kifizetodo a pc jatek piac)

    es elnezest ,hogy nem copy cv-zek ide valami okossagot.pff..

    Mindenesetre az Asus Eee a szamologepeket kiszoritja az biztos
  • grobs
    #44
    Az xbox -ot mar nem kapni, az xbox 360 -ban pedig 3 magos IBM Xenon van ... ez eleg messze all a "valogatott pc eszkoztol".
    xbox 360 -ra nem azert "konnyu" fejleszteni mert x86 (nem az) hanem azert mert az MS minden fejleszto eszkozet integralja. Gyakorlatilag ugyanazt az eszkozt hasznlod MS oprendszert futtato PC -hez, beagyazott rendszerhez, xbox 360 -hoz, es elkeszitettek az MSBuild -et, amivel eleg rugalmasan lehet binarist forditani. Raadasul szemben az oprendszerukkel, ezek az eszkozok kivaloak (en az eclipse -et szeretem, de ami igaz az igaz).
  • sathinel
    #43
    pse development
  • sathinel
    #42
    miért min fejlesztenek? milyen gépen futtatják a grafikusok a progikat amivel tervezik a játékokat? Nem sok maya, 3Dmax, és progamozási felületet ismerek ps3-ra vagy kimondottan xbox-ra. Ha fejlesztenek rajta, akkor funi is futtatható. Ps3 max ami más, mert xbox belseje mi ha nem válogatott pc eszközök? Akkor válthatja le a pc-t valójában egy konzol, ha abba az irányba is fejlődnek mint amit manapság a pc-k tudnak. De amíg a fejlesztés, és minden más munka pc-n történik, addig ez nehezen fog változni.

    Pl ps3:
    The PlayStation 3's primary programming language will be C, unlike the PS2 which relied heavily on assembly. Sony has said the PS3's graphics API will be a cut down version of the OpenGL|ES library, which is very good news for developers: OpenGL is an industry standard platform, widely recognized and familiar to many programmers and certainly not limited to just the gaming industry. It gives studios the opportunity to hire experienced talent from other areas of IT such as scientific, CAD/CAM, or embedded system graphics experts. OpenGL also has a fairly shallow learning curve, which is good news for independent or garage developers: it is a comparatively easy library to learn the basics of, with a massive amount of free information and tutorials available online.

    jé openGL, meg cad/cam? az mi? talán valami ps3 fejlesztői környezet kifejezetten ps3-ra??
  • Cleanx
    #41
    Ki erolteti meg a jatekot pc-n ?
    mmo-n kivul mar nem jatszik pc-n senki..
  • Z
    #40
    "Az otthoni felhasználók meg azért használjá, és ezen szerintem 1 linux fanatikus sem köthet bele, hogy JÁTSZANAK..." --- ezt az egyik legnépszerűbb SG-s topik fanjai nem nagyon tudják... (PC-s játékoknak leáldozott...már jó sok éve) ehe-ehe
  • Gipsz75
    #39
    Látom szépen "osztjátok egymást". Pedig a dolgo nagyon egyszerű szerintem. A válalatok azért nem váltanak, mert a titkárnőci megszokta az office-t, és ugye az oo kicsit másképp van, 1 csomó funkció más helyen van, és még sajnos nem 98%-osan kompatibilis. És nincs arra idő, hogy a már szépen megformázott dokumentumot újra formázzuk. Az otthoni felhasználók meg azért használjá, és ezen szerintem 1 linux fanatikus sem köthet bele, hogy JÁTSZANAK...

    Tehát amíg nem jelenik meg a játék mindkét platformra, addig az otthoni használok win-t fognak használni, és amíg nem lesz 99%-ban kompatibilis, és ugyanúgy kinéző (nem azért mert az annyira jó, hanem azért, mert az van megszokva), addig a vállalatok sem igazán állnak át. Ennyi...
  • gkalcso
    #38
    Ahogy növekszik a linuxot használók tábora, úgy javul a hardver/szoftver támogatás. A win is annak köszönheti a hw/sw támogatást, mert sokan használják.

    Ahol dolgozok azért nem veszik észre a win hátrányait, mert Linuxos szervek mögött csücsülnek és évente több milliót költünk víruskeresőre. Arról nem is beszélve, hogy 3-4 évente új oprendszert, 2-3 évente pedig új office-t kell venni.
  • avman
    #37
    azért írtam, h pár éve még más volt a helyzet. ma simán el lehet lenni desktopon vele, ha utánanéz az ember, milyen hardvert vagy perifériát ne. de ha már egy meglévő rendszerhez kell hozzápasszintani, nem biztos, h az ingyenes oprencer ingyenes lesz. és minél több cucc van, annál nagyobb a szopószorzótényező.
  • sathinel
    #36
    A sebességét nézd már meg a kis vason. Aztán keress rá xp-t futtató eee-re és rájössz mi a különbség. Taskváltáskor már észre fogod venni mégha nem használsz ennyi csicsát, és ennyi progit egyszerre mint ezen a videón ami szerinted szar példa.
  • sathinel
    #35
    Én ubuntu 7.10-nél pl még egyszer sem nyitottam meg a parancssort. Mindent grafikus felületen kattintgatással csináltam. 4000x2AMD, 6800GT, sata2hdd. Live CD bőven elég és minden mást ami kell netek keresztül leszedsz. Google earth, mplayer, compiz, skype, opera amit utólag telepítettem. Parancssort meg sem nyitottam.
  • avman
    #34
    jav: szóval a linuxot választani a win helyett, nem biztos, h mindig annyira megéri. és ez fordítva is igaz.
  • avman
    #33
    és 2002-ben, mikor indult a cég, hol volt desktop fronton a linux? erre akkor azt mondtam, és ezt ma is tartom: bazd meg a parancssorodat.
    megkérdem újra, miért álljak át egy kifizetett rendszerről egy ingyenesre, vagy minek vigyek bele linux disztribet, ha már évi pár 10k-val megúszom a szoftvereket?
    2-3 éve próbáltam utoljára. aztán végleg rájöttem, nekem nem éri meg. sem időben, sem anyagilag. és nagyon sokan gondolkodnak így, kicsiben és nagyban is. nem biztos, h azért, mert ostobák és hülyék, sőt. szóval a wint választani a linux nem biztos, h mindig annyira megéri.
    ettől függetlenül nem értek egyet, h állambá már ms-t és nem nyitott dolgokat használ, vagy pl. a campus licenccel, de azt is utálom, mikor otthon bohóckodó linux kockák jólmegmongyák a frankót, h mi a jó nekem...
    mellesleg nekem senki ne mondja, h van olyan linux disztrib, ami magától megy, annyira felhasználóbarát, h még a seggem is kitörli. néha leszedek live dvd-t mindenféléből, mert kíváncsi vagyok, a csicsa meg soha nem érdekelt, egyik oldaltól sem.
  • zolo
    #32
    Létezik Windows alá is 3d asztalkezelő....Szar a példa...
  • sathinel
    #31
    Gimpe-et leírni annyit tesz mint nem tudni hogy holywood pl gimp alatt dolgozik.

    Pl:
    CinePaint is a collection of free open source software tools for deep paint manipulation and image processing. CinePaint is used for motion picture frame-by-frame retouching, dirt removal, wire rig removal, render repair, background plates, and 3d model textures. It's been used on many feature films, including The Last Samurai where it was used to add flying arrows. It's also being used by pro photographers who need greater color fidelity than is available in other tools.

    és még:

    Studio Users

    Studios such as Sony Pictures Imageworks and many smaller studios use CinePaint. Disney, DreamWorks, and Pixar funded Crossover (Wine) to make Adobe Photoshop for Windows run nicely on Linux and that's what they use. Some studios use proprietary or internally developed tools. CinePaint is open source software. Nobody is obligated to tell us they use it. Studios use many Linux motion picture applications, not just CinePaint. This list of studios using CinePaint is just some we know about.

    * Amalgamated Pixels
    Elf, Looney Tunes
    * Computer Cafe
    League of Extraordinary Gentlemen
    * Flash Film Works
    Duplex, The Last Samurai
    * Hammerhead
    Showtime, Blue Crush, 2 Fast, 2 Furious
    * Rhythm & Hues
    Harry Potter, Cats & Dogs, Dr. Dolittle 2, Little Nicky, Grinch, Sixth Day, Stuart Little, Planet of the Apes
    * Sony Pictures Imageworks
    Stuart Little II, Spider-Man

    Nem úgy tűnik hogy gagyi kis fos ez a gimp:D
  • roliika
    #30
    Desktop fronton ezt azért hozzátenném, mert levél szervernek, vagy kiszolgálónak nagyon jól állítható, és a vasat nagyon kihasználja...de nem hinném, hogy Kovács M Elemér a CAD programját Linuxon fogja futtatni, márcsak driver gondok miatt sem.
  • roliika
    #29
    Ugye Linuxnál is van fizetős. Ott pl teljes vállal oda állnak év vállalják, hogy ha hibs, javítják, mindent rendesen dolumentálnak, és ez a fizetős linuxoknál azt jelenti, hogy faxa kis oprendszert kapunk...Linuxot. Wines dolgok akkorsem fognak menni alatta ha megszakadunk akkrorsem, de tudják garantálni, hogy film nézésre, vagy majdnem akármire jó lesz az de pénzért. Jó mondjuk IE specifikus oldalak nézegetése linux alatt felejtős.

    De akkor felmerül bennem a kérdés...ha egy jó , támogatott oprendszerért mindenképp pénzt kérnek akkor miért ne a legtámogatottabbat válasszam? És ez nem a linux.
  • roliika
    #28
    Látom 8 év alatt nem nyitottál meg 18 megás RTF-et vagy DOC-ot. Mert az OO meghal tőle. Meg mondhatnék még ilyen nem is olyan apró gondokat de nem fogok. (wmw-t is csak 1-2 éve támogat elötte az sem volt...ha gond van, pl valamilyen lakalmazás nem úgy működik ahogy kéne akkor mindenki lapít, nincs mögötte normális support merthogy ingyenes és kussoljak).
  • Axon
    #27
    "Desktopot nemkéne eröltetni. Nemjó, nem arra való"

    8 éve használok linux desktopot és tökéletesen meg vagyok vele elégedve. Úgy érzem, hogy most beszélhetek több millió linux felhasználó nevében is.
  • roliika
    #26
    Nem annyira. :) Próbálj meg feltenni Linux alá USB kamerát pl Geniust. Nem fog összejönni. :D Vagy Flash szerkesztés sem. Gimpen kívül nincs normális képszerkesztője. Gimpet ugye egy csávesz csinálja igyekszik szegény de photoshoptól messze van nagyon.
    Linux kiváló szervernek. Desktopot nemkéne eröltetni. Nemjó, nem arra való, körülményes, inkompatibilis...szar. Célalkalmazásokra jó lehet, de egy pistikének 0 tudással nemjó, mert ha kimegy alóla a GUI akkor csak lesni fog mert 80 paramétert bekell írni mire életre kel, ha startx nem műxik.

    Jelen állapotában olyan a linux mint egy túlcsicsázott dos alapú Win 3.11 ha tettszik, ha nem. Csak itt nem dos a dos hanem kernel a neve, de kb dettó...jó persze többet tud már de nem a tuti.

    2 merőben eltérő rendszer a Linux és a Windows. Ezért az életbe nem fog menni a Crysis linuxon ami winre van megírva, és egy linuxos xplayer sem ami linuxra van megírva.

    Viszont a fejét szívesen beleverném kedves MS-os kollégának a szerverbe amire bármilyen win szervert tesz...állatság...eszi a hardvert, és ráadásul nem biztonságos, mert az explorer.exe az futtat minden jószágot ha kell ha nem. Még izom házirend mellett is előfordulnak hibák. Szóval win szerver sux. Könnyű kattingatva kezelni, de olyan is...kuka rendszergazdáknak való.