18
  • rigidus
    > éppen a napokban törte fel sikeresen a RIAA, vagyis az amerikai zenekiadókat képviselő szervezet honlapját

Ez mekkora.
  • birdo #17
    Két hétig nem " kószálgatok a neten, máris javul a statisztika;-)
    Hmm...
    Két dolog van...
    Egyszer, hanyagolva a zenei tv csatikat, a gépről hallgatjuk a zenéket, miközben tanulunk, vagy sertepélünk otthon... és minnél többet, többfélét hallgathatunk, annál jobban szélesedik müveltségünk, látókörünk.Amúgy meg tényleg , én is megveszem, a kedvenceimet.
    A másik fele, hogy szinte már sportot űznek abból, hogy eggyes helyeken minnél nagyobb mennyiség és minőség legyen elérhető.....tulajonképpen mindenkinek...
    De pont ez a választék kell talán ahhoz, hogy " magadnak érezhess egy zenei stilust....és végül, megvedd az e cd-t....mert kell neked.
  • sonicXX
    Az pedig a másik fele, hogy aki a minimálbére negyedét nem tudja fontosabb dolgokra is elkölteni, vagy ne panaszkodjon vagy forduljon szakorvoshoz aki kisegíti a függőségéből.

A cikkhez: remélem az MPAA-t tetszőleges jogalappal szétperlik emiatt, például rémhírkeltés végett.
  • bkonrad
    alien 47: A minimálbér 2008. január 1-jétől havi 69.000 forint. A 15e Ft meg kb. a plafon, egy új játék konzoltól függően 9-13e. Mondjuk az se kevés.
  • L3zl13
    Már készült: http://www.sg.hu/cikkek/55965/a_fajlcserelo_halozatok_porgetik_a_cd_eladasokat
  • Rena11
    Szerintem amíg van arra lehetőség hogy olcsóbban vagy ingyen hozzá lehessen jutni játékokhoz filmekhez addig minek fizessen tizenezreket érte az ember. A sok ne kalzkodj felszólaló itt magyarországon azt sem veszi figyelembe, hogy ezk az árak külföldön nem annyira érintik meg az embert mnt minket én sem tölteném le a filmeket játékokat ha havi 300 ezret keresnék és 12 ezer körül lenne 1 játék a ps3 -ra sokkal szebb eredetiben a polcon de nem tehetem meg hogy megveszem ezért letöltöm ez van akinek nem tetszik nem csinálja.
  • Kovász
    Esetleg lehetne már egy olyan felmérés is, hogy a kalózkodás mennyi pénzt HOZ a konyhára... mert én pl. több olyan filmet is megvettem, amit előtte már rongyosra néztem divx-ben. Zsákbamacskát meg nem szeretek venni.
  • k0zi
    Meg lehet venni 2-3 ezer forintért is, igaz várni kell rá pár évet (max 3-4, de van olyan játék ami 1 év után ennyibe kerül).
  • Reg5
    Kicsit off, bocsi

tomcsa4: A The Witcher többet ér, mint a többi 2007-ben kijött FPS, amúgy meg én nem találtam benne hibákat(eedig). OFF vége.

Túlbecsülték, nem kicsit. Kissé durva a 30%-os eltérés...
  • FoodLFG
    Hát a kalózokat így sem úgy sem érdekli hogy mennyi kárt okoznak, úgyhogy lényegtelen ezekkel a számokkal dobálózni. Ez a világ teljesen másképp működik.

Maximum a politikusokra lehet hatással ez a hisztéria keltés (némi pénzecske mellett). Szerintem ezek a szervezetek már rég nem a vérpistikéket akarják meggyőzi, hanem egy olyan környezet kialakítására törekednek, amiben ők könnyebben tudják érvényesíteni az érdekeiket. Amihez egyébként a megfelelő pénzmennyiség is a rendelkezésükre áll..

Az emberek felfogása változik, ők nem. Lehet erőlködni, de minek ?
  • L3zl13
    Apró baki...
    A végén még kiderül, hogy többet költenek a kalózok elleni hadjáratra, mint amennyit veszítenek miattuk...
  • tomcsa4
    Nah ez lemaradt és nem leeht itt szerkeszteni a kommenteket: evvel az ijesztgetéssel csak rövid ideig érik el céljukat. Mert az embermeghajjlja, hogy majdnem 50%os a veszteség és akkro egy pillanatra meghökken és elgondolkodik. Igenám, de azt is mérlegeli az "ecceri" polgár, hogy mit is kap a pénzéét ma! Ötlettelen játékkat, ráadásul rövidek is (kivétel RPG és TBS). Filmeknél meg beülök a moziba és kész, az nem drága (500-700 forint csak),de 2007ben 5 filmen voltam csak, annyira "érdekes" volt a választék. Mérlegel és határoz: nem kell nekem ezek a vacakok ennyi pénzért. Szóval leeht még csak többet ártanak, mint amit nyernének.

Én külföldről is a kdvenceimet veszem meg csak, nincs sok és nem is mai játékok, inkább régebbiek! Oké elismerem, egy játék fejlesztése több év (még a gagyiknál is) és nem kevés pénzecske. De mi a faszért csinálnak ennyit? Ráadásul ilyen rövideket. Pont az ellenkezőjét kellene! Oké, néhány új játék itthon már 7990FTről indult, ez a tendencia tökéletes. De! Kevesebb és igényesebb játékot és a fejleztőktől/kiadóktól meg korektebb hozzáállást. Mert ma az a divat, hogy kiadjuk és majd peccsel kijavítjuk. Ami játék nem vihető végig alapjáraton (peccs nélkül) meg se eszem, legyen akármi (pl The Witcher). De látom, leginkább filmekről volt szó, bocsi az offért!
  • waterman
    nekem meg nem nagyon változtak a mozibajárási és filmvásárlási szokásaim a fősulin. eddig se nagyon jártam, és ezután sem fogok, csak ha valami tényleg kiemelkedőt alkotnak. anno megnéztem a világok harcát, hát elég csalódás volt, azóta sem voltam moziban. inkább megvárom a tv-ben..
  • tomcsa4
    Én Angliából rendelek játékokat. Sokal olcsóbbak! Mikor megláttam, azt hittem leszakad a pofám. Rendeltem egyet és nem csaptak be, valóban eredeti és új. Postaköltség meg 3 font, azaz kb 1020FT. Nálunk beldöldre meg a PK 990Ft.

Amúgy igen, nálunk ugye rosszabb a helyzet valamivel, de azért becsületesen hozzák be a játékokat. Csak ez a tömegtermelés mindenkinek rossz!
  • htmm
    "véletlenül" "hiba" csúszott...
  • alien47
    Ugyan ez a helyzet a filmeknel is!
    Erdekes kulfoldon miert lehet megvenni a filmeket es jatekokat majdnem a feleert a hazai arnak?

Mert itt mindenki hirtelen es azonnal akar meggazdagodni es ezt a kisemberekkel akarjak kifizettetni. Amig ezen nem valtoztatnak lopni es csalni fogok en is ugyan ugy ahogy ok teszik es leszarom a kiadokat+ a terjesztoket, igazabol mindenkit
  • marcee
    Mint itthon az ASVA. Hasra ütős, egynél nagyobb számmal szorozgatós módszerrel állítják elő a gonosz fájlcserélők által okozott károk mértékét. :(
  • alien47
    Amigy a minimalber 50.000 Ft es egy eredeti jatekert elkernek 15.000 ft addig nem is fogok penzt kiadni erte!!!!