109
  • Neurotoxin
    #109
    Engem az érdekel, hogy mi lesz a sok új vista recommended géppel?Kapnak új drivereket win7 alá?Nem hinném,h ezt megengedhetné magának az MS....ha nincs támogatás,használhatatlan a cucc. Ezért nyomták volna annyira a vistát?Jelenleg 1ébként vistát vagyok kénytelen használni a notebookomon és eddig tetszik...
  • chuky123
    #108
    Vmi kinai blogger már tesztelte is szerintem kacsa az egész full olyan mint a vista. link: http://szuperszoftver.blog.fn.hu/index.php?view=bejegyzes_oldal&bejid=41089&bejcim=Windows_7__elso_kepek_es_video&todo=/k.
  • kvp
    #107
    "Az OSX a NeXT utódja, semmi köze a régebbi MacOS-hez, se linuxhoz, NT-hez. Nem hasonlítható össze velük, a driverekről írt állítás pedig légbőlkapott baromság."

    A macosx (http://en.wikipedia.org/wiki/Mac_OS_X_v10.5) a 10.5-os verzioju macos. A nyilt forraskodu mach kernelre alapul, a bsd unix architekturajaval a gnu toolchain segitsegevel. Ami egyedi benne az a gui es a filerendszer. A gui a nextstep-bol lett atveve, az objective c programozoi felulettel egyutt. A filerendszer tudasa pedig a beos integralt adatabazis szemleletebol adodik. Mindket ceg volt apple alkalmazottakbol allt, akik eloszor kileptek, megvalositottak az otleteiket, majd visszavasarolta oket az anyaceg.

    Alapvetoen egy macos belulrol sokkal kozelebb all egy bsd unix-hoz mint barmi mashoz. A rajta futo programok jo resze egy az egyben unix-os kod es semmilyen macos specifikus reszt nem tartalmaz. Az apple uj fejlesztese a macos-x csaladhoz elsosorban az itunes-ban es a tobbi i* nevu szoftverben merult ki. A rendszer 90%-at vasaroltak mas cegektol, a hardverhez legkozelebbi kodot, az efi-t meg az intel adta. (a microsoft inkabb ellopna mindent, mint hogy fizessen) Az apple egy design ceg, az utolso rendes mernokuk meg Wozniak volt. A macosx akkor lesz hardverspecifikus kereskedelmi unix-bol (lasd: sgi irix, a regi solaris) rendes altalanos os ha tamogatni fogja a tobbi pc-t is. (egyebkent atlag pc-n pont olyan stabil mint a winnt sorozat) Ha stabil unix kell, meg mindig a solaris a legjobb, viszont az meg gyaszosabban all driver-ek tekinteteben.

    Tudasban a macosx nagyon le van maradva skalazhatosag es tudas szempontjabol. Igaz, hogy ujabban kapott rendes (100%-os) 64 bites tamogatast, de a kernel meg mindig nem altalanos celu, hanem az egyfelhasznalos desktop mukodesre van kihegyezve (lasd: coarse grained locking). Driver tamogatasban tobbnyire csak az apple altal gyartott hardvereket tamogatja, ami gyakorlatilag egy szazalek alatt van a vilagban gyartott tobbi pc tipushoz kepest. Az egyetlen elonye, hogy van benne szoftveres M86k (macos classic) es PPC (powermac) emulacio, igy legalabb azt a keves mac specifikus programot nem kellett kidobni. A gui mukodeserol pedig csak annyit, hogy ha egy feluletet ugy tervez meg valaki, hogy idiotak is tudjak hasznalni, akkor csak azok fogjak hasznalni. Macos alatt egyszeruen mindig helyettunk akar donteni a gep, ami sajnos jellemzo az uj windows-okra is.

    A winnt kernelek mindig is a vax-os gyokerek szerint a desktop rendszerre atalakitott szerver architekturara hasonlitottak. Az eredeti winnt3.51-ben meg a grafikus alrendszer is kulso process volt, mint manapsag a linux esetben az xwin. Ezt kesobb teljesitmenyproblemak miatt bevittek a kernel melle, es kapott egy win32 alrendszert is. (az os2 es posix tamogatas melle) Ez lett a WinNT4 (4.0). Win2k (5.0) utan kidobtak a tobbi alrendszert, mire a cygwin fejlesztoi a posix-ot visszaraktak user modu kodkent. A winxp (5.1) ezt az architekturat vitte tovabb, sokkal stabilabba teve a rendszert es bovitve a szolgaltatasokat. A win2k3 (5.2) vegre fejlesztett a szerver oldali management-en is. A legtobb feature amit a macosx bemutat mar regen ott van a windows alatt is, csak semmilyen interface-t nem keszitettek hozzajuk, hogy elerhetoek legyenek. Pl. keves ember tudja, hogy az ntfs mar a kezdetektol fogva tud verziokovetest es metatag-eket, csak eppen semmilyen program vagy api nem teszi ezt elerhetove. (a winfs pl. a meglevo metatag tamogatas melle tett volna egy beepitett indexelot is, helyette kaptunk egy fuggetlen user modu indexelot, mint a google desktop search-e, csak eppen rosszul megirva)

    Ezek utan a vista (6.0) visszatert a 3.51-es vonalhoz, meg a posix alrendszer is visszakerult. Raadasul telepakoltak egy csomo otlettel, amik nem lettek keszek idoben, ezert az 5.x-es csalad kodjat pakoltak be a helyukre. (winfs helyett ntfs+indexelo, felbehagyott drm rendszer, gdi kompatibilitas meghagyasa a 16 bites tervezesi hibak ellenere) Az egyetlen amit kidobtak, az az ntvdm volt (dos ablak). Ez valoszinuleg a v86-os mod es az x87-es lebegopontos rendszer kidobasa miatt kellett megtenni. (azt, hogy miert nem lehett tovabb tamogatni nem tudom, de nem akartak)

    Szerintem a 105-os hozzaszolas tokeletesen megfogalmazta mirol van szo a vista eseten... Az elso csak 64 bites, csak hypervisor-os gepen futo, teljesen uj api-kat kapott valtozat lesz az uj irany. A gond, hogy kompatibilitasi okokbol nem merik kiadni, mert a nem tudnak megfelelo emulaciot kesziteni a regi programok szamara. Ha elkeszult volna a teljes hypervisor, akkor a regi driver-ek is mennenek vista alatt, meg akar az nt4-esek is, meghozza a hozzajuk tartozo kernel verziot latva. Az, hogy a mai uj gepeknek csak kb. a fele tudna futtatni (pl. a 64 bites intel-es mac-ek) igazabol nem sokat szamit szamit.

    ps: User-eknek tenyleg jo a macosx, amig nem kerdez, nem csinal semmit amit nem ir a kezikonyv, es csak szorakozasra (vagy 'muveszeti munkara') akarja hasznalni a gepet. Ez az emberek 95%-at lefedi. Ha meg gond van, akkor szerviz es nem hazibarkacs, mert az bonyolultabb mint barhol mashol. A macosx tipikusan a lecsavarozott motorhazteteju luxusautok kategoriaja. A windows meg az olcso tomegauto. (a linux pedig a nyilt tervrajzu, 'barkacsoljunk mi is os-t' valtozat annak aki szorakozabol csinalja vagy penzt akar keresni/sporolni vele)
  • Aspirin
    #106
    Oprendszer-teszt. Made in Hungary
  • Mr Gumby
    #105
    Ez a pi$ta lesz az évtized windows me-je.
  • lapaleves
    #104
    time machine már a 2003-ban is van, sőt az új dpm már exchangeről meg bármiről csinál sznapsotot.

    a vista szerintem is 5.3 (vagy 5.5 ahogy tetszik) nem 6.0. egyre inkább valószínűnek tartom, hogy kompatibilitási okból kellett ilyennek lennie, hogy felkészítsék a népet / gyártókat az igazságra. gondolom a win7-ben kiteljesedik a graf alrendszer mellőzése ill átlényegítése powershell gui-vá, ami felé már a 2008 core is mutat.

    ehhez olyan változásokra volt szükség, amiket nem lehetett volna egyszerre megcsinálni, mert egyrészt marha sok idő, másrészt túl sok lett volna hirtelen. még a végén linuxnak nézték volna pfff.

    akinek a vlc = házimozi, annak jóreggelt. a házimozi olyan, hogy odanyomod a távkapcsot a nő kezébe és megnézi vele a barátnő esküvői képeit. meg pvr meg epg meg mittomén. egyébként van linuxra ilyen cucc ha jóltom, de pár utcával odébb kell lekanyarodni, mint a vlc-hez.
  • cateran
    #103
    "Ahol a cod4 elfut 1024*768-ban 50-60 fps-sel ott már a vista is elfut ugyanolyan gyönyörűen"
    Vicces gyerek vagy:D lefordítom mit irtál: Azon a gépen ahol a CoD4 op. rendszerrel,tokkal-vonóval elfut szépen, ott már a vista is elfut..csak op. rendszer...most dicsérni vagy szidni akartad ezzel?:D
  • Csi9aa
    #102
    Arról nem is beszélve hogy a MacOS (gondolom X)-ről mekkora baromságot írt :)

    Az OSX a NeXT utódja, semmi köze a régebbi MacOS-hez, se linuxhoz, NT-hez. Nem hasonlítható össze velük, a driverekről írt állítás pedig légbőlkapott baromság.
  • DjDano
    #101
    "A vista egy hibrid rendszer. Olyan mint a win95 volt a dos es a windows nt kozott. Stabilitas es driver tamogatas szempontjabol is olyan."

    Ember te normális vagy? Egy dolgot világosan látok, nem ismered a Vista-t...

    Stabilitásban simán megvan az XP SP2 szintje, sőt még talán stabilabb is Vista.
    Amugy meg minden eddiginél több drivert tartalmaz, jóval többet mint az XP! Persze ha van egy régi hardver és a gyártója nem ad ki hozzá Vista kompatibilis drivert arról nem a MS tehet....

  • L3zl13
    #100
    Vista-nál ugyan nem adják mellé az XP-t, de jogodban áll azokat használni anélkül, hogy külön fizetnél érte... (Csak Ultimate és Business verzióknál.)
  • eto demerzel
    #99
    hat az uj gephez adjak a 10.5 es a "regi" 10.4 -t is. van ra valasztasi lehetosseg ki mit tesz fel.
  • Narxis
    #98
    210135 }DeeJayy{ "Microsoft Kernel akusztikus visszhangelnyomás"
    210146 }DeeJayy{ ilyen driverek eszik a memoriat meg a hasznos processzoridot
    210147 }DeeJayy{ rohej
    210156 }HuS^cS{ jaj, bazd oket szajba
    210158 }DeeJayy{ mi a faszom visszhangzik a kernelben?
    210237 }HuS^cS{ a segelykialtas
  • n3whous3
    #97
    LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL

    A:SD:A:Sd::AS:D:Asa:sda:SDA:DSA:SA:DSA:DSA.SAD:DSAs:D:A.sd.asd
    as:D:AS:D:a:Sd:A:S.D:AS.D.AS.d
    asd.AS:D:As.d.A:Sd

    Hát bazmegúristen milyen hír ez???? :D:D:D:D:D:D:D:DD
  • Polllen
    #96
    Ne csak off legyen:
    A vista ki fogja húzni a maga 3-4 évét, ahogyan tervezik. és ha nem 20-30k-t kérnének minden 3-4 évben még el is tudnám fogadni ezt a koncepciót, bár ha lebontjuk ez havi 1k...csak egyszerre sok, főleg, ha van hasonló ingyenes majdnem alternatíva.

    az xp forgalmazását úgy is leállítják, így szépen lassan az új gépekkel behozzá az árát. És talán még abbahagyják a forradalombla-blájukat és akkor a következő rendszert nem támadják ennyire, hogy semmi új nincs benne.(pedig van)

  • Polllen
    #95
    Ehhez azt fűzném hozzá, hogy senkit sem kényszerítenek a vista használatra...Új gépekhez mindig az új oprendszert adják...Nem hiszem,h új mac géphez régi macOS-t adnak, vagy új laptophoz régi mandrake 9.0-t...

    A be kell szerezni egy jobb gépet pedig szintén bugyutaság. Mindenki ezzel jön, de a gépfejlesztések túlnyomó része sztem az új játékok miatt van...Ahol a cod4 elfut 1024*768-ban 50-60 fps-sel ott már a vista is elfut ugyanolyan gyönyörűen...Attól, hogy van új még nem KELL lecserélni, és nem kell sírni, hogy a 8 éves gépemen a 8 éves oprendszerem milyen szépen fut, bezzeg az új ÚRISTEN, miközben a minimum rendszerkövetelményeknek megfelelő PC-t már nem is lehet újonnan kapni.(pl. 2Gz alatt új procit)

    Én pl azért váltottam, mert campusomnak vége, kellett egy új oprendszer, (k)ubuntuval sok programrom nyűglödött, így vista lett. (hadnevegyekmár20-25kért régit, mikor az újabb is ennyibe kerül)(amúgy sztem xp-nél a mai ubuntuk már lényegesen jobbak, gyorsabbak és szebbek)
  • kvp
    #94
    A vista egy hibrid rendszer. Olyan mint a win95 volt a dos es a windows nt kozott. Stabilitas es driver tamogatas szempontjabol is olyan. Lesz hozza javitocsomag, akkor majd eleri a win98 szintjet. Ezzel szemben a winnt 7 inkabb olyan lesz, mint a winnt 4 volt a winnt 3.51-hez kepest, tehat egy teljesen uj megoldasu kernel, ami veletlenul reszben kompatibilis a regi verzioval.

    A macos-rol meg csak annyit, hogy technologiailag valalhol a linux es a winnt5.1 (winxp) kozott van, csak a kevesebb driver miatt stabilabb. A macos 10 ota nem jott ki uj valtozat, csak a service pack-eket adjak el uj os-kent. (ahogy a microsoftnal a winnt 5.0 /win2k/, 5.1 /winxp/ es 5.2 /win2k3/ kozott is tortent)
  • eto demerzel
    #93
    pont ahogyan azt microsoft is csinalja :) 1ik kutya masik eb. nincs az a penz amiert en visza ternek windows-ra. tudom ez senkit sem erdekel, pont ugy ahogy engem sem az hogy xy-nak milyen jo a vista vagy az xp. midenki hasznalja azt ami neki tetszik, errol meg aztan ne probalja meggyozni a szomszedjat mert ugysem fog menni.
  • Ghoosty
    #92
    A Vista fanoknak csak annyit tudok mondani, hogy a lényeget nem értik.
    Olyan, mintha egy kiegészítő lemez lenne az xp-hez. Tartalmaz pár újítást, de semmi nélkülözhetetlent, de mellé hogy jól fusson be kell szerezni egy jobb gépet. Ráadásul lehet, hogy az adott konfigurációhoz még nem csináltak új drivert. (Bár ez csak részben a MS-hibája)
  • A1274815
    #91
    Kicsit túlságosan felfúják ezt a Windows Se7en M1-et, XP kiadása után is nem sokkal kezdtek megjeleni a Longhorn M1, M2, M3 aztán mire kijött a Vista és ha úgy nézzük a Longhorn Reset miatt talán, ha reálisan 1,5-2 évet késett. Én a Windows 7 megjelenési dátumát inkább 2011 végére tenném. 2009-re ürülhetünk, ha kint lesz az első Alpha verzió.
  • fflx
    #90
    Nalad kell jelentekezni? Otthoni es munkahelyi gepen is most mar egy eve vista fut. Se IE, se UFO, akkor most mi is van???
    (ja es hozzatennem, semmi esetre se ternek vissza XP-re. es hogy lassu a vista? tegyel fel XP-re desktop search-ot, aztan tesztelj, vaaaagy, kapcsold ki vistaban azt ami nem tetszik, nem szukseges szamodra. nem kotelezo mindent hasznalni amit az MS elkepzel. ha mar azt nem lehet elerni, hogy ne telepitse, legalabb a service-k kozott kapcsold ki, es upgradelj 2 giga ramra... jaaa, hogy van az akar 3-4 ezer forint is (az up. 1 gigarol)??? bocsanat)
  • homeless
    #89
    Hát igen, az apple is folyamatosan feltalálja a spanyol viaszt:)
  • Su0my
    #88
    óó már 2000 óta temetik a PC-s játékipart, na aggódj, nem lesz ebből semmi:)
  • Caro
    #87
    Azért MacOS-re/OSX-re van jónéhány játék. Ha nem is annyi mint windowsra. De a trendek szerint a PC-s játékok már lehet nem sokáig húzzák, persze az ilyen jóslatoknak sem kell mindig hinni.
  • Gerygrey
    #86
    játék/netezés/házimozi/stb...

    Igazából netezésre tökmindegy mit használsz, a windowsos Firefox és az osx-es Firefox tökugyanaz. Házimozizást még nem próbáltam OSX alatt, de valószínűleg a windowsos VLC-től nem sokban tér el az OSX-es VLC.

    Viszont játszani csak Win alatt tudsz.
  • kisember
    #85
    "NEXUS6

    Hiába fejlettebb (elvileg) a jogosultság kezelés, ha senki nem használja rendesen!!!
    ;)"

    Ja. +1
    Hogyisvanez? Adva van egy abcsolútkezdő PC használó család ahol, (ismerek ilyet) a családfő végre fel tudta tenni a WinXP-t (és természetesen minden user RENDSZERGAZDAi jogokkal rendelkezik és jelszó NÉLKÜL!).
    Namost, akkor a windows XP miért nem figyelmezteti őket, hogy:
    Bizony így vékony jégen táncoltok!
    Pláne ha böngésznek, ide-oda klikkelve, vagy éppen a legfrissebb emailban mellékletként jött "meztelencsajokfociznak.jpg.pif" -re klikkelnek kiváncsiságból. Persze a vírusirtó 30 napos próbaideje épp most járt le...

    Nos mindezekkel, csak azt szerettem volna érzékeltetni, hogy: A felhasználók között azért bizony akad (számos) olyan személy aki a gép előtt klikkelgetve és Könyv NÉLKÜL tanulja meg a windows kezelését. Ergo: neki aztán SEMMIT sem mond a "fejlett fájljogosultság kezelés", amikor még az sem tanulta meg, hogy mi az a "Vendég fiók" és mire, jó. Nomeg, hogy miért nem hasznos ha az összes felhasználó (értsd még az 5 éves petike is, aki még olvasni sem tud) rendszergazdai jogokkal nyomul a weben.

    Az meg egy másik dolog, hogy biztos én vagyok tudtalan, de éppen ezért leírhatná valaki, hogy hogyan lehet a "fejlett fájljogosultság kezelés"-t beállítani egy XP Home esetében mert sem a család (akit említettem) sem én nem találtuk ezt meg.

    Ez van!
  • Su0my
    #84
    sőt.. játékon kívül egy otthoni felhasználónak csak Leopardot ajánlanék.. de pl ha csak WoWozik, akkor is, ugyanis van WoW Mac OS-re..
  • Su0my
    #83
    netezés/házimozi... ha szerinted a windows a legjobb erre, sajnállak :( egyszer kérj kölcsön két napra egy MacBookot..
  • Su0my
    #82
    de pl, ha írsz egy anyagot, lemented. hirtelen ötlettől vezérelve eldugod egy másik mappában, majd 1 hónap múlva nem találod, akkor simán jó.. :)

    hmm egyébként most így a látványosabb featureökről eszembe jutva, a legjobb az lenne, ha a winen is hagynák ezt a szar alsó sávot, ami van és csinálnának ők is egy dockot :P
  • Su0my
    #81
    mégsem tud róla egy átlagfelhasználó, mégsem használja automatikusan..
  • Su0my
    #80
    Ő a Leopard
  • Su0my
    #79
    látod, többek közt ezért ódzkodom én is a linuxtól.. attól még nem fensőbbrendű valaki, hogy linuxot használ baszki, tanuljátok már meg..
  • Su0my
    #78
    Érdekes, a Vistára azt szokás mondani, hogy a Linuxos bütykölősebb fajta júzernek áll jobban kézre...

    Attól, hogy eltünteted az ikonját, attól még nem törlöd teljesen:)
  • Gerygrey
    #77
    Az Apple OS nem alternatívája a Windowsnak. A Linux sem. Legalábbis átlagos otthoni userek számára nem. Lehet, hogy szervernek a Linux jobb, profi multimédiás cuccokra pedig az OSX (videóvágásra én is Leopardot használnék, ha végre sikerülne ráerőszakolni a gépemre) viszont a játék/netezés/házimozi/stb tipikus otthoni felhasználásra manapság egyedül a Windows alkalmas.

    Multiboot/VMWARE típusú megoldásokat pedig ne várjunk el a home usertől. Ő csak akkor fogja kipróbálni az OSX-et vagy a linuxot, ha azon is elindul a kedvenc játéka és a megszokott Office. Ha viszont ez megtörténik, akkor kitör a forradalom, és jön a szép új világ :)
  • Csaba42
    #76
    Naná, hogy képes (a 10-es verziót még ugyan nem hiszem, bár ki tudja, hogy a szorgos emberkék milyen hamar állítják/állították össze) futtatni, ezt mindenki tudja. És most nem a direkt Linuxra készült játékverzióról beszélek, természetesen, hanem a Windows alá készültekről. Bár egy minden tekintetben tökéletes Win Emu nem hiszem, hogy létezik, azonban a maiak épphogy kielégítőek (magam is kipróbáltam egyet-kettőt, de aztán inkább visszajöttem Windowsba játszani). Amúgy amiket Virs lee sorolt fel, azok közül asszem pont mindegyiknek van Linuxos megfelelője, bár az EvE-ben nem vagyok biztos. :)

    Arról meg ne is beszéljünk, melyik OS jobb szervernek a kettő közül, ennek teljesen egyértelműnek kéne lennie, még a csak ablakokat látott emberkéknek is. :)

    Viszont az nagyon érdekelne, hogy a Vistában az ilyen Time Machine féle feature-t ki lehet-e kapcsolni, és ha igen, akkor hogyan! Elég annyi, ha csak kikapcsolom a System Protection alatt az Automatic Restore Pointot?

    Justil, ugye most csak hülyéskedsz? :)
  • Csaba42
    #75
    Hidd el, mindenkinek jobb lenne, ha megvalósulna az, amit leírtál, de sosem fog. :(
  • Turdus
    #74
    Látom, már megint tele a hizzászólás olyanoktól, akik nem tudják, mit beszélnek. Akkor pontosítsunk.

    Virs lee: "És hogy futnak rajta a DirectX(10) játékok? Jahogy sehogy..." Mondd, Te miről beszélsz? Csont nékül fut a CS, RTCW, WoW, Eve... www.transgaming.org. Ráadásul megjegyzem, hogy jóval stabilabban, mint Winen, nemegy profi játékos ismerősöm van, aki azért nyomja így, mert így a hostolt szerverei 100% megbízhatóságúak. Ja, bocs.

    Justil: nem érted a Linux alapkoncepcióját. Nem Neked kell felrakni, hanem megfizetsz egy szakembert, aki felrakja, és olyannak beállítja, amilyennek kéred (lásd GPL licensz 4. pont: "You may charge any price or no price for each copy that you convey, and you may offer support or warranty protection for a fee."). Egyébként ez a tengerentúlon így működik Win esetében is, nehogy azd hidd, hogy egy átlag amcsi tud Winfost installálni...

    Innentől magánvélemény: Time Machine? Brrrr, a hideg is kiráz tőle. A legelső dolgom volt letiltani. Ha én egy adatot törlök, akkor az igen is vesszen el (sőt, inkább bekapcsolom még a Secure delete funkciót is). Az elmúlt 13 évben egyetlen egyszer sem nyomtam véletlenül törlésre, és ami fontos anyag, azt úgyis pluszba lementem egy szerverre vagy dvdre. Gondolj csak bele (na jó, kicsit sarkítok), csinálsz pár meztelen képet a barátnődről, majd letörlöd. Beadod szervízbe a géped azzal a tudattal, hogy nincs rajta semmi privát anyag, és másnap a kedvenc pornóoldaladon látod viszont a képeket. Kösz nem.
  • L3zl13
    #73
    Nem vagy ufo. Opera a legjobb. :D
  • torma99
    #72
    Én már lassan fél éve használok vistát mindkét számítógépemen (eredetit) és többé kevésbé meg vagyok vele elégedve. Azt persze hozzáteszem, hogy a home basic verziót (miért is, mert annyi bőven elég - szal aero és egyéb kikapcs) és lassan 2,5 éves konfigon is szépen fut, egy új notebookon meg mi nem fut szépen :). Arról nem tehetek ha valaki bartonon, vagy ősceleronon akarja futtatni a ultimate-t. Egyébként én tényleg ufo-k közé tartozom, ugyanis operát használok az ie mellett :)
  • Aspirin
    #71
    Mit tud az a Time Machine vagy Volume Shadow copy?
  • mrzool
    #70
    "szvsz az a feature, ami a Leopard újdonságai közt is megvolt és a Windows Seven-ben is benne lesz a Time Machine Microsoftos megfelelője lehet. Kíváncsi vagyok, hogy vitelezik ki!"

    Ugyan nem ismerem mélységeiben a maces time machine tekknológiát, de első blikkre úgy tűnik, hogy sikerült lefejleszteniük azt, ami a vindózban jó 5-6 éve benn van (lánykori nevén time warp, mostanában csak póriasan volume shadow copy). Gratula, szép munka volt, apple!:)