27
-
Madve #27 Ezt is jólmegaszontam. szóval az előfizetés időtartamán belül csak a tiéd. -
Madve #26 Az ip-d itt van pl.: http://whatismyip.com/
Ha mindig ugyanazt látod itt, akkor fix, ha nem akkor dinamikus. De ha fix, akkor megtalálod az előfizetői szerződéseden is. -
Madve #25 Igaz. Fix ip-vel kevertem... Akkor ellebentettem a fátylat... :) A lényege ugyanaz, nem változik, és az előfizetés időtartamán belül nem változik. Csak ez userfriendly, mivel nem kell bajlódni a beállításokkal, a gép lekéri csatlakozásnál, és kész. -
#24 Hát nem tudom mostmár, hogy milyen is az IP címem....de egy biztos.
Akárhányszor bejelentkezek egy hubbra, akkor mindig és mindegyiknél ugyanazt az IP címet írja ki a niknévhez....azt, amiről már jó pár éve tudok.
Vagy egy másik.....: a mailbejelentkezésnél, ha máshonnan jelentkezek be, mint az itthoni gépem, és nem szedem ki a pipát a IP azonosításból.....ha belegebedek se enged belépnem. -
#23 "A fizikai címet mindenki elfelejtette? Egy átlag user arról nemis szokott hallani."
De a webes szolgáltatók (keresők) üzemeltetői sem, hisz azok nem látják a látogató fizikai címét, azt a különböző hálózati eszközök "meghamisítják". -
Psichopat #22 A fizikai címet mindenki elfelejtette? Egy átlag user arról nemis szokott hallani. -
homeless #21 Akinek nem változik az ip címe annak is dinamikus ip-je van. Egy dhcp szervertől kapják ők is, nem maguknak írják be. A statikus ip az amikor a kliens gépen te írod be kézzel az ip címet, meg a maszkot, meg ezeket. -
Madve #20 Csak hogy ellebentsem a fátylat, mivel elég ködös néhány ember hozzászólása.
Van tehát dinamikus ip, meg statikus ip. a különbség annyi, hogy a statikus az csak a tied, senki más nem használja, a dinamikus meg minden egyes kapcsolatlétrehozásnál más. A dinamikusnak annyi az értelme, hogy egy internetszolgáltató pl 1000 ip-vel nem csak 1000 előfizetőt tud "ellátni" hanem az az adott terület internetezési szokásaitól függően lehet 1500 is pl. Magyarul az 1500 előfizetőből sohasem aktív 1500 egyszerre, maximum 900 akkor nyugisan tudnak 1000 ip-vel tevékenykedni. ha mégis 1100-an akarnák használni a netet egy időben, akkor jön az anyázás, mivel 100 felhasználónál nem lesz net, ha meg felhívod az internetszolgáltatód, hogy mér' nincs, amikor a szomszéd Józyinak meg van, akkor azt mondják, hogy náluk minden rendben van, biztos a te gépeden van a probléma, és mondanak olyat, hogy futass vírusírtót vagy vmit, azt nem teszik hozzá, hogy mire az lefut, addigra úgyis lefut a dömping, és felszabadul néhány ip, szóval tudsz csatlakozni.
Szóval statikus ip esetén bármikor azonosítható vagy időponttól függetlenül mivel az az ip csak a tied, az időpont itt csak annyiból lehet lényeges, hogy megtudd, hogy melyik családtag tartózkodhatott abban a pillanatban a gépnél.
Dinamikus ip esetében pedig meg kell az időpont is, ami alapján le tudják kérni a szolgáltatótol, hogy az adott időpontban ki használta az adott ip-t.
Tehát félreértés ne essék, akinek dinamikus ip-je van, az sem kalózkodhat nyugodtan, hozzá is kimennek címre, ha vmi olyat csinál. És az előttem lévő hozzászólásokban írta vki, hogy kb a felhasználók 90%-a kap dinamikus ip-t szerintem ez sem igaz, mivel az egyre fogyó ip-k ellenére egyre nagyobb "divattá" vált statikus ip-vel ellátni az usereket, nagyobb internetszolgáltatók vagy inkább a komolyabbak? nem kérnek felárat sem érte. Szóval szerintem az arány valahol 40-60%-nál tarthat csak az nem tiszta, hogy melyik csapat javára. -
szvini #19 hát attól, hogy nem látod hoyg változik az ip cimed attól még változhat :)
Tudod van lokális hálózat, Nat-tal meg stb.., és igy helyileg statikus de külsőleg meg több gépnek egy ip címe van, na de had ne magyarázzam, olvass utánna :), meg még egyéb módon is lehet, de itt egy kézenfogható példa: router, routerrel kiosztasz magadnak fix ip címet, de a külvilég felé nem azon kommunikálsz, hanem a routernek a szolgáltatótol kapott ip cimén , az meg már változhat időközönként :)
Ha nagy hülyeséget mondtam, valaki helyesbítsen :) -
#18 "tracking cookie-kal igazad van, valószínűleg a legtöbben nem sűrűn törlik ezeket. bár a legjobb ha nem is enged a böngésző új sütiket, ahova akarja az ember, oda engedheti egyesével."
Az átlagfelhasználó nem fog törödni azzal, milyen cookie van a gépén.
Böngésző létrehozza, és amíg le nem jár, vagy törlik ott van.
Másrészt ott vannak az integrált szolgáltatások: GMail + Google Docs + Google kereső vagy Iwiw + Origó + Freemail + G-Portál + Videa.
Az egy tulajdonoshoz tartozó "termékek" között ugyancsak jó az átjárás.
Harmadrészt lásd például a Google Analyticset vagy más nagyobb külső weboldalra elhelyezhető (látogató-számlálási-/hirdetési-) szolgáltatást. Rengetegen használják - egy csomó látogatóról gyüjtve adatot (és az IP cím csak az egyik). -
metaljesus #17 tracking cookie-kal igazad van, valószínűleg a legtöbben nem sűrűn törlik ezeket. bár a legjobb ha nem is enged a böngésző új sütiket, ahova akarja az ember, oda engedheti egyesével.
de az, hogy nem minden percben bontják a kapcsolatot? jó esetben ha emberünk felkel, belöki gép mellé a modemet, elvan egész nap, aztán este kikapcs. kivétel mondjuk a non-stop letöltők és ahol router megy 24/7-ben. de ez bőven a kisebbség. többségnél szerintem nem megy 1-2 napnál tovább a net egyhuzamban. arról nem is beszélve hogy a szolgáltatók néha bizony szétkapcsolnak :) szóval egy-két napos oldalletöltésekből meg klikkelésekből nem lehet olyan felhasználói profilt létrehozni amiből pénzt tudnának csinálni. (kivéve persze a tracking cookie-kat) -
#16 "igen, főleg hogy a user-ek kb 90%-a minden újrakapcsolódásnál új ip-t kap."
Ezen meg segítenek a tracking cookie-k, és hasonló nyalánkságok.
Másrészt egy felhasználó nem sűrűn, minden percben bontogatja a kapcsolatát. -
metaljesus #15 "A keresők (és egyéb szolgáltatók) meg az adott IP-címhez hozzá tudják rendelni a keresési (szolgáltatás-használati) szokásokat."
igen, főleg hogy a user-ek kb 90%-a minden újrakapcsolódásnál új ip-t kap. -
#14 "Keresokrol volt szo, nem a kekerol ..."
A keresők (és egyéb szolgáltatók) meg az adott IP-címhez hozzá tudják rendelni a keresési (szolgáltatás-használati) szokásokat.
Ebből tudnak következtetni a delikvens számára potenciálisan eladható termékről/szolgáltatásról.
Hasonló helyzet, mint a HTML 5-ös verziójában az <a> tag ping attribútuma esetén. -
#13 Nem miutánunk fognak kutatni...
De. Egy sima csevegőn, akinek opp jogai vannak annak kiírja a rendszer, hogy milyen IP címről...és nem utolsó sorban milyen op rendszerrel , milyen böngészövel...no és hányassal tébláboltak be hozzá.
-
ParadoxH #12 Fura. A Franciák nemrég még Sarkozyvel az élen monitorizáni akarták a felhasználókat, az "illegális bűncselekmény és tulajdonlopás" (érsd: p2p, torrent etc) visszaszorítása érdekében ("az internet nem vállhaz közel-keletté - kopirájt Sarkozy). Azért persze nem árt ha odafigyelünk a googlere és a monopóliumokra, mert van elvi esélye hogy "visszaélnek" az adatainkal. De könyörgöm, érinti ez közvetve ez az átlagembert? Szerintetek kutatni fognak utánatok 1000$ os órabéres cybercopokkal, hacsak nincs rá komoly indokuk? -
Garfield #11 Magyarországon az Eht. 157. § (6) bekezdése elég egyértelműen rendezi a helyzetet... -
dez #10 Azért talán nem kellene teljesen hülyének nézni őket. Nyilván az időpottal együtt értendő, amit - mint már többen írták - naplóz a szolgáltató.
Engem inkább az érdekelne, hogy ha személyes adat (az adott szám az adott időpontban), akkor vajon kinek milyen feltétlelekkel adhatja ki a szolgáltató, illetve, más akár forrásból hozzáférhetnek-e, és gyűjthetik-e olyan szervezetek, mint ASVA, és társai.
Szóval lehet, hogy inkább örülni kellene. -
#9 Gratulálok az EU-s hozzáértőknek, én eddig azt gondoltam, hogy az IP cím és egy időpont az, ami együttesen alkalmas lehet egy magánszemély azonosítására.
De van egy ajánlatom: megyek inkább politikusnak, és ha megválasztotok, valamint olyan fejeseket szavaztok meg mellém a Parlamentbe, akik utána garantáltan megválasztanak EU-s képviselőnek, megigérem, hogy pofánrúgom ezeket a majmokat az EP-ben. -
Lame #8 Nyilvan elolvastad a cikkekt.
Keresokrol volt szo, nem a kekerol ...
Maskor elobb olvass es utana szolj hozza.
lol -
Garfield #7 Jó lenne, ha a nyomozóhatóságokat nem kevernénk bele a dolgokba, mert a részükre történő adatszolgáltatásnál halál de tökmindegy, hogy valami személyes adat vagy sem. Arról nem is beszélve, hogy egy ilyen adatszolgáltatásnál is csak azt tudják megmondani, hogy milyen előfizetőnek osztották ki, de korántsem biztos, hogy megegyezik a kapcsolat tényleges használójával (lásd apuka nevével megkötött netelőfizetésen warezoló Vér István esete).
A cikkben említett kérdésnek a saját, illetve harmadik fél részére történő üzletszerzési célú adatkezelések esetén van főképp jelentősége, lásd Gugli és társai. Mindazonáltal szerintem a jelenlegi technológiát alkalmazva a javaslat konkrétan faszság. -
#6 "Nem is ertem, hogy azonosithatnak mindenkit IP cim alapjan?!"
Úgy, hogy a szolgáltatónak naplóznia kell a kapcsolatokat (melyik felhasználó milyen IP címet kapott az adott időpontban, melyik hoszttal kommunikált), és azt a NBH-nak/rendőrségnek a rendelkezésére kell bocsátania.
Na ezért lol. -
#5 Ezt meg hogy csináljátok ?
Nekem évek óta ugyanaz az ip címem.Vagy nem ???
-
JL666 #4 megkérdezik a szolgáltatót akkor azt az IP címet kinek adta ki... -
ocsieu #3 Hogy lehet egy 2-3 óránként változó IPcím személyes adat? Nameg hogy kerülhet a fix ip többezer ft/hóba? Az azonosításra amúgy is 1001 egyéb lehetőség van... -
Lame #2 Nem is ertem, hogy azonosithatnak mindenkit IP cim alapjan?!
Felcsatlakozom a szolgaltatohoz, kapok egy IP cimet. Kapcsolat megszakitasa utan mas kapja ugyan ezt az IP cimet. En megint egy masikat kapok, ha ujra csatlakozom.
Szoval lol. -
szvini #1 ugyis addig tárlolják az adatokat amig jol esik nekik, meg azt amit jól esik nekik, csak legfeljebb ezentul erről nem fogunk tudni, és valami lakatlan szigeten őrzik majd az adatokat :D:D:D:D és hivatalosan meg nem tárolnak semmi fontosat sem :)