30
 • cousin333
  #30
  És? Sebességről volt szó. Tacsaby említette, hogy az Office azért gyorsabb, mert előre betölti magát. Erre válaszoltam, hogy az OOo is, mégis lassabb...
 • Madve
  #29
  Ja, és tegyük hozzá, hogy ez legalább kirakja az orrod elé a gyorsindítót, és nem rejtegeti sunyi módon..
 • Madve
  #28
  "Na igen, a sebesség, még nem az igazi, de ne felejtsük el, hogy az OOo nem cseni be magát boot-időben a memóriába ha akarod ha nem, mint az MsOffice!"

  Nem, a frászt nem! Szerinted mi az a gyorsindító ikon a tálcán a Windows elindítását követően? Ráadásul még második indításra is lassabb...

  De oOo-nál két kattintással akár örökre kilőheted a gyorsindítót. Ms office-nál hogy van ez?
 • cousin333
  #27
  "Én nem értem, hogy egyesek miféle lemaradásról beszélnek az OOo kapcsán!"

  Meglévőről :). Ami nem jelenti azt, hogy az OOo nem lehet jobb bizonyos téren, mint az Office. Ráadásul ingyen van.

  "Minek kell egyáltalán az MsOffice-hoz hasonlítgatni? Ez egy más világ!"

  Azért, mert mind a kettő szövegszerkesztő, táblázatkezelő... stb. program. Miért ne lehetne összehasonlítani őket?

  "Épp az a jó, hogy a fejlesztők nem felesleges gépzabáló látványorgiára törekszenek, hanem egy jól használható ingyenes alternatívát kínálnak olyan embereknek, akik nem akarnak lopni, vagy nincs pénzük legális MsOffice-ra!"

  Az első tagmondatnak mi köze van a folytatáshoz? Amúgy éppen az az ironikus, hogy itt is, mint pl. a Firefox vs. Opera vitákban az a "szabadszoftveres" érv, hogy "letisztult", meg "egyszerű", meg ... ennek ellenére az OOo és az FF is messze földön híres a lassú indulásáról, és a nagy memóriaigényéről. Most akkor hogy is van ez?

  Egy program pedig igenis nézze ki szépen, 2008-at írunk. Korábban sem azért nem csináltak ilyen program külsőket, mert akkor azok még rosszak lettek volna, hanem mert nem volt meg a kellő hardveres és szoftveres háttér (és még mindig kevés például a hangfelismeréshez).

  Például egy Office 2007 féle stílus-előnézet eléggé gépigényes, de nagyon praktikus. Akárcsak az új szalag-eszköztár.

  Mindezek mellett kétségkívül az OOo mellett szól az ingyenessége, és a funkciógazdagsága, de ez még nem menti fel minden "felelősség" alól (ha az ópenszorszosok valamilyen vitában vesztésre állnak, akkor mindig ez az ultimate érv, hogy "de ez legalább ingyenes").

  "Na igen, a sebesség, még nem az igazi, de ne felejtsük el, hogy az OOo nem cseni be magát boot-időben a memóriába ha akarod ha nem, mint az MsOffice!"

  Nem, a frászt nem! Szerinted mi az a gyorsindító ikon a tálcán a Windows elindítását követően? Ráadásul még második indításra is lassabb...

  Természetesen az MS Office sem hibátlan, elég sokat szívtam vele például a többszintű sorszámozásnál. És ugyanúgy, az OOo-nak is megvannak a saját előnyei, amelyek sorában az ingyenesség szerepel az abszolút első helyen.
 • Wittgen
  #26
  Én 99%-ban M$ progikat használok (a melóhelyem miatt), de otthon figyel egy felinstallált OOo is, és meg vagyok azzal is elégedve. Igaz kicsit más, mint az M$, de jó.
 • turul16
  #25
  Hát én imádkozom, hogy nehogy valami barom kitalálja, hogy calc függvényneveit csak magyarul tudjam beírni Magyar OOo -val. Egyébként teljesen honosított, magyar nyelvhez külön helyesírás ellenőrzővel, ami jobban igazodik a magyar nyelv sajátosságaihoz. (MySplell-->Hunspell)

  Egyébként igazak -e azok a híresztelések , hogy magyar Excelben magyar függvény nevekkel keszített táblázatosdni nem megy mondjuk angolal ?

  (OOo jól elvan 128MB RAMos gépen)
 • Sanyix
  #24
  Az a zavaró ha nem angolul van... bár lehet hogy csak annak aki programozik is néha.
 • Ferrer
  #23
  Van már teljes magyarság az openoffice-ban?
  Amikor legutóbb néztem, az Excelében (vagy ahogy ott hívják) a függvények nevei angolul voltak.. Zavaró volt.
 • szvini
  #22
  ott a pont

  na erre nem gondoltunk XD
 • tacsaby
  #21
  Én nem értem, hogy egyesek miféle lemaradásról beszélnek az OOo kapcsán! Minek kell egyáltalán az MsOffice-hoz hasonlítgatni? Ez egy más világ! Épp az a jó, hogy a fejlesztők nem felesleges gépzabáló látványorgiára törekszenek, hanem egy jól használható ingyenes alternatívát kínálnak olyan embereknek, akik nem akarnak lopni, vagy nincs pénzük legális MsOffice-ra! Szerintem az OOo felülete teljesen jó, az ikonok egyértelműek, a menük logikusak, a funkciógazdagság egyedülálló egy ilyen ingyenes szoftver esetében. Mi kell ennél több? 65millió színű ikonok? Hülyeség! Na igen, a sebesség, még nem az igazi, de ne felejtsük el, hogy az OOo nem cseni be magát boot-időben a memóriába ha akarod ha nem, mint az MsOffice! Így aztán könnyű gyorsan indulni!
 • szvini
  #20
  igy ms vagy oo , ahogy látom mindegyik melett vannak érvek meg ellenérvek is, sajnos igy nem tudok aranyigazságot mondani :( , :D:D:D,
 • szvini
  #19
  tanulság :), nincsen tökéletes program :), csak afelé próbálnak közelíteni kisebb nagyobb sikerrel
 • waterman
  #18
  a gyorsaságán javíthatsz, ha az eszközök->beállítások->memória lapon az objektumok számát az alap 20-ról 4-500-ra állítod. így memóriát fog zabálni, de gyorsul:) ezt nekem is pár hete mutatták, megéri.
 • barii
  #17
  Az open office nem a desins-eról szól:)
  van egy ismerősöm, aki mesélte, hogy exel-ben komoly számitásokat irogat be, és a ms táblázatkezelője egy mennyiség után eldobta megát, az OOo-é pedig nem,
  ezen kívül volt valamelyik fórumon egy olyna , hogy ha beirta az egyik oszlopda, hogy 10+10, akkor MS offide kidobott 1234-et
  a számok persze nem ezek.
 • strogg
  #16
  Ebben egyetértünk. Mármint az igyének szerinti besorolásában az office csoamgoknak. Én amondó vagyok, hogy ha mindenki az igényei alapján választaná meg, hogy m$ office vagy OOo, akkor redmond nagy bajban lenne...
 • sathinel
  #15
  "Csak nekem van az az érzésem, hogy kb miliméter pontosan az MS office GUI másolatát használja?"

  Az hogy file, edit, view, stb egymás után ugyanott van mint MS-nél az nem meglepő. pl csak nézd meg a firefox menüit, és elnevezését. Szinte minden progi ugyanúgy néz ki. És ez nem egymás majmolása miatt van így, hanem ha más programmal dolgoztál eddig, és elékerülsz, akkor ne kelljen újra megtanulni mindent. A játékoknál is ez a szokás, hogy ami bevállik, és megszoknak az emberek, azt kezdi el mindenki használni. Pl wow menürendszerét, kinézetét is koppintják az új játékkok, mégsincs belőle gond.
 • szvini
  #14
  Na te hoztál még fel példát, arra hogy miért váltottam le én is :)

  A dizájnt én is akartam emliteni, hogy itt a képek alapján már olyan 2003-ra hasonlít talán :D:D:D. (Ha majd kijön az uj office uj dizájnal, akkor lehet hogy az OO meg a 2007es dizájnra fog hasonlítani :D:D:D, najo ez gonosz volt.)

  Na a lényeg a lényeg, ha valaki cégesen használja, és vigyáz , hogy makulátlan legyen a gépe, és nem akar ilyesmire pénzt áldoznia, mert nem sürün használ ilyesmit, annak sztem is jo az oo. De komolyabb használat mellett már elgondolkodtató.
 • szvini
  #13
  campus tulaj én is vok :)

  De nekem vistán és xp-n is probléma mentesen fut, azért nem mai jószég az xp-s gépem a maga kis athlon64 3000-esével, sőt hát azt nézem a céges gép se egy nagy szám celeronos procival, és vistával de itt is gond nélkül és gyorsan megy.

  (Amin inkább meglepődtem a foxit és az adoba reader gyorsaság klömbságe, de az nem ide való téma.)

 • schumifun5mal
  #12
  Nem lesz rossz ez a csomag. Régen kipróbáltam, de akkor még nagyon gyerekcipőben járt. Ha kijön, biztosan feltelepítem, hogy megnézzem mit is tud.

  OFF: Campus licence birtokában használva az új 2007-es MS Office-t, arra jutottam, hogy XP alatt nem érdemes használni. Vista-n viszont meglehetősen fürge.
 • Vorpal
  #11
  Mondjuk úgy - költséghatékony,
  egy szavunk nem lehet.DD
 • floatr
  #10
  Ha nagyobb tudást keresel, akkor ott vannak a kereskedelmi származékok. A felhasználók többségének elég, amit -- ingyen -- nyújt. Bár a Lotus Symphony mint OO származék is ingyé van, és ránézésre az Office XP-vel van egy kategóriában.
  Mellesleg az Office is koppintás/felvásárlás. A sebesség meg irreleváns, hacsak nem több nagységrend a különbség.
 • Darth Sith
  #9
  1. Az openoffice egy nagyon jó kezdeményezés, DE, tudás szintjén még mindig kb az office97 szintjén stagnál. Továbbá olyan mértékben zabálja a gépet és lassú, hogy az elmondhatatlan. Gondoltam anno, hogy ez csak egyéni probléma, ezért több gépen is feltelepítettem, amelyeken korábban MS Office is futott win alatt. Lemértem az időket, és néztem h mennyit eszik, és ugyanazon a gépen (4gépen próbáltam) mindenhol többet evett mint az MS office és lassabban töltött/futott. Mindehez pedig sokkal kisebb tudással rendelkezik mint az MS office.
  2.Csak nekem van az az érzésem, hogy kb miliméter pontosan az MS office GUI másolatát használja? mert legalább az ikon elrendezés lenne máshol, de még azok is egy az egyben le vannak másolva. Pedig tudtommal, ez nem feltétlenül a titkárnőknek készül, akik sosem láttak MS Office-n kívül mást, hanem hozzáértőbb guruknak is, hiszen linux alatt fut, amit meg azért nem az 1bites user-k használnak. Akkor miért koppintják ilyen mértékben? Mindig azzal jönnek emberek, hogy így egyedi, meg úgy egyedi, itt ezt nem tapasztalom. Félre értés elkerülése végett, magam is használok linux-t jópár éve, de valahogy az OO-t sosem tudtam megszeretni, valahogy mindig kilógott a sorból nálam.
 • szvini
  #8
  hát egy darabig a céges gépen én is open officen használtam,
  de aztán ugy felmérgelt benne egy két dolog, hogy váltottam ms officra

  nem tudom hogy az open office azota tudja e , de még egy féléve, excelbe egy oylan helyre, ahol oszlopok voltak, nem tudott beszurni uj oszlopot, vagy összevont sorok és oda új sort, és ez akkor rettentően idegesítő volt, meg voltak egyéb dolgai ami nem tetszettek, igy visszaáltam az ms officra

  Meg most a dizájn, ha gagyi lenne az baj, ha csicsás meg az a baj, szóval sosincs igazság :), de sztem annyira azért nem nagy dizájn az hogy színesebbek a gombok, meg más az elrendezése (2007), ha valakinek nem tetszik állítsa át :)

  Az uj dok formátumrol meg annyit, hogy tömörebb a docx, mint a hagyományos doc, de ezt még én sem mindig használom, mivel nincs mindenhol olyan uj office ami ennek olvasását tudja.

  Az meghogy az emberek nagy részének mire van szüksége, az más tészta, azért jó , ha pár ujdonságot beleraknak, jól jön néha, bár néha meg felesleges.

  De biztosan van ami az egyikben jobb, van ami a másikban, officéknak még sok egyéb szolgáltatása van, amire az átlagnak nicsn is szüksége, de ezért van több fajta mso verzio, meg hát egyéni telepítés :)

  Na de lényeg a lényeg, ahány ember annyi szokás, használjatok googli office-t
 • oneman
  #7
  ez tökéletesen így van, ahogy mondod.
  mondjuk én mostmár nem teszek fel soha ms office-t, maximum a nézegető programjaikat, az openoffice teljesen jó és használható azokra a dolgokra, amik kellenek a mindennapokban.
  én már várom az új verziót. remélem csak értelmes dolgokkal pakolják teli, és nem esnek a ló túlsó oldalára.
 • waterman
  #6
  ha az egyszerre memóriában lévő objektumok számát 20-ról 300-ra rakom akkor elég gyors. a képletszerkesztője egy álom az office-éhoz képest. így aztán én is openoffice-t használok.
 • ziby
  #5
  Azért egy picit indulhatna gyorsabban. De ez végülis nem a program hibája. Szerintem tökéletes átlag felhasználó számára. És jobban szeretek benne dolgozni mint M$ officeban. Vagy csak én vagyok elfogult:D
 • sathinel
  #4
  Szerintem nincs vele semmi gond. Az ablak amiben benne látszik hogy minden efekt, stb ki van kapcsolva a win-ben. Az hogy nincs minden gomb helyett animált csicsás gomb, az azért is jó mert olcsó gépeken is jól elfut. A maga kis 110 megájával durva hogy mennyi mindent tud. Mint a gimp új verziója ami 15 megás installal rendelkezik. Kicsit durva hogy mekkora méretú progik. Gyorsaságával nekem soha nem volt gondom.
 • Cat #3
  Naigen, csak már az office 97 tudta azt, amire az userek 99%nak valaha szüksége lehet. Az ujabb verziókra csak azért kénytelen váltani az ember, mert mások váltanak, így ha küldenek egy új .doc fájlt, valamivel el kell olvasnom (nézőke nem elég), bele kell szerkesztenem, így hiába nincs semmi szükség ujabbra, egyszerűen muszáj az upgrade.
 • DjDano
  #2
  Hát a kezelőfelület már legalább olyan mint az Office 97, csak tíz évet van lemaradva :D
 • Alwares
  #1
  Már várom, remélem gyorsulni fog!